![]() |
![]() |
#111 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Köy Dönüşü
Bir Köy Dönüşü Kalmamış köyümün şevki neşesi Çeşmesi çayları akmıyor şimdi. Baharı yağmurlar müjdelemiyor Ufukta şimşekler çakmıyor şimdi. Bomboş olmuş her yer, dereler ıssız, ******* türküsüz, yamaçlar sessiz Bulunmaz yazıda ne ayak, ne iz, Dağlar gariplikten bıkmıyor şimdi. Dönmüyor bu yerden gidenler geri, Dökmüyor kalanlar toprağa teri, Her evden bereket yüküyle sürü, Mor kınalı koçlar çıkmıyor şimdi. Ağaç yok, gölge yok, güneş yakıyor, İnsan fidan değil, fitne dikiyor Tarlalarda sular boşa akıyor, Kimse bir evlek yer ekmiyor şimdi... Ev, bark, yurt koymamış şehire göçen Ne sap çeken var, ne ekin biçen, Ne yorulan var ne de ayran içen Tırpanla başaklar sekmiyor şimdi. Ocak yıkık, toplanan yok başına Dirsek dayanmıyor ocak taşına Kış günü pişen tarhana aşına Çocuklar ekmeği sokmuyor şimdi. Çakır dikeni tutmuş, yamaçlar yollar O yoldan yürüyüp geçmiyor kullar, Çelimsiz bedenler nasırsız eller Bedenler toprak, ter kokmuyor şimdi. Sürüler ıslıkla inmez pınara, Korkarım milleti üzer bu yara Ne sevgi, ne saygı, ne hürmet ara, Küçük büyüğüne bakmıyor şimdi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Mihnet Ülkesinde
girdiğim mahzenlerde el yordamı aradım cemrelere sevinen mihricanın yaktığı kirpiklerinden akan ateşlere susadım baharların öcünü güllerde bıraktığı zemheride umudum yürümüyor bir adım yar boynuna dolanmış sitemler yılan gibi acıların kösteği ayağımda bağlıdır. bir mihnet ülkesinde derde batmış can benim terkedilmiş insana hangi yer huzur verir güneşi seyre dalıp ufukta batan benim olmadığın sokaklar ayazıyla bezdirir bir karanfil yaprağı efkarıma naz döker sofrasında dert olan garibi gam gezdirir yüreğime efkarı ak benizli kız döker şair değilim bana şiiri gam yazdırır arkamda bıraktığım hatıralar yanarken elini tutmadığım güzel gözlü yar gider denizlerin ateşi gemilere gül gelir fırtınalı hayatım mihnet ile zor gider kaderimden önüme aşılmadık yol gelir… |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Ömrün Özeti
Ellili yılların sonuna doğru Doğduğun toprakta yeşer, dediler. O günkü bilgeler, seven insanlar, İnsan sevgi ile yaşar, dediler. Sevdası olanlar maksuda yeter, Yandığı sevdayla, gizlice tüter, Sevmeden yaşayan, ölüden beter, Menzilsiz bir yola düşer, dediler. Mekteplerden ilim edep, ar buldum, Ticaretten zarar buldum, kar buldum, Zannettim ki gönlümce bir yar buldum, Gönülsüz gönlünde şaşar dediler. Gönlümde gönülsüz yari taşıdım, Ağrıyı, acıyı, zarı taşıdım, Sırtımda ağırı, zoru taşıdım, Menzilin kırk dağı aşar dediler. Gece şafaklara sevgi işledim, Mah cemalli bir ceylanı düşledim, Yüreğimi derdi ile haşladım, Her gönül acıyla pişer dediler. Her baharın tadı tuzu olmadı, Gönül bu ya hasretini bulmadı, Bir acıyla dizde mecal kalmadı, Kazan kaynadıkça taşar, dediler. Sabır kalesine çaresiz girdim, Yakup divanında edeple durdum, Kenan diyarında çift Yusuf gördüm, Birisi tanır da koşar dediler. Buz gibi dünyada yüreğim yandı, Halimi görenler, gülüyor sandı, Gece yolcusunun dönmedi kendi, Sen ona gitmeyi başar, dediler. Hasret darbe vurdu olan gücüyle, Pişirdi feleğin kızgın sacıyla, Dediler yüreğin bitmez acıyla, Söyler deli devre coşar, dediler. Kaderin yazarı eylemiş emir, Bu emrin önünde her kul eğilir. Velhasıl mihnetle geçti bir ömür, Dostlar son mekanın eşer dediler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Özlemi Yâdına
Beni aklına almaz bu serseri sokaklar Sere serpe dolaştım içimde keder ile Taşlarında kediler oynayan kaldırımlar Kırk kere geldim geçtim bilmez adımı bile Şimdi o günlerdeki bir genci arıyorum Kâkülleri alnında gözlerini gölgeler. Ak benizli güzeller yangınca bakıp geçer Mermer renkli yataktan kaç hayal var el eder Çimlerin üzerinde tatlı kaçık sevdanın Yüreği sıkı bağlı âşıkları dem sürer Serçelere serüven gelip geçer sinsice Bulutlar seyre iner başlar buluta erer Baygın bakışlarıyla yüreğime inince Viranede gül açar rayihalar dağılır. Bahçıvan kıpkızıldı gözlerin kaçırırken Dökülen güz yaprağı çevremize yığılır Emziren merhameti hasretimle kaybettim Hiçbir kucak açılmaz irileşen bedene O günden beri hep o günlere hasrettim Kaç yıldır yandı gönül sebepsizce gidene |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Şifa Bekleme Benden
bir şifa bekleme benden Tuttuğum eller ayaz renginde, baktığım gözler gam kokar. bir hasta yatağında, gönül gözün açarak, gelmiş gönlüme bakar. Yılların efkârını bitirmeden gelip de, sanki benden çare bulup, varıp huzur köyüne, dost sefası sürmeye inandırmış kendini. tuttuğum eller narin, öptüğüm yüzler ince, bir illetin hıncıyla, erdiğim yürek bezgin. sanki benden gelecek, bir merhem varmış gibi, inandırmış kendini... Kim yakmış, kim yanmış, kimler almış yüreğini, zulmün telef ettiği solan bu bahtsız gülü... gördüm, yandım... ve ağladım. sebebi ben mişim gibi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir yıl devrildi
Bir yıl devrildi devrildi gitti/ zaman devrilip gittiği zaman eskidi takvimler, tükendi yapraklar. yalnızlaşırken insan kalabalıklar içinde iradeler serseri, fikirler bayat köstebekler derinlerden gelir/ emir; al-sat. kurşunlar eritilir beyinlere cadıların elinde zaman döner çarklar/çalışır saat. ihtişamlı ihtilaller, gel-git/ alda/t. akılsız kahramanlar tilkilerden de kurnaz. çarıklı çömezler vardı hizmet eden kravatlıları geçti yerine. eskiden köyden köye giderken çömezler şimdi ülkeden ülkeye giderler/ uzak demezler. bir yalnızlıktır hayat hinlikler oyun insan oyuncak amaaaa, fakaaat, ancaaaak... neden benim elimde kir neden sahte baş kahpe fikir... neden benden olmayan/ beni yönetir... göyünen gönül sokak başında kan izleri sokak taşında oluk oluk insan peşinde utanmayan arsızlar açları hırsız bilen/ hırsızlar. kahpelerin çizgisinde mi çağ namertlere minnet midir çağdaşlık.. bir yıl devrildi ağırlığı mazlumların üstünde okyanuslar ötesinde dizginler kan dolu dünya irin dolu şuur. eller tetikte bekler aç/ kapa nemrud’un elinde firavun’a alkış tutar Avrupa.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Birlik Kardeşlik Olmalı
Birlik Kardeşlik Olmalı Ayrılıktan hayır gelmez Birlik kardeşlik olmalı Fesat ruhlar huzur bulmaz Birlik kardeşlik olmalı. Üstümüze rahmet yağar Kardeşlik fitneyi boğar Nurlu günler böyle doğar Birlik kardeşlik olmalı Kardeşlik yok eder kini Açılır milletin önü Bunu ister İslam dini Birlik kardeşlik olmalı. Fesatlara dünya dardır, Düşmanlık yurda zarardır, Ayrılıkta azap vardır, Birlik kardeşlik olmalı. Birlik yakışır bize, Ayrılık girmesin öze, Lüzum yoktur başka söze, Birlik kardeşlik olmalı... |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bitirdi
Uzaktan bir cana canan deyince Kader beni geze geze bitirdi. Hayalimden gitmez hayal gözleri Seyrederken süze süze bitirdi. Gam taşıdı seher vakti yelinen Ben yanarken seyre durdu elinen Sökün etti yağmur, boran, selinen Yaptığımı boza boza bitirdi İlgisi yok canan ile can ile Yaktı çiçeğimi mihrican ile Kelimeler dayanmadı gönüle Efkârımı yaza yaza bitirdi. Gam ehline gamsız hayat boş gelir Gam bilmeze dünya gayet hoş gelir Hatırlasam gözlerimden yaş gelir Hasret beni eze eze bitirdi Bana gurbet oldu gönlümün yurdu Yığıldı gönlüme mihneti derdi Görmeden severek gönlünü verdi Sitem edip üze üze bitirdi |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bizim Köylerde-ll
Bizim Köylerde-ll Yavrucuğum viran olan bu köyde Türlü türlü haller vardı bir zaman Sabahtan, şafakla işe başlayan Nasır tutan eller vardı bir zaman İçinde saklarken derdi, duyguyu Derinden derine çekip kaygıyı Edebi, erkanı, örfü, saygıyı Kucaklayan kollar vardı bir zaman Her seher zamanı kalkarken, hele Yataktan doğrulup çeker besmele Akşam eve helal kazancı ile Dönen yorgun kullar vardı bir zaman İnsanları her cefaya dayanan Bahar ile şevke gelip uyanan Ak koyunun rengi ile boyanan Sürü tutmuş beller vardı bir zaman Oynardık yazıda çelik çomağı Gayretle işlerdik, bahçeyi bağı Astarda asılı mısır somağı Altta çuval, çullar vardı bir zaman Aha şu gördüğğün ker*** virana Oturur beş gardaşla baba ana Bulgur pilavıyla kelle soğana Gıpta eden ballar vardı bir zaman Sofradan kalkarken ederdik şükür Birbirini sayar zenginle fakir Kul kulun gözünde olmazdı hakir Bal akıtan diller vardı bir zaman Odalarda tatlı geçen ******* Işık saçan ehl-i irfan hocalar Sevgi ile dolu gençler kocalar Nice gönlü bollar vardı bir zaman Velhasılı oğul, hep bunlar bence Rahattı, huzurdu, her şeyden önce Mahfettik manayı lüks girince Hayal olan yıllar vardı bir zaman.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bizim Köylerde 1
Bir tepeden seyere daldım köyümü Tertemiz bir öz var idi bir zaman Fakiri zengini muhabbet dolu, Günlerinde haz var idi bir zaman Şerefli olmaktı en büyük paye Şereflice yaşamaktı tek gaye Temiz yürek doğru işti, sermaye Cana bedel söz var idi bir zaman Koyunları yayılırdı düzünde Körpe taşırlardı heybe gözünde Coşkun çaylar akar idi özünde Rahmeti bol yaz var idi bir zaman Hayalinde kaderini yoklayan Tarlalarda kır çiçeği koklayan İffetini sevdiğine saklayan Ehl-i sevda kız var idi bir zaman Bir yanı köydeki harman yerinde Bir ucu dağların eteklerinde Muskalı, kınalı koç her birinde Değnek dönmez yoz var idi bir zaman... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|