![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
RÜZGÂRIN DAĞLARA AŞKI
Seni görmek sesini duymak Seninle bir defa kucaklaşmak Bir defa tebessümüne ulaşmak Tek dileğim tek muradım dı Umurunda değil mi gözlendiğin Yoksa benimkisi Ateşin suya olan aşkımıydı? .. Düşlerine yatan ben olurdum Görmeyince üzülür kahrolurdum Can evimden, canan evimden vurulurdum Umurunda değil mi özlendiğin Yoksa benimkisi Balığın ağlara mı vurulmasıydı? .. Ben seni Sen hep ellerimi seveceksin Belki de bir gün Haber vermeden gideceksin Umurunda değil mi bu seven Yoksa benimkisi Rüzgârın dağlara olan aşkımıydı? .. Nereden bilirdim gül yüzlüm Senin aşk denilen duyguyu bilmediğini Nereden bilirdim sevdaya yabancılığını Umurunda değilmi böyle bir sevda Yoksa Benimkisi kumun sele Yaprağın yele mi vurulmasıydı aşkım…. Mustafa KARAMELEK
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sen hiç rüzgârın vuruşunu gördün mü
Buğday tarlalarına... Taş atılmış göl gibi başakların, Dalga dalga dans edişini gördün mü? Güneşe göre yön değiştiren, Ay çiçeklerini seyrettin mi hiç? Sarı- beyaz giyinmiş gelin gibi Mağrur ve nazlı nazlı salınırken, Sana benzerler... Sonbaharı uğurlarken krizantemler, Kış ortasında topak topak, Renk renk açar gardenyalar. Asidir kardelenler. Yağmura, ayaza, borana inat Boyun eğmezler zemheriye... Karlı dağların doruğunda Gördün mü onları sen hiç? En çok nilüferlere şaşırırım Nasıl da boğulmazlar su içinde Yarış ederler Güzelliklerini göstermek için Göllerin gülleridir onlar Yüzerken gördün mü onları sen hiç... Mevsimin ilkbahara dönüşünde Göçmen kuşların geri gelişinde Gelinciklerle çiğdemlerle bezenmiş Kekik kokulu yaylalarda Anasıyla oynaşan Kınalı kuzuları okşadın mı? Tadına vardın mı oynaşmanın sen hiç? Bozkırlarında koşması bir başkadır Al yeleli, ak yeleli tayların. Obalarında koşması bir başkadır Bağrı yanık gönlü zengin ozanların Aşkları tükenmeyen Ferhat’larıyla Canları, cananlarıyla Sevdalarını türkülere, şiirlere vuran Böylesine güzel insanların içinde Sen seni gördün mü hiç? Bu sevenin içinde
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne olur bir mektup bir selam ile
Ara beni sor beni Tam iki gün oldu görmeyeli Kırk yılda bir gör beni Yarı hasret yarı vuslat yar Sana ihtiyacım var. Can ciğere et tırnağa sitem eder mi Sevda dediğini İki günlük hasret yener mi Yarı naz yarı niyaz yar Sana ihtiyacım var Sensizlik ne bir an çekiliyor Ne de uzayıp duran günler bitiyor İnan hasretin artık canıma yetiyor Yarı gün yarı güneş yar Sana ihtiyacım var. Bir dilim ekmeği Sensiz yutamıyorum Derdimi kederimi Ellere satamıyorum Yarı düş yarı gece yar Sana ihtiyacım var. Unuttum mevsimlerin yılların tarihini Gel de değiştir şu kör talihimi Terk edip de kurtlar sofrasına Acımalara sebep etme perişan halimi Yarı gonca yarı gül yar Sana ihtiyacım var Bugün gene canım sıkılıyor İçimde küller ateşler yakılıyor Gözaltından halime bakılıyor Yarı ses yarı nefes yar Sana ihtiyacım var Duy ahımı, duy feryadımı Olmasın bir adın uçurum Bir adın var Son nefesime Yarı kıble yarı kâbe yar Anlıyormusun Sana ihtiyacım var. Mustafa KARAMELEK
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
SANA SAYGIM VARDIR
Herşeyi boş verip Bilirim buse almayı anılardan Bilirim okşamayı hayalini ya Bilesinki gözümde karadır Deliliğimin bini bir para Açmıyorsam selamına yara Anılara saygım vardır. Kıyametim kopar bilirim Kaş yıkımında Ecelim cahilliğimde saklı Ölüm alacağım en güzel hediyedir Elinden ya Maziye saygım vardır. Bilirim dağı taşı yol etmesini Alıp başımı çıkarım ya Uçsuz bucaksız kıyılara Uzatırım kırılası ellerimi ellerine Ürpermeden bakarım gözlerine Kör olası gözlerimle ya İnancına saygım vardır. Bir fincan kahve içmişliğimiz Bir dilim ekmeği paylaştığımız Akşamın karanlığını böldüğümüz Köpeklere direnmişliğimiz İyi kötü sır paylaştığımızda olmasa Son nefesime kadar usanmazdım Gözlerinden yüreğine girmeyi ya SANA saygım SEVGİNE SAYGIM VARDIR... M.KARAMELEK
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
SEN BENİM SEVDİĞİMSİN
Yemyeşil ovaların içinde Kızıl gelikcikler sensin İlkbaharda süslenmiş dağların Sarılara bezenmiş çiğdemi sensin Sen benim sevdiğimsin.. Selvi boylum Ihlamur,iğde, Hanımeli kokulum Manolya gibi dokunulmaz Naz çiçeğimsin Sen benim sevdiğimsin. Şırıl şırıl akan dereye Dallarını uzatmış söğütsün Yol boylarını süslemiş şebboyların Dallarındaki rengarenk çiçeklerisin Sen benim sevdiğimsin.. Uçsuz bucaksız yaylaların Laleleri sümbülleri sensin Binlerce arının emeği Oğullar analar balısın Sen benim sevdiğimsin. Gökyüzünü göstermeyen ormanda Sevda şarkıları söyleyen bülbülsün Yeşilin umudun en güzel tonu Rüzgarla dans eden yapraksın. Sen benim sevdiğimsin. Gökyüzünden usul usul Yağan bereket yağmurusun Ulaşamadığım bulut Bazen hırçın Bazen durgun denizsin. Sen benim sevdiğimsin.. Pir Sultan’ın Şahı Mahzuni’ nin sazı Veysel’in toprağı Yunusun Pirisin Sen benim sevdiğimsin…. M.KARAMELEK
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
CANAN SENDE GEL
Bir bahar daha geldi Nisan yağmurları çisil çisil Çiğdem çiçek lale sümbül Mor menekşe sende gel. Karıncalar arılar yaşam çabasında Bir güne bir ömür sığdırır kelebek Meleşir kırlarda kuzular Saldırır ana memesine Sevdası kuzusuna ananın Öylesi bir sevda sende gel. Meşk içinde muhabbet Beni gözlerine hapset Tut ellerimi bırakma Gölgesiz zamanlara gidelim Benimde payıma sevda düşsün Hüzün hazan zaten hep içimde Mutluluk sevinç sende gel. Aşkına müebbet giydim Bende yaşayan kul idim Ümitlerim yaşama hevesim vardı Şimdi kurumuyor göz yaşlarım Biraz umut biraz sevgi Teselli mendil sende gel. Benimde ömrüme bahar gelsin Eller gibi gülüp eğleneyim Şarkılar türküler söyleyeyim Usandım kıraç topraklara sarılmaktan Bağıma bağban canıma can ol Canan sende gel. Sancılar sızılar çöreklenmiş Sırtım dağ göğsüm deniz olsa da Gülmek uzak mutluluk gurbet Gün yüzü görmez yüzüm Kabus çökmüş *******ime Huzur uyku düş sende gel… Mustafa KARAMELEK
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
SEN SENİ
Vuruldum Yerlere düştüm Ben beni kaldırdım Ben beni kandırdım Sen seni seyrettin.. Ne ellerini uzattın Ne ellerimden tuttun Ne kaldırmayı düşündün Ne de sevmeyi denedin Sana kul olan Sana yol olan ben oldum Sen seni kahrettin.. Sinemi ben ellerimle dağladım Oturdum kendi hallerime ağladım Bazen duruldum bazen çağladım En sonunda Yine karalar bağladım Sen seni seyrettin. Sen sana güldün Sen seni tanımadın…. Mustafa KARAMELEK
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
SEN YOKSUN SENİ İSTİYOR
Verdiğin fidanlar goncaya durmuyor Toprağı suyu güneşi de var Tutuşturduğun gönül sönmek bilmiyor Yağmurda suda selde Sen yoksun seni istiyor......... Nice şarkılar şiirler yazdım ezberledim Kalemim kağıdım yazacaklarım da var Sensizliğe zor dayanır bu yürek Nefeste seste vuslatta Sen yoksun seni istiyor.......... Yaşıyor gibiyim bu dünyada yalnız Neşesi kadehi şişesi de var Bir ağırlık indi yorgun gözlerime Gecede gündüzde akşamda Sen yoksun seni istiyor...... Vurup başımı yastığa yattığımda Uykum rüyam düşüm de var Seviyorum de ki sevdan öldürmesin beni Cennette cehennemde hesapta Sen yoksun seni istiyor..... Mustafa KARAMELEK
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Senden vefalı çıktı verdiğin güller
Yedi defa açıyorlar bir yılda Yedi defa gülüyor her bir goncası Soğuk küstürmüyor Sıcak soldurmuyor Beni her gün öldürmüyor Senden vefalı çıktı verdiğin güller.. Yüreğime bıraktığın ateşin Küllenmek nedir bilmiyor Ta gözümdeki yaşları yakıyor Gönlüm bir yandan Günüm bir yandan yanıyor Gözlerim, içim, dışım kanıyor Verdiğin kırmızı güller gibi.. Küçücük saksıda Yanakların gibi pembe pembe açıyor Hele biri var ki içlerinde Goncalar sunuyor Boyundan büyük güller açıyor Türlü renklere döne döne.. Dalıyorum bazen, konuşuyorum onlar la Sen diye sarılıyorum Sonra her yanımdan kan damlıyor Varsın olsun diyorum Hasretinden bir parça eksilttim ya Bir parça sen oluyor ya kollarımda Kokluyorum ya saçlarının kokusunu Verdiğin güller var ya o güller Senden vefalı çıktılar. Suyun tadı acıyor ağzımda Sevdam sevgim acıyor Aldığım nefes kirleniyor Sabah sabah siyah doğuyor güneş Bulutlar yağmuru tanımıyor Benim de güllerin de boyunları bükük İnadına teninin Beyaza dönüyor yaprakları Saçlarım gibi Önce sana sonra bana benziyorlar Bırakıp gittiğin Benim gibi unuttuğun o güller var ya Senden vefalı çıktılar..
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kerem gibi yanmazsam
Pervane gibi dönmezsem Git desen de gelmezsem Senin için seve, seve ölmezsem Seni sevdiğim nerden belli olacak Derdinden Yusuf ile yarışmazsam Hırka giyip kırklara karışmazsam Gönül meydanında riya ile savaşmazsam Hatırın için felek ile barışmazsam Seni sevdiğim nerden bilinecek Geceyi gündüze katmayınca Göğsündür diye taşlarda yatmayınca Senden gelen zulmü yüreğe atmayınca Bir bardak suda senin için batmayınca Seni sevdiğim nerden belli olacak Yollara duvarlara boşluklara sen diye bakmazsam Ninni söylediğin kol diye ilmiği boynuma takmazsam Bir vuslatın uğruna geçmişimi gençliğimi yakmazsam Tabutuma bir çivide senin için çakmazsam Seni sevdiğin nerden bilinecek Aşkına Yunus gibi ilahiler yazmazsam Mayın olsa geçtiğin yol bile, bile basmazsam Uğruna ölmek bile mutlulukların en güzeliyken Senin için kendi mezarımı kendim kazmazsam Seni sevdiğin nerden belli olacak Nereden belli olacak gülüm Nereden belli olacak......... Mustafa KARAMELEK
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|