![]() |
![]() |
#101 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57919
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hayal Bahçeleri
Dostum dun, seni andım da derinden Geçtim yine dün eski hayal bahçelerinden Yorgun ve bitkin düştüm seni düşünmekten yine yaşadım mazi olan hayal bahçelerinde gönül bahçeme sen olmayalı dikenler dolmuş Gördüm ki açmayan güllerim dalında solmuş sevgi bahçelerinde gül yerine dikenler bitmiş yine yaşadım mazi olan hayal bahçelerinde Halil ÇOLAK 08.01.2008 ANKARA Halil Çolak |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gülüşlerin kaldı yor, bakışların git
Bu nasıl aşktır, bu nasıl sevda Gözlerin evet diyor, dudakların hayır Bakışların ok gibi, sözlerin zehir, kolların sardı yor bakışların git. Ayrılık dediğin akan bir nehir gönlüm harap olmuş virane şehir. bu sevgi beni yakmış kül etmiş, kalbin kal diyor, bakışların git Giden yolcular dönmez bir daha geri, ezeli ebedi olmayan anlamaz seni Çözemediğim bir denklem misali. Gözlerin kal diyor, bakışların git hayalimiydi seninle yaşadıklarımız el ele tutuşup bahçelerde gezdiklerimiz Ya deli dolu senle birlikte yaşadıklarımız Anılar kal diyor,, bakışların git. belki bu ömür biter birazdan, son gemide kalkıyor bak limandan Ağlıyor bülbüller aşkı sevdadan, gülüşlerin kaldı yor, bakışların git Halil ÇOLAK 07.01.2008 ANKARA Halil Çolak |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hilalin ışığım yıldızın pusulam,
Hilalin ışığım yıldızın pusulam, Değeri ölçülmeyen, bayrak sevgilim. göklerim seninle şenlenir benim uğruna canlar verdiğim bayrak sevgilim. Dilim susmaz haykırır benim. göklerin kartalı bayrağım benim uğruna döktüğüm helaldir benim bağımsızlık sembolü bayrak sevgilim. kızımın gelinliği duvağı senden; aşkın uğruna savaş edenden. seni korumak miras babamdan şehide sarılan bayrak, sevgilim. hiçbir Türk seni indirmez yüksekten gurur duyarım yükseklere dikmekten bıkmaz bu gönül canım seni sevmekten canıma can katan bayrak sevgilim! Halil çolak 3.1.2008 ANKARA Halil Çolak |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlarım
Bizi bize düşman etme Yaradan Türkü türkten ayırıma yaradan Kurtulamam ben bu dertten yaradan Onun için gece gündüz ağlarım cahiller itibar görmezdi eskiden hain sokakta gezemezdi eskiden Siyah saçlı bir genç idim eskiden Eyvah çıktı saçımdaki ağlarım Halil çolak kader yürü der yaya hain atlı gider millet gider yaya vatan severlik itibar görmüyor ağa nasıl bu hale düştük diye ağlarım Halil ÇOLAK 3.1.2008 ANKARA Halil Çolak |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben kimim
Seven gül bahçesini görmez mi? Kırmızı gülü koparıp ta vermez mi? Dost dediğin hal hatırın sormaz mı? Toprak suya hasret ben kimim…… Akan Göz yaşlarım neden dinmez ki Seven sevdiğinin göz yaşını silmez mi Dost dediğin kadir kıymet bilmez mi? Omur bitti gitti anlamadım ben kimim Halil ÇOLAK 11.12.2007 ANKARA Halil Çolak |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Üç şehir
Bülbüllerin has olan sedasını duymuşum Dinlemeye doyulmaz ki üç şehrin sabah ezanı. o seslerin ahengiyle kendimden geçmiş sarhoşum, gönlüm şen çünkü üç şehre gülüm ben aşığım! ... Sen her gönül savaşında muzaffer, olan İstanbul’um sen ki Bursam Emir Sultan hazretlerini bağrına basmışsın, Sana Erzurum ben gönülden bağlanmışım baba yurdum, onlara karşı koyulmaz bir sevgiyle bağlanmışım! ... Divanedir o üç kutsal şehre gönül vermeyen, onların uğrunda canını servetini sermeyen... Şu dünyada bu üç şehri de bir kez görmeyen, yaşamdan sayılmaz ki onun için bağlanmışım Her sevene yar olmayı İstanbul’um bilen sen, Her an aklımdan çıkmayan yeşil Bursam sen, Her şaire ilham kaynağı olan Erzurum’um sen Size doyulmaz olduğunuz için size bağlanmışım! ... kerametim olsa keşke üçünüzde birden yaşasam, Dertlerimle mutluluğumu sizinle de paylaşsam, Hislerimi sizlere söylemesem, yazmasam, size sonsuz Aşkımla üç şehrim bilin bağlanmışım! ... Halil ÇOLAK 07.12.2007 ANKARA Halil Çolak |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sorma gitsin
Bir karmaşık ki dünya ki, sorma gitsin. Boş ver dostum, seni,beni kimler anlasın? zaman bilir, boşa geçen ömürlerimizi Değerimizi,bıraktığımız eserler anlatsın. Ben mi yalnızım? Yoksa dostum herkes mi yanalız Giden gelmez, ebedi yokçuluktan,bana kimler anlatsın? Hesapsız dağıtmadım sevgimi. Mutluyum. Yüreğim dolu. Varsın yağsın kar,sevgiler başka zamana kalmasın. Günler geçi yor, ömür bitiyor ama... Bir eksiklik yoktu, oysa her şey tamam sanırdım. Rabbime çok yalvardım,sevgiyle gönlümü doldurdum. yağmur yağmadı körpe ekinlerim, umutlarım canlansın. hayat bilinmez bir sır, çok bilinmeyenli denklem olmuş. Öyle yaşacağım ki sevgiyle, inanmayanlar utansın. Vazgeçmek yok gayeli sevgiyle, yaşamaktan, Dayanacağım ki,dünyada sevgiyle barış kalsın. Sevgiyi, aşkı yaşamaktan hiç bıkılır mı dedim. Yeter artık, sevgisizlik bütün mutsuzlar anlasın. Adalet dünyada olmazsa da,obur dünyada olacak Gözleri görüp de, yüreği olmayanlar ağlayacak. Halil ÇOLAK 6.12.2007 ANKARA Halil Çolak |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Olsun Bayram
Gül şefkat, sevgi merhametle doldurur gönülleri, Diken acı elem ve kederle üzer insanları, Çoğalt gül bahçelerini, gönüllerde açsın demet demet, Yok et dikenleri her yerden, çocuklar oynarken kanatmasın ellerini, Mutluk sun insanlara, ağlamasın anaları, Sular çağlasın kurumasın insanların bağları, Sokma insanların yaşamına karanlık *******i Huzurlu olsun sevgi ile dolsun mehtaplı *******i, Olmasın asla hüzün her dakikaları olsun bayram. Halil ÇOLAK Ankara, 6.12.2007 Halil Çolak |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güzel
dolunay gece karanlığını kovanda, Senin sevdan ateşiyle gönül yananda. hayat yolunda el ele mutlu olarak gidince, bir yastıkta ihtiyarlamak senle güzel. sevgi mayasını süte çalıp ta, kaybolup gittim sevda Çölünde. gönül kapısını bir den çalıp ta, içinde seni görmek ne güzel. Umudu aşığa bol verir Allah; can içinde can verir billah. sırlar alemine seni katar uykuda, o cananı o mekanda görmek ne güzel. son istasyona varmadan da ömür treni, Gel diye yanına çağırsan sevgilim beni; Bırakıp gelirim yanına can malı şöhreti, Doya doya seni sevmek sarmak ne güzel. Aşk dediğin üç harfin anlattığı her şeydir; açısını çektikçe tadı artan bir şeydir.. sevdiğinden ayrılması ise zor şeydir; seven gönüllerde yer alması ne güzel. Halil ÇOLAK 04.12.2007 Ankara Halil Çolak |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kırık bir gönülle değil, mutlu olarak gel.
Yüzün bir sebepsiz olmasın üzgün, O gün başucuma muştularla gel Arkanda,bırakma bir olumsuzluk, sevgi ve mutluluk dağıtarak gel Elinde, eksik olmasın çiçekten demet, Ne bir hasretin olsun ne bir nedamet; karşılıksız sev,kopmaz inan kıyamet, Kırık bir gönülle değil, mutlu olarak gel. Halil ÇOLAK 13.11.2007 Ankara Halil Çolak |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|