![]() |
![]() |
#111 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ...Lirik...
sözü çıkar meseli masalı çıkar çıkar şairi kağıttan altıncı dekad’dan harf kalsın bir : nüvesi imlasız tümcelerin sızıda yemin yeminde dik tuz arketipi saklı kentlere bağışlansın kendinden bilinen yalın ipeksi remil devingen yara dilde aynasına süzülsün yamaklığın “gelir de geçmez” çolak bir hüzün bendinde sözü çıkar çıkar sözü kağıttan göçmeyi bilir şair öksürdükçe ölür “es” ver şimdi sus! taşa nakşolmuş bin külçe im’de yetim harfler aklasın kiri ve erişilmez ve lirik... (1 Temmuz 2006) - 6. Dekad, HAYAL Yay. 0cak 2008, s. 43 Naime Erlaçin
![]() |
#112 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ...M (u) T...
örselenmiş bir sevinçten ne kalır geriye sıcaklar bastırdı bak dost değil artık yaz küskün ve üstelik buğulu burada bir sıralama hatası var meyveyi çiçeğin önüne koyan bir yanılgı bu aurası parçalanıyor bedeninin görüyorum! bir aşk kalmış sana ki çolak bir de kurt yeniği çapulcu hüzün -çok bereketlidir demişlerdi bu aylar için ne duruyorsun ödüllen o halde! “u”yu yitirdin lakin mutantan bir “m u t” ol kendine kimin cinnetidir bu bilmiyorum söyle kimlerden mirastır bu acı anlamıyorum kahretsin! nasıl çaldılar içindeki yaz’ları aldırma sen kim gördü ki çemberin dışını, sen bilesin kirpiklerden düşen gecenin haresini avuçların kanayana dek çapala incinmiş bir yaşamdan ne kaldıysa geriye onunla bağır delen kabuslar ve yitirilmiş kıvançlara rağmen kutlandın bugün m u t l u olmalısın! bugün yaş günün sevgiler caney… imza: aney….. ……………… (*) Herkes bana kendine göre bir isimle hitap eder. O, “aney” der. Yavruları ise “büyük aney”. Kuraldışı, çılgın ve dost çocuk; ”Toy” çocuk; can çocuk Caney’e nice mutlu yıllar diliyorum dostlar (8 Temmuz 2005) Naime Erlaçin
![]() |
#113 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Majiskül...
kimi gün yaslanıp aşka Likurga’dan esen siyah-beyaz yalnızlık densiz bir ağrı saymakta kendini kanayan saatlerin eşidir başını dayadığı döşek aşkı bilen de ürperir böyle soluksuz bir tirad gibi döner uçurumdan majüskül harflerle serilir şiire kiminde tutkuyla aşka kiminde ölüme (26 Şubat 2008) Naime Erlaçin
![]() |
#114 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Manastır Sarısı Yolculuk…
kedili kaldırımlarımız var şimdi çöp bidonlarına komşu : evler ıssız ve boş it enikleri kayıp vuruldular olsalardı ne güzel alırlardı kokumuzu! sahipsiz kent çukurlarına sığınmış adsız çığlıklara şefaatini sunan geçitler gücenik kentlerde el ele tutuşmuşluğumuz taşlara mıh gibi vurulan yalnızlığa anlatırdı ah! ki kan kızılından yadigar soylu bir dövmedir mirasımız duyulurdu insan sesi şurada düşüp kalsak diyorum mesela bir çentik atılsa adlarımıza yok kimse başucumuzda dikilecek kimse yok! manastır sarısı bu yolculuğu ruhunda leke bırakan sam yeline bağırtıyla anlatacak akkorların potasında külrengine dönüşmüş salt aşkla beslenen lakin biteviye can çekişen kadın ile ademoğlunu bir köpeğimiz olsaydı hiç değilse birisi h a t ı r l a t m a l ı diyorum anla! isterse havlayarak canhıraş arkamızdan birisi! düşen kalenin taş duvarlarına yürek isi gibi sinmiş indigo mavisi aşkın ölümsüz kokusunu (28 Mayıs 2005) Naime Erlaçin
![]() |
#115 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Masalsı...
bin geceden bir kuş masalı anlat bana ışığın dansı rüzgarın ateşi ol yüreğime es! tutuşsun tanıdık o haz sen söyle anlat yazarım ben sesine geldiğimde daha çok severim gitmişsem bir gün sakın sorma “neden” kendine sor! tek adım uzaktaysan on gerideyim incilerim dağılır zemheriye buz ayazlar üşütür kök diplerim sinsi kurtların insafına teslim kuru bir çınara benzer giderim özgürlüğü ol sıra dışı hayallerimin dimdik kışkırtıcı ve asi kıtlama şeker gibi emeriz aşkı böyle usulca erircesine kadim bir öyküde esaret zapt edemez kuşları bilirsin zincirlere kör bakar onlar bu yüzden daha güzeldir aşk iri bir kuşun masalsı teleğinde (1 Ocak 2006) Naime Erlaçin
![]() |
#116 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Meçhul...
...nerede arayacağım kendimi! aldatıyor rüzgar kandırıyor savuruyor külleri dört bir yana sarsılıyorum dik yokuşlarında şiirin tek başına şiirin çokluğu yok ki şaire terk edilen! çağırıyor 'meçhul' adresi belirsiz bir patika sesleniyor : 'ne çok yalnızlık bu! ' her yer ıssız çölünde mahpus herkes yok kimse uçuşan küllerden başka yoruyor bu tırmanış kalbimi inişler uçurum dili dik duruşlu sevda bakışlı saten hüzünler yazıyorum efkarın nakşolduğu sızlayan tenimi en son terk ettiğim yeri hatırlamıyorum bir çardak altı...sapak...koyak yoksa yelkensiz bir gemi mi besbelli suda kayboldu pusula sarp bir şelaleden yola çıkıp aysbergin buz nefesinde var’dan yoğa yoktan sislere karıştı bir lahzada sahi 'kendimi nerede arayacağım'* nasıl bulunacak küller? teyit edilir belki varoluşum sancılı bir ölüm gibi büyürken yazarken ateşle suyun esrarını bilinen ve bilinmeyeni giderim ellerim dolu dibi hüzün tutmuş yüreğim ah! giderim bir meçhule doğru arama beni buralarda akıyor su... ……….. (*) Halil İbrahim Bahar – “Batış” şiirinden esinlenilmiştir…(SOYUT Dergisi: Aralık 1973) Yeni kuşağın yeterince tanımadığı bir şair. Ne yazık ki, Antoloji’de kayıtlı yalnızca iki şiirini bulabildim…. (27 Temmuz 2004) Naime Erlaçin
![]() |
#117 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Metamorfoz...
su veriyor çeliğe mezarlık susuşları sıradanlığa baş kaldırıyor alaz bülbül ötüşüne sızıyor bozgun aykırıyı üstlenmedi hiç tecelliyi seçti : 'sevaplar' elde bir! gökten gelir de semayı bilmez yağmur yatağını arar oysa uyumaz su : 'taşkınlar' elde iki! denedi anlaşılır olmayı anlaşılmazı anlamalı şimdi yazgıya bırakıldı sorgusal sızı indirdi perdeyi siluet sıyga bitti : 'sessizlik' elde üç! (19 Mayıs 2004) Naime Erlaçin
![]() |
#118 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Metruk...
yaslı bir dul söylencesi şimdi yaşamak geceye zimmetli kıyamet küskünlüğü son duasını okuyor yaralı kuş! sancılar kovuğunda sığıntı bir ölümlü balmumu surlar çiziyor altın güle oyunlar sergiliyor mütemadiyen : ilk perde büyük aldanış rehineliği perçinliyor gizli takvimlere kundakçı bir kıyım ve kül hesaplaşmalar ayazında biliyorum aylaktan sayılacağız bir gün! çünkü susarak geçilmiyor vurgundan nadasa terk edilmiş metruk yürekten bir de böyle yakıyor yağmur hesap vermiyor bulutta bıraktığı boşluğa… (20 Ocak 2007) - www.borgesdefteri.blogspot.com 6. Dekad, HAYAL Yay. Ocak 2008, s. 24 Naime Erlaçin
![]() |
#119 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Mevzu Derin! ...
bir dolu infilak birbiri ardına çekilen pimler havada yanık et kokusu ihtilali hatırlatıyor yürek : sessizliğin isyan yeri devasa bir hançer ağzı dünya toplu cinayete hazırlanıyor balinadan sonra penguenler de katledilir elbet yok’tan sayılır küçüklerin esamisi tarifi budur ölümün! masumiyet arayışını izliyorum dizelerin suyu çekilmiş koca bir dağ gibi susuyorlar rücu’ ederek gençlik ayinlerine harabiyyetten muzdarip düşlere fırlatıyorum kendimi budur umut! hayatın baskın anları bunlar takvimlere kanla yazılır “fi” tarihinden bu güne boy atmak için satır aralarında gizlice... mevzu derin! (24 Mayıs 2005) – “ 6. Dekad “ Dosyasından… Naime Erlaçin
![]() |
#120 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Milenyum Issızlığı! ...
dilin kıvrımlarında saklı kandillere merhaba! tende ılık tuttuğum aşkla karşılıyorum kalbin yoksulluğunu üşümenin anlamını bir daha öğretiyor hayat alnıma yazılan ıslığın zulmünü ve rücu eder gibi sevgiye buzda yürümeyi bir sürgüne yalınayak ayrılığa ihale ediliyor yalnızlıklar sormuyoruz hiç neden seviyoruz böyle tek başınayken yanmıştı yer tahtaları unuttuk! bütün kaldırım taşları söküldü içerideki ben’lerle bir biz kaldık bir de imgeye banılan taş yazması sevaplar gölgesine ışık vermez kandillerimiz alnımızda paslanır şimdi karabatak bir hüznün son mermisi : gön yanığıdır adı esmerleşirken ışık çürürken dillerimiz merhaba milenyum ıssızlığı! (13 Ocak 2006) Naime Erlaçin
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|