![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir zamanlar Istanbul
bir biskuvi fabrikasi, bir cukulata kokusu caddelerde.. bir tarafi 'alyans apartmanlari'.. karsida bos bir arsa, 'ercan han' kösede. bir zincirlikuyu, bir amerikan dükkani, bir jimmy hendrix dansı, bir grup zenci asker amerikan, arkadaslar kizlar oglanlar... bir ben. bir kafe mola, bir basket potası, bir hydromel, carsamba matinası... mini etekler, sütyensiz protest kızlar, sasirmis delikanlılar... sinemalar; kent, fitas, dunya, dostlar tiyatrosu, sarkılar sarkılar... etiler'in yokusu, bebek sırtlarının çimenleri, sefertası askları... levent'e moğollar. bebek, ozdemir asaf kafesi, kofteci alibaba, tekneler sıram sıram... tarabya, fisneli dondurma, cepte bikiniler, gitanne sigaralar veya birinci, bitpazarından jean'ler, mudo kadife pantalonlar pasajdan... haspapiler, baba atletinden batik yaptıgımız t-shirt'ler, bilezikler gümüs, küpeler bakır... silebezi bol elbiseler, basmalar koylu pazarı kapalı çarsı, çiçekli sapkalar... dudaklarda; hair, aquarias, tommy ve biz kayıp kusağin gencligi... cicekli kagitlarla kaplanmis yasak kitaplar, okulda duvar gazetesi, altında fuzuli yazan nazim'in siirleri.. you got a friend, killing me softly 'öyle uzak ki yerim, benimle oynarmisin' dinlenen sarkılar... humeyra, bulent ortacgil, esin afsar, tanju okan timur selcuk ezgileri... okullarda; kavga dögüs, silah, ölüm! ben resim yapmak, siir yazmak isterdim... gulçin lisan oğrenmek, özay sarkı soylemek... simdi özay'ı dinliyorum cd'de caz söylüyor. ben biliyorum sarkilarini, yasiyorum ve agliyorum... kolay olacakken hersey, zorları yasayan bizler... ve sarkisinda söylüyor 'en güzel cocuk henuz doğmadı' ücümüzünde cocuklari olmadi... sevmediler dünyayi, gelmedıler, en güzele ulasamadık! gec te olsa kendimize ulastık. özay sarki söylüyor newyork'ta.. gülcin Nazim'i cevirdi almanca'ya berlin'de.. bense, ancak yaziyorum yazilarimi, siirlerimi beydağlarının eteklerinde... Istanbul eskidi artık, biz gec kaldık.... (10.03.2003) Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir zamanlar Zonguldak
o yokuşlarda zaman defne ardıç ve cam karışık bir koku verir burnumda tüter Zonguldak deniz zamanlarını özlerim kara bir tren gelir istasyona içinden yorgun suratlar iner.. ruhsuz bakışlar yerin altından fırlamış simitci mutluydu o zamanlar.. işçiler ölüm kokar is karası kışlarında buz kesmiş yokuşlarda fıdık kömürlerini yakar dantel dokur kadınlar bir patlama grizu içlerinde hep derin derin kuyuların üstünde zonguldak cam kenarlarında oturur akşamları yaş dolu gözlerle hasretliklere karıları işçilerin bahcede defne ardıç çam kokuları ben nerde o iş günleri derim acı anılarda tüm yüreklerin 20.07.2004 sayın Ömer Akşahan 'ın Zaman Zonguldak isimli şiirine anılarıma uçtum... Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Birdenbire
benliğim benim mi diye düşündüm birdenbire sordum kendime neredeyim diye binbir keşmekeş içinde yoksulluğumun aklımda ne para ne pul duygularım vardı katle uğramış baktım cevreme birden ufaldı gördüklerim bomboşluklar saçmasapanlıklar avucumun içine aldım dünyayı baktım ve birden uyandım yaşamak nerede diye haykırdım göklere geldi parmak uçlarıma sözcükler bu şiiri yazdım size Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biri
çamurlar taşıyan bahar yağmurlarıydın gelen gönlüme bahardın nil bereketlerini taşırdın Afrika'lardan bir güldün göklerden maviydin aşk doluydu gözlerin rengi beyaz ben eflatun... sen mavi ben mavi aşk eflatun sıradanlıklar doğal... biribir' imizden 14.05.2004 Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bitmeyen (i)
dokunuşların bittiği yerdi anılarda sözlerimiz.. sözlerimiz iki idi sora bir (i) en evvel zamanlarında yaşanmayan yazların.. bembeyaz çarsaflardı yaşanan.. bembeyaz yaz siyahtı odanın camı simsiyah..içinde şehrin ışıkları hayat memat anlardı kalbime konan kuş kırmızı sessizce fısıldaşırdı sevgili kolunda zincirler pranga mahkumu aşk sözcükleri aydınlatırdı odayı kilometreler hasret kokan uçuşan sözcükler, şiirler hayat veren... sözdü devam eden.. acıydı yollar... sanki biber biten kelimeler... bir tısssss sesi akmadı söz bitti... dokunuşların bittigi yerdi... söz verdi...söz gitti...söz bitti... bitmeyen sadece (i) idi.. 19.12.2003 (şeffaf anlardan...) Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bitmeyen Aşk
gök kuşakları oluşurken su billurlarının kırılmalarında sen vardın sen benim göz yaşlarımı aldın renklerini verdin hayatın bir ince çizgi kıldan inceydi rengi ip üstünde dans ediyordum düşlerimde elim bomboş ruhum bir hoş yakaladın beni şiirlerinde her şiir bir hayattı bana verdiğin cok ağladım gökteki yıldızım oldun o soğuk ülkede sana baktım *******imde üşümüştüm donmuştum sıcaklığını aldım ellerinin dokunduğun bir yıldızdı bana gönderdiğin ışığı gözlerimi kamaştırırdı bir zamanlar parlaktı bütün yıldızlar sahte yansımaların arasından gülümserdin gerçektin gerçektim ben seni işte böyle sevdim soğuk rüzgarlar eserdi dağlardan süzülürdü kar yansımaları düşünürdüm üşürdüm üşürmüydün sende bilmem sana güneşi gönderirdim Akdenizden alırdın sıcaklığını bütün havaların yanardın kavrulurdun sen bütün bunları yaşarken buzlu ülkede ben seni bütün bedenimle sarardım güller açardım üşümeyesin uzaklarda diye bir düş prensesiyim ben yalnızlar operasında kendi kendine notasız bir şarkının fakir kızı gönlü zengin bir adamın iç dünyası var olmanın bilincinde belki binlerce yılda binlerce kere gezinmekteyim duvarındaki hayal izlerinde izle beni boşluğumdaki adam sana uzattığım bir dal gül cennetten koparılan kıpkırmızı ve sen gepgerçeksin karşımda duran dudak uçlarımdaki gülümsemelerimde bir tat,bir soluk,bir sarkı, mırıldanılan gözlerimdeki hareler kavrarken gözlerini bakışlarımdaki sisleri aralayan bağıran cağıran ağlatan adam ben senin gerceğinim bilmem bu dokunuşları, bilemem kimbilir başladı hangi alemin sonsuzluklarından geçmiş ve geleceklerin Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bitmeyen Yaz
duygularım onca yazları dolandı dün gece baktım ay doğdu üstüme okşamak istedim halelerini uzattım kollarımı ulaşamadım bitmesin bu an sevgilim gitme biraz sakın bitmesin bu yaz sana anlatmadım senelerimce hep içimde kaldı anılar bir dolunay bir hece hep mehtaplar hep gece ışıklar döküldü denizler içimde sus sesinde kayboldular bitmeyen bir yazı özledim sevda yollarını bekledim bu yaz teknelerin gece bıraktığı iz deniz deniz deniz sidede bir teras mumlar altında akdeniz radyo sesinde aradım senin şiirlerini alaz alaz yandım meltem meltem öldüm yaz yaz bitiremedim duygularımı sana sakladım gelmedin naz bilemedin yar gitme kal artık hep olacak benimle meltem aşkları kalacaksın bitmeyen yaz Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Boş Yıllara...
üstüne cizgi çizdiğim zamanlar siz bendiniz ihanetim size...idi yanlış kadındım... yanlış erkeklere... boş yıllarda üzgünüm..... kaybolan zamanlara kayıp anlarıma şimdi affedecekmisiniz beni yıllar.... şimdi sarılacakmısınız bana... bu masum deli kadına.... 11.03.2003 dalyan günleri...özgür yazma karar haftası.. Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Gün
2006 Martın 8’i, sabah saat 8. Kadın olduğumun bilincinde ve insan olduğumun farkındalığında yazıyorum. Ne güzeldir kadın olmak bilir misiniz? Küçücük kızken biz minicik bebeklerimizle oynarız.Hep annemizin rujunda ve ojelerindedir aklımız.Hep yemek yapmak isteriz annemiz gibi, elimize tozbezini alır onun gibi temizlik yapmaya calışırız.Hatta lavabolara tırmanır bulaşıkları yıkamak için bütün evi batırırız. En büyük aşkımız babamızdır,onu annemize bile bırakmayız hep bizimle olsun isteriz.Çünki küçük bir kadının iç güdüselliğinin gelişmesidir bu davranışlarımız. Okul başlar, erkek çocukların cirit atmasında ve tacizinde saldırganlıklarında ilk sindirme harekatıdır karşılaştığımız.Dehşetle susar ve sonra gardını küçük boyutlarda almaya başlar kız çocukları. Çünkü bu ülkedeki erkek çocukları savaşmalı, bu ülkedeki erkek çocukları okula gitmeden, güzel kadınlara ‘fıstık’ demeyi öğrenmeli(yüzüne değil arkasından) , hatta en önemli şeyin hayatında elde eden cinsiyeti olduğu belletilmelidir.Erkekliğin şanındandır bu.Mesela Kamyon sever erkek çocukları, büyük ve korkunçtur kamyonlar gerçek hayatta ezer geçer.Gene onun hakimiyetinde dünyalar kurulacaktır, yollardan ölümler geçer… Çocuk erkek olmakta zordur bu ülkede,tatminsiz anaların erkek çocukları hep mühim adam olmalıdırlar.Hatta babalarının yerini doldurmalıdırlar. Kızlarsa analarının mutsuzluğunu yaşamamalıdırlar, adamların nasıl idare edileceği öğretilir mahalle mekteplerinde. Babalar herhalukarda kızlar veya oğlanlar olarak ayırırlar genelde cocuklarını. Erkekleri erkekler yetiştirir, kızları anneler, çatışmalar başlar genç insanlarda. Klonlanmış benliklerini görmek ister ebeveynlercocuklarında.Bu bir tacizdir aslında, özgür iradeye vurulan.Bastırılmış cinselliktir bu karşı cinse. Diş bileme bilinçaltıdır bilinçsizce bize öğretilen. Neyiz biz kadın mıyız şimdi veya erkek olsak ne fark eder. Biz bu koşulların farkında olmadan büyüdüğümüzde ne gelinciğiz ne de aşk kadını. Ne iyi bir anne ne de iyi bir sevgili. Bir yalnızlık türküsüne takılmış giden gemileriz hepimiz. Kadın ve erkek olarak.Mutsuz ve yalnızız kalabalıklarda bile. İçimizde sadece kendi gemilerimize toplayabildiğimiz kırıntı mutluluklarımız ve daha çok acılarımızla yaşarız. Oysa insan olmak için elmanın yarısı olmak gerekli bunu biliyoruz.Kadın ve erkek olarak. Ama adem elmayı ısırıp cennetten kovularak kadının verdiği zararla yaşıyorsa bilinç altında, ve tacizinin altında nice hayvanca duygularla aşkı öldürülüyorsa kadınlar gününü kutlamak bize bir armağan mı oluyor sizce? Kadınla erkeğin duygularıyla ve bedenleriyle birlikte ürettikleri beraberlik, sevgi, aşk ve paylaşım bir ahenktir yaşamımızda oysa. Mutluluk bu ahengin akort tutması değil midir sizce? Ve öğrenmemiz gereken ve öğretmemiz gereken çocuklarımıza bu ahenk değil midir? Kadınlar iş hayatında var.Ve enerjilerini iki misli harcayarak. Kadınlar edebiyatta var. Duygularını özgürce ifade ederek. Kadınlar politikada yok bu ülkede. Saçma sapan polimikler ve verimsiz menfaatlere dayalı çıkarlar ve kavgala yüzünden. Kadınlar yaratır, fiziken onlara biçilen roldür bu hayatta. Doğururuz biz.Herzaman geleceğe umutlu geçmişten ders alır ve yaratırız. Kadınlar aşıktır. Hep onları anlayan bir erkeğin kollarında. Kadınlar güzeldir onların ruhlarını besleyen adamlarla. Kadınlar mücadelecidir sabırla dayanırlar. Kadınlar kanser olduklarında çocukları ve kocaları için yaşarlar. Kadınlar dikkatlidir çünkü bir işi bir kere yapmak isterler. Kadınlar sevgilidir gözlerinden anlarlar ve acırlar karşılarındaki erkeklere avuturlar. Kadınların gözü karadır. Aldatmazlar özgür yaşarlar sevgilerini açta kalsalar. Kadınlar hep verirler ama artık yeter dediklerinde dünyayı durdururlar.Kendileri yok olmuştur çünkü. Ve terkederler yaşadıkları galaksiyi. Kadınlar başka gezegendendirler. Erkekler başka gezegenden,ama aynı güneşin etrafında döndüklerinin farkındadırlar. Kadınlara dokunmak lazımdır. Tecavüz etmek değil. Kadınları sevmek lazımdır faydalanmak lazım değil. Kadınlar hayır diyorlarsa hor görülmesinler, varolmazlarsa haller nice olur. Bugün kadınlar günü. Ben bir kadınım ve de insan. Desturum sevgi ve insanlık, yürüdüğüm yol barış, etrafında papatyalar ve güller var yolumun ve umut Ben sizler için yetiştirdim bu çiçekleri sizlere dağıtıyorum kadınlar ve erkekler olarak… Bence çiçek verin kadınlara beyler, yeterince soldu kadınlar ve yalnızsınız sizde BU ÇİÇEKLER SAKSIDA OLSUN Kİ SULANDIĞINDA BÜYÜSÜNLER. BU GÜN HER GÜN OLSUN AŞK VE SEVGİ SİZLERLE OLSUN NEVİN KALAFATOĞLU Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Gün Yanımda Olsaydın Eğer
Şubat’ın 14’ü umrumda bile olmazdı inan Yokluğun bin yılın Şubat 14’ü gibi Sıcak acı bir burukluk içindeyim Dudaklarının izi kadehteki mutluluğum Ve Sen İçimdeki en güzel menekşe Mor hasret tomurcuğum Bakışlarının ışığından körüm ben Sana sakladığım gözlerin için rüyam Ve Sen Sevgimin hasreti, özlemim Benim canım SEVGİLİM Bu Gün Yanımda Olsaydın Eğer Umrumda olmazdı binyıl Ve ben Sen yeterdin bana bir an Bir an ve gölgen Bir dokunuşsun içime Binbir özlem 14 Şubat 2007 /LARA Nevin Kalafatoğlu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|