![]() |
![]() |
#101 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Seni Sevince
Karşılıklı sevmeyi, Seni sevince anladım. Bir çift kara göze, Seni sevince bağlandım. Ayrılığın derdini, Seni sevince anladım, Bir güzelin ahına, Seni sevince yandım. Zamanın su gibi aktığını, Seni sevince anladım. Sevdanın yüceliğine, Seni sevince vardım. Sevgilinin yar olduğunu, Seni sevince anladım. Sevginin aşk olduğuna, Seni sevince inandım. (İstanbul, 11 Şubat 2007) Yusuf Ziyaeddin Sivaslıoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Senin
İlim de, irfan da senin Gözünle gördüğün şey senin Ulaşacak yolun varsa Binipte gittiğin yer senin Kemale erdiğin post senin Elini verdiğin dost senin Selamın alacak dostun varsa Yaşadığın yer senin Elini tuttuğun yar senin Günlerle gelen zor senin Geçen günlere ağlama Yaşanacak günlerin var senin (İstanbul, 27 Kasım 2004) Yusuf Ziyaeddin Sivaslıoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Serseri
Mısralarımda okuyacaksın hayatı Pembe yanaklarında Sıcak mı sıcak ateşler Beni büyüleyen gözlerinde Gökgürültülerinin sonrası şimşeği Kahrettiğini göreceksin Sensiz *******imde Senin hayalinin beni Susayacaksın Kupkuru çatlayan dudaklarını Aynalarda göreceksin Gözlerinden çıkan alevi Sen de yan Kor ol, ateş ol, eri Unutma Artık ben serseriyim serseri (Lüleburgaz, 15 Eylül 1972) Yusuf Ziyaeddin Sivaslıoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgili Babalar
Yarın bizim günümüz Şen olsun gönüllerimiz Yılda bir gün yetmez Babaların hakkı ödenmez Yıllardır taşırız sırtımızda En büyük sorumlulukları Adem'den beri babalar Yaşatır eş ve çocukları Haydi eşler, çocuklar Kucaklayın emektar babaları Unutsun bu savaşçılar Zorlu, çileli yılları (İstanbul,19 Haziran 2004) Yusuf Ziyaeddin Sivaslıoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgili Oğlum
Bir anlayabilsem Gönlündeki isyanı, Bilmezmisin üzdüğünü Kalbi yaralı Babanı. Gençlik ateşidir sandım Odun çırası gibi geçici, Yaz yağmurlarında ıslandık Söndüremedik bu alevi. Günler, aylar geçti Durulmadı denizlerin dalgası, Anlayamadım be oğlum Bu neyin kavgası. Bak dışarda kar var Aç kuşlar uçuşuyor damlarda, Bitir bu anlamsız olayı Hal kalmadı Babanda. (İstanbul, 9 Şubat 2005) Yusuf Ziyaeddin Sivaslıoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sonbahar
Sararsın yaprakları ağaçların Solsun güller Ötmesin bülbüller Kalbimde aşk yangını var Görmüyorsun sevgilim Mevsim artık sonbahar Günler ağlasın Gece olmamak için Mevsimler dursun Gelmesin sonbahar Bülbülün feryadında Kimbilir ne acılar var Kalbime gömdüm Tüm acıları, aşkları Hatırlamıyorum artık Ne geçen mevsimleri Ne de yılları (Lüleburgaz, 6 Temmuz 1971) Yusuf Ziyaeddin Sivaslıoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şahap Paşam
Çok ağırdı durumun, Görmeye geldik, Ne çok yaşamak istiyordun, Helalleşemedik. Geçmiş günleri andık, Geleceğe ümit saldık. Olmayacağını bile bile, Çeşmede buluşmaya karar aldık. Odanda yüzüne güldük, Çıktık dışarda ağladık. Bir mucize olsun diye, Yüce Tanrı'ya yalvardık. Levent Camiinde kıldık namazını, Bahçeye topladın dostlarını. Biz helal ettik hakkımızı, Tanrı affetsin taksiratını. (İstanbul, 7 Haziran 2006) Yusuf Ziyaeddin Sivaslıoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şanlıurfa Şuayıpköy'ünde
Mağarada yaşayan delikanlı ile sohbet; Neyin olsun isterdin? Şehirlilerin ki gibi bir camım Penceresi olan bir damım Her gün, gün batana dek Görsem her yeri doya, doya Dua ederdim devlet babaya Köydeki arap kızı için; Şimdi kaça bu kız? Beş altı yüzbin eder Sende varmı bu para? Yok, yok ama Şükürler olsun Üç bacım var Verip birini Alacağım o arap kızını Ya bacın yoksa? Paran da yoksa? kadın da yok ona Şeytan girsin her gece rüyasına (Şanlurfa-Şuayıpköyü,12 Mart 1982) Yusuf Ziyaeddin Sivaslıoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şark da, Garp da
Şarkda ******* Sıcak olurmuş, Akıl mı alır. Ateş yanmayan oda Isınırmış, Kim inanır. Sobanda odun, Mangalda kömür varsa, Bir yanda karın, Bir yanda çocukların olursa, Şark da sıcak olur, garp da. (Lüleburgaz,4 Kasım 1973) Yusuf Ziyaeddin Sivaslıoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şikayetim Yok Tanrım
Şikayetim yok Tanrım Toprağından, suyundan Şikayetim sadece Seni anlamayan kulundan. Şikayetim yok Tanrım Bizlere sunduğun rızkından Şikayetim sadece Adaletli dağıtmayan kulundan Şikayetim yok Tanrım Bize bahşettiğin akıldan Şikayetim sadece Şeytana uyan kulundan Şikayetim yok Tanrım İbret için olanlardan Şikayetim sadece Dünyanın ahvalından (İstanbul, 22 Ocak 2007) Yusuf Ziyaeddin Sivaslıoğlu |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|