![]() |
![]() |
#101 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() O Gün...
Kim bilir belki bir gün gelirim! . Aylar sonra bak yine kavuştuk. Sil gözünü ağlama artık deli çocuk, Şiirlerimi ver yetsin yalnızlığın. Hatırlamadın seninle nelerden konuştuk, Niçin geldiğini bile söyleyemedin! ... Aylar sonra yine bana döndün, Yüzüme baksaydın terler boncuk boncuk, Sendin karagözlü, melek yüzlü, Sendin inan gönlümün tek güzeli, Değişen ne var ki söyle ne oldu? Neden heyecanlı, neden ürkeksin? Gözlerin nemlendi ve yüzün soldu, Niçin görmemek için nasıl sabrettin, Bil ki içim kan ağladı, beni tükettin, Geçti, gitti her şey! Haydi sil gözyaşlarını deli çocuk! ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Olmuyor Gülüm...
Gönlümde hüzün var, bu yerde, Bana göster sevenler nerde? Düşmüşüm devasız derde, Ben sevme olmuyor gülüm... Sevgin yok, herşey bana ayan, Sevdam olursa hergün ziyan, Yüreğimde bitmeyen isyan, Beni sevme olmuyor gülüm... Ağlamalarım gider hoşuna, Ömrüm geçti boşu boşuna, Kaderin herbir yokuşuna, Bırak sevme olmuyor gülüm... Benden ayrı ayrı koldasın, Ne sağımdasın ne de soldasın, Sus artık, dönülmez yoldasın, Bitti herşey, olmuyor gülüm... İçimde kaldı bir ahuzar, Döktü yaprak mevsim sonbahar, Seni söyleyen dilim susar, Beni sevme, olmuyor gülüm... |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Olur mu?
Sevda şarkıları söylerken sana, Sana nasıl darılırım, güzelim? Aşk bahcenden güller sunarken bana, Ben nasıl sana küserim, güzelim? Her zaman yoluna, sensiz öleyim, İzin ver ki; bir gün ben de güleyim, Dile yoluna ömür boyu geleyim, Ben nasıl sana küserim, güzelim? Ölümü minnet bilir,gururuma, Ayrılık düştü, benim onuruma, Mutluluk, neşe verirken ruhuma, Ben nasıl sana küserim, güzelim? Sarı yaprak gibi hergün solmuşsam, Aşkına binbir kez verem olmuşsam, Mutluluğu inan sende bulmuşsam, Sitemine bakıp küsmem, güzelim! |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öğretmenim...
İlk derse girişini hatırlıyorum öğretmenim, Günaydın deyişini sonra. Dersimiz Türkçe, konumuz Vatan Sevgisi. Ve 'Bu Vatan Kimin' şiirini okuyuşunu... Hatırlarım öğretmenim. Sonra Fen Bilgisi dersinde, Yüce Atatürk'ün ' Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir.' Başka yollar aramayın sakın ha deyişini duyuyorum, Coğrafya dersinde yurdumuzun uçsuz bucaksız oluşunu, Yıldızlar kadar köylerimizin olduğunu, Öğrettin bize öğretmenim Gidilmeyen köylerin bizim olmayacağını hatırlattın, Sonra sevgiyi bize öğrettin, Yunus Emre'nin insan sevgisini anlattın, Her canlıyı sevmemiz gerektiğini öğrettin, Yaratandan ötürü sevin dedin. Tarih dersinde 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' Diyerek barışı, kardeşliği... Ama yeri geldiğinde 'Verme, dünyaları alsanda bu cennet vatanı' Yine bir gün ağlayarak Çanakkale'de ' Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda' İnancın, bayrağın, vatanın kıymetini bir bir saydın bize; Kısaca bize öğrettin herşeyi, alfabeye başladığım günden beri, hangi işi başarsam Sevinen yine sen oldun öğretmenim Vatanı, milleti, bayrağı, sevmeyi yüreğinle Sevdirdin öğretmenim. Ve bir gün zil çalacak siz derse gireceksiniz, Bir zil çalacak benim için: Ama ben gideceğim dedin Ve de ' Ben mezarsız yaşamayı diliyorum, Ölmemek istiyorum, yaşamak istiyorum' Son sözün bu oldu öğretmenim Seni unutmayacağım öğretmenim |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Pişmanım Artık...
Ela gözlerinin olmuştum kölesi, İstersen isyan et, ben aşkın gölgesi, Sana alışmıştım, bu aşkın silsilesi, Gel kırma beni, nolur eller içinde... Ben çölde Mecnun, sense Leyla misali, Eller bayram yaparken,bense yaralı, Yüzüm gülmedi seni sevdim seveli, Gel üzme beni, nolur dostlar içinde, Ne gündüzüm belliydi, ne de gecesi, Bitmedi mi hala kalbimin çilesi? Bu aşkım sırdır, yüreğimin hecesi, Gel ağlatma, nolur eller içinde! ... Artık ümidini kes, sevemem dedin, Sevgime, sevdama hiç saygı duymadın, Sözü kalbime hançer gibi sapladın, Yeter artık, ağlatma eller içinde! ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Razıyım...
Yeter ki üzmesinler bir kez seni İstersen prangalara vursunlar beni Aşka mahkum diye götürsünler beni Kaderime dünden ben razıyım... Kara zindanlarda ömür boyu yatayım Aşk kölesi diye çöllerde su satayım Sensiz bu dünya da ben ne yapayım? Yusuf olup kuyulara razıyım... Yakup olup hasretlere yanayım Mecnun gibi bir damlaya kanayım Her mısrada seni anayım Şiirlerde lanetli olmaya razıyım Nesimi gibi derimi istersen yüzsünler Yaralarıma tuz basıp istersen üzsünler Gözyaşlarım damla damla süzsünler Bağdadi gibi Kerbela'da gül olmaya razıyım... |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sana Bir Ömür Borcum Var...
Bir sözümle yüreğinde bir yara açtım Doğru değildi bu Seni sevmediğim hepsi yalan Sana bir özür borcum var... Maziye ait güzel şeyleri Yıktın birer birer Bir anlık öfkeydi sana isyanım Dertlerim depreşti Kırmıştım gönlünün avizesini Saçıldı billur parçalar, tek tek Toplamak artık çok zor Biliyorum Sana bir ömür borcum var Çaresizliğimi yüzüme vurdun Acizliğimle alay ettin Pişmanım yaptığıma Sen sevdamın hayat kaynağıydın İnan sana Bir ömür borcum var... |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sanma Güzelim....
Gözlerine bakamıyorsam, Canım diyesoramıyorsam Ellerini tutamıyorsam, Sevmiyorum sanma güzelim. Sana aşkım diyemiyorsam, Sineme de saramıyorsam, Aşk gülüm diyemiyorsam, Sevmiyorum sanma güzelim, Kalpten ahh çekip ağlıyorsam, Günler geçtikçe eriyorsam, Sana sitemde ediyorsam, Sevmiyorum sanma güzelim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sebebi Sensin...
Sen elleme yaramı tabip Sağ gözümde yara var Sol gözümde hicran... Göz yaşlarım oldu bu yaraya sebep Sen bana sebep olanı getir... Bilirim çare yoktur, her şey nafile Gönül, gözyaşları akardı yürekten Ayrılık, gurbet, özlem, kalpte alev alev Vur neşteri, dinsin acım, Acımı acıtanı, sen bul getir Devasız bir dert bilirsin Yaralarımın merhemini sor getir Gel gör beni aşk ne hale getirdi Sustu dudaklar, ela gözlere bakan Ahu gözlü ceylanımı bul getir Yansa da sinem, kalpte yok şikayet Teselliyi boşver, beni bu hale salanı getir Vur neşteri, gözüme doktor bey Sevdanın gözü kör olsun, ağlamasın bir daha Sorguyu suali bırak,ömrüm tükendi Kapat yaralarımı, kanamasın bir daha Nağmelerim zaten ulaşır Allah'a Bırak zümrüt gözlerimi, kan akan Yaramı kurut, sorma sebep ne diye İmzamı attım bak sana, Teslim oldum Allah'a Sen sebep olanı bul getir Gözlerim umrumda değil... |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen Beni Unutmuşsun...
Vefasızlığına bir diyeceğim yok! Yakmışsın mektupları, Yıkmışsın gönül sarayını... Bir kalemde silmişsin yaşananları! Yalan olmuş söylediklerin.. Tarumar etmişsin tüm güzellikleri.. Vazgeçmişsin sana sevgimden... Ya hep,ya hiç! Sensiz ölürüm.. Yerin kalbimdir,O da senindir! Herşeyim; şimdi nerdesin? Güneşin batışı gidişin yüreğimde.. Sormaz olmuşsun beni dostlara.. Keşkelerin dillerdeymiş saklama benden! .. Sanma sana hesap sorduğumu.. Dönüşün akşam güneşi olmasın.. İkrarına,yeminlerine havale ettim.. Aşkım aşklardan yüceydi, Karşılıksız sevmiştim seni inkar edemezsin! .. Korktuğum başıma yine geldi, Ayrılık peşimden geldi.. Bir hayale döndü yüzün. Buymuş benim alınyazım.. Ne yapsam çaresiz! Sen beni unutmuşsun lanet olası! ... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|