![]() |
![]() |
#101 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Deprem 1
Eğirdir’liler bir düşünsün diye, Mübarek gecede, salladı deprem. Biri azarlasa sorarız niye, Bizi altımızdan, dalladı deprem Binlerce sallandık yavaşça, hızlı, Sokağa fırladık oğlanlı, kızlı, İnsanlar bilmedi gazaplar hazlı, Uyarı maksatlı, elledi deprem. Allah’ım suçluyuz affet bizleri, Kalan ömürlerde çöksek dizleri, Karıştırdık hepten birçok gizleri, Akşamda, sabahta, yelledi deprem. Sallana, sallana oynadı beyin, İnsanoğlu geri kalacak neyin? Mahşere çıkınca görülür boyun, Anayı, babayı, belledi deprem. Herkes geçmişine bakıp utandı, Kara toprak suçu örtüp, yutandı, Şeytan bizi günah için itendi, Tüm Eğirdir’liyi, alladı deprem. Günahta eskittik yaşlı dizleri, Çağdaşlaşıp sildik iffet, izleri, El altından aldık, verdik sözleri, Kulakları çekip, salladı deprem. İçini boşaltıp dengeyi bozduk Asaletten bizler isteyip yozduk, Dursunî konuşsa yanından tozduk, Tatsız ağızları, balladı deprem. 11/04/2007 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Deprem 2
Ansızın derinden titretti teni, Bir anda kalbimi, halledi deprem. Abdestsiz, namazsız yaşayan beni, Şahadeti dilim, belledi deprem. Tespih oldu dua her ağızda var, Kendi ellerinle yaptığındır kâr, Namazın vaktinde atılırsa zar, Korkuyu yüreğe, milledi deprem. Dersi almadıkça salladı durdu, Uykuya dalınca derinden vurdu, Her renkten hortumcu sarınca yurdu, Putperest Allah’ı, belledi deprem. Sallanıp sarıldık kenar duvara, İbadet etmezdik dursak avara, Şaşırdıkça koyun dedik davara, Uykusuz başları, elledi deprem. Can korkusu nine kaçtı asayla, Yetimler hakkını aldık kasayla, Yönetildik keyfe uygun yasayla, Sonunda uyarı, yolladı deprem. Dünyaya yollayan rehberi yazmış, İnsanlar kuyuyu kendisi kazmış, Aklını ararken fazlaca sızmış, Bıçak açmaz ağzı, dilledi deprem. Alttan sallayınca titrer bacaklar, Evler göçüverse söner ocaklar, Dursunî evladı korkup kucaklar, Kulları Allah’ı, belledi deprem. 11/04/2007 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deprem 3
Haller aynı doğa olayı dedik, Yine de bizleri, kolladı deprem. Bir kişi suçluysa alayı dedik, Yalanı, doğruyu, yolladı deprem. Arabalarımız da geceledik, Bildiğimiz dua da heceledik, Hepimiz gaflette çok bocaladık, Yorgan, yastık, döşek, çulladı deprem. Beşik gibi oldu yüksek binalar, Sokakta yapılır oldu zinalar, Günahkâr günahı tekrar yineler, Kıbleyi bilmezi, şalladı deprem. Bir metre kumaştan korkup kaçtılar, Şehit anasını zorla açtılar, Zemzem ayıplandı votka içtiler, Ayakkabısızı, nalladı deprem. Ne güzel rahattık işte, yatakta, Rakibi tanımaz olduk atakta, Belki son lokmadır, kalır yutakta, Mutlu yaşantıyı, solladı deprem. Hayalimde bile sallandım durdum, Aklım başımda mı, yoklayıp vurdum, Yarama zehiri özenle sardım, Sırma saçlı başı, kelledi deprem. Besmelesiz yutar olduk lokmayı, Ayıp saydık ana, baba bakmayı, Dursunî istemez tasma takmayı, İnsanı birebir, telledi deprem. 12/04/2007 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Der
Kelli felli adam adi tavırlı, Anlatsa kendince, Müslümanım der. Taklidi hareket ıvır, zıvırlı, Ortaya serince, Müslüman'ım der. Allah'tan utanmaz kuldan çekinir, Dünya malı için her an yekinir, Kaybeder ardından bitkin bakınır, Ağzını açınca, Müslüman'ım der. Selâmı vermedi merhaba dedi, Meyhur sofrasında tastamam yedi, Çıkarı uğruna kondurdu seti, Sınırı geçince, Müslüman'ım der. Tayfasının örme takkesi başta, Olgun sayılacak ileri yaşta, Suratını asmış ayıplı işte, Gece ayıkınca, Müslüman'ım der. Bukelemun olmuş doğduğu anda, Zihnini bırakmış eski zamanda, Dursunî dövülür türlü zeminde, Nefreti duyunca, Müslüman'ım der. 27/01/2007 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Devletim
Makam sahibi olunca soysuz soytarı, Sen bu hallere düştün, ey şanlı devletim. Aslanın yerine, babasız yük katırı, Payidar oldu, üzgünüm şanlı devletim. Malı masaya oturtsalar ehlileşir, Bizde ehlileşmeyenler çoğul, devleşir, Suratına tükürsem, belki değerlenir, Seni bu hallere düşürdüler devletim. Yediğinden olmuş, kıpkırmızıdır surat, İnsan olmadığı belli, baba belki at, Makam geçici, kimseye kalmaz saltanat, Seni hep sömürüyorlar şanlı devletim. Aslanı kediye boğduruyorlar her gün, Zalim suçsuz, masumu ediyorlar sürgün, Yedikleri irin, burundan gelir bir gün, Şahlan, kalk ayağa, sürünme sen devletim. Ayak takımı diye saymıyorlar insan, Doğarken bize sormamıştı ki, yaratan, Devlete menfaat gelmez sinsi baykuştan, Eski günlere dön artık, şanlı devletim. Maaşı fazla gelmiş, makamında kişner, Soyluyu soysuz, soysuza soylu der fişler, Ağaya secde eder, garibi de ezer, Hasta adamdır diyorlar sana devletim. 25/02/2003 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deyiverdim
Sözden anlar sanki isyan var diyor, İnsan sanıp verdim, oy deyiverdim. Adam oldum sandı fistan dar giyer, Sözlerimi yazdım, koy deyiverdim. Topluma girmezdi adam sanmıştık, Surata bakıp da boşa kanmıştık, Sadece cebine koydu yanmıştık, Yüreğim ezildi, vay deyiverdim. Ekabir takımda köşeye geçti, Adamına göre sohbeti seçti, Müslüman geçindi kadehi içti, Bileğim kırıldı, ey deyiverdim. Bir oy için geldi içten meledi, Yanına varınca beni eledi, Güçlüde el öptü, masum yeledi, Beş yıl kullanıldım, cay deyiverdim. Nasıl olsa gelir tekrar kapıya, Bizde çekmeliyiz onu sopaya, Yoklukta mecbur oy verdik sıpaya, Palazlandı bildik, şey deyiverdim. Bu başla bizlere denen yeridir, Giderler ileri yerim geridir, Enayi Dursunî şaşkın biridir, Sırtımdakini de, soy deyiverdim. 19/12/2006 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dindar Geçinir
Öcü görüyor Kur'an-ı çıkmaz camiden, Kapağını açıp bakmaz, dindar geçinir. Günde beş defa ezanı dinler yeniden, İçeride zor saf tutar, dindar geçinir. Okuyor ne kendi anlar ne de imamı, Bunların gibisi dinsiz eder adamı, Kendi gurubundansanız alır selâmı, İçi başka, dışı başka, dindar geçinir. Devlete hakaret eder camiye gelmez, Diploması fiyakalı tefsiri bilmez, Okulda öğrendiğiyle, ilerde olmaz, Ağzını açtı mı hele, dindar geçinir. Üstadını Peygamberin yerine koyar, Hidayet verici diye adını sayar, Çocuğunun isminde de ona tam uyar, Takılmış hurafelere, dindar geçinir. Yetmiş yıl kıble neresi bilmeden yaşar, Ölüm yakın olur, hacca niyeti şaşar, Gösteriş için tavafta ukala koşar, Af sanır bütün günahlar, dindar geçinir. Türkiye'miz darül harpmiş faiz helâl der, Faiz haram ayetleri görmez boş ver der, Buluverse hortumculuk en önde gider, Kul hakkı nedir düşünmez, dindar geçinir. Kapısında el açana Allah versin der, Beleş dağıtanı bulsa elden fazla yer, Canı birazcık acısa hep isyan eder, İşi gücü dalavere, dindar geçinir. Keyfince yorum yapıyor pis sırıtarak, Allah dengeyi sağlamış tam yaratarak, Serbest yaşamış dünyada hesap yaparak, Mahşerde hesabı boşmuş, dindar geçinir. Param parça bölünmüşüz yetmiş üç parça, Yarım türban yapmış başı yırtmaçlı kalça, Dar pantolon, kollar açık, bak başa, saça, Deveyi hamutlu yutar, dindar geçinir. Ayet duysa anlamam der kafası sarmaz, Dünya menfaati olsa paçayı salmaz, Cami, mescit, mezarlığın yanına varmaz, Çeker elde şakşak tesbih, dindar geçinir. 05/07/2006 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Diyemem
Daha dün gibi, aramızdan ayrılışın, Zihnimde canlanmakta, nutukların Atam, Çatık kaşlarla, cesaret veren bakışın, Gür sesin kulağımda çınlamakta Atam Ansız, odamın kapısını açıversen, Buyur diyemem sana, ey sevgili Atam, Ne yaptığımı benden öğrenmek istersen, Kardeş olamadık, boğuşuyoruz, Atam. Asrımıza ışık tutan fikirlerini, Okudukça, utanıyorum, büyük Atam, Saç, sakal, bez parçası, pabuç işlerini, Sana söyleyip, üzmek istemem, ey Atam. Enflasyon canavarına teslim edildik, Can boğazda, derman nasihatlerin, Atam, Amerikan elçisine güvendirildik, Nutuklarını okuyan kalmadı, Atam. Ayak oyunları, günlük telaş, sancımız, Gelişmekten vazgeçtik, geriledik, Atam, Bulamadık, sürü olduk, yok baş tacımız, Ya kendin gel, ya vekilini gönder Atam. Resmine bakmaktan dahi utanıyorum, Yaşadığın günlerin hayaliyle, Atam, Yerinde say komutuyla, uyanıyorum, Gençliğe hitaben zuhur etti, Atam. 31/10/2002 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Diyerek Anne
Üstünde zambaklar çiçekler açtı Kokladım ellerin, diyerek anne. Evlatların arsız, ben de tat kaçtı Her hafta uğradım, duyarak anne. Anneler gününe haftalar kala Bülbül öldü, baykuş konuyor dala Sırası gelenler biniyor sala Hayat yaşıyoruz, sayarak anne. Yollarda görürsün gelip geçeni Sevmezler gök iken ekin biçeni Halleri nicedir, gördün göçeni Bakıp geçiyoruz, kayarak anne. Mahsul para etti kalktı burunlar Çözülmüyor yumak oldu sorunlar Haramla dolunca şişti karınlar Elden alıyoruz, soyarak anne. Aynı dedi kodu hepsi çanakçı Yürü desen gitmez sabit konakçı Dursunî çağırsa çıkar dönekçi Sofradan kalkmadık, doyarak anne. 15/04/2007 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Doğum Günü
İki kelime söyleyemedim, utandım, Doğum günün kutlu olsun, ya Rasülullah. Hangi yüzle gelebilirim, ey cananım, Kabri şerifine, mahcubum, Rasülullah. Geçtiğin yollara halı olup, serilmek, Terinden oluşan kokun olup, verilmek, Yolunda ölmek için, çarmıha gerilmek, Seni seven kul olarak, gitmek isterdim. Her an aklımdasın, ancak boynum büküktür, Yaptığım ibadetler ihlâssız, çürüktür, Adi nefsim gideceğim yolda, kütüktür, Kapında kıtmir olup, beklemek isterdim. Sana gelecek yüz kalmadı, şu fanide, Ölüm kapımı çalabilir, her ani de, Şefaati isteyecek hal yok, canide, Dünyada kaldık, cennette görmek, isterdim. Sensiz cihanda güller mecalsiz açıyor, Zalim Müslüman avında, zulüm saçıyor, Ömer’ler yok, Cehil’ler dünya dolaşıyor, Gelsen aramıza, kabre girmek isterdim. 5/5/2005 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|