![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57929
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Balon
minicik bir balon şişirilir gazla boş bir baloncuk için böylesi gaz fazla zor durur artık yerinde sabırsızlıkla titreşir iplerinde sinirli mi sinirli atak mı atak dar gelir hazrete yatak bırakılıverse ipi cabucak fırlayacak yerçekimine atacak patak dur.. aman.. sakın demeye kalmadan bir gün koparır ipini beğenmesek de tipini hızla yükselmesi kaçınılmaz sonuçta gazlı bir balon bu olacağın önünde durulmaz bir anda çıkıverir tepelere herkese yüksekten bakar şişmiş ve yükselmiştir artık kimi takar? uzak termikler de yardımcı olur yükselir de yükselir alemi tanır ama gerçek şu ki sadece bir balondur alem ondan o alemden utanır yükseklerde dış basınç iyice düşer zavallı balon şişer de şişer kerameti kendinden menkul farkındasız gidip cami avlusuna işer balon hiç cami avlusuna işer mi demeyin işer işer şaşırmayın dostlar bu tencerede daha nice balonlar şişer fakat elbette herşeyin istiap haddi vardır ki o yükseklerde dayanma sınırı dardır sonuçta bir balon bu incecik bir zar böyle ne balon cesetleriyle dolu onca mezar sonunda duyulacak olan ince bir seda güm ve kaçınılmaz elveda öylesine anidir ölüm ey dost söylediğim o ki çok şişinme çöplüğünden uzaklarda eşinme durabileceğin yüksekliklerle yetin gereksiz yerlere çıkıp birden inme sakin ol haddini bil hatanı örtmeye çabalama şaşırma.. bağırma.. dur bil ki bütün gazlı balonların hazin sonu budur 16 eylül ‘08 Fuat Eriçok
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Başım yelli Özüm belli Sözüm sellidir
düşünür yazarım bakar çizerim kimi derin kimi dışta gezerim karıncayı kollar öküz ezerim meyilim ortadan solludur benim bildiğimden özgürlüğün tadını gözümden saklarım yurdu budunu yan bakana hazır meşe odunu toprağıma tenim allıdır benim yarim zeytin ekmek kaymak balımdır sadra şifa ferah göze çalımdır hem geçmişim hem yarınım halimdir ona sevgim saygım bolludur benim evlâdım bir yana acun bir yana daha yakın bir can var mıdır bana? inanamam yavrusuna doyana o üzülse gözüm göllüdür benim rumelihisarı evim ocağım hep buradaydım hep olacağım sonuma burada ulaşacağım âşiyan’da köşküm pulludur benim kul olmadım aslâ olmadı kulum harama rüşvete uzanmaz kolum kirliden kanlıdan dolanmaz yolum ıram pür sevgiye yolludur benim güzele tutkunum doğruya yakın fanatik yanıma gelmesin sakın resmettim kendimi bir dönün bakın şeffaftır yüreğim dillidir benim ne senâdır ne fenâdır sözlerim iyiye güzele bakar gözlerim pusatsız el fesatsız kalp özlerim buyurun tüm bahçem güllüdür benim adım eriçok’tur ereğim haktır dostum arkadaşım aşinam çoktur el malı ırzında niyetim yoktur kutsalım bâtılım tüllüdür benim (9 ekim ’06) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bazı cevaplar yoktur
boğaz’ı sor bana aşı boyalı yalıları bizans moru erguvanları ve ulu çınarları altları serin kıyıyı yalayıp geçen cam göbeği suyu poyraz'ı lodos'u okşayan çırpıntısını dalgaların istavrit'ini martı'sını anlatırım sorarsan uzun uzun soluksuz yalnız onunla el ele dolaştığımız arnavut kaldırımı dar kuytu sokakları sorma samanyolu'nu sor orion takım yıldızını süpernovaları kara delikleri kuasarları evreni sor evrimi amipleri dinozorları sorabileceğin en zorları istersen anlatayım on beş milyar yılın hikâyesini ama ne olur insanı sorma beni sor seni “biz”den imtihan et gülmeyi sor onun yüzünü çizeyim ağlamayı sor onsuz *******imi anlatayım hatta ölmeyi sor ne olur sevmeyi sorma (haziran 2001) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bazı insanlar - 2
kimi yüce kimi cüce kimi bunların arasında yaşar gönlünce 20 kasım ‘08 Fuat Eriçok
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bazı insanlar - 3
kimi kendi ulu kimi tanrı kulu evlisi bekarı ayrısı dulu kimi ciddi kimi sulu hepsinin başka başka yolu kimi kin kimi keder kimi bilgi kimi sevgi dolu kiminin kırılmış kanadı kolu şaşırmış yolu kimi özümsemiş istanbul’u kimi kemikleşmiş Anadolu çoğu insan tıpkıbasım gibidir aynı yer aynı giyer aynı gezer toplu düşünür toplu inanır kimininse belli olmaz sağı solu 22 kasım ‘08 Fuat Eriçok
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bazı insanlar - 4
bazı insanlar “zannetmezler” “sanmazlar” batıla dogmaya hurafeye inanmazlar kanmazlar bazılarıysa düşünürler durmadan hazır sunulana konmazlar bazı insanlar vardır ah onlar ne insanlardır herkesin sorgulamadan kabullendiğinden korkmazlar başları dik alınları ışıklıdır dönüp boş karanlığa bakmazlar kendi aydınlık cennetlerinde yaşarlar ruhlarını sanal cehennemlerde vehimlerle yakmazlar 22 kasım ‘08 Fuat Eriçok
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bazı insanlar - 5
bazı insanlar tuhaftırlar her haltı yerler hem hem tövbe ederler secdelerler bazı insanlar korkaktırlar hem herkese boyun eğer paşam beyim der ne sorar ne ses eder hem çekinir titrerler bazı insanlar rahatlardır özgür düşünürler ne ezerler kimseyi ne kimseye itaat ederler gösterilen yöne değil bildikleri gördükleri yöne giderler tuhaflarla korkaklar sürüsüne bereket doğal olarak ve maalesef rahatlar ender 22 kasım ‘08 Fuat Eriçok
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bazı insanlar - 6
kimi çokçu kimi azcı kimi klasik sever kimi cazcı kimi itici kimi çekici bazısı kalemi iyi kullanır bazısı çekici bir nihilist’e göre ben elitist mişim iyiyi seçmekmiş sıkıntım bari kırılmasın dostum diye elitist gömleğini geçireyim sırtıma dedim tam yirmi gömlek ütüledim seçemedim acaba hangisi? adım gibi biliyorum ne diyeceğini “hiç giymemek en iyisi! ” 23 kasım ‘08 Fuat Eriçok
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bazı insanlar - 7
kimi doğuya gider batıya kimi kimi günü birlik yatıya kimi kimi düşünür değişir gelişir kazık çakar aynı çatıya kimi kimi yumuşağı sever düşkündür ölesiye katıya kimi çok farklı görünse de insanlar birbirinden aslında farksızdırlar bakılınca derinden deliler gibi didinirler bir şeyler edinebilmek için oysa hepsi de bilirler ölümü ve farkında ve emindirler hiçbir şey götüremeyeceklerinden 23 kasım ‘08 Fuat Eriçok
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bazı insanlar - 8
bazı insanlar ki yoktur hiçbir şeyleri mutludur denizde korkusuz yatakta kavgasız aşkta kuşkusuz bazı insanlar ki vardır her şeyleri mutsuzdur denizde susuz yatakta uykusuz aşkta huzursuz ultra modern otolarıyla ters yoldadırlar siz siz olun yaya da olsanız doğru yolu bulun varlıklı mutsuzlardan değil yoksul mutlulardan olun 23 kasım ‘08 Fuat Eriçok
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|