![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Damla
Hışırtılı dokunuşlarımla usulca dokunarak, Kadife yapraklarının arasına, Sarılan her damarında senin, Akan ip incecik bir suyum ben. Bir sana, Bir kendime karışır giderim. Su olurum da gelir gözlerine dökülürüm. Damla damla Bir damlayım ben. Bir damla sevdanla, Bin damla türkü olur, Katmer katmer açılırım dillerinde. Bir damla da sen bırak, Hadi sen bana. Güneş’ten aldığın parlak ışığından, Kirpiklerine süzülen her bir damlanla, Hadi damla, Damla ki bana, Kucağıma dökülsün gökyüzü maviliğin, Damla damla. Adı, Bir damla acı, Bir damla gözyaşı da olsa; Yeter ki seni bana müjdeleyen bahtiyârlığın, O bir damlacığın her zerresinden aksın bana, Damla damla. .. /Gizemli bir noktasında her insanın, mutlaka bir “Damla” sı vardır; / Ulaşsa da ulaşmasa da ona / Belki bir dantel inceliğinde örülmüş,/ Belki de bir sarmaşık gibi sarmıştır/ Ruhunu./ Platonik bir aşk ironisi halinde/ Saklar durur yüreğinin bir köşesinde devamlı./ O da hisseder,sezer bunu. / Birikir birikir. / Dilinin ucuna kadar gelir../ Kalır…/ Her şey kendi damlası içinde…/ İşte o bir damladaki büyünün lezzettir ki / Bir yaşam sevinci halinde damlar biteviye/ İnsana… / Hayata…/ Ve Doğaya…/ Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Değer mi Yaşamak
Sessizliğin ortasına dikilen adam Alnını, Güneşin kafatasını bile eriten, Işığına dayayarak, İntihar kokularına bırakıyordu bedenini. Uçarcasına bakarak etrafına, Döküldü o an işte geçmişinden sızan acı türküleri, Rüzgarla yol alan bulutlara. Islık çalan bir serseriydi artık Özgürlüğünü damıtarak beyninden, Tuhaf bir sessizliğin Dörtnala gidişine gülüyordu. Atlılar çok gerilerde kaldı Şimdi zaman modern, Duyguları söndüren itfaiyecilerin köpükleri dahi katkılı, Yok Eski sokakların tadı. Yargılar Değişiyor gün be gün, Yaşamsa, Ne kadar ağlamaklı? Şen şakrak kahkahaların yükseldiği Bir masaldı; Düş kırıklarına halka halka geçercesine Yaşananlar. İnsan, Bu kadar mı değişmeli? Elbette ki Değişim, Ama değer mi kendini, Kendi içinde her şeyiyle yok ederek Böyle yaşamak? Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Değişim
Dün dünde kalsa Dün dünde bırakılan noktasından ya da başlasa İkilemin Bir kaçınılmazlığında yaşar durur insan Eylemin Dönüşü yok ki Biten bitti ise kalanda tutuşmak neden? .. İşte böyle sarar insanı yine de tuhaf hüzünler Duyguların kabına sığmazlığında Budur İnsanı var eden. Yarın yarında yaşanacaktır Yarın dün olduğu zaman bile Her dün Çok farklı olacaktır bir önceki dünden Değişimin Uyumunda yürümek gerekir Yoksa Devamlı kendini tüketen bir bedende Kendisiyle mi savaşacak beyninde insan? .. Ölüm varsa Doğumla da kendisini var edendir Bilmeli insan Dün dünde kalacak gün gününde yaşanacaktır durmadan Çünkü Yaşamın her bir ânı Aslında Bir farklı zaman. Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Delinin Yakarışı
Kurumuş kekik dallarının, Elimize yüzümüze bulaşan kokusuyla, Ağlatır dururuz geceyi hüzünlendirerek. Birazdan ay ışığında yıkanan bir peri, Çıplak memelerinden dökülecek balı cömertçe sunacaktır; Yontulmuş taşın Sanata soyunmuş elllerine. Sabahları çok erken kalkarlar bu ülkenin mezar kazıcıları; Daha işe başlamadan, Elleri kelepçeli bir mahkumun Son sözleri kazınacaktır dikdörtgen mermere: 'Bal aklımı aldı Aklımsa, Yontulan memeleri yaladı' |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Denize Özlem
Şarkılar geçip gidiyor önümüzden bu gece birer birer Geçiyor bütün şarkılar Salınarak yüreğimize Dalgası vurur gibi İçimiz bir deniz coşuyor Ne kadar özlemindeyiz Ki Şarkılar Şimdi daha dokunaklı, Anlatır gibidirler Bize hep denizi. … Bu gece ay ışığı ve deniz Sanki Biz, Bu şarkılarla birlikte dans ediyoruz Deniz kokuyor yüreğimiz. Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dinlen
Sessizce Sessizliğimi dinle! .. Kalbimin sana olan ateşini hisset Sükunetimi al benim Benimle dinlen! .. Sen ateş pırıltılı bir aşkın ey o masum kızı Kokulu çiçeklerinle gel Gir bahçeme Sakinleş Durul Haydi dinlen! .. Bak bahar güneşi Yavaş yavaş ikindisine doğru kayıyor kendisinin Senin gözlerin Senin gözlerinle Bak perde perde kapanıyor bende bir koca hayat Kirpiklerimin altına saklanan bir damla gökyüzü maviliğine sokul gözlerimin Haydi dinlen! .. Yüreğinin sessizliğini kat kat can yap sessizliğime Sırlarınla saklan Yüreğimde haydi dinlen! .. Sen mavilikler içinden şavkıyan gökyüzünün o ışıklı yıldızı Ve aşk muharebelerinin kahraman kızı Uzat ellerini uzat ve sarkıt parmak uçlarından bana o mavi alevi Ve dinlen ufkumun sahillerinde Gül bağımın bin gülü benim Çocuk gözlerinden düşen masumiyetinle soyun Göz bebeklerindeki aşk tortularından bırak ve bereket saç gülşenime Bahçelerimde dinlen! .. Mahmur gözlerinde bir öğlen uykusu keyfi var senin bu gün Her taze baharla saklambaç oynayan Günahkar düşlerimin yalnızlığına kapanan kızı Saklan Haydi saklan yüreğime Uyurken Seni uyurken Seni seyretmek Bir başka âlemde sanki dolaşmak gibi Bu seninle ne muhteşem bir hayal! .. Haydi gel! .. Suskunluğun bile senin Her şeye değer Bir sevgilinin ruhundan sağılarak bana doğru seyrediyorsa Her şey eğer Dinle kalbimi Ve Haydi bende dinlen! .. Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Diren
“- g ö z l e r i m / k a r a n l ı k ş i m d i / d i r e n e c e k / t e k b i r / h ü c r e m y o k t i t r e k... / y ü r e ğ i m d e n...b a ş k a...-.............................................” Oysa bir Çiy damlasında Bir alaimi sema dan yansıyan Ne varsa Renk cümbüşünün Pırıltısını düşürürdü dalgın Ve Kısık aralığında müstesna o gözlerin. Kirpiklerinde bir Çiy, Demlenen Güneş’in süzülen rengini içer Endişeli anlamları Bir bir çeker alır Gölgelenen yüzünün kıvrımlarından. Sanırım anlıyorduk Birbirimize aslında ne kadar da vurgunduk Gözbebeklerinde işte o zamanlar öyle yırtılırdı karanlık. Gücün yüreğinde kesin Biliyorum Kımıltılarında Bir şeyler oluyor Dönüyor bir pervane, Kuşlar şimdi bir başka bir başka kanatlanıyor sende Serin rüzgârların fasılasız esiyor Ben başka sen başka dağlara yaslanmış Asmışız Günahları boynumuza; Gülümsemene oturan o hüzünle Donan her karesinde fotoğraflarından Beynime izini düşüren bir sen varsın artık .. Diren Gel yüreğimle diren. Bak, Fırtınaya beraber “ D i r e n e c e k ” her şeyde ne kadar da çoğalıyoruz Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Direnmek
bir suskunluk tam da konuşurken oluyor seninle bu tuhaf hal bir anda ve birdenbire bitiriveriyorsun hani bu anlarda sanki o kocaman eski hayalin cümle bedenimde keskin bir bıçakla beraber yürüyor ağlamayı çok istediğim ve tamam dediğin zamanlarda bilmiyorum sen nasıl hallerlesin ki yaşadığımda bu tükenişi senin sen olmadığın zamanlarınla bende olduğun o günleri bilsen çok istiyorum aynı sular bir daha asla öyle akmayacaklar biliyorum işte ondandır sen bana bakma direnemiyorum sesindeki bu buyurganlığa Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dokun Bana
Dokun bana Gözlerime dökül Kirpiklerinden süzülen bakışlarınla gel Sıcaklığıma karış kanım kaynasın senle Dokun bana İçime seril Teninin kokusu yayılsın her bir şeyime Nisan çiçekleri tazeliğindeki bedeninle Dokun bana ki Kalbin kalbimin ritminde tıklasın İçine işlerken senin Kendimi seninle doldurayım Bir kadeh vişne şarabını dudağıma alır gibi Yudumlasın bedenim seni. Dokun bana Canını kat kat can yap Kıvrım kıvrım katıl canıma. Hadi artık dayanılmaz hafifliğinle sokul bana! .. Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dokunmak
Gül'e nasıl dokunulur? Ben bilmem ki... Gül'ümserim sadece. Bu dokunmak mıdır? Ne zaman yeşil bir çift Gül görsem Düşlerimde… Gözbebekleri sanırım. Ağlarım... Dokunmak bu mudur? Şiir gözlüme Aklımda kalan Bir Bilge Aşktan Eflatun Güller derlemek isterdim. Yapamadım... Dokunamadım, Aslında dokunmaya bile kıyamadım. Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|