![]() |
|
|
#101 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Özenme Balıkçılığa (oğluma)
Özenme akılsız oğlum balıkçılığa Her yerinde,teninde balık kokuşur, Parası pul,kadını dul derler bilirsin Üstüne başına sinekler çokuşur. Her öğününde yersin salamura Hasret kalırsın pastaya,hamura Soğuk,sıcak aldırmadan yağmura Eline,parmağına kılçık sokuşur Balık ile olursun artık haşır,neşir Kokusu siner paklamaz teneşir Tuttuğun balıkları komşular üleşir Meze yapılır kadehler tokuşur Balıklar pulludur pullanırsın Fırtınası çok olur sallanırsın Ömrünce denizlerde yol alırsın Sevdiklerin ardından bakışır Alamazsın sevdiklerini yanına Alışkanlık yapar girilir kanına Adres verilmez bu güne yarına Senin gibi toy’lar evine yakışır Abdullah Özen |
|
|
|
|
|
#102 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Özüm Hak'tan
Özüm Hak'tan cisimde canlandım haşr oldum aleme özümde sevgilimi bulmaya geldim adem oğlu dendi özüm haktan yana seven gönüllere aşık olmaya geldim haktan dil edindim kılıçtan keskin çalıştıkça açılır hiç düşmez bitkin az anlat hak anlat der budur yetkin her zerreye hak'kı sormaya geldim aşk düşürdü yandırdı gönül çölünde sonsuza hakim ser'i eğdirdi önünde ruhtan emanet verir alır gününde bir ölümlük nefes almaya deldim ebed kelamının harfinde sözlenir girdiği gönüllerde sonsuzluk izlenir yarattı alemleri sevgide gizlenir sevgi yuvasında aşkı çalmaya geldim Abdullah Özen |
|
|
|
|
|
#103 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
PABUÇ'a Sığdım
boyum uzun sırma derler kilom ağır yarma deler ayaklar büyük kırma derler ama küçücük pabuca sığdım yürümezse tabanı bitmez boş bıraksam yola gitmez tüm pabucum boyum etmez ama küçücük pabuca sığdım yürümekle yol aşındırmaz çıkamadan parmak kaşındırmaz çanta gibi elde taşındırmaz ama küçücük pabuca sığdım hendek görse üstünden atlar çamura bulansa derisi çatlar küçücük zamla fiyatı patlar ama küçücük pabuca sığdım her iki nesleler arasında kah renklisi,kah karasında yaşıyorum her ikisi arasında ama küçücük pabuca sığdım Abdullah Özen |
|
|
|
|
|
#104 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
POSta güvercini SAl
yazmıyor kalem derdime bulaşmıyor aşkım çok büyük anlatmaya yanaşmıyor yazdığım şiir'lerim sana ulaşmıyor posta güvercini sal, havale edeyim kalemin ucu sanki ciğerime batıyor büyüdü aşkın içimde aslan gibi yatıyor kalbim pazara çıkardı ucuza satıyor posta güvercini sal sana satayım şiirlerimin her hecesi zaatını över yazık olur yazdığımı okumazsan eğer yine de senin için yazmaya değer posta güvercini sal,övülene vereyim sevilen okursa anca huzura ererim şiir'lerim ulaşmazsa bunalıma girerim çıkarırım pazara tezgaha sererim posta güvercini sal,sana göndereyim Abdullah Özen |
|
|
|
|
|
#105 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
PROPLEMim VaR
dışarıdan bakınca görülmez içerisine girince sevilmez aritmetik gibi çözülmez bir proplemim var benim atacağım deyip atamadığım satacağım deyip satamadığım her şeyi bırakıp kaçamadığım bir problemim var benim dostlara şenlik,göremediğim yar yüzünden gülemediğim içimde sıkıntı gülemediğim bir proplemim var benim el uzatıp da tutamadığım yalayıp da yutamadığım kalkıp üstümden atamadığım bir proplemim var benim yakamı tutup bırakmayan nar'ı cehennemi aratmayan beni baştan yaratmayan bir proplemim var benim içimde fırtınalar koparan yerden yerlere savuran yakıp kalbimi kavuran bir proplemim var benim Abdullah Özen |
|
|
|
|
|
#106 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
SABır BONCUğum
Boncuk-boncuk yaş oldun gözlerimde El uzatıp da hiç birini silmeyeceğim Tespih yapıp da sana göndereceğim Çekip çekmediğini hiç bilmeyeceğim İlk tespihimi sana hediyem olacak Tek şartım,yaşlarımı dağıtmayasın Onlar benim aşkımın sabır boncuğu İçerlenip de saçlarını ağartmıyasın Beni düşünürsen boncuklar dağılmaz Bir şey olmaz deyip kaldırmayasın Elinden düşürme sakın gece-gündüz Çekiyorum diye beni kandırmayasın Boncukları tek,tek sabırla biriktirdim Sendeki değerini asla bilmeyeceğim Seri üretime geçtiğimi bilmeni isterim Ömür boyu ağlarım artık gülmeyeceğim Abdullah Özen |
|
|
|
|
|
#107 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
SAKlı KenT
saklı kent gibisin kalbimde keşif edilmeyi bekleyen. bakanın haricinde, arayana görünmeyen. varlığı bilinip de, keşif edilmeyen. yolu bilindiği halde, cesaret edilip gidilmeyen. arayanın haricinde, başkası kabul edilmeyen. varlığından harici, ruhumda sevilmeyen. yolları uzak olsa da, gitmekten vaz geçilmeyen. ben için esrarengiz, gizemli birisin işte. Abdullah Özen |
|
|
|
|
|
#108 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
SANdım
bir damla suyunu aldım deniz kuruyacak sandım kalbimin üstüne koydum ateşimi söndürür sandım kutup'lardan buz getirdim belki beni ısıtır sandım volkan'lardan lav getirdim bedeni üşütecek sandım himalaya'ya kapak attım yerin dibine girdim sandım aşk nedir bilmeyende ruhumu yıldız'larda sandım leyla kim? mecnun nedir? güzellik çöllerde sandım cennet gibi yeşil ovada kendimi cehennemde sandım gizledim ruhumu alemden kimse beni görmez sandım göz kapattım sevdiğime kardelen gibi açar sandım Abdullah Özen |
|
|
|
|
|
#109 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sen Ellerin SAY
ben aşka sevgiye ömrümü adamışım seviyorum diyeni kalbime dadamışım gönlümü,ruhumu sevende sınamışım büyümeyen sevgiye,sen doğmamış say sevdamı dile getiremez cümle ile satır vicdansız gönüle bağlanır göremez hatır ezerler ayak altında kırarlar çatır-çatır sevda dile gelmeyince,sen dilsiz say bana aşk kadını gerek,sevgiyi anlatan ayrı aldığım her nefeste kalbimi kanatan beni benden alıp,beni yeniden yaratan yaratıcı olmayan kadını,sen ellerin say Abdullah Özen |
|
|
|
|
|
#110 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sen hiç doğayı dinledin mi?
sen hiç, sabahın alaca karanlığında kara tavukların sesini gecenin zifiri karanlığında baykuşların nefesini dinledin mi? decenin gizemli sessizliğinde sivri sineklerin vızıltısını çatıdan düşen her damlanın akarken şırıltısını dinledin mi? kırk ayağın uygun adım sesini örümceklerin dokurken eserini yılanın kav atarken derisini doğanın sıkıntısını dinledin mi? gözlerden düşen her damlanın ot'ların nasıl da kapıştığını ecel ile pençeleşen canlıların hayata nasıl yapıştığını dinledin mi? sırt üstü düşen böceğin çığlığını ayakta gerinleşen ağacın sağlığını tabiatın su'ya olan bağımlılığını mevlaya yakarışını dinledin mi? söyle! kaç kulak doğayı dinliyor bizlere hoş gelse de onlar inliyor son demini yaşıyor insanlık bilmiyor sen hiç kulağını verip dinledin mi Abdullah Özen |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|