![]() |
![]() |
#101 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Cüce
Yükü ağır koca devin Kahpe devir etti cüce Ey düşmanım duyda dövün Bak düşmanın oldu cüce Düşmanım duysun ağlasın Yarasına tuz bağlasın Kendine düşman arasın Ölsünde olmasın cüce Mapusları konak diye Kurşunları bir hediye Kederi mutluluk diye Yaşayın olmayın cüce Ağırlaştı yüküm başta; Hasretim toprakta, taşta Keşke ölseydim mapusta Olmasaydım böyle cüce İnandık bir kere yara Kara kışı yara, yara Ulaştık derken bahara Bir kez daha olduk cüce Ey Allah’ım senin kulun Dosdoğru gösterdi yolun Aklı yokki dilin kolun Edepsizlik etti cüce Sana inancımız sonsuz Uğruna köleyiz kuluz Belki ecel biz oluruz Kula koyma sen et cüce. Cengiz Süslü
![]() |
#102 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Cengiz'den
Bulduğun büyücü kendinden geçer Falımda hüsranı gördüğü zaman Üzülür utanır elemle keder Benimle tanışıp yandığı zaman. Bir görsen halimi için yanardı Kalbini hasretim ahım sarardı Belkide gözlerin beni arardı Her akşam perdeni açtığın zaman. Kayar yıldızların sonsuza doğru Kalbine inecek bir acı burgu Beynini kurcalar peşpeşe sorgu Her gece sarhoş olduğun zaman. Uykular elveda diyecek sana Kasırga vuracak gönül bağına Andıkça ağlarsın gençlik çağına Yaprağın dökülüp düştüğü zaman. Cengiz der suyumu vermediler ki Tenimi okşayıp dermedilerki Canı gönülden hiç sevmediler ki Yaşarken nefesi aldığım zaman. Cengiz Süslü
![]() |
#103 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çakallar,Sırtlanlar,Köpekler
Artık hiç bir sözün dokunmaz bana Kapattım kapımı zorla açılmaz İkna edemezsin yalanlarınla Yüzüstü düşünce yerden kalkılmaz Çakallar hırlarken ihanet kokar Sırtlanlar havlarken salyalar akar Köpek uluması vefadan çıkar Kalleş yüreklere mertlik yakışmaz Sırtlara giyilen post'a esaret Sahte zihniyette her gün sefalet Mantığa hakaret,kalbe hakaret Vicdan olmayınca doğru bulunmaz Bu son basamaktı ittirdin yetti Melekler seyretti,Allah şahitti Muhabbet-i fasıl nihavent bitti Bundan sonra kalbim aşkı aramaz Cengiz Süslü
![]() |
#104 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çaresizlik..
Ben, gözleri yorgun Yüzünde binlerce yılın sarhoşluğunu taşıyan Zavallı biri Ben ümitleri kırık dökük Tesellisi olmayan Hayatını bir meçhule adamış Sevdalı biri Ben karanlık bir mahzende Bir gün hatırlanıpta çıkarılmayı bekleyen Yıllanmış şarap gibi Sen, ufkun kızıllığı arasında Binlerce güzel ümitle dolu Sen, masum ve şevkat dolu gözlerle Sevgi bağışlayan Bir melek gibi Sen binlerce güzel ümitle dolu ufkun kızıllığı arasından Elleri uzatıp bana Gel demeyecekmisin... Cengiz Süslü
![]() |
#105 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çiçeğim
Ey benim güne bakan Çiçeğim, Sensizim Hasretinle yandım Ateşlerdeyim Sevdim çok sevdim Çiçeğim Kendimi ezdim Kendi, kendimi yedim Seni içimde Bitiremedim Kıyametler kopsun Artık ne olacaksa olsun Acımak yok kendime, Sızlanmak yok halime Kopsun kıyametler Başıma başıma Üzdüm ya seni, Kırdım ya seni Kaybettim ya.. Unutturdum ya Sana kendimi, Kurtlar, kuşlar alsın beni Bütün vahşiliklere Kurban olsun bedenim Güneş doğmasın artık üstüme Mehtap filanda istemiyorum... Görmesin gözlerim. Ezanlarda sussun Vakitsiz olsun günüm Öleyim. Dirilip dirilip öleyim Kıyametler kopsun başıma Üzdüm ya seni, Kırdım ya seni Kaybettim ya, kaybettim seni Unutturdum ya, Sana kendimi Çiçeğim. Cengiz Süslü
![]() |
#106 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çift Yaratıldık
(Bir damla çamurdanız,düşen bır damla sudan, 'BİR'den-'OL' emriyle,yoktan canlandırıldık. 'O EŞSİZ SEVGİLİ'nin hayat veren ruhundan, Aleme ibret için,çift yaratıldık) Göz ve renk..,ruh ve beden..,ses ve dil, ..feryat ve sabır..,ateş ve kandil.. Ölümlü endamlarda..ölümsüz menzil 'O' na sevdalanmak için,çift yaratıldık Kelam ve tanım.., fikir ve mana... Akıl acz içinde,var-a ve son-a Musa asaya vasıl,asada firavuna Eylem ve denklemlerle çift yaratıldık Kul-kula benzetildi,fizikte ve kimyada Kimi uzun bir yolda,kimi garip bir handa 'RAHMAN'ı tanımayan sahsında sanır mana Dost olmak için 'DOST'a çift yaratıldık Önce görmek tanımak,irdeleyip anlamak Havva'nın izahını,Adem'iyle kavramak Muhammed Mustafa'yla batılı tokatlamak İmanda kuvvet için,çift yaratıldık Aynı anda aynı dil,aynı kelamı eder Aynı kalpte bir olur nice kilometreler Nihayet birleşirler vuslat-ı hak bilenler Canlı,cansız münhasıran çift yaratıldık (Bir damla çamurdanız,düşen bır damla sudan, ' BİR'den-'OL' emriyle,yoktan canlandırıldık. ' O EŞSİZ SEVGİLİ'nin hayat veren ruhundan, Aleme ibret için,çift yaratıldık) Cengiz Süslü
![]() |
#107 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çiğ Saatler
Sabahın çiğ saatlerinde, güneş henüz doğmamışken, gün ağarmamışken, yıldızların veda edişini seyridiyorum, seni düşünerek. Şevkati ile tenimi okşayan ve.. teselli veren rüzgarlara bırakıyorum, hasretimi ve bütün özlemlerimi. Sigaramdan tüten,buram,buram dumanın,.. nihayet toprağın özlemi gözyaşlarımla.. karıştığını görüyorum. Yanlızlığımı ve yüreğimin bir yumak kadar boşluğunu, yapraklar bana söylüyor. Ne yapabilirim? Düşüncelerimin dudaklarımdan çıkan,.. ateş gibi nefesle havaya karıştığını biliyorum da; düşlerime kaybolup gitmesin diye.. bir çivi çakamıyorum. Ve; arzularım okyanuslar misali kabarıp coştuğunda,.. masmavi gözlerinin derinliğine dalıyorum. Sevginin anlamını bilmeyen, yaşamanın ve hayatın anlamınıda bilemez diye düşünüp,.. fikirlerime bir kurşun sıkamıyorum. Bazen göğsümde düğümlenen hıçkırıklarımı, boğmak istiyorum. Yüreğim gibi ruhumuda zincirlerle bağlamasın diye.. Senden ve senin dünyandan beklentim olabilirmi? Sevgi ve şevkat verebilirmisin bana? Beni sevebilirmisin? Sevmasende; Hiç olmazsa sevdiğimi bil ve beni anlamaya çalış ki, Bütün duygularım buharlaşıp gökyüzünde,.. hak ettiği yere ulaşırken,.. ben boş bedenimde huzur bulayım sevgilim.. Cengiz Süslü
![]() |
#108 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocuksu Duygular
Çocuksu duyguların esiriydim o zaman Hiç bir art niyetim yoktu içimde Ateşler sarardı dünyamı dört yanından Utanırdım gururumdan sana olan sevgimden.. Sana bir kez olsun seviyorum diyemedim Yaşadığım aşkımı hasretimi gizledim Elini eller tuttu yanına gelemedim Sevdim,ağladım,yandım Şimdi yine senleyim seninleyim bilesin Ben yine aynı yerde sen bilmem ki nerdesin Utancımdan demedim derdime sen sebepsin Ben seni unutmadım sen bunu bilmelisin Cengiz Süslü
![]() |
#109 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çilingir
Çilingire söyle gelsin açsın gönül penceremi Güzel duygulara baksın canlımı cenazemi. Cengiz Süslü
![]() |
#110 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çile Getirdim....
Yorgun hislerimi gümüş tepsiyle Tanrı huzurunda dile getirdim. Bazen coştu gönlüm,kızgın sesiyle İsyanı sabırla dine getirdim. İnancım bağımlı Allah adına Binemem ne şeytan..ne cin atına Duam yükselirken 'O'nun katına Yandığım ateşi küle getirdim. Kurtuluş gününde ruhum tenimden Aşarken kaderin her engelinden Sen yeryüzündeyken ben gökyüzünden Aşkımı saçında yele getirdim Ne olur sevdayı çok görme bana Sana olan sevgim sığmaz aklına Rab'bim beni yanlış anlamaz ama; .. Adını en yüce yere getirdim Tarih öncesinden bu korku bende Kaybetmemek için gönlüm seferde Hadi! bir gün olsun,sende,çık gel de. Bütün orduları dize getirdim Umudum sabrımın ardında sürgün Bedenim hasretle hep iki büklüm Saçımı okşayıp sevmedin bir gün Mahşer günü sana çile getirdim Cengiz Süslü
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|