![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57934
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Dünya sonu
Çırpınışım didinişim Bir anlama varmak için Yaptığım her girişimim Manaları bulmak için Varlık ayrı yokluk ayrı Yoktur bundan başka gayri Yürek çarpar ayrı ayrı! Güzel adlandırmak için! Çektiğimiz her bir nefes Uzaklara ayrı bir ses! Gidecek elbette herkes, Dünya sonlandırmak için. 16/02/1998 E.Ü. mishane 21.20 Müslim Avcıoğlu |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Dünyanın Halleri
Bir evde neşe olur Bir can dünyaya gelir Anne babada heyecan Dolar taşar mutluluk Bebeğin feryatları Yeni bir hayat düzer Amaçları değişir Ev yeniden kurulur. Bütün gözler bebekte Bir koşuşturma hayat Bebek candan çıkan can Bebekle başlar yaşam Anne baba arzusu Yok olmuştur şimdiden Bundan sonra yaşamda Çocuk odak noktası Onunla güler gözler Onunla ağlaşılır Gözler onun üstünde O ne isterse olur. Aile geleceği Yaşlılık güvencesi Ne hayaller kurulur Hayatın bilmecesi. Kimisi olsa dahi Çoğu olmaz ve geçer Yıllar yılı kovalar Çocuk başkasını seçer. Evlenir hayat kurar Hariç Anne babası Gözü gibi baktığı Başlar evlat sancısı İster gelsin yanına Hal hatırını sorsun Biraz zaman ayırıp Onlara kafa yorsun. Bu yaşantı yanında Başka yüzlerde vardır Her mutluluk anında Hüzün aranmalıdır Kimi ev neşe dolu Kiminde acı izler Kiminde düğün olur Kiminde cenazeler Evin babası ölmüş Kederle dolu yüzler Neşe kaybolup gitmiş Üzüntü ağı örmüş Serilmiş ölü toprak Herkesin başı yerde Dün o baba sağ idi Aceba şimdi nerede? Bunca yıl beraberken Çok hayal vardı serde Şimdi boşalmış dünya Göz yaşları her yerde Dün konuşan gülüşen Bu gün sessiz yatıyor Yarın toprak altında Üzeri örtülüyor. Bir döngüdür bu dünya Bir yerden giriliyor Belli bir süre sonra Dünyadan çıkılıyor 24/04/2001-GÜ: Yab. Dil b.10.00 13/05/2001 Gantep Müslim Avcıoğlu |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Düş
Her akşam; Yatınca yatağıma Tüm yorgunluğum bir tarafa Gözlerim sabitleşir tavanda, Dizerim isteklerimi peş peşe Belirir içimde gizli bir neşe, Gülen yüzün karşımda Konuşur düşüncemde Talimin yorgunluğu Biter artık gecemde1. Beraber aynı evde Nerede o gün nerde Ayrılıkla beraber Yalnız düşüncem sende! . Hayalinle uyurum Rüyalarım seninle Sanki hep yanımdasın Okşanırım elinle! , Her güzel gün ve anın Ardında sevgi yatar Sanki damarda kanın Benim içimi yakar! , Başladığım her günüm Sana bir yaklaşımdır Bu aşkla yanar gönlüm Dertler arkadaşımdır. Neşe muhabbet gülüm Bizi geç bulsun ölüm Mutluluk dolsun bize İnşallah olmaz zulüm! . 20/01/1984 Narlıdere 22/04/2001 Gaziantep Müslim Avcıoğlu |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Düşte Rüya
Yollarım hep kapandı geçit vermiyor dağlar, Uzaktaki sevgili yollara bakar ağlar! ... İçinde bin bir türlü sıkıntı, kıvranıyor; Geçen gün ve aylarca,ızdıraptan yanıyor! , Gülmek ağır kelime, yanına yanaşmak zor, Bu uzunca ayrılık bizlere cok acı kor! . Her dua ve dilekte beraberlik izlenir Düşünceler içinde nice duygu gizlenir. Hayalde arzulanan güzel dünya süslenir Mutluluğun simgesi o hayalde düşlenir! , 08/02/1984 Narlıdere Müslim Avcıoğlu |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
El
Başımı masaya koyup dalınca, Kağıtla kalemi ele alınca, Yazmak için düşünceyi salınca Geçerim kendimden öyle gelmişim! . Hasar var içimde düşünmez oldum Sıkıntı, kinle ruhu doldurdum. Her anım hep aynı, artık yoruldum. Yerliyim sandım, meğer elmişim! . Çalındı ruhumun güzel gülleri, Kaçar oldu artık o dost elleri Bahtıma esiyor hazan yelleri, Çoğalan bir yağmur akan silmişim 23.1.1984-Narlıdere Müslim Avcıoğlu |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Elele
Gül demeti gibi bu nede güzel sarılmış Bütün bir gülistana gül kokusu yayılmış Bir bağlanış bir sevda, nasılda anlaşmışlar, Bir ulvi alem için buluşup kaynaşmışlar.. Aşkların en yücesi sarmış bütün demeti, Çiçek çiçek açarak dağıtırlar kasveti Her nefes alışları bir müjdeyi taşıyor Dalgalar gibi coşup, hedefe yaklaşıyor! . Fersah fersah ötede olsa bütün çiçekler, Bu bir aşk badesidir severek içecekler.. Her cana canan olmuş hicranı kaldırıyor! . Efsaneler yok artık gerçeği anlatıyor! .. Adım adım daima gidiyorlar ileri! Geliyor nazlı nazlı o çağrının sesleri! Bir çığ gibi büyüyüp enginlere akıyor, Enginlerden taşarak ummanlara aşıyor! . Goncalar da yetişip gül demeti oldular, El ele verip onlar, bir cihana doldular 8.1.1980-Ankara Müslim Avcıoğlu |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
En Büyük Arşiv
Düşünce büyük hızla zihinlerde dolaşır Arzular ve istekler, sorular şekillenir. Bir küçücük zamanda cevapları bollaşır Hayeller çoğaltılır yorumlarla beklenir. Yapılmak istenilen beyinde hareketli Karanlıklardan sanki, bir çıkış yeri arar Hırçınlaşan beyinde arzular etiketli Tozlanan arşivinde nice bilgiler saklar! .. En küçük sırlarını saklıyor raflarında İstenildiği anda bilgiler geliverir Bıkmadan usanmadan insanın laflarında Her bilgiyi anında önüne seriverir! .. 12.5.1980-Ankara Müslim Avcıoğlu |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Erişme
Zaman hızlı geçiyor Bendeki zaman durdu. Herkes bir şey seçiyor, Bana bilmem kim vurdu! . Hep ümitle özledim Güzel günler gözledim. Sarp yolumu düzledim Beni hayatım yordu! . Gitsek her gün ileri, Kötü gün kalsa geri, Mutluluğun tam yeri, Nerde; diyenler oldu? Düşündüm aca acı İçte belirdi sancı, Bu sualler kaçıncı Benim gözler kor oldu! . Erişilmez sanmışım, Her laflara kanmışım, Bunun için yanmışım, İçim sıkıntı doldu! . 19.6.1984-Narlıdere Müslim Avcıoğlu |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Eski *******
O eski *******! Dimağda sadece bir iz, Neydi o *******! Gaz lambası altında, Ölgün ışıkta, Irgatlık yapıp Mısır soyduğumuz *******! . Tatlı bir hava Derin bir sohbet, Ocakta,mısır kaynar Sepet sepet! . Büyüklerden sohbet Eski hikayeler Bir kenardan yanık bir ses Bir aşıktan nağmeler, Çalışan bir topluluk Görünür o an Yaşanan mutluluk! . Bazen derin bir sessizlik Yalnız ocakta yanan Odunun çıtırtısı, Mısır hoşotunun ayrılış sesi Sessizlik içinde Bir nağme gibi Dağ gibi mısır yığını Bir anda kaybolur. Bir yanda hoşot Bir yanda soyulmuş mısır. Şimdi çalışma bitmiş Neşe yerini almış Yenilen mısırlar Söylenir mısralar Coşar, Tığ gibi delikanlılar, Kızla, erkek arasında Başlar atışmalar Bir hareketlilik, Horonda dolar taşar. Sallanan omuzlar, kıvranan beller O gecenin Yorgunluğunu yok eder.. Kasvet ve keder, Meclisten gider. Neydi o yaşanan *******! O eski *******, Bir simge kardeşliğe, Bir sembol dostluğa, Bir örnek yardımlaşmaya Sevgiye, saygıya Eserdi canlılık Eserdi sevgi Gönüllerin artardı neşesi. Dertler paylaşılır, Sevinçler paylaşılır. Hem iş Hem dert, Hem borç, keder Tartışılır, bu dertler beraberce halledilir. Sanki toplu aile, Herkes Birbirine sırdaş Arkadaş! .. Elektrik yok Su çok Para yok Mal yok Zenginlik yok Bu yokluklar içinde Sevgi var Dostluk var Yardımlaşma, paylaşma Kollama var Bu varlarla var oldu Topluluk birlik oldu Ondan eskiye özlem O eski ******* Bir hatıradır. Şimdi, O güzel *******, Hayalde kaldı Ama bir gerçek, Bunlar yaşandı. Şimdi, O *******e hasretiz içten, Bir hatıra kaldı bize Eskiden! . Geçmişten! .. 30.1.1981-Ankara 30.12.1998-Gantep Müslim Avcıoğlu |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ey İnsan
Kaybolan yıllarına bir dönüpte baksana Nasıl geçirdin ömrü, muhasebe yapsana. Bir tartıya koyarak yaptıklarını düşün. İyilik, kötülük mü, hangisindesin bu gün. Etrafına neşe ver, iyilikle canla dol Ahirete birikim, belki bu en güzel yol. Ömür nasılsa biter. Ölüm elbet gelecek. Dünyada yapılanla, ahiret şenlenecek Bunca yaşadığımız, ömür bize emanet. Şenlik sonu marifit, ya cehennem ya cennet. 06/10/2006 23,15 Gantep Müslim Avcıoğlu |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|