![]() |
![]() |
#111 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yalan
Aşk! Süslü giysilerin altında Kuru bir tende Kalpsiz bir bedende Kuruyan iskeletin Ufalanan parçaları... Aşk! Kıvılcım değil Küle döndüren Yüzündeki bulutların Yağmur damlası. Ben, Giysisiz Yangınsız Şatafatsız Bataklık Çiçeği... Yalan güllerin sevda sözleri... Arzu Altınçiçek |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Balkız dan mektup
Delinin biri yazmış dersin ya Bir diyeceğim var yine de... Ker*** duvar arasında Açtım gözümü dünyaya Dokuz çocuk Üç öküz, dört inek Yirmi de koyunu vardı babamın Anama hasret büyüdüm Koca gün tarlada ırgat Akşam babama kadın Dedemle, nineme gelin ...Eli hiç değmedi saçıma Ya çamaşır leğeninde Ya da sarı kızın memesinde Elleri nasır, Topukları çatlak Bildim bileli al basmalı bir entari üstünde Bir de kiraz oyalı yazması Kınalı saçlarını soluklayana kadar Kokusunu toprak bildim yıllarca Hasan’mış ilk oğlu babamın Okul yolunda Dayanamamış soğuğa Kar düşmüş üzerine Kırmızı yanakları Cam gibiymiş Buzdan heykelmiş bedeni bulduklarında En büyüğümüz Ayşe ablam Onüçünde vermişler muhtar oğluna Onbeşinde bir oğlu vardı dizinde Bir de kızı karnında Ne yoklukla okuttu babam Mehmet abimi Kasabaya gönderdi Öğretmen çıkacaktı Köy çocuklarını okutacaktı Sarhoş bir şöförün tekeri Kestirdi ayaklarını Ali, yağız delikanlı Keskin nişancı Ağanın çiftliğinde Dayımın adını vermiş dedem ona Deli Osman dedikleri ortancamızdır Traktörden düştü sünnet düğününde Tezek toplar, balya yapar Öyle mutludur ki dolarsa o gün çuvalı Bağdagül Mayıs ayında açmış gözlerini Gül kokulusu ninemin Yanağında gamzesi Yüzü nur, sesi billur Topraktan iyi anlıyor kardeşim Umut Adı gibi ekiyor tarlamızı Elleri bereketli Yüreği kadar verimli hasad zamanı Yaşar okudu, adam oldu Şimdi mahkeme salonlarında Üç kuruş maaşla Kürsüde adalet için direniyor Düzeni bozuk ülkemde Aydın’la dört yaş var aramızda Çoban oldu komşu köyde Dağlarını gezer sabahtan akşama Kaval yerine saz vardır elinde Yanık yanık türkülerinde Buram buram tüter Anadolu Ben en şanslısıymışım bizim evin Balkız demiş rahmetli babam Daha doğmadan adıma ... Hepimiz bir bahçedeydik bir zamanlar Sabah çilli horozun sesiyle uyanır Bir siniye onüç kaşık dalardık Sarı kızın sütünü içerken Ciğerlerimize dolardı Ilgaz İlk papatyayı hep babam söylerdi Baharı da gördük bu yıl diye Ama bu kez sondu baharı Başakların arasında Saplanmıştı sol göğsüne Kan davalı kör bir kurşun Anamın ciğerleri kanamaya başlamış Son bir kaç gündür Sağlık ocağında, yeni yetme bir hekim Demiş ki -Şehirde kolay tedavisi Yola çıkacak bu hafta Mehmet abimin yanına Yengem bakarmış elbet İnanmam ya...neyse ... Şehir bozuyor adamı Kim gitse gelirim diye Dönmedi Bir kaç evlat gitti komşularda Para yolladı bir kaç ay Sonra sırra kadem bastı Okumaya gidenler Unuttu köy yolunu Çelik çomak oynadıkları Okulun bahçesinde Yeni derslik yaptıracaklardı Zengin olunca Şimdi televizyonda Çok meşguller belli de Kırmızı koltuklarda Gülüşüyle saklıyor Manasını unuttuğu utanmazlığı ... Bense bir yatakhanede Daraldığım gecede yazıyorum bu satırları Düşlerim kadar çıplak uykularım Köyümün ekmeği kokar bu satırlar ... Memleket koca şehirler değil ki sadece Adı olmayan köyler var İsimsiz gömülen bebeler Öğretmeni olmayan okullar Ya da öğrencisi olmayan sıralar Siz renklerini beğenmezsiniz kalemlerin Bizim avucumuzda kaybolur kurşun kalem Etiketi olmayan kazağı giymezsiniz Büyüse de abi, ablamız Bize kalsa deriz giysileri, Altında bir deliği olan ayakkabı bayram bekler Soğukta kızarır burnumuz, ellerimiz buz Sıcak suyun kokusunu Bahçede, tezek ateşinde Çamaşır kazanında biliriz Bir leğende on maşrapa sudur banyomuz Yemeğimiz tek tencerede Siz tadını bilmezsiniz Biz lezzetine doymayız yayıktaki ayranın Hangimiz şanslı bilinmez... Siz daha zenginsiniz dünya malında Biz daha doymuşuz çocukluğa Adım köy çocuğu aranızda Oysa Balkızıyım köyümün Uğramazsa göğsüme Bir şehir magandasının Maç sonrası kurşunu Yarının öğretmeniyim Memleketin bir ucunda ... Bir kaç satır karaladım uyksuz saatimde Sen deli saçması de Yolunu bilmediğiniz Köyümü özledim sadece. Şule Döğer(Aydemir) 'e hediyemdir.. köy kokusunda özlemlerine sevgiyle |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tarif
aşk emek ister en çok zamanı askıya alır yürek için biriken sıcaklık olur öyle ki sevdiğini her gördüğünde deprem yaşatır –olsun,yakarmış yıkarmış kime ne? - aşk değil mi? başı düştüğünde yastığa ağlar ne kadar olsa da yine de kurumaz gözyaşı pınarı hiç aşk zaman ister en çok öyle ki geceyle yıkar güneşi yıldızlar mevsimsizliktir teninde şiir kokar ter düşer zemheri ortasında soğuk alevlerdir boşlukta gezinir hayaller aşk sabır ister en çok özlem yazılır -hokka susar divit ağlar- değişir elbet suyun yönü aşk aşığa gelir kalır aşık aşkına koşar gider ...aşk en çok? Arzu Altınçiçek |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bana mutluluk al
misketlerim çar çamur ellerimde Ayakkabımda bir başka ayak izi İtilmişim hayatın bazı köşelerinde Sepet içinde rengarenk gülleri çingenenin Gülüşünde altın dişi parlıyor önce Dişini göstermek için mi güler Renkli güllere mi..... bilmem ama mutlu ya bir tek gülde de olsa bana mutluluk al taze kesilmiş çimen kokusu söküp al çocukluğumdan ve kim fasulye, oyunun en önemli sorusu kim tutar düşünce kolundan ağladığında eliyle silen burnunu ve güldüğüne gülüşüne kurban işte sana vereceğim bunu minibüste ücreti uzatan iki kişilik bir sevdanın adı bu ama mutluluk ya bir tek gülle de olsa alacağım sana mutluluğu İki kişilik taş sektirdiğimiz kaya dibinden Seçtiğin çakıl taşları cebimde Beş taş oynamak istersem “Dante gibi ortasında”iken ömrün uzanacağım taze kesilmiş çimenlere Gözlerimden çim kokulu yağmurlarla Uzatacağım fasulyeden sarmaşıkları Kayarsam bir yıldızın ucunda Tutacaksın ellerimden Dolunay yüzünde gülüşünle Kaybolurken dipsiz karanlıkta Kahkahalarını serp çocukların samanyoluna Mutluluğu göster bana Yürüdüğümüz yollar tek yumurta ikizi Yıldızlara bakıp tarif ettiğimiz hüznü bu yollara ekerek büyüttük yüreğimizi sahip olmadığımı veremem sana başkasından çalarsam getirip koynuna saklarsam ele verir misin beni? Dolmabahçe yoluna tohum yağar Hüzünden ektiklerimiz bu ağaçlar Ve bu yol bizim gizli yolumuz Ömrün ortasında veya sonunda Kaybolduğuna inandığın en çingene anında Yatıp çimlerin ortasına, açıp ellerini yıldızlara Öp beni hırsız çocukluğumdan Mutluluğu göstereceğim sana. Arzu Altınçiçek _ İbrahim Tolga Özsoy Arzu Altınçiçek |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tanık
Ağladım sabah, sahilinde Hava puslu, yüzler asık Kanadım kırık güvertede Deniz puslu, mavi yanık Yürekte yar buz beyazı Güneşte, kar sen sonrası Tenine kar, sus sonrası Sustu dilim, sesim yanık Ağladım sabah, güllerine Bahar suçlu, dallar kırık Kanadım çiy tanelerinde Yaprak suçlu, rüzgar tanık Arzu Altınçiçek |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bana özel...sin
Sevgili ben; Kaç mevsimlik suskunluğu vardı arzuların, saymadım. Yıldızlı *******de bile yönümü bulamazdım, çünkü; her yanım dört duvar yalnızlık. Oysa; sevmeye açtım, sevilmek kadar sevişmeye de. Akşamları kısık sokak lambalarının ışığı öperdi bedenimi. Kuytularda kendi dokunuşlarıma ses olurdu o saçma sapan şiirlerim, an gelir öfkem olurdu, yeri gelir en büyük çığlığım... her defasında bir kadehle başlardı boşalmaya gözlerimden acizliğim ve titrek dudaklarımdan keskin bir şarkı düşerdi... her şey susardı sanki, her şey donardı. Renkler silinirdi, bilinirdi sebebi... Siyah beyaz resimler, keşkeli cümlelerle süslenirdi. Ne kadar saklasam da, ele verirdi kırılganlıklarım saçlarımda kendini. Uykusuz saatler bir çizik daha atardı yüzüme, bilirdim ama yapacak bir şey yok. Erguvanlara bulansa da, anıların hep üşüten bir yanı vardı ve mavilerin buz kesikleri. Ne bedenim, ne ellerim...yüreğim titrerdi, yüreğim tir tir. Herkese bir aşk düşer mi? cevabını kim bilirdi? Tek korkum y a l n ı z l ı k... Kalabalıkların uğultusunda bir cümle yakalamaya çalışıyorum. Sıcak, sadece bana özel Ya da tensel açlıktan uzak bir el uzansın elime yeter, bir “merhaba” için. Gidişlere alışkın gönlüm nasılsa ama gelişler önemliymiş asıl, biliyorum. Turuncuların içinden kırmızıları çektim, mevsim sapsarı... Tarihler değişse de takvimler hep yedi güne gebe. Temmuz nisan çamurlarına bulanık ama o halinden memnun. Batak gülleri süslerken yaz düşleri, lacivertler hep kıskançsa, kime n e! Aşk; kaç yıldır suskunluğumsun, bir ben biliyorum bunu. Sesimden düşen kahkalarıma kanmışlarsa benim suçum değil bakıp da görmeyişleri. Aşk; her halimi saklayan siyah bir elbisesin üzerimde...renklerime sırdaş. Oysa ne kadar da net ortada duruşum, ne kadar da kollarım savruk hangi yana çekseler giderim zannedenler, ne kadar da haksız. Kilitleri vurmuşum bir kez, ne öncesi ne sonrası; hep o andayım... sana tutsağım a ş k, sana niyetli... ama sen y o k s u n. Aşk; Tütsülü *******in kokusunda terli şiirsin sabaha. Rengin kırmızı... utanmak mı gerekir ki koynunda uyurken Ya da vaftiz mi gerekir su akışında sevişleri. Dar sokaklarda düşer yasaklı adın Ya ihanettir gölgen, Ya da gölgende ihanetler. Her türlü yapış yapışsın. Ama her türlü kapış kapış. Sağ koluma takmışım denizi sınırlar çiziyorum. Ağırlaşıyor ihanet kokuları şehrin, git gide yamacıma geliyor ayrılık... Ötesinde zamana vuran metal kurşunlarda yalnızlığım. Bir ben yakınım kendime, sonra... Yine ben, yine ben. En çok da kendimle konuşmalarımı sever oldum ayrılıklar üstüne. Bu sabah yabancı olsam aynaya, hiçbir kıyafet olmasa üzerime, adımı unutmuş olsa çevremdekiler ve ben hatırlamasam düne aitleri. Çocukluk kumbaramda biriktirdiğim dünlerle, günleri harcıyorum elim açık. Avucumca o kadar çok bozuk günler var ki Var mı aranızda bütünleyecek yıllarımı? Üstü sizde kalsın, nasılsa aşk herkese lazım Yalnızlıktan başka korkum yok... Aşk; seninle dolu nice yıllarım olsun. Sevgiler Sen. Arzu Altınçiçek |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tarifsiz
Gezintiye çıktım düş kırıklarında Savaş sonrası yıkık Terkedilmiş köydü anılar Yağmurlu sokaklar üstünde Kaç gözyaşım, ıslak Kaç öpüşme sonrası dudaklarım, kuru Kararmış gümüş gibi deniz Sevişler sonrası Kumlara serilmiş gölgeler, çıplak Kurak topraklar üstünde Kaç şarkım yarım Kaç şiir sonrası kalemim kırık Sararmış mevsimdi saçlarım Nefesin sonrası Her telime arzularını işlerdi Mekik misali parmakların Kaç suskum yarım Kaç çığlık sonrası ismin öfkem Gezintiye çıktım düş kırıklarında Sen sonrası yitik Sensizlikte ölüm Ölüm de sensizlik Kaç soluğum kesik Kaç dokunuşun batmakta canıma, tarifsiz Kaç öpüşme sonrası dudaklarım, kuru Kaç şiir sonrası kalemim kırık Kaç çığlık sonrası ismin öfkem Kaç dokunuşun batmakta canıma T a r i f s i z B i z s i z ‘A Ş K’ İ s i m s i z S e b e p s i z T a r i f s i z Arzu Altınçiçek |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tecavüzdeyim, yaşım bir buçuk
Bir emzik gülüşüne karıştı çığlığım Koşmaya daha yeni başlamıştı adımlarım Düştüm, Bebeğim bir yana Gülüşlerim bir yana Anneme baktım, Yoktu! Başımda yabancı bir adam Küçücük göğsümde kocaman elleri Sakalları deldi geçti pespembe tenimi Anne, anneeeeeeee....... Bir oyun sandım Elleri kara kara “öcü” amcalarmış Bir emzik düşümünde yarıldı bedenim Altımı ıslattım sandım Kan kaybında insanlık Bebektim Çocuk olacaktım Abla olacaktım ...altımdaki bez çıkmadan. Kadın oldum bir buçuk yaşında ADAM OLDUMU o amca bedenimde? ? ? Öğretin bana; kendi suyumu kendim alamazken Nasıl sulayacağım bedenimde ölen çiçeği ! ! ! ! ! ! ! ! Ben kadın olmak istemedim ... ben dünyaya da gelmek istememiştim ki! -anneeeee... babaaaaa. Işığı açın! Uzanamıyorum Ayşegül bebek karanlıktan korkuyor Benim gibi öcü amcalar onu da kucağına almasın Canı çok yanar sonra Benim hala acıyor! hala canım acıyor.! Arzu Altınçiçek |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Başka bir duygu
Öylece kalakaldım yatağımın ortasında. Sabah kadar sessizdi uyanışım Güneş ne kadar ısıtsa da ........içim titrerdi usul usul Gözlerin düştü aklıma Su gibi can veren bakışların sonra Kirpiklerinden damlayan .......sessiz kahkahaların Candan öte dediklerimiz vardır ya hani O kadar ben gibisin ki hayatımda Dağları bir yumrukta ayaklara serecek kadar güçlü kadın yüreğinin en kuytularında dokunuşlarımı hisset canın acıdığında. Kendini yalnız hissettiğinde, kırgınlıklarıma uzattığın elinin yüceliğini hatırla. Karanlıklarımın güneşi olduğunda ısıttığın soğuk uykularımı düşün. Uçurumun ucundan köprü olduğunda karşı kıyıya, cesaretini gör. Dipsiz kuyulardan sızan 'ışığım' olan bakışlarını iyi sakla. İmkansız gördüğüm, kaybettiğim sevgiye, aşka sarılmamı öğrettin. Yoluna baş koyduğum, can koyduğum, hep ilkleri yaşadığım, dört elle sarıldığım sevdamda ‘CANINDAN OLANI’ benimle paylaştığın için ne desem az gelir sana. Ama bu seslenişim bunun ötesinde. Hani elinle ektiğin tohumun çiçek açması yakaladığın küçük balığı mavi sonsuzluğa salmak gibi birşey hayatı paylaşmak, sevgiyi, şefkati sunmak. Bilinmeyen bir sestin oysa ilk karşıma çıktığında. Kibar, çekingen, mahçub. Birşeyler var açıklanamayan, adı konmayan. Kader mi? Şans mı? Tesadüf mü? bilmiyorum Aslında bilmekte istemiyorum. O kadar mutlu ve güçlüyüm ki ‘SİZ’li dünyamda. İyi ki varsınız, SİZ' i seviyorum. ve biliyorum duygularımın çıkarsızlığını bildiğini, içimden geldiği gibi olduğumu,bildiğini biliyorum.Bu nedenle rahatım, itimadın ve varlığın için teşekkürler güzel insan. Not: Aklınız karışmasın kime yazıldı diye,‘O’nlar kendini bilir... Arzu Altınçiçek |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tek Vucud!
Daha kaç gece bekleyeceksin geceye tutsaklığımı Beni kucaklayan yalnızlığın kızıl sevişlerinde Ne kadar kalacaksın uzaklarda Sabredecek mi içindeki arzular Yıldızların üzerime serilmesini Kendime dokunuşlarım acıtmayacakmı canını Boş yatağımın yarısı Tenine yangın Terine susamış bedenimde Alev alev karanlık Ben sonsuzluğu gözlerin bilirdim Dokunuşların... düş bulutlarım Senle uyumamak...sensiz uyanmamak gel-gitlerinde Tüket denizleri aradan İki yüreği tek vücudda karalım Hadi bekleme... Bekletme artık... 11/07/03 |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|