![]() |
![]() |
#1161 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ah Bir İçime Sığsa Şu Dünya
1/: Akvaryumda balık olsam Gezsem sudaki dünyayı Sonra okyanusta balina. 2/: Saksıda çiçek olsam Gezsem yemyeşil dünyayı Sonra ormanlarda akasya. 3/: Göğüslerde yürek olsam Sevsem hepsini çocukların Sonra içime sığsa dünya. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Problemler Haber Verdi
1/: Kuytu bir yerde bir sütçü İki litre sütüne Bir litre su katarsa... Problemler haber verdi Duyunca bunu çocuk: 'Sütçü amca dur su katma İçeceğim saf sütüme.' dedi Hatayı engelledi. 2/: Kuytu bir yerde bir depo Dolup tek musluktan Yüz litre bir saatte Boşaltırsa diğer vanadan... Problemler haber verdi Duyunca bunu çocuk: 'Bir musluktan doldurup İkincisinden boşaltma Dur sucu amca terkosu.' dedi Yanlışlığı önledi. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1163 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ah Nerde Eski Pabuçlar?
1/: Ya bayram bayram kokarlardı, Ya da düğün düğündü günlerimiz. Her gün neşe yazardı takvimlerimiz. Asıl işi limanda hamallık olan, Ve boş zamanlarında Pazarda tellallık yapan babam, Bit pazarını uzun uzun tarar da, Acele yetiştirirdi sabaha 'El gördülük' birer takım elbise Artık diyecek yok keyfimize. 2/: Ya bayram bayram kokarlardı, Ya da düğün düğündü günlerimiz. Yeni boyanmış olurlardı gıcır gıcır. Az kullanılmış 'el gördülük' pabuçlarımız Ya reçine reçine kokarlardı. Ya da, badem yağı sıvalı olurdu üzerleri. Yitirmeyelim diye annemiz kalabalıkta, İplerini kırmızı kırmızı bağlardı. Zıplardık havalara: 'Bu günü de kurtardık.' diye. Artık diyecek yok keyfimize. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1164 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Plastik Deniz
Biz yeşil dostu Mini minnacık çevrecileriz İstemeyiz katiyen plastik deniz Her aldığı şeyi ne olur? Denizlere atmasın elleriniz Balıklar yüzsün mavi sularda Yüzmesin ne olur? Başıboş pet şişeleriniz Biz yeşil dostu Minik çevrecileriz Hiç ama hiç istemeyiz Kirlenmesin tertemiz çevremiz. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1165 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağzı Kulağında Erbay Ağabey
'Erbay Kücet'e' 1/: O bizim Erbay ağabeyimizdir, Ağzı kulaklarına varan anlı şanlı beyimizdir, Komik fıkralar meşin çantasında, Islık cebinde neşeli kahkahalar taşır, O gülünce ağzı kulaklarına ulaşır. Trabzonlu Temel'in asker arkadaşıdır bildiğim kadarıyla, Namık Kemal ile silistre'de de çarpışmıştır, Yani Baltacı komutasında Katerina yengemize karşı, Bir de utanmadan anlatır bunu, Onun unu her zaman çuvalında hazırdır, Eleğini asmaz duvara, her daim elindedir. Beynindedir muzipzade tilkiler, O bizim Erbay ağabeyimizdir, Gülelim diye bekler... İster ki neşelenelim ve kam alalım dünyadan, Bir dayısının kayınbiraderi İncili Çavuş'tan dem vurur, Bir döner halasının oğlu Bekri Mustafa'dan... O bizim Erbay ağabeyimizdir, Bir Fransız, Bir İngiliz, Ve Bir Türk'ten komik fıkralar dökülür dudaklarından, Çünkü o dağarcığında bin bir neşeli anekdotlar taşır, O gülünce ağzı kulaklarına ulaşır. 2/: Aslında o herkesin Erbay ağabeysidir, Ama yine de 'Ağabey...' der herkese, Her bir sese kulak verir, Yan cebinde neşeli hatıralar taşır, O gülünce ağzı kulaklarına ulaşır. 3/: Aslında o Erbay ağabeysidir cümle milletin, Yani herkes ile koklaşır düğün dernekte, Ve sevişsekte, dövüşsekte hepimizle anlaşır. Sağ kulağının ardında neşeli sohbetler taşır, O gülünce ağzı kulaklarına ulaşır. 4/: Dedik ya o Erbay ağabeysidir tel dikişli kitapların, 'İlerleyelim Beyler' diye uyarır otobüsteki uyuşukları, Bazen sapıtır (Ahmetyozgat'ın aklına uyup,) 'Kendi Kilisesini Kendisi Kurar' Trajikomik öyküler yazar kimi zaman insanlar gülsün diye. Bayramlarda hediye şiirler dağıtır cıvıltılı çocuklara, Yani 'Fıkır Fıkır Fıkralar'ın ardına düşer, Kimi zaman 'Şirin Şiirler' deryasına sürer atını, Ama her daim dudağının kenarında kırmızı gülücükler taşır. O gülünce ağzı kulaklarına ulaşır. 5/: Yani ey şiir ehli, Başka söze ne hacet, İşte budur bizim Erbay Kücet... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Radyonun Can Veren Pili
1/: Sesi kısılan radyomu Takınca canlandıran pili Taksam mesela bu gün ölen kedime Bunu düşünüyorum hep kendi kendime Aynı suskun radyo gibi Can verir mi ola ölen kedime Bunu düşünüyorum Kendi kendime. 2/: Sesi duyulmayan radyomu Takar takmaz canlandıran pili Taksam mesela ölen dedeme Bunu düşünüyorum hep kendi kendime Aynı ölü radyo gibi Can verir mi ola ölen dedeme? Bunu düşünüyorum her gece Kendi kendime. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1167 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ahmet Devam Et
1/: Dağlarda bir küçük çoban Kırık kavalı yavan yavan ağzında İnce ve uzunca çalar benim için: 'Ahmet hey Ahmet! Çobanlığa devam et.' 2/: Tamirhanede bir küçük çırak Pervanesi bozuk araç motoru önünde Çekiç, tokmak ve balyoz ile düzeltir Düzeltir sırf benim için: 'Ahmet hey Ahmet! Çıraklığa devam et.' 3/: Kasabada bir yaşlı bakkal Bozuk terazisi önünde Kilo kilo tartar benim için: 'Ahmet hey Ahmet! .. Bakkallığa devam et.' 4/: İnşaatta bir usta boyacı Kılı dökük fırçası sağ elinde Duvarları boyar benim için: 'Ahmet hey Ahmet! Boyacılığa devam et.' 5/: Dairede bir yaşlı memur Plastik çerçeveli gözlüğü Ha düştü ha düşecek gözünden Ya da kayacak burnunun kemerinden Rengi solmuş ceketinin ipliği Sarkıyor kırk yerinden Bütün deneyimleri benim için: 'Ahmet hey Ahmet! Memurluğa veda et.' 6/: Cami avlusunda bir yaşlı dede Yetmiş yıllık yaşadıkları ardında Puslu önü ise ıpıssız Bazen dalıyor uzaklara fersiz gözleri Taa altmış yıl öncesine Anımsıyor dağlardaki küçük çobanlığını Hatta tamirhanedeki çıraklığını Sonra bakkaldı bir zamanlar Bir aralık inşaatlarda boyacı Yaşadıklarını tekrarlar bir bir Anımsar acı acı Hele o dairedeki memurluk yılları Gitmez bir türlü bakışlarının önünden İki damla yaş akar Yaşlı gözlerinden istemeden Bir yaşlı dedenin eli kayar omzuma Bütün tecrübeleri benim için: 'Ahmet hey Ahmet! ” der “Çocukluğa devam et...' Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1168 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aile Boyu Öksürük
1/: Hemen hemen her sabah Yataklarımızdan doğrulunca biz Hepimiz elimizi ağzımıza kapatırız Başlarız leylekler gibi taktaklamaya Saklamaya gerek duymadan… 2/: Önce dedem başlatır sabah nöbetini Ta ciğerinden öksürür: 'Öhö öhö! ' 3/: Babam gelir peşinden dedemin: 'Küt küt! ' 4/: Ninem karşılık verir yan odadan: 'Pöh pöh! ' 5/: Annem durur mu hiç? O da karışır leylekler korosuna: 'Köh köh! ' 6/: Sıra bana gelince Nasıl öksüreceğimi bilemem Susarım ve hiç öksüremem. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1169 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Rakamlardan Mesaj Var
5/: Beş: 'Arıyorum kendime Şöyle elli ayaklı Güzel mi güzel bir eş.' 6/: Altı: 'Beşin üstüyüm Yerim yedinin altı.' 7/: Yedi: 'Sağırım biraz Af buyurun Altı ne dedi? ' 8/: Sekiz: 'İki sıfır üst üste Yani sıfırlar ikiz.' 9/: Dokuz: 'Tek rakamların en büyüğüyüm Ve bir rakamlı sayıların ağabeyi Sekizin arkasından Önce gelirim ondan Sağım solum önüm arkam sobe Bana uyak bulmayan ebe.' 10/: On: 'Sayıların ilk çifti Bir bey ile sıfır hanım Yaşarlar sıralarında Sevda ile Umutlu ve mutlu Oğulları bir sürü Kızları dolu dolu.' 11/: On'um: 'Çift rakamların ilki Tek rakamlarda sonum.' Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1170 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aile Televizyon Karşısında
1/: Otururuz hemen her akşam Televizyonun karşısına ailecek. Babam öyle bir dalar ki ekrana, İlgilendirmez onu sağ sol. İlle futbol İlle de futbol! 2/: Otururuz hemen her sabah, Birlikte beyaz camın karşısına. Annem sinirle susturur bizi, Varsa yoksa pembe dizi, İlle de pembe dizi... 3/: Eğer bu gün okul tatilse, Ödevlerim de bitmişse, Yani boştaysa elim, Benim için varsa yoksa, İlle film, ille de çizgi film! 4/: Haftanın hemen her gününde, Kumanda ablamın elinde, Gezin ha babam gezin. Onun için varsa yoksa, İlle magazin İlle de magazin! Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|