![]() |
![]() |
#101 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Boşaldı Güğüm…
sevginle yeniden, elinden açıldı kapılar Güneşin sıcacık bedenimde hızır arzular… Sabır ayları geçti sıkıntı dolu gözyaşları, Cennetine aldın ya tükendi boş kaygılar! Hoş oldum alırken baharından esintiler, Çiçeklerden de güzel senli kor sergiler… Yat limanında gölgen vuslat beklentiler, Deniz dalgalarına karışırım toprağında! Düş olmaktan çık artık, al koynuna! Hasret bırakma seherinde kokuna… Zaman bizimle kalsın doya, doya Sen ve kabir şahit olsun muştumuza! Uçuşur kelebekler, arılar, serçeler… Ağustos böceğinden çılgınca besteler, Kıvrılır çöl sıcaklığında yılansı izler, Çatlayan dudaklarıma yetişir pınarın! Ateş dansın Kızılderili gecesinde tütsün, Kumsalında izlerim yakamozda gülüşün, Yunusun yüzüşünde tutarım günlüğün, Alarga öldü embeller tarih, boşaldı güğüm… Amazon aştı lavdı taştı şenlendi günüm! Safet Kuramaz
![]() |
#102 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Boyacı...
Sırtında hor kamburu, Ayağında kusuru, Elinde kundurası, Bağırıyor boyacı... Ak bürümüş sakalı, Kırışmış başta keli, Çökmüş aczin bedeli, Bağırıyor boyacı... Üç beş kuruş elinde, Türlü alet belinde, “Boyacı...” der dilinde, Bağırıyor boyacı... Güzel çirkin emanet, Can dilenir selamet, Çekmek gerekir zahmet! Bağırıyor boyacı... Acımak karakterim, Yardım etmek kriterim, Neyim varsa veririm, Bağırıyor boyacı... “İstemiyorum sadaka,” “Yapma bana fiyaka,” “Emeğim yeter rızka,” Bağırıyor boyacı... “Rabbim yeter muhtaca,” “Gerek yok başta taca,” “Ölür bir gün atmaca! ” Bağırıyor boyacı... Safet Kuramaz
![]() |
#103 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Böyle değil…
Kahpe bu hayat, ben değil Yeşil hala yeşil Irmak hala akar İnsanda bin bir surat her santimi başka il Harabeye dönmüş yürek misali dil… Dağlar yanan yeşiline ağlar Sular masmavi akan suyunu arar Kızgın kor gibi dökülür her saç tel Gençliğimin özlemlerini yaşar! Küfürle yaşamaktansa Güvesizce paylaşmaktansa Düşlerime ağlamaktansa Öldür istersen silahla, böyle değil… Safet Kuramaz
![]() |
#104 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Böyle…
Pekmez ile yoğurdu karıştır, karıştır yediğimde! Soğuğu hissetmez gibi sıcaklık verir bedenimde... Yürürken Roma kalıntıları içinde süzüldüğünde, Benzer tebessümün siyah inciye, Ürgüp üzümüne… Orucun açlığı uzaklığını anlatır acılı döşümde, Sıcaklığın yakar tıpkı bedenimi aczimle böyle... Yedikçe içimde-kanımda sıcaklık, Seyrettikçe resmini gerçeğin sarar anlık, Bedenimde güç… Artar şahinlik! Sonra naralarım düşten çıkar yansır sözlerime… Vuslatını yaşarsam, Haberini duyarsam, Girer ruhuma ancak serinlik! Uzaklığın zor işte böyle… Ölümü düşünmek lazım hayata küsmeden, Gelecekte kavuşma umudum tutunur düşümden… Ağıtlarla dolu çok *******e yanıp dururken, Sızıntı kavuşma ışığın gözlerimde süzülürken, Dayanır ruhum boş tesellilerle böyle… Özlemine katlanır varlığım böyle bir tek, Katlanır böyle düşündüğümde yürek, Aynanın karşısına gelip de süslenerek, Buluşma provası yaparım gerçek gibi diklenerek! Teselli bulurum bir süre daha böyle... Düşkün müyüm sana, evet! Üzgün müyüm sorsan, evet! Suskun muyum heyhat! Şu ekim günleri… Kahrolası var ya, Birde Tuvale sığmış sen, ben ve sanat… Zor geçiyor, geliyor böyle… Sensiz hayat! Safet Kuramaz
![]() |
#105 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bugün...
Dünya nimetleri her yeri kuraklıkla sararken... Yağmura mecbur bırakırken... His dünyamızda evrenler yakınken... Gruplara karışmak, Meclisleri şenlendirmek, Hakkı konuşmak sevgiyle gülerek, Elde bağlama aşık'ın sesinden... Ne diyeyim ki başka... Yazsam sayfalarca olurum ukala! Gözlüksüz bakınca Her yerde aşk var tefekkür bahçesinde! Allah dostlarıdır yücelen Mevlana gibi kimseye küsmeyen Bütün dinleri birleştiren Aynı kefen sarılır bedenlere... Aklar kalır lekesiz Cennette karışır nimetlere Her şey ibadet zevkinde Konuşulur sadece yaşanan sevgi bugün... Safet Kuramaz
![]() |
#106 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Büyü...
Ağaçlara çaput bağlamalar, İplere ilmik üstüne ilmik geçirmeler, Muskalar, Okunmuş şekerler, Türbelerde ölmüşten medet umarlar! Her namazda “yalnızca sana inanır yalnızca senden medet umarız” derken, Belki de anlamını bilmeden... Çocuk olsun, Evladımız iş bulsun, Evlensin yuva kursun, Diyerek nicelerini... Büyücü sömürgecisinden, Ölmüşten, insandan, paradan, rüşvetten... Umarız! Her sokakta cinci, büyücü! Adeta şeytana, üstelik parada vererek el açar her cahili... Kitabı okumak yerine buluruz ilim bilmeyeni, Sömürülür, üzülür... üstelik vesveseyle yaşamak cabası! Elbet para kazanacağız, Rızk yatarak gelmez arayacağız... Eğer evlenmişsek, eşimiz çocuklarımız varsa Birazda onlara vakit ayıracağız! İnandığımızı öğreneceğiz Öğrendikçe paylaşıp dokunacağız Sadece Allah’a kul olacağız, değil başkasına! Firavun büyücülerinin yılanlarını, Unutma İbrahim’in asasının yediğini! Eğer biz İbrahim’leri yetiştirirsek, Hangi büyü işgal eder içimizi! Nil’in suları sarar ecelle, söner şer ateşi! Allah’ın Rahmeti, nimeti, ihsanı sarar inananı... Safet Kuramaz
![]() |
#107 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cahilden Bey Olur mu?
Öyle bir düzen var ki, Fakirdir-mağdurdur diye acırken, Başıma cahil, bey olmaya çalışıyor! Öyle bir vakar ki, Her şeye hakkı var anlatırken, Bey olmaya alışıyor... Ne ilme nede bilgiye, Ne yaşa nede başa, Hürmet yok, kalmadı saygıda, Anlatır gibi taşa! Doğru söyleyeni cahilin dili öyle yakar ki... Karşısına geçip tartışırken, Geyik muhabbetine, müritleri alkışlıyor... Maaşından her ay para vereceksin deseler, Müritlerin ruhu duymaz, onu kesseler... Okumuş aklı sıra, cahile kıssadan hisseler! Dokunsan yeter ki bir kere, öyle bakar ki! Yalancı beylik toz duman atılırken... Şimdilik ya sabır deyip, dilim zikre yapışıyor! Siz, siz olun görmeyin böylesi zarar! Belkide saçınız başınız yarılırken, Siz gibiler ölür, onlar her yerde yaşıyor! Safet Kuramaz
![]() |
#108 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cenaze…
Tabut içinde yabancı, Anlar ki dünya yalancı! Her sırra vakıf diler af, Her yakarış kıymetsiz laf! Benlik yangın aczi salgın, Sesler dinler nefsi gergin! Cenaze son, kefendir don, Fani göze bilinmez yön… Safet Kuramaz
![]() |
#109 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cenevre-2
Sandalyenin bir ayağını kırmışlar Tüm bayrakları yan yana sermişler Asırlık çamlar yeşili sarmışlar Durur karşımda birleşmiş milletler… Dünya toplanmış, her bina cemiyet Kime yarar var, belki bir eziyet Dilde barış çok, nerede keyfiyet Çıkara konu şehrinde illetler… Yeşil çamursuz göllü şık binalar Miras değerinde alınan metalar Elde dolaşır cins köpek mamalar Modern köleler tutar iş, nöbetler… Leman gölünde fırlayan fıskiye Kamera elde ay pozda belli ya… Temiz havası insana hediye Ticari hali garbı, denk özetler… Gare Cornavan Hipermarket Monar Hotel Lidonun odasına yar Alış verişten yorulmaz ayaklar Kimler dinler ki, kandı mı öğüt! Safet Kuramaz
![]() |
#110 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cenevre-Son gece...
Göl kenarında gecenin o vakti ıssız Tatlı bir soğuk, ürperten dalga hazsız Esrar içmek yasak ama satıcılar dolu Polis karanlık bir köşede bekler, saçsız! Çan sesi ısrarla çalıyor şeytani, Kızacak oluyorum ” ezan hani? ” Çana diyorum “ seni bu hale getiren utansın..” teselli yani, Özlem adımları sürüklüyor sonra amaçsız! Latin bir kafeye giriyorum Güğüm büyüklüğünde bira kabı görüyorum Abaza gençler eş aramada, soruyorum Genç kızlar, Allah var güzel ama taçsız! Genç kıza sarhoş Kosava’lı asılınca Başladı kavga kıyamet yumruk yumruğa Çabucak uzaklaşıyorum oradan usulca Yine yürüyorum araçsız! Sokaklarda saat, bıçak, altın satan dükkanlar Hepsi gündüz gibi pırıl-pırıl satıcısız duranlar Ne beğendiysem bir servet gibi bana uyanlar Gez-gez, bak-bak bitmez sonu uçsuz! Sonunda bir banka oturdum Göl ortasında fıskiye gördüm Dolunayı arkasına ördüm Göl ve binalara daldım, kıraçsız! Düşündüm çokça bizim memleket olsaydı Çan yerine ezan, gecenin bu vakti bile insan olurdu Devriye gezen polis, iç ürperten ambulans kaplardı yolu Oturamazdım böyle bankta, işsiz güçsüz... Cenevre’de son gece Uyumak istemedin erkenden, nedense Avrupa’yı dinledim sessizce Leman gölü ve taş binalar sıralandı, ağaçsız! Safet Kuramaz
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|