![]() |
![]() |
#101 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İnciler'im -11 // Narın Dalı
Gökyüzüne 'darılan' ...Nar ağacı yerlerde. ...Bir destek bulamayan Yardım etmeyen ben de. (D-ce/İzmit, 20.06.2007) Vasfiye Çetin |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İnsafsız
İnsafsız derdine gülün siz benimle Yaşlarım akar, söze ne gerek Akmıyor ise, duygu yok demek. Gülün siz benimle insafsız derdinle. (22.05.2007, Ankara) Vasfiye Çetin |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnsan Olmak
Yalnız değilim, bunca yalnızlık arasında. Caddeler, ağaçlar, yalnız değil. Kuşlar, çiçekler, böcekler, İnsanlar, arabalar - yalnız değiller, Çoğul hepsi... Yalnız değilim. İnsan olmak var Her yerde Her zaman İnsan olmak. Nasıl sen-ben yok, biz varız Bay-bayan yok - İnsan olmak var Her yerde Her zaman İNSAN OLMAK. (Mart, 1982-İzmit) Vasfiye Çetin |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İsimsiz
Bir sonbahar yaşıyor içimde, Bütün şiddeti ile Anımsadım da yine Unutmak istediğim seni. Tanışmadan, günah işlemeden Ayrılmak vardı, Çünkü 'yasak yasak', Yasaktı sevgimiz. Sen, hür bir denizciydin. Liman kızıydım ben. Tanışmadan, günah işlemeden Ayrılmak vardı... Çünkü 'yasak yasak', Yasaktı sevgimiz - Sen, hür bir denizci, Ben, liman kızı. Vasfiye Çetin |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbul Dinliyor
Bizimkisi gurbeti hep yaşamaktır. Özleminle kavrulmak, Özleminle kavuşmak Ve özleminle ölmek; Bizimkisi sevmektir. Ah, İstanbul dinliyor: Dışarılarda horlanmak senden ırak Hayaller kurmak, düşlerini görmektir. Masallar alemini özlemek, umud etmek; Bir destan bizimki. Camisiz namaz kılmak İbadet etmek, sevmektir. Komşuyla bayramları paylaşmak Din, dil, ırk...ayırmadan; Hep dost kalabilmektir bizimki. Ah, İstanbul dinliyor: Türklüğünü korumuş olmaktır, Kavuşunca da sana Biraz yalnız kalmak, Ülkende kabul görmemek bizimkisi, İkilemde kalmaktır, Düşlerden uyanmak bizimkisi. Atamız der:'Türk'e türkten başka dost yok.' Sen gülümsersen eğer, herkes gülümser. Sen dostsan eğer, herkes sana dosttur. İyimser olabilmek, Yaşamak bizimkisi. Tanımak hayatı İnsanları tanımak, sevmek onları; Seni sevmek bizimki Dillere destan aşkına hasret İstanbul radyosunu dinlemek Hep birlikte türküleri söylemektir, Şarkılarla ağlamak, gülmek; Neşelenmek bizimki. Taş plaklarını arayıp bulmak Zeki Müren'i, Hamiyet'i dinlemek; Cesaret bizimkisi. Yaban ellerde korkmadan Atatürk'ün resmini çerçevelemek... Atatürk ölmüş, asker Atatürk Resminin etrafındaki karelerde insanlar, Halkın her kesiminden insanlar: Çiftçisi, köylüleri Mimar, mühendisleri Öğretmen, öğrencileri Doktor, hemşireleri Amirleri, işçileri Yaşlı genci her biri... İnsanlar ağlıyorlar Mateminde bir devin. Vakur ve sessiz, eşsiz insan Tanrı eseri, dünya lideri Atatürk gülümsüyor. Hayata bağlanmaktır; Başarmak bizimkisi. Öğrenmek, okulumuzu sevmek, Öğretmenini sevmek; Dinlemek bizimkisi. Okuyup öğrenmek ve çalışmak, Çalışmak ve çalışmak, Mutlu olmak, kazançlı olmaktır. Toprağı, hayvanı, çiçeği, böceği, Meyveyi, sebzeyi, Ağacı, kırları, Bağ ve dağları Yurdumuzu tanımak; Kainatı sevmek bizimkisi. İstanbul'um dinliyor: Anam, babam, kızkardeşlerim.,ben Deniz, gökyüzü gibi bakmaktır Seninkisi: Mavi, yeşil - türkuaz Gökkuşağında yaşamak gibi Sağduyulu, hoşgörülü olmak Her türk gibi, evrensel olmaktır; Dünya insanı olmak Bizimki. İstanbul'um dinliyor. İstanbulu seviyorum; Bir masal gibi... (12.05.2007-Ankara) Vasfiye Çetin |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbul Karayolu
Ulus - Kızılay misali Yenidoğan'dan çıktım yola. Yürüdüm, bir zamanlar Yürüdüğüm gibi İzmit'in merkezine kadar, Sonra, geri döndüm, tekrar. Ulus - Kızılay misali Hayallerle başbaşa. Sandım ki, bir Ankara Gözlerimin önünde, Denizi gördüm birden, Orhan Veli misali - Uyandırdı uykudan: Ankara'da deniz yok, Buralarda deniz var, Ama gördüğüm yok Marmara'yı, Hep, sizlerleyim. Hep sizi düşünüyorum şimdi. Ulus - Kızılay misali Çıktım Yenidoğan'dan yola... Nasıl unuturum Ankara'yı? Orda arkadaşlarım yaşar. Alfabe sırasına göre: Bahtışen, Engin,Dilaver, Kerim, Mediha, Meral, Zekiye Vesaire, vesaire... Burnumda tüter dostlukları, Hep, güleryüzleri aklımda, Gündüz yadederim, gece rüyamda... Nasıl unuturum Ankara'yı? Orda arkadaşlarım yaşar. Bir uzansak Bakanlıklara, Dünya Alem neşemize katılsa, Mutluluğumuz tüm insanlara, Evrene yayılsa, Yayılsa dostluğumuz Büyük okyanuslardan öte, Yeryüzünde birbirine düşman Kimse kalmasa, Güvenli bir geleceğimiz olsa... Nasıl? Nasıl unuturum Ankara'yı? Ulus - Kızılay misali Yenidoğan'dan çıktım yola: İstanbul - Ankara yolu. ...Günüm yazmakla geçecek. Kilometreleri kovalıyorum Dolaşıyorum, şehir şehir, Şimdi buradayım, sonra orada, Kilometreleri kovalıyorum. (24.11.1981 _ İzmit) Vasfiye Çetin |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstemem, istemiyorum ki
İstemez olurmuyum hiç Her gördüğüm kumrulara duacıyım İstemez olur mu insan Ama zaman zaman içini Çirkin bir karanlık basarsa Gördüğü herkese çatarsa Düşman görür gibi bakarsa Olmak istediği gibi olmuyorsa Ve gönlünü 'kara'ya kiralıyorsa Ve zaman zamanlar sık sık oluyorsa İstemem, istemiyorum ki; İstemez olurmuyum hiç Her gördüğüm kumrulara duacıyım İstemez oluyor insan İstese de istemese de Eğer zaman zaman içini Çirkin bir karanlık basarsa Gördüğü herkese çatarsa Düşman görür gibi bakarsa Olmak, istediği gibi olmuyorsa Ve gönlünü 'kara'ya kiralıyorsa Ve Zaman zamanlar sık sık oluyorsa İstemem, istemiyorum ki... (29.07.1979-Ankara) Vasfiye Çetin |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İsyan
Senin olsun ahmak ıslatanlar, senin Yağmurlarda gözüm artık kalmamalı. Senin olsun yürüdüğün yollar, senin Gözyaşlarıma hiçbir tanık olmamalı. (30.03.1978-Ankara) Vasfiye Çetin |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İsyan Bayrağını Çekmiş Göndere
İsyan bayrağını çekmiş göndere Bastonu elinde yürüyor dede Kimisi kalpaklı kiminde bere Atatürk göğsünde, vuruyor yere! (16.04.2007, Ankara) Vasfiye Çetin |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İtiraz
Kim demiş ki mantıklı, duygusuz bir kız diye? Kim demiş ciddi, kim demiş olgun diye? Kim demiş ki havai, kim demiş çocuk diye? .. Biraz öyleyim, ama, bukadar değil, değil! .. Vasfiye Çetin |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|