![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ya Sen Değilsen?
Bir akşam hiç beklemiyorken Kapım çalınacak aniden Kapının ardında sen, eşikte ben Ellerim kekeleyecek Yüzyıllar geçecek üzerimizden Ya sen değilsen? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yağmur Damlası
Küçücük bir damlaydın önce Çağlamadan çok Sonra durulup yosunlanmadan Kollarına kavuşup deniz Okyanus olmadan Çok önce Hayat kaynağımdın Bilmeden ben Nefese uzanmadan Koynunda sırılsıklam ve kavgasız İnsan olmadan Ve olduktan sonra Annemin koruyucu duvarlarından ayrılıp Öğrendikten çok sonra Hatırlayınca kaynağımı Sundum minnettarlığımı Geç mi kaldım bilmem Öptüm anamın kutsal alnından Yağmur damlamı... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yalan Sevgililer
Ne şiirler yazdırdı bana yalan sevgililer, Ganimet yüklü korsan gemileriydiler. Soydum korsanlarını, Sevindiler, Bantlı gözlerinden mücevher çaldım uykularında, Yokluğunu fark etmediler. Tahta bacaklarını sevdim usul usul, Hangi macerada anladılarsa yokluklarını, Dinledim yalan kasırgaları, İnandılar ki, bir zaman vardı bacakları. Güldüm şarap tadında, Sahillerde ağlaşan kadınlarına, Kıskandım güzelliklerini, ağladım, İnandılar, İsimlerine şarkılar bile yazdılar. Boyunlarının ince bir yeri vardı, Sakladım zaaflarını, Bunu anlamadılar ama Okşayınca tuzlu saçlarını, Şefkate çocuk oldu bütün korkuları. Ben onları yalan aşklardan yarattım, Bilerek aldandılar, Zordur şiir denizlerinde korsan olmak; Deniz ki bu, güneşi yutar, Hepsi hala ayaktalar. Ne şiirler yazdırdı bana korsan sevgililer. Sözcüklerin sapanına sevgi yükledim bazen, Onikiden vuruldular. Kimi zaman da taş, Yıkıldılar da, Deniz vardı altlarında, Sanki sadece dalgalandılar. Korsandılar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yalnızlık Kimsesizlik Değildir
Yalnızlık kimsesizlik değildir, Gece yarıları vakitsiz uyanıp zamanı şaşırmak gibi; Kaldırımları çöp kutularıyla uyum içinde kullanmak, Ve belediye otobüslerinde tutunacak yer bulamamak gibi, Zamansız, uyumlu ve kalabalıktır. Her zamanki yerinde bulamamak gibi kullandığın eşyayı, En sevdiğin filmi seyrederken kesilen elektrik, Ya da giderken evde unutmak gibi kapının anahtarını, Gerekli olanın kaybıdır. Yalnızlığım kimsesizliğim değil, Seni yanımda ararken bulamayışımdır... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yanacaksam Bundan Yanayım
Gördüğüm cefayı zora yoranım Varılacak sonu akla soranım Cehennem yolunda karla bonarım Çalaba eğilen başı aradım Geldim kapısına darında kalam İrem bağlarına ruhumu salam Koymadı gaile özüme dalam Kendimi gördüğüm düşü aradım Diyebilse bana sözümdür tören İlk nefesten sona ilimdir yören Özümde özünün aksini gören Beni bana soran başı aradım Kaderse bu boynum kıldan incedir Kitapta kul hakkı maldan öncedir Malı için insan ezen nicedir Hakkı hakka veren düşü aradım Aydurlar Nilüfer kime yanayım Herkes bilir kimden neden yanayım Yanacaksam şayet bundan yanayım Aklı akla katan başı aradım |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yaşamışım
Ben gibi çıkmışım karşısına Tenden üryanmışım Uçmuşum Bilememişim doğru zamanı Vurulmuşum bir sabah ayazında Yanmışım yaramdan Düşmüşüm bir kuşun kanadında Taşın vücudumu karşılayan soğukluğuna Şaşırmışım Gözlerim açık Bir sinek konmuş yarama Bihabermiş benden Yine de Ellerini ovuşturmuş kanımda Yok gibi çıkmışım karşısına Ruhtan üryanmışım Ölmüşüm Bulamamışım dünyadaki halimi Ne geldiğimi gören olmuş Ne gittiğimi Yine de Adım varmış Zamandan üryanmışım Yaşamışım |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yatay Zaman
Belli ki kutsal suyla yıkanmıştı elleri gözlerime dokundu gözlerim ağır karanlıktı, baktığım her şey kendim dahil, eziliyordu ki, onun dokunuşuyla kalktık sanki ayaktaydım buhar banyosundan yeni çıkmış ten gibi parlıyordum belki gece yanıltıyordu ayartılmıştım Yürüdüm kapıları, duvarları, koridorları geçtim sokakları, caddeleri, şehirleri terk ettim itirazsız, şifresiz ve engelsizdiler pazarlıksız bir anlaşma vardı aramızda eğiliyordu madde, eğriliyordu zaman -ne geldi, ne gitti, yataydı zaman- saydam bir dağın yamacına vardım neresinden bakarsan bak, aynı yer görünüyordu tek boyutluydu etrafta ne varsa kim bilir ben bile -kimse bilmez, ilgilenmez sonun başlangıcındaydım başlangıca yaklaşmıştım sonunda hatta tek boyutluydu küreselleşme- belki at gözlüğü vardı gözümde düşünmek istemedim Kana kana içtim yıkanmadan önce aynı sudan defalarca defalarca kendimi içtim buraya tek boyutlu geldim zamansız ve mekansızdım saydam bir dağın yamacında değişmeyen ırmağımdan çıktım gözlerime dokundum pırıl pırıldım belli ki kutsal suyla yıkanmıştım |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yazarken
Kalem inceltebilir Yazarken İçindeki ağacı budayabilir Ve sonra Yeşertebilir yeniden Eskisinden daha gür Bu sayede Bahar bile olabilir insan |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yetkili Sülük
Doğrudur insanların duygularını kullanıp Kanlarını emdiğim Yenilensin diye kanları Sülük haline geldiğim Acılarına büyüklük taslayan Küçük kalır acılarından Yukarıya bakan değil Aşağıyı gören gözdür yüksekte duran |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yol Buyu
Hiç konuşmadan oturduk dakikalarca. Denize bakıp geçmişimizi seyrettik Geleceğimizden ürktük Üşüdük hatta ''Elimi tutsana'' Yirmi bir dakika kalmış trenin kalkmasına Akşam olacak birazdan Her yan kararacak senin ardından Keşke su getirseydim yanımda Hani dökerler ya gidenlerin ardı sıra Trenin ardından dökerdim Sen de yol boyu gülerdin Sahi, yol boyu nedir Müco Zamanla mı ölçülür, metreyle mi? Seni yolda görmüştüm ilk kez hatırladın mı? Bir koridorun başında belirmiştin Dört yanın çevrili ve ellerinden engelli Her şeye inat, dar ve az bir koridoru yürüyordun yolda İçimden geçip gittin Sonra sen geleceği gördün ve geçmişe döndün Bense bir ömrü aynı koridorda tekrar tekrar yürüdüm Girmedim mahkeme salonundan içeri Cesaretsizdim, dışarıda bekledim Ben dışarıda yıllarca bekleyecektim Müco Çocukluğumla baş edemedim Biliyor musun, miyop gözlüğünün ardındaki iri gözlerine bakamadım o gün. Hala bakamam, bakıyormuş gibi yaparım belki Belki de sen hiç göremedin bu gerçeği Daha önce büyüdün, acıların korkularını benden önce yendi Gidecek misin gerçekten? Öyleyse düşünme beni Ferah tut içini, tek başıma değilim, baksana şu kalabalığa Her şey ne kadar renkli Rengini hatırlıyor musun sana ördüğüm kazağın Kış boyu üzerinden çıkarmazdın. Tek tipi mavi bir kazakla kırardın Kendini yenerdin acımasızca Bilsen diğer renkleri nasıl yıkardın Ben de çok yıkıldım olanlardan Bütün renklerim dağıldı, bilemezsin Her şey nasıl birbirine karıştı Kimlik sorgularında varlığım karışırdı Nefesim acırdı ciğerlerimde Ağzımı kapatırdım zorla, içimi çığlıklarım yakardı Pencereye biraz daha yaklaşmalıydın Her seferinde teller ifadeni benden önce alırdı Ben ifade vermedim diyorum Alt tarafı bir imza attım Daha fazla dayanamadım, çok uykum vardı Biz seninle hiç güneşin batışını seyrettik mi Müco? Bak akşam oldu ilk defa yanımızda Vedalaşalım artık, vakit iyiden daraldı İçim daraldı insanların çığlığından İnan bana, acıyı çektiren de çeken kadar insanlığımı yaraladı Sen yol boyu beni düşün Müco Yol boyu temizle yaralarımı Bin bu trene ve git Buradayım ben yol boyu Yendim çocukluğumu... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|