![]() |
![]() |
#101 |
Uzman ®
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 16 Thanked 27 Times in 23 Posts
Üye No: 43364
İtibar Gücü: 1869
Rep Puanı : 3450
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Offf Aşkkk
Canımın canı, gözüm, elim, ayağım, Kalp çarpıntım, ince sızım, Seni aramaktayım, seni ya... Kimbilir ne yapmaktasın, Belki yürüyorsundur yolun birinde, Ya da duruyorsundur, başın önünde, Bilmiyorsun ki bir bekleyen var seni... Kader bu biliyorum, bekletiyor bak bizi... Gönül diyor ki sabret Az kaldı hadi gayret.... Ömür gitmez mi, gidiyor elbet Nerdesin a canım, Bir bekleyen var seni... Adın bilmiyorum ki sana sesleneyim, Neredesin kim bilir yakınına geleyim... Al yatır dizlerinde, yorgunum dinleneyim... Sıkıldım saklambaçtan, kime dertleneyim.. Offff... aşk gel hadi. Kızmak üzereyim... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#102 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Oğul
Küçüksün oğul küçüksün anlamazsın ki beni Bilemezsin ana yüreğinde neler neler gizli Kirpiklerinden kayıp giden her damla gözyaşı Yüreğime düşen yıldırım gibi, acıtır canımı Yüzünde olunca gülücükler içimde dalgalanır deniz Mutluluğun mutluluğum olur, Sende kaybolmuşsa gülücüklerden iz, Söner gökyüzündeki tüm yıldızlar ******* uzar, gün doğmaz olur. Umutsun sen, geleceğe uzanan yol gibisin, Sana her sarıldığımda kalbime dolan sıcaklık, Aşktan da öte ne varsa işte o sensin. Sonu olmayan sevgide oğul, yüreğimde gizlisin. Ömrüm senin olsun oğul Mutluluğum, sevincim, senin olsun. Hüzünlerin, benim olsun oğul, Acılar senden ırak olsun. Sen hep yağmurlar gibi duru kal oğul, Çorak kalmasın bulut kokan yüreğin, Güneş gözlerin sönmesin oğul, Kışı yaşatmasın, Yaşatamasın sana sevgini verdiklerin Doğa nasıl yeniliyorsa kendini Sen de yeniden çiçeklen bahar gibi Mevsimlerden kışa getirmişse zaman seni Yılma oğul uzat başını göğe asi bir kardelen gibi Mutlu Kal oğul, Gün gelip biz hayatından gitsek de Sen var ol, akıp giden zamanın varlığı gibi Yüreğinin derinliklerine bak oğul Kendi gözlerine, ellerine, dudaklarına bak Özlersen gün gelip babanı ve anneni aynaya bak oğul, Kalbindeki sevgiye bak, İşte orada bulursun bizi. 19 AĞUSTOS 2002 PAZARTESİ SAAT 16 48 Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#103 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Öksüzsevindiren
Öyle bir an geliyor ki Derinleşiyorsunuz içimde... Kandilli küfürler gizlenirken dilimde Adını koyamadığım bir özlem öksüzsevindiren arıyor gözlerinizde.... o gözleriniz, bir kez değmişti gözlerime şaşkındınız, sorguluydu bakışlarınız yüreğim göğüs kafesimi parçalamıştı o an belki de anladınız... aşığım size, hem de deli gibi... hiç tanımadan, hiç dokunmadan teninize nakkaş olup içime işledim sizi... isminiz dilimin ucunda, dimağımda gizli şimdi yazılarınız aramızda kör duman var sizinle kara çalı olmuş korkularınız Bir sahra da kaybolsun istiyorsunuz belki Sığ aşklarınız... Duyumsamaktan ürküyor sıcaklığımı dudaklarınız Sürgülü elleriniz ayaklarınız... Bir gün ansızın çıkacağım yolunuza Söz verdim dudaklarıma Belki eylül belki nisan ayında.... Öpeceğim sizi... Çözülecek ellerinizden ayaklarınızdan sürgüler teniniz alev alev Mührümü kondurup dudaklarınıza gideceğim... kara çalıları biçeceksiniz gidince ben gözlerim bölecek uykularınızı her gece dirhem dirhem Ve bekliyor olacaksınız siz de bir öksüzsevindiren.... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#104 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Ölü Ellerinden Farksızdı Rengi
Gözlerini böyle görmemiştim hiç Kırılgandılar Zerre zerre cam kırıklarıydılar... Gecenin geç bir saatiydi beni uyandırdığında Dudakları titriyordu kendi soğukluğunda... Tuttum ellerini Ölü ellerinden farksızdı rengi Cansızdı parmakları Görmese gözlerim yaşadığını Elinin soğukluğu ellerimi öldüğüne inandırırdı... Gözlerinin altını cam kırıkları mı kesmişti Zerreleri akarken yanaklarından Ya şu titreyen dudaklarından Ne söyleyecekti İçindeki yıkımları mı? Aldanmışlığını mı? Yoksa bitmeyen yanılmışlığını mı? Saati kim bilir ne zaman nerede durmuştu Zaman onu kendine çektikçe o hep geriye geriye gidiyordu... Gözlerinin içine baktım... Saatlerce... Hıçkırıklarına asılı kaldı kulaklarım Ve titreyen dudaklarına dokundum... Yavaşça aynaya sokuldum... Sus dedim sus... Saat geç oldu... Uyanacak.... Seni böyle görünce ağlayacak.... Cam kırıklarını topladı yanaklarından parmaklarıyla Sessizce son kez baktı gözlerime giderken Yorulmuşluğun sesi vuruyordu söylenmeyen sözlerinden hiç kalkmadan uyumak ister gibiydi güneş doğarken.... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#105 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() ÖlÜmE DeĞeR gibi
Rengi yok sevdanın Yorgun sabahları doğururken gece Kara çarşaf giyinmiş gibi Örtünür yürek tesettür vaktidir o vakit yürekte... bin çeşit peçe takmış kadınlar, yalan gülümseyişler, bilinçli aldanışlar. Bir tespihin taşlarını sayar gibi Aşklarını sayar ellerinde deyyuslar... Aşkın sevdanın adı da tarih Kendi de bir varmış bir yokmuş Bir eski masal Çatlatır göbeğini şair yalanda gerçeği arar.. Bu muydu aşk? Acı mıydı? Sızı mıydı bir buseyle oynaşan? Bir çift güzel göz müydü? Gözbebeğine yansıyan... Bu muydu aşk? Soluğu kesilmiş iki nefes miydi? Karanlığa gizlenmiş Anlık bir heves miydi? Neydi aşk? Tenine değmek miydi? Ölüme değer gibi, Sevmek miydi? Neydi? AŞK neydi? Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#106 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Ölümsüz müsün?
Gün gelecek, gül yüzlüm, güleceksin üzülme Gün gelecek, dikenler batmayacak tenine, Ağlamaklısın kirpiklerin ıslak mı yine, Ölümsüz müsün ki bu gam, bu keder niye, Ölümsüz mü ki evren, telaş içindesin... Kaç yazı bitirdin, kaç kışı eskittin. Daha dün, kucakta gezmekteydin... Daha an geçmedi ki üstünden, Sen ne güzel gülerdin... Acılar, üzüntüler, geçmiyor mu sanırsın... Aşka inanmışsan daha çok aldanırsın... Büyüdüm diyorsun da, farkına varmaz mısın... Adem, Havva kalmış mı yaşadığın bugüne.. Ömür bak nasıl geçti, hala uyumaktasın... Gerçekle, hayali niye bir tutmaktasın... Umudun yitirirsen, yarına varamazsın... Varacağın yer yine ölümsüzlük değil mi? Ah canım benim, yarını anlat bana, Şafak yırtarken göğü, nerede olacaksın... Belki yine uykunda aşka koşacaksın... Uyanınca tuttuğun boş bir rüya değil mi? Yırtılan gök nerede, bak karanlık değil mi? Sonsuzluğu arama yok gül yüzlüm, ölüm var... Acılarla kıvranma inan doğan bir gün var... Mutluluğa aldanma onun da bir sonu var... Senden geriye kalan iki satır değil mi? Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#107 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Ömrüm Eksiliyorsun
Ömrüm uçuyorsun elimden Tutmak ne mümkün Gün geçmiyor ki üstünden Eksiliyorsun... Eksiliyorum... Geldimdi daha dün, Yaşadım mı bugün. Yarına Allah Kerim Bakarsın severim... Ömrüm oyun ediyorsun... Dağılmışım ben yerlere Toplamadan gidiyorsun... Aşk var sende, sevgi var, duygu var İnanmıyorsun bana Bende deli yürek var... Eksiliyorsun ömrüm, Eksiltiyorsun... Çizgilerin nakış nakış tenime işliyorsun... Kar olup yağıyorsun tepelerime, Aşk olup fısıldıyorsun çeperlerime Acı olup çöküyorsun, *******ime Benden beni götürüyorsun... Eksildikçe günlerim Sen acıyla gülüyorsun... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#108 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Salkım Ağaçları
Salkım ağaçlarını döver rüzgar Bulutlar kapatırken gözlerini güneşin Yaprak mı çekti ellerini dalından Yoksa dal mı vazgeçen yaprağından Akşam yelinde cam kırıkları sözler Işıldamakta Alagüne saklanmış salkım ağaçları Aldırmazdı rüzgara aşk, daha dün Cam kırıkları mı kesen yaprağı Soyunuyor salkım ağacı Yavaş, solgun Yapraklarda sessiz bir teslimiyet Düşüyor gölgesine bir ömür tutunduğunun Biraz kırgın halleri, Yüzleri çokça yorgun... O muydu terk eden solacağını bile bile Yoksa dallar mı istemeyen keyfince Kim terketti kim önce, Yaprak solacak Üşüyecek ağaç Ne fark eder ki Dönüş olmayacak.. Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#109 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Sana Baharı Anlatmayacağım Artık
Sana baharı anlatmayacağım artık Ne ağaçları bürüyen çiçekleri duyacaksın benden Ne de katre olmuş çiyleri Düşünmeni de istemem gücendiğimi Kemikleşen yokluğuna Alıştım belki de az buçuk Kelimelerimin çoğu bekleşiyor şimdi bir kovukta Alev rengi sözlerim de ıslandı Nisan yağmurlarında... Güneşin ihtişamına bile aldanmıyorlar şimdi Beklemiyorlar da çıkagelmeni... Göçebe yüreğin belki bu bahar şehrime uğrar sanmıştım... Ondandı baharı dilime dolamışlığım, Kırlangıç fırtınaları başlamadan gelmeliydin... Üzüldüğüm yokluğun değil, aşka aldanmışlığım... Dedim ya, sana baharı anlatmayacağım artık Ağaçlara tutunan çiçekler de toplanıyorlar yavaş yavaş Kırlardan hüzünlü uğultular yükseliyor, ölüyor çoğu Çoğu hızla değişiyor... Hasat zamanına kadar yazmayacağım sana Şiirlere yazacak kelimelerim,ıslak, kırılgan Bekleme artık alev rengi sözleri dudaklarımdan Dökülmeyecekler... Söz verdim yazacağım şiirlere Kelimeler de seni giyinmeyecekler... Hasat olduğu vakit ben yeni tohumlar atacağım içime Yeşermek için baharı bekleyecekler... Kırlangıç fırtınalarından önce yetişecekler.... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#110 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Senden Sonra Uyanışlarım
Dili yok, mühürlü dudakları Gözleri keşke kokulu söndü sönecek bir mum kendi karanlığında Yandıkça kirpiklerine akıyor ayrılık, soğuyarak donuyor bakışlarında Birkaç kırık sözcüğün fısıltılarını dinliyor Susarken bir çığlık yükseliyor, sessizlik sağır da edermiş Yeni öğreniyor... İçinde can çekişen umutların ayak seslerini duyumsuyorum Sığınak arıyorlar hayatta kalmak adına Ve karartma günleri Aşk saklanıyor kanlı sokakların kuytularına... Ayrılık tutmuş köşe başlarını yüreğinin, Acı diriliyor yavaş ve derin... içindeki mevzilerini yakarcasına terkedilmişliğinin Bir sigara yakıyor, alevin aksi düşüyor bakışlarına, Gözlerindeki yaşlar alazlanıyor.... Birden tutuşuyor gecenin sessizliğinde, Kıvılcımlar ateş alıyor saçlarında Küller bile yanıyor avuçlarında, Aşk saklanıyor kanlı sokaklarının kuytularında.... Uzaktan seyrediyorum, dokunmaya korkarak tenine Sonra neden aniden dokunuyorum.... İrkiliyorum soğukluğundan ve Uyanıyorum soğukluğumdan Bir mum yakıyorum karanlığına Açıyorum perdeleri Nefesim vuruyor soğuk pencereye Buğulara düşüyor gözlerin Sana benzetiyorum geceyi en çok O da senin gibi karanlık, senin gibi var yok arası Yokluğun nasıl tutmuşsa içimdeki sokakları Gece de tutmuş rüyaları Kabusların uğrak yeri uykularım Ve uğultulu bir ölüm senden sonra uyanışlarım.... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|