![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Böyle Bir Çiçek
Gamzelerin çok yakışmış Gülüşün şeker Bilmiyorum böyle bir çiçek Hangi bahçede biter. Gözlerin ah gözlerin Dünyayı her yana serer Bilmiyorum böyle bir çiçek Hangi bahçede biter. Kiraz mı desem gonca mı Dişlerin önündeki öpülesiler Bilmiyorum böyle bir çiçek Hangi bahçede biter Endamınla yarışamaz Nazende serviler Bilmiyorum böyle bir çiçek Hangi bahçede biter Hani etrafta yüksek duvarlar olmasa Koparacak seni bu eller Bilmiyorum böyle bir çiçek Hangi bahçede biter Gamzelerin çok yakışmış Gülüşün şeker Bilmiyorum böyle bir çiçek Hangi bahçede biter. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bu Akşam
Yine dün dersin, buruk bu akşam Çiçeğim karşımda yok bu akşam Şu sesinden bir haber duyarsam ******* aydınlanır bu akşam. Dese “Ben geldim, yanındayım bak! Oturup anlatsa okşayarak Dudağımdan öpse, ben tadarak Ölüversem, ölmeden bu akşam. Ruhumun en ücra yerlerinden Bulurum bir aşkı en derinden Gülü sevdâmın güzellerinden Uzatırdım gitmeden bu akşam. Hayalim bitsin, hüzünle oynar Yüreğimde gölgeler, hep kaynar Bitişin sonunda canım yanar Yine aşkla ölmüşüm bu akşam Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Gece Yazmayacağım
Bu gece sadece seni sevdiğimi Hep seveceğimi yazmayacağım Yalnızlığımdan bahsetmeyeceğim Bu gece kimsesizliğimi de anlatmayacağım Ne gidişini anlatacağım Ne de dönmeyişini.. Bazı ******* yorganı başıma çekip hıçkırdığımı Bazen karanlık bir tavanla sabahladığımı Kalkıp Dolapta kalan elbiselerini okşadığımı Yazmayacağım. Ne seni çok sevdiğimi yazacağım Ne sadece seninle mutlu olduğumu Ne de sıcaklığını özlediğimi, çok özlediğimi Yazmayacağım. Güneşin sensiz her doğuşunu batışı gibi seyrettiğimi Dökülen her yaprağa ben deyişimi Her goncanın gönlümde sen olduğunu Bu gece yazmayacağım. Her gidenin, seni hatırlattığını Bir türlü gelen olmadığını Beni sen gibi bekleyen olamayacağını Sensiz gökyüzüne bile bakamadığımı yazmayacağım. Kapının her çalışında Sen geldin diye heyecanlandığımı Telefonun her çalışında yüzümün kızardığını Arayanı sen sandığımı da yazmayacağım. Bu gece yazmayacağım Bir daha seni yaşayamayacağımı Niye bırakıp gittiğini Neden terk ettiğini yazmayacağım. Çıkacağım dışarı gecenin karanlığında Çok sevdiğin karanfilden alacağım Her gece aldığımı bilen çiçekçiden Ve Benden çok sevdiğin İki dikili taşın arasına bırakacağım. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Gün
Dünden farklı mı olur Ya da yarına benzer mi Aynı şarkılar mı çalınır Aynı türküler mi söylenir Dünkü güneş değil mi doğan Aydınlığı aynı aydınlık Gece de aynı değil miydi sanki Dün gibi karanlık. Ne sahile vuran dalgalar var Ne de üzerimize vuran yağmurlar Ne umudu bir sevgiliye kavuşmanın Ne ayrılığı yaşamanın acısı Ne mutluluk dolu bir gün olacak Sıradanlıkları sırtında taşıyan Ne bir yeni sevda getirecek Ne bir sevda götürecek Nesine sevineyim bu yeni günün Bir gün daha yaklaştırdı beni ölüme Söyletin dostlar Ben bunu nasıl söylerim Sevdiğime, gülüme. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Kaçıncı Sigara
Bu kaçıncı sigara üst üste yaktığım Bu kaçıncı ayrılığım bir gecede Bu kaçıncı yumruğum masaya inen Bir çırpıda ne varsa Parçalayıp kalbi gibi deviren. Bu kaçıncı sigara üst üste yaktığım Kaçıncı defa hasret kaldım hasret yüzüne Neden bir gecede bunca zulüm Bu muydu bana reva gördüğün Her nefeste sensiz, binlerce ölüm… Bu kaçıncı sigara üst üste yaktığım Bu kaçıncı boyun büküşüm, kaçıncı dökülüşüm Ağlamak istiyorum, hıçkırmak Dört gözle beklediğim tüm karanlık *******de Siyahlara bürünüp siyahlardan ayrılmak… Bu kaçıncı sigara üst üste yaktığım Kaçıncı sönüşü yüreğimin bir kibrit misali Bu kaçıncı dua, kaçıncı haykırış Söyle Allah aşkına, gecenin bu kaçıncı suali Söylenmeyen cevaplardan sabahlara kaçıncı kaçış… Hep mutlu bir gece olsun dedim Alalım kavrulmuş güneşleri göğsümüze Tek istediğim her zerremizi yakmaktı Çok şey mi istedim Başın omzumda, sadece bir gece uymaktı… Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Sevdayı Bitirmeseydin
Güneş batınca gözlerimde Kahverengi gözlerini düşünürüm Kahrolası bir hasret yakar içimi Gözlerine bakamam Üzülürüm. Ayrılığın dururken pencerelerde Yıldızlar gönlüme küskündür Ay yüzünü göstermez Sanırım, Sanırım o da üzgündür. Mehtaba bakar, susardık İçimizde anlatılmaz duygular vardı Hangi mevsim olursa olsun Gönlümüzde Hep çiçekler açardı. Ardı ardına içtiğim acı kahvelerde Gözlerin hâlâ durur Her kahverengide gözlerini hatırlarım İşte o an, işte o an İçimdeki yalnızlık sel olur, kudurur. İçtiğim sen olsaydın gözlerine bakarken Gitmeseydin Yüzyıllara sığmaz bir sevda olacaktı Bir hiç uğruna kahverengi gözlüm Bir hiç uğruna bitirmeseydin. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Vatan
Bu vatan Orta Asya’dan başlayıp Tarihi nakış nakış işleyenlerindir. Bu vatan Bir masal kahramanı gibi En önde düşman üstüne giden Allah, vatan, millet için vurulup yaralı kalbinden Esaret mi şehadet mi denildiğinde Şehadet şerbeti içenlerindir. Bu vatan Kan olup toprağa sızanların Gül olup topraktan çıkanlarındır. Bu vatan Ay ve yıldızı gökten indirip Bayrağa rengini katanlarındır. Bu vatan Savaşlarda şehadeti tadamamış Göğsünde madalyası Sürünenlerindir. Üzerinde yaşadıkça bir tane Türk Türk’ündür Bu vatan Canımdır, ciğerimdir Bu vatan senindir Bu vatan iyisiyle kötüsüyle Hepimizindir. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Yürek Sensizliği Taşımaz
Söylemiştim Bu yürek sensizliği taşımaz diye Sen yoksun kaç gündür Yüreğim de isyan etti sensizliğe Tekledi Sensizliği taşımak ağır geldi Tehdit etti beni Sesimi duyamazsın bir daha diye Yalvardı yakardı seni bulayım diye Hiç değilse susuncaya kadar Böyle sürsün istedi. Bu yürek sensizliği taşımaz demiştim Katlandı yaşadıkları Bir de yaşadıklarına sensizlik eklendi Yalnızlıktan genişleyen damarın yanına Sensizlikten daralan Bir damar daha geldi. Bu yürek sensizliği taşımaz demiştim İstersen beni sensiz bırak Ne küserim, ne darılırım sana Bir sevda yaşadım derim Bir aşk yaşadım derim Nasıl hayat verdiyse bana Verdiğini aldı der Hakkını helal etmeni bekler Giderim. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bugün 23 Nisan
Bugün yirmi üç nisan Bütün çocukların bayramı Onlar gibi olmak isterdim Onlar gibi yaşamak Bütün zamanları Ne gurbet ızdırabı Ne ayrılık derdi Çocukça bir dünyada Bir çocuk kalsaydım Her zaman neşeli Ne çare gelmeyecek o günler Çocukluk bitti, büyüdük Kalbimizde heyecan, elimizde titreme Sınıfta ders anlatırken Hem güldük, hem güldürdük Yaşıyorum demek kâfi değil Yaşamak lazım zamanları Olduğun gibi olmak lazım anladım Bütün bayramları Ne kadar büyürsek büyüyelim İçimizde bir çocukluk hep kalır Her insan ömründe bir çok defa Izdıraptan da neşeden de Nasibini alır. Bugün yirmi üç nisan Bütün çocukların bayramı Onlar gibi olmak isterdim Onlar gibi yaşamak, tekrar Bütün hatıraları… Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bulamadım Candan Seveni
Beyhude dolaştım, beyhude koştum,bulamadım candan seveni Göklere ulaştı feryatlarım da, bulamadım candan seveni Hıçkırıp bekledim, sarsıldı bedenim, gözyaşlarımı sele kattım Deryalar gezdim yaprak olup suda, bulamadım candan seveni. Sokağa düştüm, dilendim hep aşkı, yalvardım bütün sevenlere Gözüm aradı, yüreğim pusuda, bulamadım candan seveni. Güzel gördükçe dedim işte bu o, dışı başkaymış içi başka Sordum sevdalarda neresi cevher, bulamadım candan seveni. Kimini gördüm yüreği elmastır, aynalar göstermez olmuş Gönlüne koştum, dışı meralarda, bulamadım candan seveni Kiminde dil var, sokaklarca uzun, laf demeye zaman kalmaz Bal gibi bazı biber saksıda, bulamadım candan seveni. Garip koyarak adımı garip dünyada, vazgeçip döndüm sineye Aranan ordaymış, ondan başka da bulamadım candan seveni. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 3 (0 üye ve 3 misafir) | |
|
|