![]() |
![]() |
#101 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bu Şehrın Şiiri
bır gun seytan durtecek o an gececeğim her seyı ne bır gram korku olacak ne de tekrar donerım dusuncesi... yıkacağım bu şehri... son tango oynanacak elbet ne kadar biriken varsa kusacağım sevgı aşk ofke nefret yakacağım bu şehri... eşyalar yuklenecek bavula bır bır... anılar yol arladasım olacak helalleşmek var sırada dostlarla... ne bır gozyası ne de bır tebessum sadece dudağımda şarkılarla terkedeceğim bu şehri... gerıde hatıralar bırakacağım sarhoşluklar kavgalar ağlayarak yuruduğum kaldırımlar ve bır de vefasız aşıklar sileceğim hepsını teker teker... mazıye gomeceğim bu şehri... gıttığım yerlerden haberler gelecek dostlardan selamlar o sokaklardakı nağmeler çınlayacak kulağımda yalnızlığıma ezberleteceğim bu sehri şiirler yazacağım yıllara dair arkadaslarım olacak satırlarda eski aşklarım? bır yanım hep eksık kalacak çok ozleyeceğim bu sehrı.... değişik hava değişik koku alışamayacağım galıba? Buraların hasretıne ruyalarda dolasacağım bıraktığım sehri çağıracan bır seyler olacak durmadan ben bu sehırsız yasayamam... ve yıne şeytan durtecek ansızın ayrılık uzun surmeyecek içimde yenı umutlarla bambaşka bır aşkla gıderken aldığım bavullla doneceğim bır gun geri ve bır sabah molasız yolculuktan sonra; ben gerı geldım dıye haykırarak kucaklayacağım bu şehri! |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bu Yıl Kutlamadım Doğumgünümü...
Ayrılığa alıştım biliyor musun? Tüm firarlar olağan geliyor... Hüzünleri koymuyorum artık, Yüzümdeki tebessüme. Herkes biliyor da gittiğini, Ben pek belli etmiyorum kendime... Dün gece yüreğim seni sordugunda, “Birazdan burda olur” dedim... “Bakkala kadar gitti...” “Mumları alıp gelecek” Oysa sen, Son nefesimi çalıp gittin... Şimdi bu mumları kim üfleyecek? Yalnızdım, evdeydim... Söndürdüm tüm ışıkları, Telefonlara bakmadım... Bir ufak açtım sadece, Gece on ikiyi vurduğunda saat, Gözlerimi yirmi üç’e kapadım... Sakindim... Olağan geliyordu ayrılıklar. Rakım da bitmişti, Erkenden yattım yıkayıp yüzümü... “Ayırttıgım masayı iptal edin” dedim... “Bu yıl kutlamayacağım doğumgünümü! ” |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bugün'ler Biraz Ürkek.....
Sessizce çık git. Gürültüsü gelmesin çarpan kapının. Hatırlatmasın bu zamanı bana... Bugün’ler biraz ürkek, Oysa zafer; yarınların..... Zaten ben hep, Mağlup yüreklere denk gelirim... Kime elimi uzatsam, henüz kırılmıştır.. Sevdalarıma hüsranlar eklerim... Ki hüsran dedikleri; Aşk’ların alnına yazılmıştır... Yarın’lar güzeldir herkesin fikrinde, Belki bilinmediğinden... Olur ya gün gelir dönersin... Yarından önce bugünü yaşamayı öğren! Daha fazla bitmeden bende, Şimdi gitmelisin... |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bugün Ayın Kaçı?
geçmez sanırdım seni de alıp gitmiş zaman acılarım kapanmış unutulmuş yalanların...riyaların... sevdalara düşmüşüm haberim yok! güya senden sonrasını yasaklamıştı dudaklarım.. nerde biriktirdiğin hüzünler? nerde o dinmez dediğim kahrolası acı! takvime bir bak.. bugün ayın kaçı? yok..yok.. ben seni sevmiş olamam şu resimdeki kız sen misin? ya yanındaki? bana benziyor biraz... ne kadar güzel çıkmışsın fotoğrafta arkasında bir de imzan var -sonsuza dek- diyor? nerde yeminlerin hani nerde aşkının andı! takvime bir bak.. bugün ayın kaçı? senden sonra bir iki ay zordu... ayrılığa inanmak ruhunun tüm çirkinliğini kabullenmek ve mantığımın yüreğime seni terk edişini anlatması zaman aldı... tum cesaretımle gecerken aşkın yollarından senın zavallı yureğin sınıfta kaldı.... benim isteğim değildi terk etmek seni: bırakılmışlığa mahkum eden yalanlarındı.. nerde -sensiz hayatın anlamı yok diyen-? hani nerde usta yalancı! takvime bir bak.. bugun ayın kaçı? bilirsin.. zorlukların uzerine gidip olmaz denilen... imkansız görülen bir aşkı hayata geçiren bendim ve sendin bu yuzden bana binlerce tesekkür eden! şöyle demişsin bir mektubunda: ben seni öldükten sonra bile seveceğim son nefes hikaye... hatırladın mı? nerde o kalemi tutan el nerde inanmadığını yazan sevdalı! takvime bir bak.. bugun ayın kaçı? bazı günler vardır hani? ister istemez dökülürsün mısralara keyifle yazarım seni ne kinim var sana beslediğim.. ne de kırgınılığım inan! dedim ya.. bıraktığın tüm çirkinlikleri sildi gitti zaman.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Buruk Şiir
Az önce, Sana yazdığım ilk şiiri okudum... Ne kadar da sevmişim ben seni? Geçen yazmış..... Haziranmış.... Bir çay bahçesinde oturmuşuz Sıkı sıkı tutuyormuşum ellerini.. Yine eve geç kalmışsın... Ben gülüyormuşum telaşına... Bir kitapçıya uğramışız yol üstünde Zaman epey ilerlemiş, Evin yolunu tutmuşsun neden sonra.... Gece ben arkadaşlarla bara gitmişim. Ne işim varmış benim orda! Kıskanmışsın belli, Başımın etini yemişsin günlerce... (Dırdırını bile özledim senin) Yalanım varsa gözüm çıksın, Uslu durmuştum o gece... Az önce okudum, Sana yazdığım ilk şiiri... Vakit çabuk geçmiş. Bilmem sen de benim gibi, Zaman zaman gözlerini yumup, Maziye dalıyor musun... Sormaya korktuğum bir soru var; Şey..... Bugünlerde eve geç kalıyor musun? ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Buyuk Hata
Evet haklısın.... Senden sonra da sevmeleydim birilerini Doğru yalnızlık pek yakışmıyor bana Gönlümce yasamalıydım senden sonrasını Niyetlenmedim mi sanıyorsun başkasını sevmeye? Denedim ama olmadı.... Suçu hep başkasında aradım Kım bilir kaç güzelin gunahına girdim Bir zaman sonra buldum cevabını Niye mi olmuyor bir yabancıyla? Niye mi dolmuyor bu yürek o mutlulukla? Niye mi bir başkasını sevemedim? Niye mi her açılan kapıyı kapattım? Cevabını geç buldum...zaman aldattı beni... şimdi biliyorum başkasına neden ısınamadım .... hala anlamadın mı? Ya bunda anlamayacak ne var? Yıllar önce büyük bir hata yaptım Şimdi ceza olarak yalnızlığı çekiyorum Ne yazık ki esmer kız; SEVMEYE SENDEN BAŞLADIM....... |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Buz
Eriyen buzu düşün içi boş bir bardakta Yalnızlığıyla başbaşayken Neyi biriktirebilir tükenişinden başka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Buz Tutan Kalem
Usul-usul Sinsice.. Ölüm öncesi Hastanın iyiliği gibi.. Varsın sensizlik de yitsin! Türetirim sana dair bir şeyler Sabah yudumlarken balkonda kahvemi Bir çiçeğe adını veririm mesela Olur biter... Seni yaşatacak Ve hatırlatacak hatıralar bulunur.. Çayımı kendim demlerken Ve unutmuşken İki dilim ekmeği kızartmayı O gün akşam olur erkenden... Derken Kadehin kulpunda ellerin belirir.. Bir kış günü mesela Uludağ yolunda sıcak şarap? Tıkanmış yine trafik Ve biz Kontağı kapatıp öpüşmeye koyulmuşuz Boyumuzdan posumuzdan utanmadan... (“Görenler ne der? ” yok o anda Keza üstümüze karlı Ve kararlı bir hüzün yağmakta... Hem masumiyet yetişir Hem de sevdalar pekişir Bursa’ya tipi vurduğunda!) Ama şimdi? Gecenin üçü diyelim... Üstelik bahar geldi sokağıma! Devirmişiz mevsimleri? Yokluğunu soracaksan şayet Saçaklar güneşe sattı kendini.. Çok isterdim bunu tanımlamayı Ama gel gör; Kalemimde tutan buz henüz erimedi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bünyen Kaldırmıyor Aşkı
Hem bilmezsin sevmesini Hem de yanarsın ayrılığa... Suç üzümde midir, Şarap sarhoş yapıyorsa insanı? Vazgeç sana göre değil, Bünyen kaldırmıyor aşkı... Şu ayrılığı da şımartıp durma! Bunlar senin iyi günlerin.. Her yeni kaybediş Bir sonrakine gebedir.. Unutma! Şimdikinden daha çok canın yanacak Yeni bir ayrılık doğurduğunda yüreğin... |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bütünlemeler
Henüz yitirmemiştik masumiyeti.. Kederli bir çift hikayemiz Ve buruk da olsa Gözlerimiz vardı gülmeye yeminli... Toydu daha yüreğimiz Aşk dendi mi hayat diyorduk Aniden bir şarkıya eşlik eder gibi.. Oysa Ne çok yanmıştı canımız eskilerde.. İkimizin de Sarhoş gezmişliği gizli şimdi bu sokaklarda. Vedalardan sonra büyümüşüz neye yarar? Biz, yalnız kalacak kadar çocuktuk Bütün başlangıçlarda... Ne zaman terim düşse tenine Sen mutsuz geçmişini unuturdun Ben yüreğimin rafında gizlerdim ütopyamı... Eylül’de gelir... Eylül’de giderdin... Ve tek bir gülüşün yeterdi dağıtmaya dünyamı... Bir ufağı geçti mi Süleyman Dost Üflerdi Ney’ ini TEVFİK gibi Hocası olan Şair Eşref’ ten fıkralar anlatılırdı Hatırlarsın, Bütünlemeye kalmıştık cümleten Ama o saatlerde bizim evde kimse uyumazdı... İçince karnım acıkırdı benim. kadın yüreği işte! O saatlerde telefon açıp Hal-hatır sorardı anam.. Ve sen, Güç bela öğrenmiştin nihayet Soframıza ne çok yakışırdı Napolten soslu makarnan... ....... Artık eskidi o yıllar Kala kala bu şiir kaldı o günlerden... Şimdi ekmek derdinde O evde yaşayan insanlar Büyüdük ve hepimiz geçtik bütünlemelerden... Ama hala hatırlıyorum seni Ürküten herhangi bir aşktan kaçışımda... Ve kulağımda çınlıyor sesin Çayıma karanfil atmayı her unutuşumda... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|