![]() |
![]() |
#101 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12101
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() S.O.S.
Koskocaman, bir gemi Içinde ben tek insan, Dalgalarda yitmiş Umudunu arayan. Kaptani yok, dümeni kirik Terkedilmişligin acisindan. Bir dev gibi agzini açmiş karanlik Dalgalardan iri, Özleminden kocaman. S.O.S. - S.O.S. - S.O.S. Kurtar beni bu dalgalardan. Yaşamak istiyorum! Fenerim ol, işigini göreyim, Seslen bana ne olur Barindigin limandan. Ankara - Eylül 1975 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Seni Aramak
"Kaderde ömür boyu Seni aramak varmış Seni seven Mehmet için Mutluluk bu kadarmış" I Seni aramakmış kaderim ******* boyu sokak sokak Yaşantımın çizdiği izlerde, Martı kuşlarının, üç notalı sesinden usanıp Mavi şarkılar söyleyen denizlerde. Seni aramak Ve bulamamak varmış kaderde. İnsanların sokaklarında Seller gibi aktığı, Mehtabın asfaltlara Yıldız, yıldız baktığı Kocaman, sarhoş kentlerde. II Seni aramak Ve bulamamak varmış kaderde. Kimsenin feryadıma cevap vermediği, Meleklerin gökten yere indiği, Gece yarısı Saat onikilerde. Tüm çaresizlerin Kadeh sırçasında Tanıdık yüzler aradığı Bodrum meyhanelerde III Şimdi sen Sigaramda duman duman Kadehimde son damla şarapsın. Ses gelmiyor çaldığım kapılardan. Öylesine bitkin, öylesine çaresiz... Nerdesin... Nerdesin..? Bir ses ver bana uzaktan, Kurtar beni bu karanlık tuzaktan. Eskiden kadehle içerdim Şimdi içiyorum bardaktan. Sönmüyor içimdeki yangın... Kurtar beni yanmaktan. Seni aramak Ve bulamamak varmış kaderde. Nerdesin, yıldız mısın göklerde, Eridin renk mi oldun çiçeklerde? Bitsin bu oyun artık, Kapansın bu perde. Seni aramak Ve bulamamak, varmış kaderde. IV Sarmış büyük aşkın Dünyamı bulutçasına Seni bulamamak, kahrediyor beni. Sevmişim seni bir kez Yurtçasına V ******* boyu sabahadek Seni sordum yıldızlara Yok dediler, Dolaştım tüm bahçeleri Çiçek çiçek Boyun büktüler. Aciz kaldı artık naçiz vücudum. Mezarsan haber ver Uzanayım yanı başına, Toprağım toprağını içsin yudum yudum. Yanardağ örneği yanan alnımı Dayayıp mezar taşına, Ağlayayım, ağlayayım. Yeryüzündeki tüm çaresizler adına. Nerdesin, Nerdesin? Her nefes alışımda içime doluyorsun Gerçekte yoksun. Seni aramak Ve bulamamak varmış kaderde. Ankara - Mayıs 1966 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Seni Içtim Bu Gece
Bütün şarkilar güzeldi bu akşam Güzeldi bütün şarkilar. Saçlarin konuşuyordu kemanin tellerinde, Dudaklarindi öpüşen notalarla Tuşlarinda piyanonun. Bir nameydi bütün gülüşler senden kopmuş. Işik işik, renk, renk Sen vardin kadehlerin pariltisinda, Ve ben seni içtim, bu akşam yudum, yudum Zaman zincirinin her halkasinda. Bu akşam o kadar yakindim ki sana; O kadar yakin olamazdin Sen bile, senden sana. Gözlerin bir kelebek gibi Konmuştu renkli ampullere, Binbir yerde görüyorum seni. Bu akşam: Renktin, kadehtin, aşktin Tuşlarda, tellerde, perdelerde. Sen vardin içimde, Her zerremi okşuyordun. Kanimdaydin Sen bu akşam Söylenen bütün şarkilardaydin. Ankara - Ocak 1967 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Senin Çocuğum
Yolun ahlak, fazilet, Sana muhtaç bu millet. İstikbal ve hürriyet Senin çocuğum senin. Toprakta şehit yatan, Anıtkabirde Atan, Bu yüce mutlu Vatan Senin çocuğum senin. Bu ovalar, bu dağlar, Verimli yeşil bağlar, Edirne'den Kars’a kadar Senin çocuğum senin. Işık ol, yol gösteren, Doğru ol, iş bitiren. Bu okul, bu öğretmen Senin çocuğum senin. Engelleri yık devir, Eğriyi, yoldan çevir. Tarihinde her devir Senin çocuğum senin. Kötülüğe sen ol set, Seninle vardır millet. Mutluluk ilelebet Senin çocuğum senin. Ankara - 26.01.1985 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sensizlik
Eridi ümidim bulutçasina. Evden, barktan uzak, Ayakta papuçlar delik, Saç, sakal uzamiş alabildigine Haftalik. Yanmişim, ta cigerden Bir tanem barutçasina. Sagimi, solumu bilmem, Aç miyim, tok muyum. Ismimi de unuttum Yedi bitirdi beni gurbet Kurtçasina. Sigarayi biraktim, Kesildim yemekten içmekten, Haram oldu aldigim nefes. Hürriyetimden de vazgeçebilirim. Senden geçmek ne mümkün Sarmişsin beni, kader aglarinda. Sevmişim seni, sevmişim bir tanem Yurtçasina. Dinar - 14.08.1957 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgilim
Takilma ardina ümit kuşunun Gün gelir ansizin uçar sevgilim. Bir gün bitecektir bu tatli oyun Kalirsin yollarda naçar sevgilim. Güvenme ne yaza, ne de bahara. Göçmeyen gördün mü meçhul diyara? Bir sevgi gönülde binlerce yara Kirkindan sonra da açar sevgilim. Ne çare gelmişiz dünyaya bir kez, Soydaşiz bir ömür beş para etmez. Her şeye dertlenme nasilsa herkes Gün gelir öteye göçer sevgilim. Aşkima saygi duy olma vefasiz, Bir ömür sürelim, sade, cefasiz, Göklerde gördügün binlerce yildiz Kabrine işiklar saçar sevgilim. Ömür bu tükenmez diye düşünme; Bu yollar ulaşir bir gün ölüme. Bu dünya tapulu bir bahçen olsa Can denen o kuş da uçar sevgilim. Yaşlandik seneler elliyi aşti, Yapraklar sarardi, topraga düştü Güz geldi baksana hasat yaklaşti Ecel hepimizi biçer sevgilim. Ankara - 10.03.1967 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevmek Güzel
Yansan bile üzülme sevgi denen ateşte; Sevmeği bilen insan Allahına kul olur. Çok sevmek ve sevilmek, yaşamak budur işte; Soğan ekmek yesen de lokmaların bal olur. Sevişen gönüllerde katmerli açar güller, Sevinç sarkısı söyler sevda dolu gönüller, Seversen insanları taşlı, dikenli yollar Mutluluk menziline ulaşan bir yol olur. Dikenleri ayrı tut, sakın güllere katma, Gönül sevgi içindir, sakın kinle uyutma, Kırılsan da, sevenle, sevmeyeni bir tutma Sevenlerin dünyada mutluluğu bol olur. Ankara - 15.01.1986 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Silivri Akşamları
Yavaşça esmerleşir tüm evlerin camları, Bir hoş serinlik okşar kıpkırmızı damları, Ve coşturur şarkılar masmavi dalgaları, Ne dert kalır, ne hüzün, eritir tüm gamları Silivri akşamları, Silivri akşamları... Konuşur deniz deniz, konuşur mavi mavi Ve sarar gönülleri büyük aşkın alevi Mağlup eder neşeler keder isimli devi Ne dert kalır, ne hüzün, eritir tüm gamları Silivri akşamları, Silivri akşamları... İşte lacivert bir gök, sevmenin tam sırası, Ve kurulmuş doğanın o en zengin sofrası Mavinin en güzeli, kırmızısı, sarısı... Ne dert kalır, ne hüzün, eritir tüm gamları Silivri akşamları, Silivri akşamları... Silivri - 11.08.1983 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Son Çikmaz
Onikiye beş var, Günlerden cumartesi, ay otuz Son çikmaza girdik. Yaşamla degil, ölümle dostuz. Mutsuzluk hedefim vurdu onikiden, Teget geçmede yanimizdan mutluluklar. Büyük bir suskunluk yöremizde Hüzünler sonsuz, derin acilar. Tüm çaresizlikle baş başa Diyecekler bu şair de yaşadi. Beni sevgilim degil-ömür boyu- Acilarim okşadi. Güzeldi yaşam, sevmek, sevişmek; Bir oyundu bitirdik. Vuruldu hedefimiz onikiden Son çikmaza girdik. Ankara - Eylül 1974 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Son Durak
Dişarda, Kar, firtina, bora... Kimsesizlik, çaresizlik Konuk bende bu akşam, Aç ruhlarinda hora tepiyor zaman. Ne başlarinda islanmadik bir tel saç, Ne benizlerinde bir damla kan. Şiirler okuyorum onlara Ölüp de yaşayan ozanlardan. Avuntu olmuyor gülen, aglayan dizeler... Anliyorum. Sonra kucak, kucak Anilarimi sunuyorum: Geziyoruz, kent, kent bucak, bucak. Yine çaresizligin boynu bükük, Yine kar, firtina, bora Kimsesizlik nerdeyse donacak. Bu an, çok uzaklardan Bir müjde getirse biri, Ister melek olsun, isterse şeytan - Haber salmiş - dese sevgilin Son duraktan. Koşacagim, koşacagim. Son damla kan Dökülünceye dek damarlarimdan. Öpecegim taşlarini Sana varan yolun tek, tek Görenler zavalli diyecek Boş gözlerle bakacaklar aciyarak. Çünkü ne sen varsin, Ne de o son durak. Ankara - 01.02.1967 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Emrah Bozkurt söz verdi! | styla45 | Diğer Süper Lig Takımları | 0 | 07-04-2009 05:52 PM |
Ekrem Bozkurt | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 313 | 04-26-2009 10:07 AM |
Gazi Bozkurt | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 33 | 03-30-2009 03:52 PM |
İstanbul B.B.-Bozkurt Belediye: 3-0 | [stop] | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-06-2008 01:57 PM |
Atatürk Ve Bozkurt | Tathar Elanessé | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-13-2006 10:18 PM |