![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gardaşlarım
Haber salın aşretıme Gelsin benım gardaşlarım Yetişsin son nefesime Sarsın beni gardaşlarım Bu gurbette oldum heder Sarmış bu gönlümü keder İki gözüm açık gider Görmez isem gardaşlarım Açılmış yaram azmadan Azrail ferman yazmadan Eller mezarım kazmadan Alsın beni gardaşlarım Gardaşlarım gardaşlarım Benım yiğit gardaşlarım Garadaşlarım gardaşlarım Özlediğim gardaşlarım Cebbar Korkmaz
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gazel Döktü Babil Bağları Gibi
Aklar düştü sevgilim saçına Kaçkar dağlarının karları gibi Solğun vurdu yanağında alına Kırılmış dalların narları gibi Duruşu ceylandı bakışı melek Onada bir darbe vurdu bu felek Bu gün bu gün yarın yarın diyerek Gazel döktü babil bağları gibi Gözleri zümrüttü kaşları mercan Ürkek bakışlıydı sanmıştım ceylan Ona hep ihanet etti bu zaman Taşı toprak eden çağları gibi Gözünde parlayan ışığı söndü Yanağında açan gülleri soldu Tatlı gülüşleri acıdan dondu Hazar denizinin suları gibi Hep gönlümde sevdasıyla dolaştım Esen yelde kokusuyla buluştum Beyaz saçlarına bende alıştım Aksaçlı pirlerin kulları gibi Cebbar Korkmaz
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gel Benim Yanımda Ağla
Silen yoksa göz yaşını Gel benim yanımda ağla Arıyorsan sırdaşını Gel benim yanımda ağla Çökmüşse gönlüne hüzün Aşka geçmiyorsa sözün Dolmuş ıse iki gözün Gel benim yanımda ağla Aşkın olmuşise acın Sevmek olmuşise suçun Dayanmaya yoksa gücün Gel benim yanımda ağla Düşmüşsen zalim birine Özlem çökmüşse serine Nem dolmuşsa gözlerine Gel benim yanımda ağla Gündüzlerin kararmışsa Saçında tel ağarmışsa Seven seni aldatmışsa Gel benim yanımda ağla Cebbar Korkmaz
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gider Bizim Köye Doğru
Kıvrım kıvrım uzar yollar Gider bizim köye doğru Yüce dağdan karlı sular Akar bizim köye doğru Dolanır turnanın eşi Bir mekan bulmaktır düşü Dağlardan sabah güneşi Doğar bizim köye doğru Sürüler yaylaya çıkar Yaylaları çiçek kokar Yuvasın özleyen kuşlar Uçar bizim köye doğru Yollarına düştüm yaya Dağlar girmişti araya Cebbar gurbetten sılaya Bakar bizim köye doğru Cebbar Korkmaz
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gurbet Benden Almadığın Ne Kaldı
Bir başıma düştüm tozlu yollara Gurbet benden almadığın ne kaldı Döndüm el salladım karlı dağlara Gurbet benden almadığın ne kaldı Yokluk bana terk ettirdi yurdumu Sılada bıraktım yetim dördünü Sen bilmezsin gurbet yoksul derdini Gurbet benden almadığın ne kaldı Ne ovalar ne dağlardan aşırdın Saçlarıma sen akları düşürdün Bacı kardaş hasretiyle pişirdin Gurbet benden almadığın ne kaldı Boş hayalle dolaştık bu diyarı Köyde kaldı babamızın mezarı Tanıyamaz olduk akran dostları Gurbet benden almadığın ne kaldı Şu gurbet ellerde kaldım ırakta Gözlerimde hasret gönlüm merakta Tıkanır göksümde sanki her lokma Gurbet benden almadığın ne kaldı Sılamı andıkça doldu gözlerim Hasretimi hep bağrımda gizledim Bir avuç kar bir tas suyu özledim Gurbet benden almadığın ne kaldı Cebbar Korkmaz
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gülüp Geçtim Serserice
Bir güzelin ceylan yüzün Görüp geçtim serserice Anlamadın işve nazın Yanıp geçtim serserice Çıktım hayat deryasına Baktım kader aynasına Daldım sevda rüyasına Sevip geçtim serserice O kız hep eyledi nazı Peri saçlı melek yüzü Güdü bana bazı bazı Kanıp geçtim serserice Attım fiske ile taşı Bilmezdim yarılır başı Döktü surat eydi kaşı Gülüp geçtim serserice Cebbar Korkmaz
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Günah Defterime Yazarlar Seni
Sen benim dağlarda kır çiçeğimdin Saklardı dumanlar bulutlar seni Göze görünmeyen aşk meleğimdin Türküyle söylerdi ozanlar seni Sen gözümde erişilmez yer oldun Yüreğimde sakladığım sır oldun Bu kıssa ömrüme bir asır oldun Kitaba sığdırmaz yazanlar seni Adını yazmıştım saçım teline Sorup durdum badı sabah yeline Terazi nizamda gelsen önüme Günah defterime yazarlar seni Fikrimi harcadım aklımı bozdum Doğru yoldan çıkıp divane gezdim Kaderimi yazan ALLAHA kızdım Duysa bunu tanrı azarlar seni Cebbar Korkmaz
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hangi Kardeşlikten Söz Edersiıniz
Yirmi dörtyıl bombalayıp durdunuz Hangi kardeşlikten söz edersınız Hakkını arayanı çekip vurdunuz Hangi kardeşlikten söz edersiniz Tv de basında kürtlere sövgü Her kürde küfreden aliyor övgü Bu nasıl insanlık bu nasıl sevgi Hangi kardeşlikten bahsedersiniz Kürtlerin dilini yasakladınız Beşbin köy yakıldı alkışladınız Barış isteyeni kurşunladınız Hangi kardeşlikten söz edersiniz Birde islamcılar geldiler başa Hitler faşizmiyle girmiş yarışa Hiç bir dinde zulüm yoktur kardeşe Hangi kardeşlikten söz edersınız Bir oğlu askerde birisi dağda Babası mahpusta anası yasta Böyle zulüm görülmedi bu çağda Hangi kardeşlikten söz edersiniz Kardeş kavgasına alkış tutanlar Sahte kardeşlik naraları atanlar Gözünüzün önünde yapılırken bunlar Hangi kerdeşlikten söz edersiniz Cebbar Korkmaz
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hangi Aşık Sözünden Dönmemiş Ki
Astım hayallerimi bir bir Dar ağaçlarına Küstüm ismini sayıklayan Dudaklarıma Kapattım kulaklarımda Yankılanan sesini Yasakladım sana olan tüm özlemlerimi Sakladım kendimden Ardında bıraktığın resimlerini Kanımla söndürdüm Yüreğimde yanan sevda ateşini Sildim hafızamdaki resmini Susturdum dilimdeki ismini Bir öfkeydi Senden bana ata kalan Belki de bu söylediklerimin Hepsi yalan koşup boynuna sarılmamak için Kendimi nasıl tutabilirdim ki Karşıma çıktığın o an Aşk böyledir işte bana inan Nefretler Kızgınlık lar Öfkeler içinde kaybolup gider insan Hangi sevdalı Tövbesini bozmamış ki Aşkın karşısında Hangi ordu zafer kazanmış ki En keskin kılıçlar bile Aşkı kesememişler Kimler aşka mağlup olmamış ki Ben mağlup olmayayım Hangi aşık sözünden dönmemiş ki Cebbar Korkmaz
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hangi Günah Benim Hangi Suç Benim
Köprü oldum üzerimden geçtiler Pınar oldum sularımdan içtiler Ekin oldum orak alıp biçtiler Hangi günah benim hangi suç benim Yiğittim arkamda duran olmadı Aşıktım yürekten saran olmadı Yaşıyordum beni gören olmadı Hangi günah benim hangi suç benim Bulut oldum rüzgarlarla sürüldüm Çul yerine konup yere serildim Yiğit idim hep sırtımdan vuruldum Hangi günah benim hangi suç benim Kötülere dost diyerek sarıldım Sefalete ağlamaktan yoruldum Aslan idim çakallara yenindim Hangi günah benim hangi suç benim Cebbar Korkmaz
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|