![]() |
![]() |
#101 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yine De Dönmeni Bekleyeceğim
Bir o yana, bir bu yana, Bu kaçıncı dönüşüm yatakta, Bu kaçıncı adını sayıklayışım. Kaçıncı uyanışım gecenin bir yarısı. Kaçıncı ağlayışım saatlerce. Gözlerimden, Bu kaçıncı akışın. İçimi kaçıncı yakışın. Dönersin belki diye, Son bir umutla, Bu kaçıncı pencereden bakışım. Yüreğime karalar çaldın giderken. Bir veda bile etmeden, Ansızın, çekip gitmek var mıydı, Ansızın kaybolmak. Biliyorum, Yoksun artık… Olmayacaksın. Gittiğin uzak yerlerden, Dönmeyeceksin. Ben sesini duyamayacağım belki.. Yüzünü göremeyeceğim. Bil ki sevdiğim, bil ki bir tanem, Ben yine de, dönersin belki diye, Kapıyı da pencereyi de, Açık bıraktım sonuna kadar. Yine de dönmeni bekleyeceğim Vecdi Murat Soydan |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yine mi Sen
Yine öksüz bebelere benzedim galiba. Yıllar önce oyuncak arabamı çalmışlardı.. Günlerce ağlamıştım… Ettiğim kavgaları, yediğim dayakları hatırlarım da… Bir duvar dibine oturur, sessizce ağlardım. Sesimi ya anam duyardı önce… Ya da yoldan gelip geçenler… Yoldan geçenler, bir şey demezlerdi ama, Anam çok şey derdi bana.. “ El kadar çocuktan yine dayak yemişsin, Utan, boyun devrilsin, kör olasıca..” Dayak atsam yine aynı nakaratı söylerdi.. “Kazık kadar adam oldun.” Utan, boyun devrilsin, kör olasıca…” Dövsem de haksızdım… Dövülsem de.. Bir de anamdan dayak yerdim. “Akşama babana söyleyeceğim, Terbiyeni bir de o versin.” Bildiği laf buydu… Babamdan dayak yemektense, Anamdan sopa yemeyi tercih ederdim. Çünkü anamın eli hafifti,,, Bazen bir terlik, bazen bir süpürge sapı.. Böylece kurtarırdım paçayı. Yıllar geçti… Hayallerimi de çaldılar.. Figüranlar başka da olsa, roller aynıydı… Oysa ne de güzel hayallerim vardı. Geç de olsa anladım ki, Önce hayaller ölürdü… sonra da her şey… Dün… çalınan oyuncak arabam için ağlamıştım. Oysa bugün, çalınan hayallerim için ağlayamıyordum. Bir de seni çaldılar benden… İşte şimdi ağlıyorum… Dün dövsem de haksızdım, dövülsem de… Bu gün sevsem de haksızım.. Terk etsem de.. Çalınan arabam geri gelmesin, vazgeçtim … Hayallerimi de çalsın yıllar, ondan da vazgeçtim… Dünya da sizin olsun… Her şeyden vaz geçtim.. Yeter ki seni versinler bana… Bir tek senden vazgeçemedim. Vecdi Murat Soydan |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yüzleşme
Gözümün önüne, gözlerin geliyor Vicdanımın askeri firar ediyor o an. Muzaffer bir komutan edasıyla Birkaç dakikalığına da olsa Kaçamak bakışlarla yasağı delecek olmanın Tarifi imkansız sevinci var içimde. Her bir selamlaşmanın ardından Gözlerimiz havada çarpışıyor ansızın. Yasak bölgede yakalanan gözlerim, Yanardağın içine düşen bedenim Zincire vurulan ise duygularımdır şimdi. Affı yok bu suçun, cezası müebbet. Yaşamakla ölmek arasındaki İnce çizginin bir ucunda ben, Bir ucunda yarım kalan sevdalarım. Dünden bu güne taşınan özlemlerim Hayallerim ve bitmez tükenmez kavgalarım. Zaman sorgulanır, yıllar esir alınır bir bir. Yüzleşme zamanı geldiğinde, Yasak aşklardan geriye Faili meçhul bir cinayet kalır. Vecdi Murat SOYDAN 03 Temmuz 2006 Mihalıççık Vecdi Murat Soydan |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zamanıdır Şimdi
Yalancının mumu hala yanıyorsa, Şaklabanlar ortalıkta cirit atıyorsa Üç kuruşa adam satılıyorsa Bu oyunu bozmanın zamanıdır şimdi Fetbaz cambaz hala meydandaysa Sahtekarlık kol geziyorsa Çekirgeler zıp zıp zıplıyorsa, Maskeyi düşürmenin zamanıdır şimdi Yağdanlıklar hala nefes alıyorsa Öküz altında buzağı aranıyorsa Bıçak kemiğe dayanıyorsa Zulme dur demenin zamanıdır şimdi Hırsıza, arsıza pirim veriliyorsa Haram, helale karıştırılıyorsa Mazlum her gün ağlıyorsa Hop demenin zamanıdır şimdi. Vecdi Murat SOYDAN 01 Haziran 2007-06-01 Beylikova Vecdi Murat Soydan |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|