![]() |
|
![]() |
#1 |
Banned
Teşekkür Etme: 1 Thanked 2 Times in 2 Posts
Üye No: 44100
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 2150
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gülüşüm Bayram Benim
Gürültülü şarkılar dinleyip Bir gazetenin Nasılsa boş kalmış yerine Şiir yazıp Gülüp Dünyayı seviyorum Gülüyorum Anneler günüm bugün Daha fazla özlüyorum yârimi O günde bu gün olsun o zaman Dostumu aramalıyım birazdan Şekerli birşeyler yiyeyim ki Aklıma bayram gelsin Güldüm Gülüşümle Bayram sunuldu bana 21 Şubat 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gündüz Düşü
Hüznü, Gecenin geç Saatlerine kurmayı Bırakıyorum işte şu saat Güpegündüz şiirler patlasın Gönlüm bitmez gebeliğini Doğursun artık diye. Yüzyıl çeker belki Gecenin ağaran saçlarıyla Aramdaki mesafe Kopkoyu *******in Haritasını İşte şu kayan yıldızın Gözlerinden çıkarıyorum. Kopkoyu ağaçlar hayal ediyorum Dallarında adamlar sallanan Göğsüm biçare eczalardan Şifayab olmayacak kadar Hırlamaya devamda. Keskinim Hayata çekilmiş bir kılıç gibi Artık görmüyorum Antik devirlerin Akıllı adamlarını Ve hiç umurumda değil Artık Mitolojik hikayeler de Varsa yoksa savaş Varsa yoksa ölüm Varsa yoksa intikam Varsa da Yoksa da Hikmetsiz hakimiyetsiz Bir piçin peşindeyim kıyasıya Kıyasıya kovalıyorum Ömrün kırık zamanlarını, kıyasıya Kıyasıya kıyıyorum Şafakların canına İşte bıraktım şuan Şu saat Hüznü gecenin geçlerine Kurmayı Bıraktım. Ve Patladı şiir... Eylül 2002 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Güz Girer Kapıdan
Rüzgar elinde bir demet hüzünle Çıkageldi gittiği yerden Tomurcuksuz bir bahar Geldi geçti ömrün kıyılarından Bir yaz gecesiydi Ve bir sabır imtihanının Çetrefil sorusuydu yıldızlar Gözbebeklerine Dünyayı yüklemiş atlılar Koşar durur damarlarımda Evler, yaşarmış gözlere sığınak Yüzler evlerin içinde Yaz gecesi sesidir belki Böylesine serin Tırmalayıp durur duyularımızı Zaman Kirpiklerinden geçmiş gibidir Bir Yusufcuğun Öylesine mahsun ve kederli Gelip geçti Tomurcuksuz bir bahar Ömrün kıyılarından... 2000 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Güz Sarısı İçimi Boyamadan Önce
Güz sarısı içimi boyamadan önce Servi düşü göğsümü yoklamadan önce Kılıcın kabzanın gürzün hatrına Vazgeçtiğim her savaşın hatrına Kalemin kağıdı katli başlamadan Öfke ısısıyla aklımı haşlamadan Anla sonsuz düşümü ağaç kokuşlu sevda Güz sarısı içimi boyamadan önce Uzan yanıbaşıma kör deme kambur deme Lûtfet sesinden katre hor deme sağır deme Yaz 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Güzel Atlar
Güzel atlar Ey... Güzel atlar Seyreltin başımın Başdöndüren hızını Yağmura bu kadar yüz vermeseydi Eğer sonbahar Karlayamayacaktı belki kış Vasıl ruhları Güzel atlar Ey... Güzel atlar Azaltın ömrümün yeknesaklığını Yeminlere sarılmış bir sıcaklıkla Sarınabilirken yâr üşümüşlüğü Korkulara avans vermesin Ceset yiyen canavar Güzel atlar Ey... Güzel atlar Sağaltın sisli puslu endişelerimi Tomurcukları tokmakla ezen yeryüzü Kesif kokusuna katmadan Sabahın billur aydınlığını Uyandırın beni aşkın ılık rüyalarına Güzel atlar/ Ey.../Güzel atlar 9 Şubat 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Hasret
Hasret içimdeki bir yanardağdır Yakar patladığı zamanlar beni Hasret ki bu dağın coştuğu çağdır Boğar çıkardığı dumanlar beni Miftahsız pranga ayaklarımda Daim zonklamadır şakaklarımda Zulmünün karanlık sokaklarında Kurtarmaz ettiğim amanlar beni Hasret bir ağacın gölgesindedir Ötüşen kuşların hoş sesindedir Sevgilinin en son busesindedir Vuslatta tanımaz ormanlar beni O bir zalimdir ki nemruttan zalim Bağırsam dinlemez, anlamaz halim Yirmidört saatte yirmidört talim Yaptırır hüzünle harmanlar beni |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Hasretim Sana
Eyleme etme gel esmer lisânım Dağılmaz bir siste,hasretim sana Şairim dediysem bende insanım Benden şiir iste,hasretim sana Ben seni gül diye koklamadım mı Sırrını kalbimde saklamadım mı Aşkımla ruhunu yoklamadım mı Şi'rim şimdi hasta,hasretim sana Sılayı gurbete karıştırdıysam Geceyi gündüzle yarıştırdıysam Gözümü yaş ile barıştırdıysam Hepsini gör işte,hasretim sana Lavları fışkırır içimde hüznün Gözlerim resminde içimde hüznün Lâl-û şarâp gibi içim'de hüznün Yüreğim o pusta,hasretim sana İsyana az kaldı bekle hele dur Ben öldüm dedikçe biraz daha vur Önüme diktiğin bir aşılmaz sûr Kederim mahpusta,hasretim sana Sevdiğim bu sana açık beyândır Halim ele gizli sana âyandır Kolaysa hasrete beni dayandır Dinle bir yol sus'ta,hasretim sana Mücrimim cezamı ver hadi yarim Aşıkım kalbimi gör hadi yarim Diyardan diyara sür hadi yarim Asi gönül yasta,hasretim sana 27 Mart 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Hayın
Yıkasın ruhumu peri kızları Sabah serçeleri ötmeden önce Kalbim kararmadan ve haşlanmadan Öfkenin kazanında Gelecekse gelsin altın tepsileriyle Girizgahsız bir kitabı açıyor gibi Sessiz derinden Gelecekse gelsin kandilsiz meleklerim Ardıma bakmadan kaçıyorum Bir dağın esrarlı gürültüsünden Beynime dayanmış laf-ı güzaflar Aklımı hançerler mana-i mefhum Kalbi kırık çocukların cesetlerini Yedirdim beş paralık fahişelere İsyanı sükutla atlatmak gibi Eski bir başarısızlığım var Sakindir Suları mavi mayınlara döndüren Adamın bakışları Kel kör yapayalnız bir hükümranlıkla Hakim olmak gibi Sükunetle toprağa Toprak ey onulmaz kederim! Göğsündeki çiçekleri Kurşuna dönüştürdüm Biyolojik bir ihanetle gireceğim koynuna Varmısın? Benimle yatarmısın? Eylül 2006 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Hey ON Dörtlük ON Dörtlük (Geldim Gördüm Yenildim)
1... Kalemi çıldırttım yine bu gece Nefsime yenildim aşkına geldim Kazarsam çıkarmı aynı bilmece Kastettim uykuya uykuna geldim 2... Rüyayı yordurdum ak sakallara Geçmişi gördürdüm telve fallara Yine adın ile düştüm yollara Mesafeyi yordum yurduna geldim 3... Güze kızdım yaz baharı bulmadım Bağlar bozdum asmaları yolmadım İçtim şarabını sarhoş olmadım Başı dik alnı ak bağına geldim 4... Dağlarda kar kaplı yollar hep açık Resimler örtülü anlam apaçık Dizinin dibinde duru apaçık Hasreti dindirme çağına geldim 5... Gitme dedim dinlemedin ahımı Piyonlara mat ettirdin şahımı Veziri olduğum padişahımı Öldürdüm.Gönlünün tahtına geldim 6... Kurt kuzuyu yemiş ise ne çare Kuzu kurda yemiş ise ne çare Sevdiğim gel demiş ise ne çare Uydum çağrılara ahdına geldim 7... Ay geceden çıkmaz oldu içimde Periler gezindi bin bir biçimde Sen olmasan ben aslında hiçim de Ayarttım aklımı bahtına geldim 8... Nefesim tıkandı esen yellerde Mısralarım aktı gitti sellerde Bıraktın ruhumu mahsun hallerde Gurbetine düştüm sılana geldim 9... Öfkemi savurdum ruh harmanında Zamanı akladım yar fermanında Aklımı zorladım âh devranında Doğruya kastettim yalana geldim 10... Heves ettim sana şiir yazmaya Sen devam et mezarımı kazmaya Aşkı bulmak için kalbin kazmaya, Ahdettim.İçini talana geldim. 14 Şubat 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Hicret
Kederi saçlarından sürükleyip Getirip çöle atan kahır Lezzetsiz bir üzüm tanesine Bin asma feda eden aptallık Geriye dönüş yok zamanın iplerinden Arkaya bakanların gözpınarlarından Su içer şeytanın çocukları Tozlar sisler sıcaklık Sallantılı bulantılı bir hicret olsada Geride hurma bahçeleri kalsada Gider gidecek olan gideceği yere Arkasına bakmadan bir yol Bir yola düşmenin ferahlığıyla Dostun dizinde uyumakmı Sevgiliyi dizlerinde uyutmakmı Yolcuların yılanlardan çaldığı esinti Kanatları ağlara bulanan kuşlara Öpücükler sunmalı öyleyse Çok durmamalı Yola çıkmalı o zaman... 24 Ocak 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|