![]() |
|
|
#101 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57968
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Aşk seyri hal etti esinti bırakamadı!
Ne söylersen ne dersen sabrederim Biliyorsun ki çaresizliği hak edenim Ne bedbinim ne kadarda bencileyim Yalnızlık serencamında nefeslenenim Oysaki bir nefes, hakikatte her heves Hadsiz bir nefis zevki sefa mı istemez İdrak etmeyen ne dilemez kim istemez Akıbetini öncelemez mahşeri hiç bilmez Bir can ki canan için mi yaratıldı sanılır Hayale dalınır hazan içinde nefes alınır Muratlar bir onda mı saklıdır hak nasıldır Uzaklarda aranır şah damardan yakındır Kalmadı zevki sefa içinde salınacak hal Sen ey nefsin sahibi kimi diliyorsan kal Bırakmadın melalimde kalsın ki bir bahar Harlaşan gönlümde Hak aşkı var ne arar Bir vakit varitti esintilerle gelen zarafetti Ne hazindir ki kendi kendini esintilere itti Sineler pes etti Cenabı Hakka niyaz edildi Aşk membaına seyri hal etti esinti kalmadı Mustafa Cilasun
|
|
|
|
#102 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Aşk sizdedir…
Sizi hayran bırakmak ne büyük kıvanç Tefekkürün meşkinde buluşuruz ancak Sen kaçsan ne olacak yüreğim solacak Şifasız kalacak aşkın serinliğini unutacak Dilime hayranlığınız biliniz ki sizdendir Yoksa benim gibi bedbin ne çaresizdir Aşk sizdedir, şevk sizde, zekâ sizdedir Bir can olan bu fakir biliyorum hadsizdir Sen yeter ki tasalanma, kaygıya kapılma Keserim billahi dilimi, her bir türlü halimi Kaybolurum, silinmezlerden de korunurum Seni, *******inde yalnız, kendinize bırakırım Bunca kelamı lisandan sonra yoksa bir sözün Ne diyeyim ki ben, sen yeter ki aşkınla öğün Acısınlar bulutlar, yağan yağmurlar sen dövün Zaten biçare kulum, bitmeyen kahrınla kovdun Mustafa Cilasun
|
|
|
|
#103 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşk ve oynaş…
Yüreğim, Kanıyor… Sinem, Daralıyor, Kalbim Tekliyor… Hafızam, Siliniyor… Dilim, Dönmüyor… Bedenim, Sabitleniyor… Zaman, Akmıyor… Gül, artık solmuş… Gün, kaybolmuş… Karanlık, iflah olmuş… Hayat, bilmem ki, Ne olmuş, morarmış… Bilinmeyen, ayanolmuş… Aşk mı, bilmem, Kim bulmuş… Sevda mı ne, Kimi yutmuş… Kız kayıp, Mekân yalnız… Adam alan da, Ama nutku kayık… Aşk aranıyormuş, Zevkte asla bulunmaz… Sevda mı, piyasa da, Ama aldanan ne çok… Ki, ne aşk ve nede sev da, O hakikattir asla kandırmaz… Onu henüz tanımayanlar… Oynaşlarına, kılıf arıyorlar… Mustafa Cilasun
|
|
|
|
#104 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşk yolunda biçareler!
Gamlı hazanın Seherinde biçare bırakırken Gönül dilimden tek anlayan naif bülbüldü Kalmadı gönül Bahçemde açacak bir gül Ey kaçan sevgili sen dilediğin yere süzül Gelmez oldu Aşiyandan neşet eden ahenk Ey şakıyan bülbül, açan gül aşk sizde denk Ağla yüreğim Ağla sen aşk derdinde kalma Esintiye kapılma, sevda kokusuna aldırma Rıhtımdan kalkan Gemiler hasreti perdeler Çırpınan kırlangıçlar aşk yolunda sazendeler Ey kaptan Durma tez elden çal bir sirtoyu Gönül silkelesin, bırakmasın aşk kokusunu Okyanuslara Salınan, balıklarda aranan aşkı Gönülde bıraktığı nakışı dinmeyen haykırışı Ya Rab Bilmekteyim ki her halimle seninim Kalmadı bir mecalim şemi aruzu neyleyim Yanan bu kalple Nasıl geleyim aşkı neyleyim Senin Cemalini seyredeyim hakikate ereyim Mustafa Cilasun
|
|
|
|
#105 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşk...
Aşk, Bir bakış, Belki kaçış, Bazen inanış, Yürekte yanıştır… Aşk, Bir başlangıç, Kalbi aralayış, Bilinmeyenlere, Her an yaklaşıştır… Aşk, Açlığın, Saçmalığın, Gamsızlığın, Nihayetidir… Aşk, Nefsi, Zevki, Mideyi, Bedeni, Nizam ettirir… Aşk, Canı, Cananı, Dünyayı, Ukbayı, Hakka vermektir… Aşk, Her cana, Bir kana, Bazen mala, Yakıştırılan, Bir leke değildir… Aşk, Bir nur, Hatta onur, Zilletten korur, Manayla buluşur… Aşk, Haldir, Melaldir, Ölmektir, Hakta dirilmektir… Mustafa Cilasun
|
|
|
|
#106 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşka açılan kapılar sabırla bulunur!
Ona olan hasretimin Vecdiyle bir kement attım uzaklara Namütenahi olanda bir nefese aldım Nice görünmezlerde kaldım Her şeyi savruk halimde cevher sandım Her söylenene inandım şimdi aciz kaldım Sukutun içinde Konuşmanın şevkine müdahil oldum Nasılların enginliğinde sadece candım Sualler makamında Bocaladım halsiz kaldım çare aradım Cahilliğin hengâmesinde soluklandım Varlığımda kanaati Bilmeden yokluğun halini hiç aramazdım Çaresizliği acizlere mal eder avunurdum Zevkin envayisinden Elden geldiğince pay alır öyle yaslanırdım Tenimi bulunmazların cazibesine adardım Aşktan hiç anlamazdım Zahirden dem alarak varlığımı ona adardım Güzelliklerin bu olduğuna kalben inanırdım Varlığım benim en bariz Çekip kuvvetimdi cazibem bu değerdeydi Arzın bunun için var edildiğine şaşırırdım Bir zevkle yaşamayacaksa Sade kalınacaksa, bir kaygılar kuşatacaksa Hissiyatın kıvamından hiç anlamayacaksak Sürekli yanmaktan Korkarak, hali ürpertilerle anlamsızlaşacaksak Bu tenler cehennemde birer olacaksa yakacak Aşk niçin vardır Sevdayı kimler yaşar merak edilir o zaman Mana muhayyilesiyle şöyle düşünelim bir an Arzı kâinatın hakikatinde Her an ziyadesiyle zikreden aşk zade yıldızlar Aşkın aslen mana içinde yaşandığına inanırlar Nefs terbiyesinde Bir sıkıntı duymayanlar canlar için itminanlıktır Aşkın rengiyle meşkin enginliğine ermek asıldır Mustafa Cilasun
|
|
|
|
#107 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşkı aramak!
Sardın, kuşattın yeksan ettin, Yağmur oldun, rahmet ektin, Kaynadın pınar oldun, damladın, Hasretine kavuştun, topraklaştın. Sessizlikle nüfus ettin, ısıttın, Sabahlattın, gafletten kaldırdın, Toprakta kayboldun, başak verdin, Sen, sessizlikte zikrine devam ettin. Hal, ahval tarumar, haşyetle meyal Sen de yok olmayı bilmek, ne hal Mevcudat, beşerin perişanlığına şaşar, Zaman durmaz, kendi eksenin de akar. Ey Hak ve Hakikatin sahibi Cemal, Hamdık, ahmaktık eremedik kemal, Nefsi, vicdanı, hazzı, zevki muhal, Aşka, sevdaya hasret kaldık bu hal. Can, cananı arar, onun için yanar, Canan, arzı mekân da aşkını arar, Kor görünmez, duman tütmez yanar, Aşk, yok olmaktır, manayı bulmaktır. Ey yarenler, sevenler, bekleyenler, Hamdı, sabrı, metaneti, hizmeti, Terk edenler, bilmeyenler aşkı, Tene mahkûm edenler, neyi beklerler. Onun aşkı, kuşatır, yeşertir, yaşatır. Ahengin ritmin de, kimliğini işletir, Gördüğün her zerre, kendine yöneltir, Bir kölesin bilirsin, secdeye serilirsin. Durmaz damlalar, akar gözden yaşlar, Tende tahrip yapmazlar, aşkla akarlar, Ten toprak, gözyaşı su olur ahdi hatırlar, Bela sözün de harman olur, anlamlaşırlar. Ey yârim, Halikım, Malikim, sahibim, Biliyorsun sen, gafildik, biçareydik, Ceddim âdem bile yanılırken sen, Rahmetini hiç esirgemedin, lütfettin. Mustafa Cilasun
|
|
|
|
#108 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşkı asla tanıyamaz…
Yek parende hercümerç olduğum avare Dili payede arzı endam ederken seninle Gönül hücrende merakın demindeydim Sen met cezirin seyrindeyken hayaldin Hiçbir şey kendiliğinden var olamaz öyle mi? Var oluyorsa şayet bir şey kimin hükmündedir? Yürekler yaralı, kalpler figanı yaşarken sen Kimin adına sevdalı, kimin adına davalısın Bir ilhamın esri olacak kadar gafil değilim Gafletimin fevk iğinde divaneliği pek bilirim Bir itibari inancım var, kalbime giren sevda Perişan etmeyecek asla, şükranı ilahın olacak Seni azat eyledim, gönül diyarımdan hürsün Kimi beklersin, kalbi hançeri diyarında bilmem Öyle bir yara ki ya Rabbi, veren sensin bilirim Bilmediğim dilberin aşk esintisine gark edersin Ya Rab bu nasıl bir yüreğin sahibi ki aşikâr olmaz Kalamaz yüreğinde bir sevda, aşkı asla tanıyamaz Yansın kalan günlerinde, hasrete kansın acıyı yaşasın Senin verdiğine bigane kalmasın, şefkatsiz olmasın Mustafa Cilasun
|
|
|
|
#109 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşkı fani yaşarken!
Onun Yaşadığı dönem Ve safhalar Âdete birer tablodur O yaşarken Azimeti her an Şiar edinmesi gerçeği Hala yüreğimi sendeler Buhran Ve kaosun pazarında Bıkmadan yorulmadan Bir mitsizliğe Asla kapılmadan Kul Kimliğinden Ödün vermeden Rehavete kapılmadan Refahını Asla artırmadan O an hazır bulunan İki yorganından birini Toprakta bahar olan Filizleriyle umut aşılayan Ezelin ürpertisiyle Şiiler yazan Necip Fazıl Ve öğrencilerine vakfeden Çok sevdiği bir bardak çayı En büyük ikram kabul eden Mürebbilikten Asla taviz vermeyen Mutlaka bir hedef tayin eden İbadet ve zikirde Tahammülü bulunmayan Gelecek nesillerin Kaygısını o günden çeken Çileleri zenginlik kabul eden Bir piri fani mekânı idrak olan candı Sinema ve cazibesinin Derinliğinde ki oluşumları Görmek ve değerlendirmek Gayretini hala gıpta ile karşılarım Aşkı fani olan can diğer Manevi önderlerden çok farklı Bir çizgisinin olduğunu ve tekabülü Terakkiyi çok önemsediğini görmeliyiz Mustafa Cilasun
|
|
|
|
#110 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşkı için dirilen ölümle gidilen!
Çekerken çilesini eşsiz yalnızlığın Sabır bir gül kokusuna götürürken Muştusuyla sabahlara ramak kala Açılıyor perdeler silsile yapa yapa Aşkın bir diğer adı değil mi ölmek An için meşk seyrinde nefeslenmek Merakın hasret ahengini gözlemek Son nefes için özlem çekerek ölmek Sevdanın buğusu o kadar kuşatır ki Kor ateşlerin serinliğine gidene denk Melal dalıp gider seni senden alarak Hazzın derinliğinde umutla açılarak O öyle bir sevgili ki gülü canan ne ki Asrın hasret serinliğinde haza meşki Zevk öylemi kim aranırsa onun derdi Sevgili aşkı için dirilen ölümle gidilen Mustafa Cilasun
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|