![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57930
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Yıldızların Seranatı
sana hicranın tokadında sitemim var yıldızlar başıma yorgan olarak düştüğüm yar hayallerimin organı cana küserek dar ey gülüm, ay tülüm geleceğin atlasında yüreğine sar sensizlik cadı kazanında kaynayan kor gündüzlerimin ikametine karabasanlar düşerek kaldırımlarda uğultu, özümde inilti oldular *******ime kara bez inerek istirahatım azap, gözlerim karanlığa gazap kaldı rüyalarım kabus, düşlerim kanlı havuz da kalarak boğuldum durdum... gecemin kabusunda yıldızların seranatı acı nefes Özkan Karaca |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Yitik Şehir de Sürgün
Yitik şehrin gri ensesinde sürgün bir adam Kaldırımların dilinde yutularak solgun kalan Adımların kanlı yankısında saatlerce uzanan Zihin sayfalarının satırları yitik olarak yazılan Anlık anların taşlaşmış sislerinde Anların buzlu rüyaları kaşlarda sızıntı Şehir o yıllar: şen dokulu, manolya kokulu idi Şehir ona kem kırbaçlardan uzaktı Çocukluğundan çıkılan merdivenler ılıktı Yitik şehrin sürgün veren kendisine ulaştı Yitik şehirde gözleri ağrılı Yıkık bir geçmişin hülyasına sargılı Çocukluğunun gamsız damlasına sürgülü Zamanların bataklığına benliğini saklayarak Hicranların alev külleri üzerine serilir Yağmurların tokadı iradesine sarılır Kaldırımların nefesini içerek saplanır Yitik şehrin bağrında süzülür Özkan Karaca |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yoksul Kalan Sevdam
Beni yüreğinin buluştuğu yere çağır Biliyormusun, sensizlik gözlerimin yağmurunda ağır Zamanın ritmi kuruyarak senin izinde sağır Rüyalarımın penceresinde gürleyerek bağır Hani sözlerin sözlerime yaslanınca Ufukların portresi fırçamızda saklanınca Hani gözlerin gözlerimde yaşlanınca Yüreğimize döşenen sevda taşları Günlerin altın suyuna atılırdı Düşlerin tebessümü ellerimize katılırdı Şimdi ise yoksun Yoksul kalan sevdam Senin karanlık izlerine eğilerek Gözlerin ve sözlerin kalemime saplandı Neredesin Saatlerimin akrebinde kan kusturan Yüreğimin odasında, Anıların sandık başında benliğimi susturan Derdimin çile silahında Sitemlerin kurşunlarını yıldızlara vurduran... Özkan Karaca |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yüreğim İlticada
Gözlerim hüzün yağmurunda hançerlendi Elimi uzattığım, yüreğimi ulaştırdığım Karanlık gölgenin izine takıldım Kalabalığın içinde hicran perdesine sarıldım Yüreğim ilticada sürüldüm Zaman yapraklarıyla mechullere yürüdüm Ben sana mecburum ellerimi mahkum etme Sürgün kalan sözlerimi ellerinde boğma Durgun olan satırlarıma hüzün damlatma Sözlerinin kırbacını ufuklara anlatma Yanlız bende buluşarak gözlerinde anlat Özkan Karaca |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yüreğimi Kefenledim
Ben yüreğimi kefenledim Senin gölgenin önüne bıraktım Deryanın alnında ki suyu aldım Kaldırımların kuruyan diline bıraktım Şafakların sarı başaklarını sıktım Ellerimin nasırına bıraktım Kefenlenen Yüreğimle Geçmişin toprağına göçtüm Sokakların cinayetinde vuruldum Kaldırımların inayetinde kurudum Anıların illetinde duruldum Senin ardından, umutsuz aşkından Toprak yükünde kan döktüm Özkan Karaca |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yüreğimin İntizarı
Yüreğimin intizarı seni aralamış Hislerimin satırları seni yakalamış İzlerimin adımları seni kollamış Hicranın feryadı beni karalamış Bir göz var, sana dokunan köz Bin söz var, sana okunan koz Hani olur ki hayatın uzaklığını okusak Hani olurya hayatın ufuklarını dokusak Sen ve ben gözler maviliğe sokulmuş Ellerin ellerimde sözler maziliğe dökülmüş Kıralım ayrılık dallarını Gözlerin gözlerimde buluşarak Geleceğin kirpiklerini yırtalım Özkan Karaca |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yüreğimin İstasyonu
Cesetler geçiyor yüreğimin istasyonundan Irak' tan, Filistin' den, Afganistan' dan Ve nice karanlık örtüde kapanan diyarlardan Kuyularının acı tadı ayırıyor yarlardan Kanlı kemedle, terli kefenle boğulan Şafakların remzi karabulutlara sorulan Ruhunu sarsan acılarla yorulan Tarih mirası olan arazileri çalınmış Fasih özgürlüğü kubbelerinden yıkılmış Hayatın elleri hüzünle nasırlanmış Her geçen vagonlarda yüreğim titriyerek Feryat eden gözlerin yağmurunu izliyerek Uzaklığın kanlı deresine fırlattığım Taşların derdini kalemime sordum Göllerin duruluğundan alarak Bir avuç su verdim Çöllerin kuruluğundan alarak Bir damla gözyaşı serdim Kuyunun kanlı rengini Alınlara düşen acı tenini Yüreğimin istasyonuna kapattım Kan pıntısı dudaklarımda tek leke Acı tanımı duygularımda kaba leke Kafa kafesimde gördüğüm Mazlum insanların boyunlarına Kurşundan zincir çekilmiş Mahkum günleri ile ayaklarına Esaret parangaları vurulmuş Toprak kan kokuyor Bağrına aldığı cesetlerden Taşlar yas tutuyor Yarına saldığı avuçlardan Mazlum insanlık gidenlerin ardında Ruhunun izini sorguluyor Günlerin sislerinde kapanmayacak Zihin odasından çıkmayacak Kalp adasından adımları batmayacak Bir değil, bin insan yüzü... Tankların ayininde kusulan bombalar Namluların tayininde tükürülen kurşunlar Adres sormayan, parmakları yormayan Hain likler... Duaları olmuş: Kin ve cinayet Özkan Karaca |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Zamanın Bir Nefeslik Ritmi
Bir nefeslik mim çakıl akar Akar akar anlık anların aynasından bakar Aynalar fanusundan çakıllar yağar Bir seslik saatlerden tepeler doğar Bir ritimlik tepeler fersah senelerin ufkunu yıkar Hayatın ritmi küçülür Anılar maziye gömülür Dağ yığıntısının arasındaki feryatla Zamanın süruruda sönülür Özkan Karaca |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|