![]() |
![]() |
#101 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bağışıklık
İdama mahkum oldum o kumral saçlarında Arıyorum son gün de o ela gözlerini Kemik parmaklığımın ölüm duvarların da Dinliyorum duy sesin yankılanan sözlerini *** Bedenimin en küçük hücresinde sen varsın Prangalı azılı mahkumun oldum artık Acı vermez işkencen içimde yaşayansın İşkencene kazandı bedenim bağışıklık. 12.11.1981/ANKARA Ruhi Hatunoğlu
![]() |
#102 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sabır
Güne özlem çekerek hergün ufukta batan Dünden gebe yarının baktık umutlarına Geçip giderken günler umuttue yerde yatan Sabır ey Allahım sen artık kullarına *** Her günün günahıydı işlenen şu kalplerde Kimi gün yare övgü kimi gün de bir çile Günün aydınlığını beklerken *******de Denizin dalgasıyla atıldık hep sahile *** Barışa çağrı diye karanfil tutan eller Bir sevgili uğruna neler vermediler ki O günlerde dikilen sıra sıra heykeller Umut dolu günlerle onlar ölmediler ki. 10.11.1981/ANKARA Ruhi Hatunoğlu
![]() |
#103 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dertler Kışladı
Çiğ düşen dudağımda adın anılı kaldı Beni perişan etti gözlerimde ki yaşlar Sende başlayan sevgim yaz sonu sonbahardı Yedi yerimden vurdu bana attığın taşlar *** Yılı günde görünce bulduğum acıydı sen de Bir mum gibi eridim bakarken gözlerinde Bir umut verdin bana heyecanlı düğünde O günden sonradır ki sevgin yeniden başlar *** Bak yüzümde şakladı sonbaharın kamçısı Seni seven gönlümün bitmiyor hiç sancısı Bitmeyen bu sancının çekilirken acısı Bahara umut diye dertlerin bende kışlar 10.11.1981/ANKARA Ruhi Hatunoğlu
![]() |
#104 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dedim Adına
Hergün seni uzaktan gölge gibi izlerken Üstünde gözüm kalır seni öyle gözlerken Sivri bir hançer olur o aşkın yüreğimde Nurlarla yoğrulansın bir meleksin içimde İlk sevdiğim isimsin seni hiç unutamam Yazgım diye belledim seni şiirlerimde Elin gözüyle sana inan ki hiç bakamam. 09.11.1981/ANKARA Ruhi Hatunoğlu
![]() |
#105 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bende Benden İçeri
Seni sensiz gizlice sevmelerim değilmi ki beni yaşama bağlayan hele hele o sohbet sonrası hani o şiirsel yanın varya işte beni o bağladı sana sus sakın bir söz söyleme en güzel sözcüğün bile beni yaralar vurulur can evim ah bu sevim hep böyle kalsın bende benden içeri sus kimse duymasın ölürüm sınra kahrolurum ve seni bir ürkek serçe gibi elimden kaçırmak istemem aydın yarı gecem de ışıdın milyarlarca yıldız oldun bende benden içeri sarıldım yaşama seninle o sohbet sonrası suskunluğum bozuldu adını dizelerde andım hep bir ilahı anar gibi okurmusun lütfen Nereye gitsem Ellerini tutasım gelirken Saçlarını okşayasım gelir Leylak kokusu saçlarını İçimdeki o kısır döngüde Hep seni Ama hep sana Nasıl ulaşacağım Aşkımın yeni baharı 05.08.2000/ANKARA Ruhi Hatunoğlu
![]() |
#106 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sussun
Yandım anam diyemeden bir bıçak saplandı kalemime sussun diye susar mı yüreğim susar mı kalemim günü bölüverdim ikiye zaman bir su gibi akıp gitti güneşin son kızıl oklarıda karanlıkta bitti bir bıçak saplandı güne diyemeden yandım anam ve sızlayan gün devrildi biliyormusun düşlerimdi ucsuz ve bucaksız. 04.08.2000/ANKARA Ruhi Hatunoğlu
![]() |
#107 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bulduğum
Sevgiyi aradım yıllarca Baba ocağında Ana kucağında Dost bağında Sonunda buldum Sevgiyi Yar dudağında 1980/ANKARA Ruhi Hatunoğlu
![]() |
#108 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dörtlükler
Şu dünyada ağaç gibi dallı budaklıyız Kimimiz yapraksız kimimiz yapraklıyız Açmadan solup solmadan kururuz hergün Günden güne yaşayan ve solan baharız. 16.02.1981/ANKARA Olma fırsat düşkünü düşmanın olsa bile Doğru ol dürüst ol işine katma hile İnsanlık denilen şey öyle anşaşılmaz bir şeydir ki Bir kötülüğün olursa bin iyiliğini götürür sele 13.05.1980/ANKARA Ruhi Hatunoğlu
![]() |
#109 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zincirledim
Aradığımı buldum gitmem başka kapıya Sıra senin değilse beklerim ben sevdiğim El açıpta yalvardım senin için tanrıya Gel de kurtar şu ömrümü yollarına verdiğim *** Yazgım yazdıysa seni bu bir şaka değil ki Kovma beni kapından kulun kölen olurum Senin uğruna ölmek benim için nedir ki Ayrılık verme bana ben hergün kahrolurum *** Hergün yaşlı gözlerle seyrederken uzaktan Sana olan sevgimi artık gömdüm bağrıma Uzak değil yakında çıldırırken meraktan En kalın zincirleri vurdum duygularıma *** Saçının tellerinde asılırken duygular Bir düğün anısıyla yaşıyorsun içim de O düğünden beridir bende bitmez umutlar Bir dağ gibi büyüdü umutlar kederim de *** Ruhi seni anarken hep böyle satır satır Ufukta bir kor alev olup hergün yanacak Hasta olan gönlüne istersen bıçak batır İsmini son nefeste yine sensiz anacak. 08.11.1981/ANKARA Ruhi Hatunoğlu
![]() |
#110 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kısır Döngü
Durgun akınca zaman gebe gün büyür kısır ******* uzar yaşamak bir tutku olur beklenen umutlarla salınan geceyi bıçak kesmez geçmezken söz doğar karanlığında duygular ateşten sıcak yumuşak pamuktan ağır olur devrilmez gün akınca zaman durgun sözler pas olur dillerde ve yitikte kalır kızgın güneş çınarlar ay ışığında gölge olr suskun gecede yarasalara gün doğar eder baykuşlar bayram akan suya vurmaz günün renkleri tuvalleri boşta kalan ressam yitirir yaratıcılığını ozansa usuyla düşünür yazar belleğin de sıra sıra dizeleri ve heykeltraş umuda açılacak gözlere indiremez çekiçleri zaman durgun akınca kol gezen bekçilerin duyulur düdük sesleri düüüürt diye ve böler karanlığı ikiye sesleri bu düdüklerin ne var ki hiçbirşey aklamaz gebe gün bitiminde kısır döngülü geceyi aklarsa uyku aklar ak güvercin gibi seyir de karanfil olur ve olgusu olur barış ay geceden karanlık zindanlı gece aydan bulutlar dağılır bir tutam beklerlik umuttur yürekler de al hoyrat gönül deli gönül tat yaşat şu kısacık yaşantıyı bak durgun akıyor zaman 16.12.1981/ANKARA Ruhi Hatunoğlu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|