![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57895
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bu Sevgi Mezatmış Sende
Yazdığım tek cümle riya değildi, ******* gündüzle tezatmış sende, Eğildi hislerim sana eğildi, Fikirler düşlerle azatmış sende... Bir şeyler yazmışsın gerçi şaşmadım, Hiç kimseye el açmadım, düşmedim... Ben o kadar alçalmadım, düşmedim... Kalp kırmak, incitmek tokatmış sende... Bundan geri yazdığımı söylemem, Yaylana göç etmem, durup köylemem, Kalbimi, kafamı kırıver madem, Doğrusu bu sevda sakatmış sende... Güzelleri şair bulur yakalar, Sen güzeldin ben şairdim ne çıkar, Sana gönül veren,sevdalananlar, Kıymetsiz pul gibi berbatmış sende... Sevgi pazarında tellalın oldum, Ne zaman düşündün, hayalin oldum Dilim kâr etmedi hep lalın oldum, Ne yazık bu sevgi mezatmış sende... Tereddüt ne diye bağnazca tutku, Tereddüt he için yoku unuttu, Tereddüt ne için sende umuttu, Tereddüt sahiden fırsatmış sende... Gürsoy Solmaz
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bu Vatan; Bu Millet= Biz
Bu millet büyüktür,bu vatan ulu Şehitler diyarı, şu Anadolu... Milyonca Mehmet’i olur da kulu, Vermezler tek karış toprağını bil, Bu kara sevdaya yürekler meyil... Bu vatan kutsaldır,bu millet aziz Bunu anlamayan idraksiz aciz, Sen-ben,o değiliz; biz ancak biziz Neden düşünmüyor; anlamıyorlar; Bizi, biz eden çok kıymetimiz var; Anamız,bacımız yeğenlerimiz, Yaylada sürüyü sağanlarımız, Harmanı sabırla döğenlerimiz,.. Şükürle,kanaat dua olur da, Nefes nefes umut olur, bu yurda... Şehitler,erenler,gaziler, alpler Bu vatanda mekan, onlara her yer, Bizim özümüzde, atan bu kalpler, Tümen tümen bir manevi ordudur, Anadolu, şehitlerin yurdudur...... Gürsoy Solmaz
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bugünmüş...
Adına yazdığım bunca şiirin, Birini vermeye nasip bu günmüş... Görenin aklından çıkmayan şirin, Yüzünü görmeye nasip bu günmüş... Seni gören sever, doğrudur bu hal, Veyahut sevgisi uyanır derhal, Sırtına dökülen dağınık kumral, Sacını örmeye nasip bu günmüş... Bir daha görmemek bendeki tasa, Sevginle yüreğim boşalıp,dolsa, Aleni olsa da gizli de olsa, Halini sormaya nasip bu günmüş... Bu gün sevgilerim arttı daha da, Sevgiler yaşanır hatıralarda, Gizli bir köşede ve tenhalarda, Belini sarmaya nasip bu günmüş... Gürsoy Solmaz
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Can Sevdiceğim
Beri gel sevdamın bahçesi burda Aşkımla sevgimle yan sevdiceğim hele gel yanıma biraz otur da canımız can olsun can sevdiceğim Güllere inat ki dudaklarımız Saçlarda çoğaldı gör aklarımız Sevgi diye olsun adaklarımız Duamız bizimle, an sevdiceğim Duraladım sevgi olan vesile Doldur ambarımı ver kile kile Çekinme yürü gel gir bu gönüle Olmuşum sevgine han sevdiceğim... Gürsoy Solmaz
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Canımı Sıktın
Geçerken uğrayıp selam diyerek, Gülümser gözlerle baktın ne diye Lafları seçerek teker ve titrek, Güzelim canımı sıktın ne diye Biraz oturmadan biraz gülmeden, Bakmadan yürüdün, yürüdün neden? İçimde evhamlar çok serpilmeden, Zamansız bir sevda yıktın ne diye? Kimlerle konuştun hiç sezdirmeden, Kimleri üzmeden ve kızdırmadan, Arkana son defa göz gezdirmeden, Durmadın gelmişken, çıktın ne diye Gürsoy Solmaz
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cırılın Beyler
Sıcak oda, yumşak koltuk, Kurulun beyler, kurulun… Ahkam kesin.atın nutuk, Yorulun beyler, yorulun…. Süslü püslü oda, masa Ne endişe, ne de tasa, Yiyin için basa basa, Cırılın beyler, cırılın…. Korumalar ve kollukla, Hep yaşayın bu bollukla, En üst derece yollukla, Sürülün beyler, sürülün…. Haram dolu kursağınız, Belli ne olacağınız, Sönsün hane ocağınız, Kırılın beyler kırılın…. Gürsoy Solmaz
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cumhuriyet Bayramı
I Cumhuriyet yolunda durmadan koşuyoruz 85 yıl aşkına gururla coşuyoruz, Fikri hür, vicdanı hür neslin gerçek adıyız Bu ilkeyi yürekte, gönülde taşıyoruz Nakış nakış işledik göğü, yeri, denizi Önderimiz Atatürk yolumuz onun izi Zamana talip olduk, girerken bu yüzyıla, Yurtta, cihanda barış; budur bize pusula, Öğrendikçe geçmişi kuvvet dolar içimiz Milli birlik içinde el-eleyiz, kol-kola Nakış nakış işledik göğü, yeri, denizi Önderimiz Atatürk, yolumuz Onun izi Bu sevinçle, inançla hoşgörünün adıyız Biz soylu bir ulusun Türk adlı evlâdıyız, Dalgalansın diyerek rüzgar olduk bayrağa Temeliyiz bu günün, yarının maksadıyız... Nakış nakış işledik göğü, yeri, denizi Önderimiz Atatürk yolumuz onun izi Her zorda, her kolayda nabzımızı yokladık, Aydın yarınlar için ufkumuzu akladık, Yükselen yeni nesil diyen Atatürk’ü biz... Gönlümüzde yaşattık, içimizde sakladık... Nakış Nakış işledik göğü, yeri, denizi Önderimiz Atatürk yolumuz onun izi Bu vatanın uğrunda al bayrağın alıyız, Kökü mazide olan bir ağacın dalıyız, Şanla, şerefle varız; her yanda, her tarafta Fikri hür, vicdanı hür, irfana sevdalıyız... Nakış nakış işledik göğü, yeri, denizi, Önderimiz Atatürk, yolumuz Onun izi Çizilmiş hedefimiz çağdaş uygarlık diye, Koşalım arkadaşlar daha da ileriye, Atatürk’ün kurduğu ilk ve son Cumhuriyet Sana, bana ve bize hem teslim, hem hediye Nakış nakış işledik yeri, göğü denizi Önderimiz Atatürk, yolumuz Onun izi. Gürsoy Solmaz
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cumhuriyet Öncesi
Cumhuriyet öncesi Başka Kılık kıyafet Giyinirken nicesi Değiştirdik nihayet Ne varsa çarşaf, peçe Atıldı cübbe, sarık Çağdaş olduk netice, Aydınlandı karanlık… Şapka, etek, elbise, Giyildi bu vesile… Armağan oldu bize, Atatürk’ün emriyle… Medeniyet çağında, Artık açan güneştik, Cumhuriyet bağında, Dünyayla bütünleştik… Çağdaş değildi bir şey, Bilinmezdi marketler, Özgür değildi birey, Büyük değildi kentler… Bir tarım toplumuyduk, Saban, çift zordu ama Dünyaya hızla uyduk, Geçtik çağdaş tarıma… Elektrik,kamyonet, Tren, vapur çoğaldı Bunlara dedik -evet Milletimiz yol aldı… Cumhuriyet kuruldu; Nihayet Çağdaşlaştık; Cehaletler duruldu; Zorluğu böyle aştık… Gürsoy Solmaz
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çamların Aşkı
Dal budak, sarmaş dolaş, baş başa iki ağaç, Aynı günü yaşamış, kaderi paylaşmışlar... Büyümüşler yıllardır, bilinmez yaşları kaç İki sevdalı gibi, görünür halleri var... Bir asır öncesinden başlayan bir sevdanın, Manzarası görünmez ne ilhamlar doğurur, “Çamların aşkı” diye zaman içinde anın… Çektiği bir resimle, bu aşk kalbimde durur... Mübarek o gözler ki belgelemiş bu aşkı, Mübarek o eller ki çekivermiş resmini, Öylesine sevseydik, öyle sevseydik keşki... Şimdi hep kardeş olur, bilmezdik kara kini... Gürsoy Solmaz
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çaresiz Kalmışsak
Sevsen ne olur sevmesen nolur, Sen beni bırakıp gittikten sonra.. Seviyorum desen ne demesen nolur? *******le garip yattıktan sonra… Bir film şeridi vefasız yıllar, Dön geriye bir bak; geride ne var, Gözden ırak düştük uzadı yollar, Güneşi nedeyim battıktan sonra…. Düşündüm, her şeyi düşündüm bir bir, Geçti o dönemler geçti o devir, Çaresiz kalmışsak elden ne gelir, Siyahı beyaza kattıktan sonra, Sahibi sen idin, sahi sen idin. Kalbimin, içimin ve iliğimin, Hükmü ne olacak kardeşliğimin, Sevdamı gurbete attıktan sonra Gürsoy Solmaz
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|