![]() |
![]() |
#101 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Elbiseler
Fotoğraflar gülüyor çerçevelerde Aynalara bakan yüzler eskiyor Tavan tahtaları tozlanmış Gül yaprağı eller eskiyor Tabaklar kırılmış Dolaplar yepyeni Kapı tahtalarında renkler eskiyor Her bahar dünya yeniliyor kendini İnsanlar eskiyor İnsanlar dünyanın en kıymetli elbiseleri... |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Eli Çiçekler Dolu
Baharı iple çekiyordum ben çocukluğumda Eli çiçekler dolu baharın Gelince bahar Kuşlar olurdu bahçemizde Bende bir neşe bir neşe Gökler uçurtmalarla dolurdu… Uçurtmalar da baharın çiçekleri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eli sopalı eylül
Gönlümde eli sopalı eylül Eylül sopasını gösterdi ağaçlara Yakındır çöpçüler parklarda süpürecek düşen yaprakları Kaç bahar daha solup gidecek gönlümde |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eli Sopalı Hayat
Bilinmez nereye kovalar beni Eli sopalı hayat Sıla düşlerimde çiçek açtı hep Ne buldum gurbetlerde Ağaçlara benzeseydim Öleceği yer belli o bahtiyarların Ağaçlara benzeyemedim Gökleri kucaklayan ağaçlardır Ağaçlar sessiz ağlar Kolları duadadır Eğilip köPage Rankingü olur Kavuşturur sevenleri ağaçlar... Ah doyduğun yer dediler Kaldım gitti gurbetlerde |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Emirhan Oruç
EMİRHAN ORUÇTAN ŞİİRLER (HAMDİ ORUÇ’UN OĞLU) BENİM OKULUM O benim okulum... Bahçesinde uçar kuşlar Laleler kokar mis gibi Yıldız çocuklar,ay çocuklar… Sınıflarında. EMİRHAN ORUÇ BENİM ÇOCUKLUĞUM Oğlum derdi babam Canım derdi annem Uyuturdu beni annem Korurdu beni babam Güzeldi çocukluğum Büyüdüm büyüdükçe Gönlümde büyür çocukluğum EMİRHAN ORUÇ İPEK SAÇLI Annem benim o en güzel anne İpek saçlı kız kardeşim var Babam en iyisi babaların… Mutluluğumun kaynağı Ailem benim EMİRHAN ORUÇ |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() En Derin Geceye
Sarı yapraklarından süzülüp ağacın Kor üstüne damla damla düşüyor yağmur Bu sabah... Ağostos yaşıyorum ben de Sarhoşluğumu hoş gör,cinnetimi... Böyle okunacak sevda kitabı... Ah ağostos gibi başımda bir hayat Sarnıçlara koşsam... Güneş derimi kavurmadan Bir ağaç gölgesi bulsam Unutulmaz ağostos anıları Bir dost eli ufuklarda Gel desin ben nasıl durabilirim Ah en derin geceye akıyor bir nehir... |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey ağaç
Dallarını kestik Yeşilliğini kesemedik Bahar senin içinde ağaç Dağ-taş elinde Taşa geçer sözün İçinde ne var ağaç senin Kışa katlanırsın Yaza katlanırsın İçinde nasıl bir aşk var ağaç senin... Duada mı dalların Bulut gelir çağrına Ateş düştümü bağrına Nasıl bir duan var ağaç senin Neden ağaçlara benzeyemedim Gurbet gurbet gezdirdi beni Eli sopalı hayat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eylülleri Sevmek
Her eylülde Ağacından kopan yapraktım Ben eylülleri hiç sevmem Hangi bahçeye girsem Gözüm güllere kayar Solmaya yüz tutmuş güzelliklerim onlar... Çok eylül yaşadı gönlüm Ak kelimeler kara rüzğarlarda Güneş hiç gülümseyemeyecek... Vahşi eylüller yaşadı gönlüm Kışa aykırı güllerin var gönlüm Toprağına bahar da gelsin Çiçek çiçek hecele sevdayı... |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eyüp Sultan
Gönlüme sordum dedi ki, İstanbul bu ülkenin gülü Her sabah maviliğindeyim Göklerinin denizlerinin İstanbul'um… Kara sevdalısıyım İstanbulun Her akşam İstanbul başka bir rüya oldu bana her akşam En ışıklı dünya İstanbul Yıldız elbiseli bir dilber o her gece bana… İstanbul’un Minarelerinden sor gökleri Yıldız yıldız camileri, türbeleri… Yıkılan gecedir İstanbul’da Işık saçar gönle hırkası nebinin… Gönlüme gül İstanbul Eyüpte Eba Eyyüb-el Ensari Peygamber yari… Beykoz sırtlarında Hazreti Yuşa… Her gece nur akar boğazda su değil Nur akar gözlere uyku değil… İsmi gönlümün mermerine yazılsın İstanbul'un Gönlümde mavilikleri uçuşan şehir o Her saatim sularında Minarelerin eliftir İstanbul'um Denizlerin Leyla kokulu … Ak Şemseddin’in dualarından akıp Ebu Eyyub-el Ensari’nin mezarında durulaşan İstanbul’um... Anne yüzlü bulutların var İstanbul'um… Şiirler gibi parlak akışı çeşmelerinin Destur ile düşmeli toprağına yağmur Sisler örtmesin yüzünü Sabahını boğmasın kara bulutlar Bir rengine bin şiir resmedilsin senin… Bulutların selam taşır kardeş şehirlere Boğazdan akar gider suların okyanus olur Kükrersin denizlerinle İstanbul köpük köpük Boğazına köPage Rankingüler kurulmuş kardeşlik için… Rüzğar toprağını öpsün gül diye Toprağını öptüm gül diye her sabah… Ayrı düşmüştüm ya senden güzel İstanbulum Gönlüme akmıştı çeşmelerin Kulaklarıma ezanların gelirdi Bir Beyazıt’tan,bir Sultan Ahmet’ten… Her fotoğrafın sana götürdü beni Eyüpte ağlar gibi olurdum… Yıldızlıydı … ışık ışıktı Haliç… Mavi göz gibiydi Marmara Topkapı elmas gibiydi Topkapı kutsal… Yedi tepe yedi çiçekti… Her fotoğrafa bakıp Düşünmüştüm Fatihi bir kırat üstünde… Hisarlar boğazda iki çiçektir… Surlara çekmiştik bayrak… Gül kokulum İstanbul Gurbette rüyama girince Sultan Ahmet Seni özlemeyen birine ederim hayret Sen cennetten bir parçasın Hasretin yakar İstanbul'um Nedimden okudum bir kaç mısra Hayalime düştü kavuşma anı. Minarelerinde ezanlar olsun isterim Mevsim bahar olsun isterim Balıkçı tekneleri mavi boğazda olsun isterim Erik ağaçları gelinliğini giysin isterim Bir sabah saati olsun isterim Taşın toprağın rüyada olsun isterim… Bütün dertlerim için Eyüp’te ağlamak isterim Okuyunca Yahya Kemalden bir şiir Hece hece İstanbul bende yaşar O İstanbul’u sisler örtemez O İstanbul’un taşı toprağı olur altın… Saatlerce şiirlerde dolaşır aklım İçim içime sığmaz İstanbul aklımda… Bir başka gün Necip Fazıldan okurdum bir şiir... Yeni baştan sevdalandım İstanbula Eyüp sultanda bir çini Döker bana içini Fatihler doğurur kanım İstanbul’a bin feda olmak ister canım… Gurbetteyim neden... Gün olur İstanbul'un rüzğarında “Ahlar” duyarım Gün olur Fatihin mezarında ağlarım … Nerde benim altın çağlarım… Gün olur meşk içindedir gönlüm İstanbulda. Her kapısından nur fışkırır surların dünyaya… Bir çağ açılıp bir çağ kapanır bende... Ben de bir kara sevdalısıyım İstanbulun.. Gönlüm hep seninle İstanbulum Rüyalarımda süt kadar temiz şehirsin sen ey İstanbul… Bütün çiçekleri yüzünde toplamış leylam İstanbul yine mavilikler uçur üstüme Karanlığın surlarında nurdan neferlerim var Yedi düvel gelse sökemez … Gönlümde koca çınardır sevgin İstanbul'um … |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eyüp Sultanda Bir Çini
Eyüp Sultanda bir Çini İstanbul bu ülkenin gülü Her sabah maviliğindeyim Göklerinin denizlerinin… Her akşam İstanbul başka bir rüya gibi bana En ışıklı dünya bana İstanbul Yıldız elbiseli bir dilber … İstanbul’un Minarelerinden sor gökleri Yıldız yıldız camileri, türbeleri… Yıkılan gecedir İstanbul’da Işık saçan hırkası nebinin… Gönlümde şu İstanbul Eyüpte Eba Eyyüb-el Ensari Peygamber yari… Beykoz sırtlarında Hazreti Yuşa… Gönlüm şu İstanbulda Her gece Nur akar boğazda su değil… Nur akar gözlere uyku değil… İstanbul sevdalısı oldum İsmi gönlümün mermerine yazıldı bu şehrin Gönlümde mavilikleri uçuşan şehir İstanbul Her saatim sularında Minareleri eliftir Denizleri Leyla kokulu … Ak Şemseddin’in dualarından akıp Ebu Eyyub-el Ensari’nin mezarında durulaşan… İstanbul’um Anne yüzlü bulutların … Şiirler gibi parlak akışı çeşmelerin Destur ile düşmeli toprağına yağmur Sisler örtmesin yüzünü Sabahını boğmasın kara bulutlar Bir rengine bin şiir resmedilir… Bulutların selam taşır kardeş şehirlere Boğazdan akar gider suların okyanus olur Kükrersin denizlerinle İstanbul köpük köpük Boğazına köPage Rankingüler kurduk kardeşlik için… Rüzğar toprağını öper gül diye Toprağını öpeyim gül diye her sabah… Ayrı düşmüştüm ya senden Gönlüme akmıştı çeşmelerin Kulaklarıma ezanların gelirdi Bir Beyazıt’tan,bir Sultan Ahmet’ten… Her fotoğrafım sana götürürdü beni Eyüpte ağlar gibi olurdum… Yıldızlıydın … ışık ışıktın Haliç… Mavi göz gibiydin Marmara Topkapı elmas gibiydin Topkapı kutsal… Yedi tepe yedi çiçekti… Bir fotoğrafa bakıp Düşünmüştüm Fatihi bir kırat üstünde… Hisarlar boğazda iki çiçek… Bir fotoğrafa bakıp Surlara çekmiştim bayrak… Gül kokulumsun İstanbul Rüyama girince Sultan Ahmet Bende başlardı hasret Seni özlemeyen birine ederim hayret Sen cennetten bir parça gibisin bana Hasreti yakan İstanbul Aklımdan geçince kavuşma anı Minarelerinde ezanlar olsun isterdim Mevsim bahar olsun isterdim Balıkçı tekneleri mavi boğazda olsun isterdim Erik ağaçları gelinliğini giysin isterdim Bir sabah saati olsun isterdim Taşın toprağın rüyada olsun isterdim… Bütün dertlerim için Eyüp’te ağlamak isterdim Okuyunca Yahya Kemalden bir şiir Hece hece İstanbul bende yaşar O İstanbul’u sisler örtemez O İstanbul’un taşı toprağı olur altın… Saatlerce şiirlerde dolaşır aklım İçim içime sığmaz İstanbul aklımda… Eyüp sultanda bir çini Dökünce bana içini Fatihler doğurur kanım İstanbul’a bin feda olmak ister canım… Gün olur İstanbul rüzğarında “Ahlar” duyarım Gün olur Fatihin mezarında ağlarım … Nerde benim altın çağlarım… Gün olur meşk içindedir gönlüm İstanbul. Her kapından nur fışkırır gibi dünyaya… Tarihine bakılsa heybetinden korkulur Bir çağ açılıp bir çağ kapanır seninle İstanbul. Rüyalarımda süt kadar temiz şehirsin … Bütün çiçekleri yüzünde toplamış leylam İstanbul’um kara sevdalın oldum Her fotoğrafın güneş bana İstanbul İstanbul yine mavilikler uçurur üstüme Karanlığın surlarında nurdan neferlerim Yedi düvel gelse sökemez … Gönlümde koca çınardır sevgisi İstanbul’un … |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|