![]() |
![]() |
#101 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Apr 2008
Teşekkür Etme: 1 Thanked 5 Times in 3 Posts
Üye No: 46488
İtibar Gücü: 1407
Rep Puanı : 260
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ***Sendeyim Sevgili ***
Aşkın semalarında, firari sevdaların ağıtlarında sevgilinin yokluğuna kıvranırken ruhum üzüntüyü sarıp sarmalayan bir yolcuyum... Acılarımı harmanlayan şimal rüzgarları ne de çabuk sustu? hüzünlü yüreğimin üzerine hangi el mutluluğu inşa edecek? Dinle; Bu akşam düşte Şahmaran gece destansı aşklara vuruyor yüzünü hilalin yarı loş ışığıyla uykusuzluk; uzuyor, düşüyor, sağır, dilsiz ama nabzı atan mısralara… Şahikalarda asılı kalan duygular ses veriyor düşüncelere; ve Sûru üflemeye hazır İsrafil’ in sabrına aşina ya yürekler aynı nizamla... Sendeyim sevgili Yüreğim göz yaşlarımı kristalleştirerek, Belkıs‘a hazırlanan tahttan daha görkemli bir taht hazırladı, zaman perdesini çektiğinde ben, sendeyim sevgili... Ayrılığın katmer katmer beslediği sevdanın; dudaklarından bir kıvılcım düşerken Kays’ın kalbine, tek bir kıvılcımla, aşkına kül olan Kays’ın gönül gözlerine tecelli eden o nazlı yarin, Leyla’nın da yüreğinde çalkalanan hasret duası ile ben, sendeyim sevgili... Melaikelerin şeffaf kanatlarında ölümsüz aşkların vaveylası, sonsuzlukta yankılanırken tuttuğum eller, sabrın huşulu raksıyla güvene hicret ettirdi ya ben, sendeyim sevgili... Bir yediverenin mevsimlerde bereketi bir de sevgilinin o emsalsiz hayali sır olup yerleşti ta içime.. Kimsesizliğe soyunmuş Alplerin güzelliğine göz kırpan tan vakti, sahipsiz umutlarla kalbe doğarken; erişilmez aşkların yıldızı Zühre’nin derin iç çekişleriyle ben, sendeyim sevgili... |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalbimden Sana Taç Mahal Yaptım-
Sana ne verebilirdim? Bülbülü versem, Sabırsızdır, sitemlidir. Gülü versem, Gül yerinde güzeldir. Yıldızlar mı? Senin yanında sönük kalır. Ay; yüreğindeki mehtabı kıskanır.. Bendeki sana bakarak, Başladım mabedimi yapmaya. Kalbinin temizliğini kullanarak, Bembeyaz mermerler oluşturdum. Gözlerinden aldığım parlaklıkla, Mermerlerin içine, pırlanta koydum. Sevmeye doyamadığım ruhunla, Kubbe var oldu, tüm vakarıyla. İnsanca yaşamaktaki azminle, Minareler göklere uzandı, haşmetle. Bana akan sıcaklığınla, Duvarların her yerine, 'Seni seviyorum' yazdım. Yüreğinden taşan sevginle, Öyle bir bahçe oluştu ki, Kaşmir´deki Shalimar´dan görkemli. Şah Cihan görseydi, Sana gıpta ederdi. Mümtaz´a olan sevgisi, Seninkinin yanında azmış derdi. Üzgünüm canım.. İçimdeki seni, Hiçbir kalıba sığdıramadım. Yere, göğe koyamadım. Kalbimden sana yakışır, Taç Mahal yaptım. Şahı sen, Sultanı benim. Saltanatın ise, Yüreğim...! |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adını Sen Koy...!
bir yaz sıcağının tenime dokunuşu yaralı yüreğim kadar yakar mı? bulutun yağmura kara sevdası, gözlerimdeki sevda kadar akar mı? her dem hasretindeyim bu yürek, candan gitmek üzere. hep…dağlar kadar özlemini büyüttüm içimi kavuran titreyiştin sen şimdi yüreğim çorak benim hiçbir göz anlatamaz sustu sırılsıklam gülüşlerim sustum göğsümü kanatarak gizledim o kederli siluetini artık kapanmaz yaramsın sen bu can, canımdan bitmek üzere o dumanlı duruşların simsiyah bir ufukla ömrüme düştü susturdum yetim çığlıklarımı içimde bitmeyen korkuya dönüştü şimdi…seni sadece sayıklayacağım yazık…kıramadım hasret servilerini artık seni, kara saplı bir ok gibi yüreğime saplayacağım kalbimi yerinden sökmek üzere yüreğim….kanayan bir yaz gecesi düşlerim… yarım kalmış bir yaz fırtınası kapanmışım terkisine simsiyah susarsa yüreğim susar parçalanır olanca öcüyle siz dinleyin bu yeryüzü, bu gökyüzü, hoyrat yıldızlar bu gürültüler, bu yankılar, bu arya bu benim son kanamam gün, bensiz yüreklere doğmak üzere bu halime aşina değilim, her an’ıma bin dirayet, oysa kifayetsizim, yüzümde renk sustu, dudaklarımda ses, dilimde kıyametin gizli harfleri, ömrüm ahrete gitmek üzere. |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayaz Keskini Bıçak
ne yeminler, ne yeminler bozdum. kaç kez tövbe kapılarından döndüm her seferinde bütün ihtişamınla karşımda sen-idin tutuksuz gecemin sansürü kaç kez ölüm kaç kez sorgu her bozduğum yeminde anladım ki ihanet kendine can... _______ve herkes kendinin tatli zehiri, acı ilacı şimdi ayaz keskini bıçak hey uzak diyarı sevgili savaşsız bir dünya ayazım olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tam sevdamı haykıracaktım ki
O sana has an geldi...Sustum. Tam sevdamın üstüne yüreğimi Zaptetmeyip salacaktım ki Ne yüreğim ne sevdam Bende değil...Yine Sustum. Dostlar “haydi tam sırası haykır” dediler Düşündüm uzun süre.. Şimdi kendi rızamla...Sustum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benim Korkum Ölüm Değil
Geçen gün senin yanında aklıma ölümüm geldi Sensizlik bir mızrak gibi saplandı kalbime O son anı hatırladım, o seni koyup gidişimi İlk defa bu kadar üzüldüm dünyaya geldiğime Ölüm! kaçınılmaz sonuç o soğuk kelime Bir gün ucuz bir fahişe gibi koynuma girecek Yüzümde gezinecek pis ve iğrenç elleri Korkudan büyümüş gözlerimde hayaller can verecek Biliyorum üzüleceksin, ama bir gerçek Bir yerde sevişmek gibi, bir yerde yaşamak kadar Ne hazin sıcaklığımızın bizi terketmesi Ve yüzümüze birbiri ardınca kapanan kapılar Ergeç uzanır bir el son kampanyayı çalar Anlarız kaçınılmaz anın geldiğini Şehre bir bomba düşmüş gibi aynalar, camlar kırılır İnsan arar da bir türlü bulamaz güzelliğini. Kimse benim kadar bilemez ölümün rezilliğini Seni koyup gitmenin hüznünü ben anlarım Çünkü ben sende buldum kendimi, sende sevdim Senin yanında seninle değerlendi zamanlarım Ne acı gün kadehlerin boş kalması, şarkıların yarım Mevsimlerin birbiri ardınca bir anda bitivermesi Ansızın toprakla dolması gözlerimizin Karnımıza o çirkin böceklerin girmesi Kim bilir ölüm belki de bir çilenin sona ermesi Belki güzeldir, şu sefil dünyaya boş gözle bakmak Ne çare ki sen varsın, o dünyada sen varsın Benim korkum ölüm değil, seni yalnız bırakmak |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() GÜzel BahÇelİ Bİr İlk Okul Penceresİnden
DÜnyaya Hayretİ Hasret Ve Bİraz Da Bayat Bayram Şekerİ Kederİyle Bakan Akli Canbaz YanaĞi Al Sesİ Çİlek Aromasi Bİr Çocuk Oturuyor Senİn GÖzlerİnde... Dudaklarin Kalsin Yanaklarinim Sokaklarinda Şİmdİ Kocaman Bİr Ülkeye Kral İlan Ettİm Kendİmİ. AĞlarken BoĞuldum Susarken Yoruldum. Çokmu Yalandin Sen Yada Çokmu Ayip Ettİm Yaradana Senİ Sevdİysem? Dudaklarim Camimda Kaldi Perdelerİ ÖrttÜm Camlarima Karanlik Yaptim Hayatimi. Dudaklarim Sende Kaldi... Eskİ AŞkin ÇİÇeĞİ AÇtiĞi Zamanlarda... Sadece Sana... |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() SuskunluĞumuza SarmaŞiklar AĞlarken
Bİr BaŞka Bahar YaŞiyorum Bu Mevsİm. GÖrmeden Sevİyoruz Bİrbİrİmİzİ. Farkindayim. GÖrmeden MerhabalaŞiyoruz Senİnle GÜnaydin Dİyoruz. GÖrmeden Senİnle.. SevİŞİyoruz... Ben YaŞam Acilarini İÇerken Her Zaman Yudumlarken Misralar Gİbİ Senİ YaŞamaya Sensİz BaŞliyorum Her Sabah Her Sabah Senİnle YÜrÜyorum Caddelere. Oysa Daha Neler Var SÖylenmedİk. Neler Gİzlİ Bİr Bİlsen Dİlİmİn Kuytularinda. Umudum Hasretİm Sevgİlerİmmm Senİnle BÜyÜr Her Saat BaŞinda. Varsin Ya Varsin. SÜrsÜn EzİklİĞİ İÇİmİn.. Buzlar Kaleler ÖrsÜn DÜŞÜncelerİmde Kundaklayip SarmiŞim Tapilasi Sevdani TÜkenmeyecek.... Ne EkmeĞİm... Nede Suyum.... Senİnde GÖzlerİnde AŞkk YÜreĞİnde Yanan Bİr Alevv. ÜstÜmÜzde GeÇsede Nİce Mevsİmler Karanlik ******* Hep Şafak İÇİn Duracak.. Takcİmden DÜŞsede.....yapraklar.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk
Aşk cesaret ister, kocaman bir yürek ister. Aşk hayata karşı işlenilen en doğru suç ortaklığıdır, Aşk hayatın tekdüzeliğine, bütün sıradanlığına en soylu başkaldırıdır. Ondan korkup kaçmak hiç kimseye yakışmaz. Ve elbette Aşkı suçlamak, yargılamak, karalamak inkar etmek de asla yakışık olmaz. Niçin aşk? Nedir bu aşk denilen şey, elle tutulmaz gözle görülmez bir şeyse nedir bu yaşanan somut acılar, güzellikler? Tek başına aşkı tanımlamak herşeyden soyutlamak mümkün mü? Hayır ! Aşk bugünlerde bazılarına göre plastikten bile yeniden yapıldı. Dünyada yaşanan suniliğe doğru gidiş aşkın etrafını sardı. Nedir şu aşk...? Aşk hayatın bize hazırladığı en güzel sürprizdir, bu yüzden de kalpleri ne zaman ele geçireceği hiç belli değildir. Daha ne olduğunu bile anlayamadan onun hükümdarlığına giriverirsiniz. Aşk; en yalın biçimde anlatılan tek kavramdır o, adı kendisidir zaten. Onu anlatmak için sonu gelmez cümleler kurmanıza gerek yoktur, "Aşık oldum" dediğiniz an akan sular durur, küçücük çocuk bile sizi rahatlıkla anlayabilir, çünkü aşkın dili tektir. Aşkın zamanını biz ayarlayabilseydik eğer ve kime neden aşık olduğumuzu anlayabilseydik, aşkın sırrını da çözerdik herhalde. Ama o zaman da aşkın insanı alıp götüren büyüsü tamamen kaybolurdu. Bu önce haksızlık, kendinize saygısızlık olur. İnsan sonuna kadar savunmalı aşkını, karşılık görmesede, acı çekeceğini hissetsede, yarın terkedileceğini bilsede, ailesini karşısına alacağını bilsede taviz vermemeli aşkından, "Seni Seviyorum" diyebilmeli göğsünü gere gere. Aşk işte o zaman aşktır. Ve bunun dogrusu yanlışı yoktur, zaten aşkın kendisi doğrudur, kime karşı duyuluyorsa bu aşk, doğru insanda işte odur. Aşkın zamanı yoktur, hep hazırlıksız yakalar insanı. Evli olmanız, sevgilinizin olması, bir ayrılığın taze yaralarını kurutmaya çalışmanız, bağlılıktan korkmanız, ailenizden çekinmeniz, hatta sevilenin hapse girmesi bile onun hiç mi hiç umrunda değildir. İşte aşk bütün bunlara tek başınıza karşı gelebilme yürekliliğidir, belkide yeni hayata geçebilme yolu... Aşkın ne zaman gelebileceği belli olmadığı gibi, ne zaman gideceği de hiç belli değildir. Fazla vakti yoktur onun, uzun süre beklemeye ve bekletilmeye tahammülü de yoktur. Bir başka göze bakmaya, bir başka tene dokunmaya başlaması o kadar da zor değildir... Aşktan değil, onun kaçmasından korkun ve doğruluğuna yanlışlığına bakmadan sonuna kadar savunun aşkınızı. Biliyor musunuz, hayat zaten kocaman bir yalan, bu kadar sahteliğin içinde gerçek ve doğru olan tek güzellik AŞK.!!. Lütfen ona haksızlık etmeyelim |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|