![]() |
|
|
#101 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57930
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Hayallerim ve Kırıklıklarım
Herşey karıştı bugün, şu anda Trenler geri gidiyor Gemiler açılmış arşipele Yürek durakta bekler otobüsün yolunu Tayyarelerin biri iniyor, biri çıkıyor sırtıma. Hayatım lokomotif hergün bir vagon eklenir kopar bazıları istasyonlarda el sallar gözlerim bilmediğim ellere el uzatır yüreğim bilmediğim el sallayan gözyaşlarına. Sular çok çağlandı sel oldu hayatıma gözlerimin kıyısına kumuna kadar yüreğimin. Demir atıyorum yeni bilmediğim sulara, derinlere tutarsa ne ala! tutmazsa! demir çıpa benim nasıl olsa! Bu sular bitmez yelkenler fora! hayatın dörtte üçü su nasıl olsa! Kaç yol geçti bu beden Kaç yol geldi otobüslerde durmaksızın. Yan koltuk dostlukları hepsi biter indiğinde o durakta. Kaç durakta indi bu yürek bıraktı gerisinde yan koltuk ölümleri yan koltuk acıları son durakta bıraktı artık otobüsleri ne indi ne de bindi bir daha duraklayan sevgi yolculuklarına. İçimden gelmiyor ütüleyip yüreğimi atlayıp uçaklara, göklere, bulutlara. Hangi el Hangi söz Hangi göz düzelttiki kırışıklığını yüreğimin..! Burada, yeryüzünde, toprakta, suda, raylarda şu anda hiçbir yerde. Hiç. Trenler, gemiler, otobüsler, tayyareler hepsi bir hiç! bıraktığı için arkalarından bakışları eller havada sallanıyor duyarsız, isli, hissiz. Bekliyorum bir gökyıldızı düşsün tam döşüne kıpırdayamasın hayal kırıklıklarım. 16/17/10/03/bitez Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#102 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
hAyAt kOmEdYaSı ) Sunar: trendy diye bi şey..?
Baktık,kaldık öylecene bir adım önümüzü görmeyerek uğursuz bir cin sopasının sisleri kalktığında yeşil takımlı dimdik duranları belledik. El kaldırdık,indirdik baş kaldıramadık,hep eğdik. Evet dedik budur doğrusu..! karşılıksız teslim ettik beyinlerimizi. Kutular açıldı,işte budur hayat..! emir kipli,susturuculu ve maskeli...! Dürtüldük; en ticaretinden açıl kasam açıl! saçıl efendim saçıl! kaçıl enayim kaçıl! sen mi aldın bu toprakları! Coşturulduk; en psiko-damarından sensin en canavar! sensin en ölümsüz! sensin en bilen! sensin en en! koçum! çekil önümüzden kuvayi milliyeli şey! Doldurulduk; en dolmuşundan bindik! en adaletinden kandık! en uygarından aldandık! olurmuyduk en babalarsız biz! bilmezsin sen onun kucağını şaşkın şey! Gazlandık; en reytinginden vizyonlara sırt çevirirken mahallemize, en model sapığından bakışlara aşkı gömdük topuğumuzun altına, en duyarsızından flash sarılmalara yüreğin içine incir ağacı diktik. Dondurulduk; en ağırından hareketlerimizde hayatımızın ne gerek var! uzatma elini düşsün! en sessizinden direniş komedyasında konuşma! yoksa sıra sana gelecek mumlarında en veriminden düşünürken okul sıralarında önündeki hititçe mi! cafe yapın kitapçıları..! İletiştik; en sanalından *çetir çetir! en desibelinden yürek baytlarında! dil nerede duyan yok..! beden nerede bilen yok..! yürek nerede soran yok..! en kısasından dijital geyik sohbetlerinde! şekil yap aşkını,yorma çeneni güzelim sende..! en trendy gel bana,sana hayatım diyebilmem için Hande..! **Sıchtyk Topyekün; en depreminde sallanırken..? atlamadık hırsızlığı hazırsızlığı yakalamışken, en bölünmez bir bütünlüğünde milli rüzgarların? serçe gibi düşerken sapan taşlarında memetkuşların, en yüzer gezer iradesinde millinin? tombala vazgeçilmez oldu,yap-boz modelinde istikbalim, en globalinden gardaşlık kandırmacaların? yoldaş bile dinlemedik aynı kavağın suyunu içerken, en paritesinden kara gün birikintilerinde? trendy çığlıklar atılırken bir lokmaya. Soytarılaştık; en maskaralığında ilişkilerin en öğürtülerinde konuşmaların en hafifinde hayatın. ...Ve baktık kaldık öylecene bir peri sopasının beklentisinde ararken HAYYATIMIZI..! ...O başka bir alemde farkında değil değişti adı haberi yok..! dolaşıyor trendy...trendy...! ? *sanal alemde karşılıklı yazışmanın şair tarafından,ironik ve hicivsel anlamlaştırılması. **sindirim sisteminin bozulup,görevli vücut organlarının istenilen görevi tam yapamama durumunun,şair tarafından ingilizce okunuş tekniği ile ironik bir şekile dönüştürülmesidir. 27/12/03/BİTEZ Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#103 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hayat Salonumdan
Kurulmuşum arka koltuğuna hayat salonunun fasılasız izliyorum insanları kendileri olmayan rollerinde her gün oynuyorlar bu sahneleri dün ağlayan kendilerini unutarak. Sevgiler dikkatsiz saygılar hatalı sollanıyor sahnemizde yere düşmüş kırık kalpleri kaldırmıyoruz yerinden dönüp bakmıyor kimseler dilenen dürüstlüğe zincirlerine vuruluyor yaşamlar hırslar çekilmiyor arsız pedallarından. Hergün çarpıyor herkes birilerinin hayatına dün yaraladığı insanları unutarak. Bir yolculuk bu dönüşünde aşk şarkıları söylenmeyen. Ne yazık ki bulamadık bir kahve içimi zamanları kendimi hissedemedim bir misafir gibi kucaklarında. Size duygu denen zavallı soluklar hiç dokunmaz mı yüreğe...! öyle çek ki yüreğine bu yürekten sözleri duruncaya dek arama bir daha yüreğinde. Bir ihtiyar adam yürür şu an yüreğimde severim o yürüyüşleri ihtiyar yüreğin desende içimin yörüngesinde açılır,kapanır hergün yıldızlar güneşi arar dururum aşklarımı bulutların içinde. arka koltuğunda hayat salonumun. Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#104 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hayata bekle dedim
Bekle diyorum hayata soluklan biraz olman gerekmiyor şu anda...burda. sokak lambaları bahçelerin ışıkları komşum karşı ada sıralı ateş böcekleri balıkçıların fenerleri yıldızlar yanar söner kabuğu denizin yanıyorlar rahatsız etmeden hayatı. Açardım her sabah bahçemdeki çiçeklerle beraber salardım ruhumun kokusunu hayata çıkardım her gün batımında yıldız korosunun içinde ışırdım her gece sana hayat sokakta bahçede adalarda balıkların sırtında rahatsız etmeden senin farkında olmayanları. Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#105 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Her şey ortada işte
Kapı Ya açılır dışa Ya kapanır içe. Yol gibiyim belli değil başım sonum. Sabah Ya doğar güneş Ya ölür gün. Göl gibiyim akıntısız bulanık. Ses Ya duyar sarılırsın Ya donarsın sessizlikte. Acemiyim halen bu sonsuz yolculukta. 30/11/89/turgutreis Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#106 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hesap Yapmayalım
Bir yarın kaldı öpülecek dudaklarım uçurum. Hayatım bir cami avlusu gelenler gidenler kalkanlar yatanlar. Güneş gün boyu deniz diz boyu çatlak yazılar giren yok su dokunuşuna herşey uzakdoğu gidiyor batının hengamesi duruyor beynimin huzurunda. Akılası değil sular durulası değil bakışlar. Bilançosu yok bunların. Sevginin hesabı yapılmaz ciğerim...! 02/08/93..turgutreis.southern Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#107 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Heyecanla
Yüreğimde yeni yüyrüyen bebenin tanımsız heyecanı var. Nerede yürüyorum? Henüz bitmiş bir şiirin bilinmeyen tadını taşıyorum. Nasıl bir şiirim? Yüreğimde bir virtüözün ilk kez çaldığı bestesinin sızlatan tınıları var. Neden titriyorum? Yüreğimden kayan o ışıltısız yıldızlar bir yana yeni başlayan günlerden yeni doğan yıldızlardan yeni açan *******den söz etmek istiyorum heyecanla. '88-selçuk Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#108 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hoş Geldin ))))) 2004 ))))))))
İki ellerimiz bu yılda ayrılmasın Binlerce yıl sürsün bu dostluklarımız Dört gözle sarılalım kavuştuğumuzda,sımsıkı Hoşgeldin....Diyelim Yüreklerimizde..... TÜM ANTOLOJİ KABİLESİNE MUTLU YILLAR Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#109 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hücre Pırıltısı
Oda karanlık Oda öksüz Oda loş Oda örümcekli Oda da kimseler yok. Parmaklar dolu dolu ama tırnaklar uzun içleri kirli. Yürek dimdik ışıl ışıl olanda bu ya..! 30/11/89/t.reis Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#110 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ilık gece sohbetleri
ılık gözlerimle öperken gölümde dolaşan kuğuları yüreğin ve sözlerin bir nilüfer diye düşünüyorum. Delicesine yelken açıyorum yalpalarken denizinde saçların ve tenin ya kıyıya savurur yada buluşuruz mercan ağızlarında. Sıcak kıvraklığımla dans ederken erişilmez *******imde boynuma sarılan bir boyun ter akarken gözlerimiz ve parmaklarımızdan içmiştik dans ederken mutluluğun sularını tılsım bakışların ay doğuşunda tanrı gözünü kapamıştı savrulurken ben yıldız sohbetlerine. 04/01/04/izm. Ahmet Köse |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|