![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57919
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir İnsanı Anlamak
Önsözünden gerisi okunmamış Tozlu bir kitabın satır arasında Saklı kalmış yaraya dokunabilmektir Bir insanı anlamak... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Kadehin En Derin Yerinde Aradım Seni
Bir kadehin en derin yerinde aradım seni Yoktun Hiçliğe dönerken bütün saatler Kapalıydı bütün kapılar Bütün denizlerin durulduğu bir vakitti Deniz aşırı ülkeler gibiydi gözlerin Kaybolmak koyu mavinin koynunda Kendini unutarak Soyunup bütün alçaklıklarımızdan İnsanlığımıza dönmek Kimselerin oturmadığı kentlerin Tek tük yanan sarı ışıklarında aradım seni Yoktun Kaçınılmaz sona yaklaşırken bütün takvimler Tüm yollar uzaktı Adın imkansızlığın ilk hecesi Kitap aralarına yazılmış şiirler kadar sahipsizim şimdi Beni buldukları zaman Çoktan gitmiş olacağım belki... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Kadının Ağlayan Gözleridir Ayrılık
Uzaklaştıkça güzelleşen bir kadının Ağlayan gözleridir ayrılık Ve o yangını söndüren, O ıslaklığı Yanaklarına kavuşmadan kurutan Sadece ve sadece zamandır... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Kar Tanesiyim Bahçenizde
Bir kar tanesiyim bahçenizde Görünmez ellerim Hepiniz gibi kederlenir Hepiniz gibi şarkılar söylerim... Fark etmeseniz de hiçbiriniz O gürültülü çokluğunuz içindeki Yokluğumu Hepiniz için ayrı ağlar Sevincinizde hepiniz için ayrı gülerim Ah benim karşılıksız sevmelerim Beynimde deli boranlar gibi savrulan şu öfkem Göğsümde yükselip alçalan yaşama sevinci Yine de pişman değilim ey can Bile bile yanmaktan Uçurtmasının ipini elinden kaçıran Bir çocuğun telaşıdır bakışlarım Bir kar tanesiyim bahçenizde Siz bahara teslim ederken gövdenizi Ben inadına erimez direnirim gelecek yaza... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Kuş Olsa Yüreğim
Ah ömrüm, Nasıl da imkansız şimdi Bir daha yürümek o yollarda Bir kuş olsa yüreğim Uçup gitse Doğduğum topraklara… Pişmanlığım çoktan aşmış boyumu Bir muhacir kederidir ki Bir şiirlik hüzün saklarım zulamda hep İnsanın doğduğu yerlerde Daha güzel doğarmış güneş Daha içli okunurmuş türküleri Çiçek daha pembe gülümsermiş toprağına Yenilen her lokmada daha bir doyulurmuş İnsan doğduğu yerde Daha mutlu ölürmüş... Al götür beni yüreğim O uzak diyarlara Al götür beni yüreğim Kendi aklımın sonsuzluğuna Kanadım olmasa da… 2006 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Şiir Daha Seviyorum Sizi
Yağmurlu bir yaz akşamıdır şimdi Avuçlarımı dolduran berraklık Terli bir haziran gününde Vururken yüzüme serinliği Bir şiir daha büyüyorum kendi ellerimde Sadece utanmak kalıyor Sadece utanmak bana Daralan bir göğüsle beraber daralmayan göğsümden Bir şiir daha seviyorum yaşamayı Bir şiir daha seviyorum bugün sizi... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Şiir Okumalısın
Bir şiir okumalısın içinde umut olmalı Bir söz söylemelisin içinde sevda olmalı Ve yürümelisin yolun sonunu göremesen bile Yolun bir sonu olduğunu düşünerek Yaşamalısın direnerek hayata Hayatın bir sonu olduğunu bilsen bile Bir türkü okumalısın Son türkün olduğunu bilsen bile... 20 Mayıs 2002 00: 12 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Şiir, Bir Destan ve Bir Hayat
Bir destan, Eski zamanlardan, Kahramanları hiç yaşamadılar Hiç görmediler Nasıl parladığını güneşin Sevmediler ölesiye Ve ölmediler beyaz yorganlar altında... Bir şiir, Son dizeleri ölmekte olan bir ozanın Kanadı kanlar içindeki bir kuşun Son kez kanat çırpışı gökyüzüne Ve son satır: Ölüm öldürmez ki şairi Her sesin yankısı vardır elbet Bir hayat, Günden güne su alan bir gemi Tüm kahramanları hain ilan edilir Ve hainleri kahraman Zaman ihanetten yana çevirmiştir yüzünü Bu sebeptendir ki zaman Elleriyle kapatır yüzünü Bu şiir hayatın kıyısında yaşanan bir destandır Herkes içindedir biraz Ve biraz dışında Görmek isteyen görür çünkü yalnızca Nasıl parladığını güneşin Ölüm öldürmez şairi Her sesin yankısı vardır elbet... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Temmuz Daha Geçti Ömrümüzden
Bir temmuz daha geçti ömrümüzden Yitirilen arkadaşların gülüşleri gibi, Yaşanmamış ne varsa arkasında bırakarak Hafiften bir hüzün salarak yüreğimize Öfkelenerek gökyüzüne İsyan eder gibi bileklerimizi oyan paslı zincire Varsın geçsin bir temmuz daha ömrümüzden O gider biz kalırız burada Henüz yaşamadık en güzel günlerimizi An gelir belki sonbahar oluruz eylül sabahı Kardelen oluruz şubat ayazında Yeşeririz bir nisan Belki de ölürüz gülüm bir mayıs şafağı Deniz oluruz haykırırız sonsuzluğa Nazım oluruz severiz yeryüzünü Çıldırasıya... 01.08.2002 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Yürek Resmi Çiz Ellerinle
Bir yürek resmi çiz ellerinle Kirletilmemiş bembeyaz kağıtlara Tertemiz bir yürek resmi çiz Unutma ki bu beden emanettir sana bu dünyada Topraktan alınmış bir emanet Bir gün istemesen de alacaktır geri... Bu yürek, Bu eller, Bu gözler senin değil aslında Güzel yaşamalısın İyi yaşamalısın ki Hıyanet etmiş sayılmayasın emanete Gitmelisin ayaklarının gidebileceği her yere Bakmalısın gözünün görebildiği en uzak ufuklara Düşünmelisin düşünebileceğinin en güzelini Sevmelisin yüreğinin sevebileceğinden daha da çok Ve bilmelisin ki Emanet olmayan Sana ve bir tek sana ait olan Düşüncendir bu dünyada Bu beyin senindir sonsuza dek Ve sonsuzluktan sonrada Beyninde filizlenen aydınlıklar Toprağın emaneti değildir sana Güneşin sıra dışı bir armağanıdır Ve hürriyetin armağanıdır sana beyninin Ne kadar özgürsün diye sorduğunda Kendi beynine ve düşüncene Elbette ki düşünebildiğin kadar diyecektir sana Ve ne kadar yaşayacağım diye sorarsan Bu yarını karamsarlıklarla dolu dünyada Yüreğinin taşıdığı yere kadar diyecektir sana... Sen bu yolun sürekli giden bir yolcususun Farz etki bir otobüs bu hayat Hepimiz aynı otobüsün yolcularıyız Kimimiz biletli kimimiz kaçak bu yolculukta Kimimiz kurulmuş en rahat koltuklarına otobüsün Kimimizin ayakta duracak yeri bile yok Gülüyor birimiz Ağlıyor onumuz Derin bir ah çekiyor ayaktaki yolcuları Oturan anlamıyor ayaktakinin halinden Bir gerçek vardır bu otobüste Herkesin bildiği Ancak bilmemezlikten geldikleri değişmez gerçek Bir gün biteceğidir bu yolculuğun Ağlayanıyla, güleniyle Ayakta gidenleriyle, oturanlarıyla Aynı yolun yolcusuyuz hepimiz Ve asıl önemli olan bu hayatta Yürüyerek tüketmek değil Herkesin yürüdüğü bu aşınmış yolları. Asıl önemli olan Bir yürek resmi kazıyabilmektir tırnaklarınla Yürüdün yollara Senden sonra yürüyenlerinde görebileceği Tertemiz bir yürek resmi çiz ellerinle Emanet etme bu yüreği sakın Sende sonra yürüyecek olana Tırnaklarınla kazınmış bu yürek Armağanın olsun Bu yolun yolcusuna... 17 Kasım 2002 22: 39 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|