![]() |
![]() |
#1021 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2554
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Geciken Bahar bakışmamıza çadır kurdu
bir kelebek yavaşça ay gelip durdu yanağına işledi hışırtılarım yapraklarını kuş yuvaları oluverdin kamaştırdın yüreğimi sindin ve büyülendi kanatlarım yeryüzüne taşındık sonra her dönemeç uçurum sen olmasan yaşamak sakıncalı olurdu belki de.
![]() |
#1022 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Geçilmez Bu kapıdan kol ve kanat kırılmadan geçilmez;
Eşten, dosttan, sevgiliden ayrılmadan geçilmez. İçeride bir has oda, yeri samur döşeli; Bu odadan gelsin diye çağrılmadan geçilmez. Eti zehir, yağı zehir, balı zehir dünyada, Bütün fani lezzetlere darılmadan geçilmez. Varlık niçin, yokluk nasıl, yaşamak ne topyekün? Aklı yele salıverip çıldırmadan geçilmez. Kayalık boğazlarda yön arayan bir gemi; Usta kaptan kılavuza varılmadan geçilmez. Ne okudun, ne öğrendin, ne bildinse berhava; Yer çökmeden, gök iki şak yarılmadan geçilmez. Geçitlerin, kilitlerin yalnız O'nda şifresi; İşte, işte o eteğe sarılmadan geçilmez!
![]() |
#1023 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Geçim Hepsini birden istemek
Yersiz, Zamanı var Biz zengin değiliz. Duvara astım liste, Eksikleri yaz, Sıra hangisindeyse para olur olmaz... Ayda bizim elimize Ne geçer, şu kadar. Ayır önce kirayı; Günde yemeğimize Ne gider, şu kadar. İyi kullan parayı, Bu aylık bize yeter. Duvardaki liste... Kes üç kuruş ekmekten, Beş kuruş etten kıs. Sıra hangisindeyse Çarşıya gider, alırız.
![]() |
#1024 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Geçince Üşümesi Kalbimin Sevgiler büyüttüm
kır çiçeklerinden, güneşin kanını emen umutlar yeşerttim bahar renginde al yeşil dağlarda kar erirken ceylanlar emzirdim melekler uyandırdım her tan ağardığında toplamak için bütün düş kırıklarını aynalardan yıldızlara selam yolladım senin için ve her gece mavi bir kuş tutup avuçlarıma dudaklara gül ve rüzgar iliştirdim dağların doruklarına gelmedin upuzun köprüler kurdum içimdeki yolculuklara sana kavuşmak için beyaz günlere uzandım beyaz atlarla, sana getirsinler diye umutlarımı seninle öpüşürken beyaz beyaz güvercinler kanat çırpıyordu mavi göklerin burçlarında bütün ayrılıkların, savaşların, ihanetlerin üzerine bir çizgi çekiyordum en güzel barış çiçeklerini versin diye dünya ak alınlı taylar koşarken alnımın çayırlarında al türkülerle inledim lekesiz sabahlara her bahar özlemler kanatıp *******in sayfalarında mavi rüzgarların terkisinde sevgiler yolladım sana çoğaldıkça çoğaldı çılgınlığım kanımda milyonlarca yıldız tutuştu alevler içinde parlayan nehirler aktı yüreğime her defasında her suyun sesine bir damla gözyaşı bıraktım senin için gül desenli yaylalara bilmedin bilki sensiz uzak bir dağbaşı ıssızlığıyım yoksan ürpertilerde tiril tirildir yapraklarım seni özlemenin korkunç girdabında göğünü ve yönünü yitirmiş göçmen bir bulut olup her gece uçurumlara ağlarım hasret ateşine bürünürken ******* uzun ayrılıkların dağladığı sevdalarda korkunç alevler içirdim seni seven yanıma iç çekmeyi öğrendi bir yanım, acı çekmeyi bir yanım ve ardından oturup ağladım küskün ırmaklar gibi karışıp gitti gözyaşlarım çağlayanlara silmedin ey kırçıl saçlarımda yıldız tutuşturan alıp savuran yangınlara yalnızlıklara hazan bahçelerinde yaralı bir güldür şimdi kalbim dört mevsim aşkı kanayan sen ki, yüreğimde demlenen aysın her gece gözlerimde çiçeklenen aşk uzun saçlı hasretimsin geçen bütün mevsimlerde seni bekledim gelmedin özlemlerle yaralı bir yağmur bulutuyum şimdi firari bir hüznün girdabında yitirdim güldesenli sevinçlerimi bil ki, çağlayan bütün nehirler benim gözlerimdir benim yüreğimdir ağlayan bütün denizler su içtiğim bütün pınarlarda seni susarım seni sorarım geçtiğim bütün yollarda düştüğüm her uçuruma bir tutam çiçek bırakır gibi bir tutam kor ve bir demet gözyaşı bıraktım senin için gelmedin bilmedin silmedin.... Bir gün gökyüzü gülünce ve geçince üşümesi kalbimin bütün hasretleri yükleyip rüzgarın kanatlarına yüreğimde taşıdığım sevda aleviyle upuzun yollardan çıkıp geleceğim sana... Bekle...
![]() |
#1025 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Geçiyor Zaman gece gündüzü kovalıyor
gündüz ise geceyi, bu kovalamanın ardından ne de hızla geçiyor zaman. ya mevsimlere ne demeli? ilkbahar yaz'ı sonbahar'sa kış'ı kovalıyor çaresiz tamamlanıyor seneler..
![]() |
#1026 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Geçmeyen Saatler
Anliyamadım benmi suçluyum? Anlatamadim mi? sana olan sevgimi.. Tutuştum yandimda sensiz her gece Gözyaşlarimla söndürdüm kalbimi Her gün her dakika özledim seni Dinmedi kederim senin yanında bile Sustum hep gözlerine baktığım zaman İsyan eden kalbimin çaresizliğiyle Oysa neler düsünürdüm sen yokken Neler söylemek isterdim kavuşunca Ayrilik saati gelince ben biterdim En kötüsü beni koyup gitmendi O öyle bir yanlızlıktı ki anlatılmaz O öyle bir çaresizlikti ki inanılmaz Hep yarım kalmış heyecan hazlar içinde Gözlerimde büyürdü kısa mesafeler Ama çok yakında sevgilim.... Bütün teselliler uzakta kalacak Çiçekleri solacak mı? aşk bahçemizin Ne olurdu saadetlerin en büyüğünü İste ellerimde al diyebilseydin Biliyorsun degil mi? asla gitmezdim Benimsin sevgilim KAL!! diyebilseydin... Sende bak sevdiğim.. Merak etme bunlar son sözlerim sana.. İçimde kalmasin diye.. Ben seninle gönül eğlendirmedim.. Başta demiştim, eğlenmek için değil, Evlenmek için baslaıim ben bu işe.. Ne yazik ki anlayamamışsın.. Söylediğin sözleri hak ettim mi gerçekten? O kadar kötü olabileceğimi mi sanıyorsun? Yanılıyorsun.. İster kabul et, ister etme.. Sen sadece kendini duyuyorsun.. Vazgeçmek bu kadar kolaymıydı sevdiğim? Yoksa sadece bir sebep mi bekliyordun vazgeçmek için? Bu gülde hep diken aradın.. Elbet, her gülde vardır bir diken.. Ama unutma ki sevdiğim, her gülün dikeni kanatmaz.. Bundan sonra güllerini dikenleriyle kabul et.. Soldurma onları.. Hep hayal kurardım sevdiğim.. SEN vardın bu hayallerimde.. Sen gidince hayal kurmamında bir anlamı kalmadı.. Seninle beraber hayallerimde gitti.. Ben seninle hayatımı paylaşmaya hazırken, Sen beni gözünde çok ucuz görmüssün.. Demek ki senin için aldiğim risklerin, Senin gözünde hiç bir değeri, anlamı yokmuş.. Benim bu riskleri herkes için göze alabileceğimi mi sanıyorsun sen? Herkes bir yana, SEN bir yanasın benim için.. Anlayamadın mı? Sen benim için özelsin, FARK edemedin mi? Bu gözlerin senden başkasını göremeyeceğini de mi anlamadın? Artik aramız hep dünden kötü, yarından iyi olacak demek.. Olsun sevdigim.. Bunada alışırım belki bir gün.. Unutamasamda seni, sevmekten vazgeçemesemde.. Alışırım belki sensizliğe.. Evet, sevdigim sinifta kaldım.. Ama tek bir zayıfla.. Öğretmen dediğin fedakarlık yapar.. Bu öğrenci bir sans daha istiyor.. Notlarımı düzeltip, sınıfımı başarıyla geçeceğimden eminim çünkü.. Seni zorların adamı bilirdim, fakat sen kolay olan yolu seçtin.. Gitmek kolay sevdiğim.. Gitmek kolay! Kalıpta, Sevmek Olay..
![]() |
#1027 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Geçmiş
Bazen sayfalar yetmedi Dertlerini anlatmaya Bazen bakışların yetti İçindeki güzelliğini ortaya koymaya. Hatırlıyor musun? O zamanları Güneşi seninle karşılayıp Seninle uğurluyorduk. Şimdi artık günler çabuk Ve güzel geçmiyor. Artık dört gözlediğim Beklediğim buluşma saatlerimiz de yok Herkes yanımda fakat ben yalnızım Kim bilir belki de sana fazla alıştım. Şimdi beni var ettiğin gibi Yok ediyorsun. Seninleyken gökkuşağının başındaydık ve Ben o gökkuşağının hiç bitmeyeceğini zannediyordum. Ama şimdi sonuna geldiğimizi anlıyorum. Geçmişe baktığımda bazen gülüyor, Bazen ağlıyorum Ama şunu söylüyorum Seni sevmekten gurur duyuyorum
![]() |
#1028 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Geçmiş Yıllar
Yaşadık yaşamadıklarımızı, Yada yaşayıp anımsamadıklarımızı, İyi kötü anılarımızı, Hatırladık ikimiz.. Bir zamanlar sevdik belki de, Sevdik ikimiz.. Geçmiş geri dönülmeyen, İnsan pişmanlıklarıyla yaşayandır.. Sevda konuşulmayan, Kalpteki duygulardandır.. Seni istemem nasıl geçmişte kaldıysa, Şuan ki düşüncelerimde o boşlukta kaybolacak.. Bilki anılar yeniden canlanacak, Bilki hayaller hiç susuz kalmayacak.. İnan bir uçuruma düşmüş gibiyim, Yada bir boşlukta beklemekteyim, Çıkarım yada çıkamam, Kurtulurum yada kurtulamam bu boşluktan... Tek derdim, Sana olan sevgimden sonra, Şimdi sana hissettiklerim... İşte sadece budur, Sadece budur derdim...
![]() |
#1029 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Geçmişe Özlem
Bu sabah anılarla dolu evimin perdesini araladım, Dışarı baktım buğulu penceremden. Geçmişe dönmek için yola çıktım, Seneler önce gezdiğim yollarda dolaştım, Mezun olduğum okulun bahçesine geldim erkenden. Nasıl da çabucak geçivermişti yıllar, Göçmen kuşların uçuşu kadar hızlı, küçük bi şehrin üzerinden. Bir ara gözlerim okulun bahçesine takıldı, Çocuklar kendilerini oyuna kaptırmıştı, Bir an aralarına katılıp onlar gibi olabilmek geçti içimden. Sımsıcak dostluklar, geleceğe dair umutlar, çoğu platonik, göz göze aşıklar... Nasıl da karamsarlığımdan sıyrılıp o masum düşlere dalıvermiştim. Tam da bir öğrenci edasıyla ''Dersimiz boş hocam biraz daha dışarıda kalalım'' diyecekken Çalan zille irkildim ve kendime geldim Okula giren öğrencilerin peşinden öylece tek başıma kalakaldım Sonra oraya ait olamayacağımı hatırladım. Biraz yaptıklarımdan utanmış, biraz da içim burkulmuş halde, uzaklaştım o sahneden, Tabi aklıma takılan şu iki soruyla; Zaman mıydı? Değişen, Yoksa ben miydim? Geçen yıllara yenik düşen.
![]() |
#1030 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Geçmişimsin Sen,Mazide Kalansın
Geçmişimsin sen, Güzel bir maziydin benim için.. Geçmişte kalan anıların toplamı, Geçmişte kalan sevgilisin sen.. Bazen özlem duyduğum, Bazen de tebessümle andığım geçmişim... Beyaz bir gül kadar masum ve sade, Aslında sevgili her renk vardı sende.. Senin özlemin var, Aşkında öyle.. Ama hepsi sadece geçmişte kaldı, Yanlış kavrama beni, Sevgin hala bu bedende... Bazen özlem duyduğum, Bazen tebessümle andığım geçmişimsin sen.. Ne bir daha geri dönecek, Ne bir daha seveseksin beni, Belki çoktan unuttun, Belki de hala bekliyorsun sen..
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|