![]() |
![]() |
#101 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12101
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Noktada Zaman
Gönül kurşun yemiş yaralı ceylan Döndüğü noktadan bin yıl uzakta Yürek ateş düşmüş kuru bir harman Yandığı noktadan bin yıl uzakta Ne nişan bozulur, ne düşer tetik Zaman kanlı tezgah, acılar mekik Umut yavrusun yitiren keklik Konduğu noktadan bin yıl uzakta Şans ne ki? Bir doğar, ölür bin kere En güzel arzular kalır mahşere Sevginin meyvesi dalından yere İndiği noktadan bin yıl uzakta Çıkar oyunbazlar ikbal katına Tepeler dağları alır altına Dostluk sürücüsü vefa atına Bindiği noktadan bin yıl uzakta Esasta her canlı mutlak bir ceset Dünyamız soluyan ufak bir ceset Evren teneşirde çıplak bir ceset Yunduğu noktadan bin yıl uzakta.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Nöbetçinin Vukuatı
Yüzbaşım, garajda nöbet tutarken Hatırıma sıla düştü bu gece Güngören'in horozları öterken Gönül kalktı yola düştü bu gece İçinde dışında yoktur yalanı Anlatayım dur başıma geleni Bir yar için düşüncemin olanı Sapanca'da göle düştü bu gece Bozhöyük'e vardım Güllü kadına Fal açtırdım Ülker'imin adına Gelin olmuş bak şu işin tadına Bizim kısmet ele düştü bu gece Kırk yıl geçse unutamam bu günü Olmuş bitmiş sevdiğimin düğünü Hep çözülmüş sırrımızın düğümü Maceramız dile düştü bu gece Kalbime ateşten vurdular yama Perişan bir halde döndüm kıtama Karakoç bildiğin KARAKOÇ ama, Bilmediğin hale düştü bu gece |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Oy Anadolu
Seni çok sevenler(?) çok örseledi Oy güzel vatanım, oy Anadolu... Açların çalıştı, tokların yedi Oy güzel vatanım, oy Anadolu... Yanan hep sen oldun, yakılan sensin Ruhuna çiviler çakılan sensin Şekilden şekile sokulan sensin Oy güzel vatanım, oy Anadolu... Sınırlar çizildi rüyalarına Yasaklar konuldu dualarına Hangi sesler hâkim semalarına Oy güzel vatanım, oy Anadolu... Ahlat’ın, Afşin’in, Söğüt’ün mahzun Evladın, âşıkın, yiğitin mahzun Tebessümün mahzun, ağıtın mahzun Oy güzel vatanım, oy Anadolu... Metrûk manastırlar ihya olmakta Hüzün, camilere mahya olmakta Yadlar başımıza kâhya olmakta Oy güzel vatanım, oy Anadolu... Üzerinden hak, adalet silindi Hayâ zırhı delik delik delindi Bu zelil duruma nasıl gelindi?! Oy güzel vatanım, oy Anadolu... Dün şehit kanıyla sulanan sensin Bugün alkollere belenen sensin Düşmandan sadaka dilenen sensin Oy güzel vatanım, oy Anadolu... Şehit torununa "sen sus" diyorlar "Vatan sevmek bize mahsus" diyorlar Her taraf toz-duman, kâbus diyorlar Oy güzel vatanım, oy Anadolu... Hariçten gelenler köprüyü tutmuş Dost, karşı kıyıda, seni unutmuş Hınzır yeller yaprakların kurutmuş Oy güzel vatanım, oy Anadolu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ölülere İhtar
Ey eski ölüler kalkın mezardan Dünyayı bir daha görün de gidin. O günler mi berbat yoksa bugün mü? Biz değil... siz karar verin de gidin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Postacı
Eylen bir haber ver, acele gitme Sevgilimden mektup var mı postacı? Yok deyip de beni perişan etme Sevgilimden mektup var mı postacı? Tel çekmiştim giden ayın üçüne Cevap gelmez korku düştü içime Karıştır çantayı bir bak içine Sevgilimden mektup var mı postacı? Uykumu dağıtan korkulu düşler Gün biten her gece yeniden başlar Ber evet dünyayı bana bağışlar Sevgilimden mektup var mı postacı? Hiç haber çıkmadı on pazar Beklerim saatler yıl kara uzar Zarfının üstünde KARAKOÇ yazar Sevgilimden bir haber var mı postacı? |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Rapor
Nere bassan bataklığa batarsın, Fikir dinsiz, merak deli, dünya cılk. Bozulmuş insanlar, Allah kurtarsın, Mide dinsiz, yürek deli, kafa cılk. Kart öküzler bağlanalı batıya, Cıvıklık bulaştı, birçok katıya. Ne temele güven, ne de çatıya. Duvar dinsiz, direk deli, oda cılk. İmanda nasipsiz, dinde fakirler. Akşam köşesinde küfür okurlar. Zaman tezgah olmuş, günah dokurlar. Usta dinsiz, çırak deli, kalfa cılk. At huysuz çıkarsa binilmez kardaş. Denecek çok söz var denilmez kardaş. Açlıktan ölsekte yenilmez kardaş. Hoşaf dinsiz, börek deli, çorba cılk. Çektiğimiz çile hesaba gelmez. Ay geçer, yıl geçer, yüzümüz gülmez. Toprakta bereket olurmu ? olmaz. Kazma dinsiz, kürek deli, çapa cılk. Kovuldu ülkeden ar, namus, haya. Asrileştik güya, uyduk modaya. Beden açık, yüzde yedi kat boya. Surat dinsiz, tarak deli, ayna cılk |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Reçete
Ey yüksek sosyeteye mensup modacı hanım, Eğlence zümresinin başının tacı hanım, Bu metod ki, sizlerin müsbet ilâcı hanım: Dışının görünüşü içinin aynasıdır; Açıl kızım utanma, bu devrin modasıdır. Yerindedir tahsilin, güzelliğin şahâne. Varsa Türk'ten tâlibin, bu çeşitli bahane. Bir ecnebî hovarda yakalarsan daha ne?.. Dışının görünüşü içinin aynasıdır; Açıl kızım utanma, bu devrin modasıdır. Flörtünün sayısı; en az on beş olmalı... Kimisi hâlis züppe, kimisi keş olmalı... Altın kolyen, kürk manton, taksin beleş olmalı. Dışının görünüşü içinin aynasıdır; Açıl kızım utanma, bu devrin modasıdır. İç votkayı, şarabı; sokaklarda nâra at. Medeniyet sizlerle yükselmektedir kat kat. Çeşni ruha gıdadır, her gün bir yatakta yat... Dışının görünüşü içinin aynasıdır; Açıl kızım utanma, bu devrin modasıdır. Hiç durma twist öğren, her gün baloya git; Tırnağını, yüzünü, dudağını boya git. Sun'î peyke varis ol, conilerle aya git. Dışının görünüşü içinin aynasıdır; Açıl kızım utanma, bu devrin modasıdır. Bazan düz pantalon giy, traş ettir enseni. Bin dolaş bisiklete, göster şöyle sen seni. Kabahat ailende, anlıyorum ben seni. Dışının görünüşü içinin aynasıdır; Açıl kızım utanma, bu devrin modasıdır. Artist ol, filim çevir; ismine yıldız derler... Bin kez kürtaj yaptırsan gene sana kız derler! Çıplak resim çektirsen, ne şahâne poz derler. Dışının görünüşü içinin aynasıdır; Açıl kızım utanma, bu devrin modasıdır. Mayoyla endam göster, git jürinin önünde Mahremini teşhir et her birinin önünde Seçil bir kraliçe imtihanın sonunda. Dışının görünüşü içinin aynasıdır; Açıl kızım utanma, bu devrin modasıdır. Hayır, inanma kızım! Bunlar hep istihzadır. Namus insanlar için en mukaddes meyvadır. Gençlikte hissiyatın belki seni aldatır. Dışının görünüşü içinin aynasıdır; Haddinden çok açılmak soysuzun modasıdır. Türk oğluna anne ol, iftihar et onunla; Elin soysuz züppesi bağdaşamaz seninle; Bu yurdun kızı isen şu sözü iyi dinle: "Dışının görünüşü içinin aynasıdır; Yapacağın düşüklük bize yüz karasıdır." |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Saati Yok Eremi Yok
Aşktan yana söz duyunca Ben hep seni düşünürüm Uçsuz hayaller boyunca Ben hep seni düşünürüm Yıldızlar kayar yüceden Renkler sıyrılır geceden Yüreğim sızlar inceden Ben hep seni düşünürüm Aklın ucu değer hiçe Yol ararım içten içe Kainat uyur sessizce Ben hep seni düşünürüm Korkunun bittiği yerde Haz duyarım ince ince Bir mezar görsem bir yerde Ben hep seni düşünürüm Zaman hep sonsuza akar; Meyve dökülür, dal kalkar Çiçeklere bakar bakar Ben hep seni düşünürüm Rüzgar eser ilden İl'e Sağlıkta bitmez bu çile "Var"dan öte, "Yok"ta bile Ben hep seni düşünürüm Kaynak: Dosta Doğru |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Saç Meselesi
Karlı dağlar gibi dik durur başı, Bahar bulutuna benzer saçları. Ayrı bir konudur kirpiği kaşı, Yaralar bağrımı ezer saçları. Kaç gönül takılı kalmış telinde, Dalgalanır omuzunda, belinde. Bazen ak gerdanda, bazen alında, Yayladan yaylaya gezer saçları. Yanakları çiçek açmış nar gibi, Gözleri çağşaklı bir pınar gibi, Göğsü mor sırtlara yağan kar gibi, İlla hepsinden güzel saçları. Bağlar ki esen yel atmasın diye, Görenler itiraz etmesin diye, Kimsenin gözüne batmasın diye Akşamdan akşama çözer saçları. |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sana Geliyorum
Görmeden, doğduğum gecenin seherini Ellerim değmeden anama, Ve günah izi yokken dudaklarımda, Bebeklere has bir dille ağlayarak, SANA geliyorum SANA Çırıl- çıplak Köklerim sığmadı zamana; Silktim ham meyvelerimi utandım da, Bir garip ağaç oldum aşk ülkesinde, Kutsal duygularınla donandım yaprak yaprak SANA geliyorum SANA Dal- budak Ne bir dürüm ekmek var heybemde Ne içecek suyum kana kana... Bir tutam umutla düştüm yollara, Bazan yürüyerek, bazan koşarak SANA geliyorum SANA Yalınayak Yollar uzadıkça yük ağırlaştı, Ateş düştü gönlümdeki harmana Bıraktım ağrıyı, sızıyı bir yana; Hasretinden ipil ipil yanarak, SANA geliyorum SANA Bir avuç toprak Seyrettim uzaktan benliğimi ki, Et, kemik, kan değilmiş mana Habibin hakkına, İsmin hakkına Af dilemek için ağlayarak, SANA geliyorun SANA Ya HAKK... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|