![]() |
![]() |
#101 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bu da Bir Hayat İşte
Bu da bir hayat işte Kim bilir kim tanır onu Kimileri görür geçer Kimileri önemsemez Kimi edebiyatını yapar onun Ben gibi Derme çatma bir sandık önünde Kara boya çalınmış her yanına Onun için atılım ve yatırım Bakırdan nakışlı yeni bir kasa Kara kasası kara ayası Kapkara tırnak araları Nasıl neyle sarılır yaraları Bu da bir hayat işte Üç kuruş ondan Beş kuruş bundan Kaç yeni türk lirasıdır cirosu Bir çift daha Boyayabilmek için Dolanmak kapı kapı Bu da bir hayat işte Bir ekmek parası Koyup da cebine Kalmadan kör karanlığa Nasıl giderim elleri dolu Ekmek bekleyen eve Bu da bir hayat işte Mustafa Acıoğlu
![]() |
#102 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bu İnsanların Hiçinde
Bu insanların hiçinde günlerim geçti niçinde dedim iş var iş içinde erenlerden sordum sırrı diyen diller demez oldu gözüm yüzüm yumaz oldu merakımı komaz oldu baktım bende gördüm sırrı dost sırrım şikar eyledi dediysem ne var eyledi esrarımı kar eyledi bilsem öze kordum sırrı sırrım dosta sır eyledim Mustafayım ar eyledim şüphelerim kör eyledim ben dostuma verdim sırrım Mustafa Acıoğlu
![]() |
#103 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Memlekette
Dağdan gelen bağdakini Kovuyor bu memlekette Eli yağda baldakini Seviyor bu memlekette Ben sanmam bittiğini Tutan hep tuttuğunu Gücü yeten yettiğini Dövüyor bu memlekette Vaz geçmez ha maaşından Utanmıyor da o aşından Memurlar hep başından Savıyor bu memlekette Sağlam var abraşı da Aydın kesmez traşı da Balçıkla güneşi de Sıvıyor bu memlekette Fakir mahzun zengin azam Beni bulur bir gün cezam Adalet kanun nizam Cıvıyor bu memlekette Çağdaşlar gelmez yanıma Girmek isterler kanıma Devlet dahi bu dinime Sövüyor bu memlekette Mustafa Acıoğlu
![]() |
#104 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu memlekette yaşadılar
Bu memlekette yaşadılar Yediler ikramdan Çoğunu da aşırdılar Bu memlekette yaşadılar Hırsızdı yalancıydılar Dolandırıcıydılar Ve dolandırdılar Bu memlekette yaşadılar Soğana çevirdiler soydular da Neler neler ettiler Şeytana uydular da Bu memlekette yaşadılar Dimdiktiler Diken gibiydiler Duruşları vardı yaman mı yaman Yiyene, yedirene, çalana, götürene Hiçbir zaman Ama hiçbir zaman Vermediler aman Mustafa Acıoğlu
![]() |
#105 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Milletin Pamuğu Sonra Çıktı Yamuğu
Emperyalist dünyanın dümen suyunda yüzüyor şimdilik canım Orhan pamuk meymenet yok ahlakı huyunda geziyor şimdilik canım Orhan Pamuk Bu kadar cakan söyle nerden ey Pamuk Sen bir hainsin ancak sade bir lavuk Milletine tuttun da hakaret ettin ekmek yediğin yere hıyanet ettin türlü türlü şekilde rezalet ettin eziyor şimdilik canım Orhan Pamuk Bunca fiyakan nasıl nerden ey Pamuk Unutma ki sen dalkavuksun dalkavuk Siyasi rant için yedin herzeleri nerden çaldın da yazdın o yazıları erleri çocukları kadın kızları yüzüyor şimdilik canım Orhan Pamuk Emsalin de çok yüzdü bizi ey Pamuk Kel görünür bir gün düşünce o kavuk Yaptığın kahramanlık güya kendince ben diyorum aha düşün ince ince bu gidişatın nire söyle gidiş nice Kızıyor şimdilik canım Orhan Pamuk Kızma ki kızacağız biz de ey Pamuk Görmedi bu millet daha senden yamuk Madem ki iyisin hoşsun gelsene bir Davan da haksa ardında kalsana bir zalimdi ya milletin sen gülsene bir yazıyor şimdilik canım Orhan Pamuk Yazmaya yazar herkes iş mi ey Pamuk Hakkı yazabilmek güç vicdanı tavuk Sana ödül verenler neylesin seni gönüllerince dedin her dediğini bilmiyor gibisin ne halt yediğini tozuyor şimdilik canım Orhan Pamuk Pamuksun yumuşak liboşsun ey Pamuk Entel tavrınla sen milletinden kopuk Mustafa kızgın ki yakalarsa fena dilin tutulur da kekelerse fena ümüğünü sıkar basarım gırtlaına mızıyor şimdilik canım Orhan Pamuk Elimnen canını alırım ey Pamuk Kibarım ağzımı bozarım ey pamuk Mustafa Acıoğlu
![]() |
#106 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Nasıl İşti
Ayaklar altında turab mıyım ben Yıkık dökük viran harab mıyım ben Sor hele bu cevre erbab mıyım ben Senin derdin beni aştı gözlerim taştı Anlamadım nasıl sevmek bu nasıl işti Ayağın altında hep ezer misin Çiğneyip üstümde vay gezer misin Beni böyle daim sen üzer misin Kebab oldu yüreciğim yandı da pişti Anlamadım nasıl sevmek bu nasıl işti Mustafa Acıoğlu
![]() |
#107 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Nasıl Yiğitlik..! ? !
Han evimiz harab olmuş da bilen yok Vuruşuruz devler ile ardımızda gelen yok Kaç tabur asker idik gerimizde kalan yok Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Daha dündü Bosna’yı da sormamıştın Hele Kosova’ya hiç kafa yormamıştın Kıymetli başını belalara sarmamıştın Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Kara kış çökmüş Çeçenistan dağına Sefa sürmeye inen olmaz bağına Terör diyon inanıp Moskof yağına Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Filistini sorma yüreğim sıkışır Kadın kız çoluk çocuk kamplara tıkışır Koca ümmet şaşkın düşmüş hep te bakışır Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Keşmirde Moroda Ogadinde Sınır kavramı yok gayri bu dinde Zulüm var dünyanın dört yönünde Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Afganı ABD değil Misket bombası yendi Ondan sonra asker ancak yere indi Desteksiz garipler maalesef sindi Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Yüzsüzlüğünüze de bir kılıf buldunuz Ladin’e ajan deyip güya kurtuldunuz Doğrudedikçe yad el dört köşe oldunuz Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Ladine ajan deyince kavga haksız Düşer tabii… Biliyor diyen ahlaksız El oğlu sefa sürmek istiyor sineksiz Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Ceddin at oynattı yedi denizde Şeriat diyordu şeriatı kaldı genizde Batsın davanız batsın kavganız da Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? İslamı bıraktın tacın gitti Türkistandan Endülüse acın gitti Irak’ta zor inen bacın gitti Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Ganyan gişesinde kuyruğa durun Meyhanede şişenin dibine vurun Sokakta kıç açık geziyor torun Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Beyazıt meydanına çık su sıksınlar Türbanlılar köprüde kül taksınlar El ele tutuşsunlar güne baksınlar Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Okul kapısında durdu köpekten bir soy Sen tut da bacımın türbanını soy Savaş sebebidir bu bizde böyledir huy Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Nebisine uzak durmuş yiğitler Kendisine tuzak kurmuş yiğitler Sözüm size kurumuş yiğitler Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Şeyhim de hocam de ayrılma peşinden Bin ictihad eyle bir tane düşünden Tesbihini bırakıp çıkma ha köşenden Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Kafirlerin cümlesine tut rahmet oku Müslüman kardeşine vur zahmet oku Ne öğren bir kelime ne bir kitap oku Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Böyle mi olacaktı diyor yarenler Aklım gidik zaten bi de yorar yarenler Oturmuş da birbirini yerer yarenler Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Bu dinin aslı temeli tevhiddir İtikada amelde kemali tevhiddir Bu davanın her yönü cemali tevhiddir Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Birliktedir rahmet azab ayrılıkta Her musibet her bela ayrı gayrılıkta Kimse istikamet bulamaz eğrilikte Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Şuna pis de buna pis de beğenme kimseyi Tek başına aşamazsın bu tümseği Hatasız kul yok… bırak küçümsemeyi Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Gardaşların vuruluyor hep çatır çatır Baban anan kesiliyor hep kütür kütür Hoşgörü abide bu dinde ama kalmadı hatır Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Hortumla çeksinler servetimizi Laiklikle bozsunlar milletimizi Diyalogla sustursunlar ümmetimizi Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Yiğit olan mert olan yumruğun vurur Zulmün küfrün geçer karşısında durur Töremişse kefere erkekliğin burur Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Ama ben ne yapabilirim deme En azından kafirin gazını yeme Vururlar kafana bi de başım deme Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Başım dersin amma iş işten geçer Atı olan bey gardaş üsküdar’dan kaçar Sahip çıkmazsan sahipsizsin naçar Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Bir değil bin deve yükü derdimiz Bir derde deva olmaz bin ferdimiz Kanla aldık kansız verdik yurdumuz Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? 19 mayıs 29 ekim 30 ağustos zafer diyen de kim Kurtulduk böyle kurtulmasak ya halim Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Turizm patlasın diye çıplaklık kampı Bir kere kırıldı kapanmaz kapı Kökten gitti ey gardaş miraslık tapu Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Elimizle verdik yavruyu şeytana Biz verdik oyları desteksiz atana Şimdi her 10 kasım ağıt söyle atana Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Yüzlerce sakallı toplanır bir gecede Bin suç bulunur sin n****** bir hecede Bir de diyorsun ki en iyi İslam TC’de Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Sorguda inim inim inleyen gardaşındır Mahkemede sövgüyü dinleyen kardşındır Hissizliğine küsen kinleyen gardaşındır Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Sistem bir gecede kuruyor kaç örgüt Yuh çekiyor binlerce Müslüman angut Sen bu köfteleri ye dolmaları yut Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? PKK var terör diye bak kaç yıl durdu Bir Hizbullah çıktı devlet on günde vurdu Tuttu vurulana bir de hesap sordu Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Bu hizib devletin hizbiydi iyi bil Müslümanı vurdular belirsiz sayı bil Kullanılan silahı gürzü oku yayı bil Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Eğer imansız tayfa kalmışsa onbeş sene İmanlı örgüt kalır elbet yüzbeş sene Utan gayrı böyle dümen olmaz desene Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Hergün yeni bir örgüt kuruluyor Her birine binbir kara çalınıyor Adalet yağmalanıp kanun deliniyor Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Bir kurs sade bir karıyla bir koca Elifba okutmuş dert nedir başkaca Örgüt evi mi dersin yalana bak koskoca Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Amerika Irağı vurdu görmedi kabul Hemen destek almaya bir senaryo bul Bir kamyona yüklen kana dursun yol Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Bir de bakın Müslüman yaptı diyorlar Saf Müslümanlar ekrana aldanıyorlar Bu nasıl iş nasıl bir halt yiyorlar Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Ekranda hocalar üç ay bomba konuşurlar Ayetle vuruşurlar hadisle yenişirler Bir işaret geldi mi hemen değişirler Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Bu bombalı kamyonu ABD sürmediyse Bombayı şoföre ABD vermediyse Adam değilim faili Bush’a sormadıysa Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Dört bir yandan sarmış cümle kefere Ağzından kaçtı İtin haçlı çıktı sefere Zarardan dönüş kar inmeden bak sıfıra Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Çanakkalemiz var imanlı bir ordu Koca dünyayı tuttu nasıl yere vurdu Orduyu kuran biziz kimler bozdurdu Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Tekrar gidilmez mi Viyana önlerine Ordular dizilmez mi dört yönlerine Bir koca çizgi çekelim dünlerine Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Durma davran gardaşım sökülsün bu pas Okyanusu geç beyaz sarayı da kas Tevhidin bayrağını oraya dahi as Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Beyaz saray ne ki Moskovaya’da Pekine Tel Avive bütün dünyayada Nerde bir fitne başkenti varsa Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Yiğitliğin yine sarsın dört bir yanı Atanın hatırda hala namı şanı Allah için biz de dökelim kanı Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Meyhaneden çıksın meydane dökülsün Şanlı gençlik doğsun zulüm sökülsün Bu urgan küfrün boynuna takılsın Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Bu benim yangınım kendi dilimden Başkaca bir şey de gelmiyor elimden Saz diyor Mustafa el çek telimden Bu nasıl yiğitlik bu nasıl mertlik? Mustafa Acıoğlu
![]() |
#108 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Şiiri de Sana
Sana yazmadıysam bu şiirleri Söyle kime yazmışım Niye böyle söyle Zehirler beni dilin Ben seni dinlemek istedikçe Senden uzaklardan Neden gelir bana sesin Senin için yazmadıysam Ben bu şiirleri Söyle niçin yazmışım Neden böyle söyle bana Sana varmak istedikçe Bu benden kaçışın Sana yazdım Senin için İşte bir şiir daha Başka da atfedecek Bir isim bilmiyorum Her şiirim gibi Bu şiiri de sana Hediye ediyorum… Mustafa Acıoğlu
![]() |
#109 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bulurum Seni
Nice daglar asip gelip Nehirlerce tasip gelip Yollarda kosup gelip Bulurum ben bulurum seni Günes daglar ardi pussa Yol bilenler birden sussa Yollar sana düsse kissa Bulurum ben bulurum seni Anam dese aman oglum Canim dese selvi boylum Anlamasin kizim oglum Bulurum ben bulurum seni Iki elim kanda olsa Ömrüm bu yollarda solsa Umutlar zahirde ölse Bulurum ben bulurum seni Seneler de sürse yolum Kudretimi kirsa yolum Eskiyalar sarsa yolum Bulurum ben bulurum seni Anam dese aman oglum Canim dese selvi boylum Anlamasin kizim oglum Bulurum ben bulurum seni Mustafa Acıoğ
![]() |
#110 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bunlar Senin Şiirlerindir
Bir kapı Kapılar açılır Açılmadı benim kapım Kapıların ardında yar var dediler Bu nasıl bir kapı Nasıl bir yola açıldı Hep zor dediler Bir yol Yollar tükenir Tükenmedi yollarım Yolların ardında yar var dediler Bu nasıl bir yol Nasıl bir gidiş oldu Hep sor dediler Bir gidiş Giden durur Bitmedi bu gidişim Yürü önünde hemen yar var dediler Bu nasıl gidiş oldu Ne zaman varış oldu Hep yor dediler Bir ocak Yanar söner Sönmedi ah ateşim Yan yandıkça yar var dediler Bu nasıl yangın Nasıl bir sönüş oldu Hep kor dediler Bir bakış Bakan görür Göremedim baktım da Bak görebilirsen yar var dediler Bu nasıl bir bakış Ne biçim bir görüş oldu Hep kör dediler Bir yar Yar sevilir Sevemedim sevdim de Sev sevebildikçe yar var dediler Bu nasıl yardır Ne şekil seviş oldu Hep hor gördüler Bir Şiir Şiir yazılır Yazamadım yazdım da Yaz yazabildiğince yar var dediler Bu nasıl şiirdir Ne biçim şiirler bunlar Hep bir dediler Bir bir Bir birdir sen de bir tüm birler hep birdir Nasıl başkaca olsun ki Bunlar senin şiirlerindir Bunlar sana şiirlerimdir Mustafa Acıoğlu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|