![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İnsan Olmak
Her güne hevesle uyanmak Gün sonu alkışsız perde kapatmak Son perdeyi ağlayarak kapatmak İnsan olmak... (14.07.2004, İstanbul) Taha Yaycı
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İstanbul: Hergünü İlk Gün
Boğazdan son geçtiğim anı hatırladım birden Boğazımdan son nefesimin geçtiği an gibi Güzelliklerinden etkilendiğim ilk deniz Ve ilk şehir beni yutan, ve aşık olduğum Son kez motora binişim geldi hatırıma Üsküdar'dan Beşiktaş'a aheste Deniz sularını yara yara Sigaramı tüttürdüm kıyıya metreler kala Son kez adalara çıkışım geldi Samsun'a çıkar gibi Atatürk Martılara simit atışım Kolumda bir güzel, elimde simidim Aklımda İstanbul Son kez Pierre Loti'ye çıkışım Manzaranının keyfini Bir kahveye sığdırışım Altındaki mezarlığa bakarken Üstündeki yaşamı kaldırışım. İstanbul'u izledim gözlerim açık Kalbim gibi, ruhum gibi, gönlüm gibi İstanbul'u dinledim, eski İstanbul'u Boğazı, Haliç'i ve her su taneciğini İçime çektim her buharlaştığında İstanbul'u yaşadım son kez Belki ilk kez, her gün olduğu gibi... (01/12/2004, İstanbul) Taha Yaycı
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İsyan
Ağladım sessizliğinde gecenin; Kimsesizliğinde senin; Ve deryalar kadar yüreğimin Bir köşesine saklan yeter. Hayatımın kaderimin; Ben kendi kendimin; Aslına dönsem dedim; Dönemedim, döndür yeter. Halim harap düşünmekte; Aşk acısı aşkla ekte; Güzel birşey bu felekte; Bulamadım, buldur yeter; Gönlümün kadınını Biten ömür miyadını Bu dünyanın tadını Alamadım aldır yeter. Kalktım hışımla yerimden Ne elimden ne dilimden Çekmedim hiç zalimden Nasip etme bana yeter. Allah dedim hep inledim; Ben kendimi hep dinledim; Dinledikçe dert binledim; Dertlerimi dindir yeter. Dertler dinmez ben yanarım; Aşka, sevgiye kanarım; Kaderime hep ağlarım; Tut beni ağlatma yeter. Aşk dediğim manadardır; Manalara payidardır; Taha der ki: Bu hayattır; O gün gelir, kaçma yeter. Zaman akar, sanki dere; Bu hayat ne acılara gebe; Gelsin acı, sen 'he' de; Bırakma kendini yeter. Of çekerim ciğerimden; Acır kalbim ta derinden; Vurur beni tam yerimden; Bana aşık deme yeter. Allah'ım sen ne büyüksün. Kalbim sense bana yüksün; Bırak hayat seni büksün; Çıkarsın benden yeter. (11.11.2001, Ankara) Taha Yaycı
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalbim
Aşığınım biçareyim Küle döndüm viraneyim Ben bu yolda harabeyim Al kalbimi kurtar beni Kalbim ağır gelir bana Ağlar sensiz yana yana Bir bu yana, bir o yana Vur kalbimi kurtar beni. Yollar ayırsa da bizi Kalbimde kalır bir sızı Be insafsız kalp hırsızı Ver kalbimi kurtar beni Sana olmaz ki sitem Bilmem artık nere gidem Düştü kalbim ben ne edem Tut kalbimi kurtar beni Yollar gider ben yanarım Yana yana hep ağlarım Kalbimi bile saklarım Bul kalbimi kurtar beni Bu biçareye kulak ver Acısından yer gök inler Sakın aşık demesinler Aşık değil biçareyim (05.03.2001, Ankara) Taha Yaycı
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalbim Senin
Bir de adalet olacaksın Eşitlik dağıtacaksın Beni esir ettin sen Sen kendini savunacaksın Savunma! Faydasız artık Beni benden aldın bitti Belki kalbim bile gitti Sen beni kurtaracaksın Yaradandan diledim Kalbimi geri istedim Ya geri vereceksin Ya benim olacaksın Kader deyip geçiştirme Ben mi verdim, sen aldın Bilmiyorum belki yalan Belki ben de sana verdim Seviyorsun tabi ahmak Var mı kalpsiz yaşamak Kendini ne sanıyorsun Sen onunla yaşıyorsun Onsuz sen bir hiçsin arık Hayat verdi katık katık Ne ağlayıp duruyorsun Ömrün ne kadar sanıyorsun. (12.09.2001, Sakarya) Taha Yaycı
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalem Ağlar mı Kağıda
Aklımda sen, elimde kalemim Tükenir yazmaktan, tükenmez Herşeyim sana bağlıymış meğer Ben de dahil Seni bıraktığımda anladım Kalemimle kağıtlara ağladım... (02.08.2004, İstanbul) Taha Yaycı
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kardeşlerimizin Kucağında
Savaş alanının sıcağında Güneşlere eş yanmak mı Biz biriz, ama her birimiz farklı Kardeşlerimizin kucağında Bir orman ateşi ocağında Bir tas yemeği paylaşmak Öldük ama kimin uğruna Kardeşlerimizin kucağında Yıldızların ışığında Kurşun attık her yöne Ne denir ki hakime, o da ölürse Kardeşlerimizin kucağında Bir örümcek ağında Dolanmış ayaklarımız Kıpırdamak imkansız Düşünmek yasak Ağlamak var Kardeşlerimizin kucağında Yıkık virane tüm şehir Gözlerimin önünde İnanmak ister mi yürek Yok ettiğini masum bedenleri Kardeşlerinin kucağında Ve yalnızlık ömür boyu Sırlarla geçen bir hayat Anlatmak mı dile zahmet Yaşamak mı kalbe zarar Ölmek mi, kurtuluş Kardeşlerimizin kucağında Biz savaşan ahmaklarız Vücutlarımız emanet bize Cesetlerimiz ağırlık Kardeşlerimizin kucaklarında (24.11.2004, İstanbul Brothers In Arms, Dire Straits) Taha Yaycı
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karşıda Işıkları Yanıyor Şehrin
Karşıda ışıkları yanıyor şehrin Elimde tüfeğim ve nöbetteyim Aklımda sadece sen varsın Bilmiyorum aslında nerdeyim Karşıda ışıkları yanıyor şehrin Yüzüme vuruyor rüzgar acımasızca Kelimeler çıkıyor ağzımdan anlamsızca Ama kalbimdeki sızı derin Karşıda ışıkları yanıyor şehrin Gözleri parlıyor nöbetteki erin Kimbilir ne geçiyor içinden Sade kalbi titriyor askerin Karşıda ışıkları yanıyor şehrin Hava soğuk değil ama serin Damlıyor gözümden yaşlar Dayanabilene ise ancak “aferin” Karşıda ışıkları yanıyor şehrin Gözlerim kapanıyor uykusuzluktan Başım ağrıyor artık Sevgilim nerdesin Karşıda ışıkları yanıyor şehrin Bir resim çiziliyor sanki Model sensin ama Resimdeki benim (25.09.2002, Emirdağ) Taha Yaycı
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kasım Yağmurları
Kasım yağmurları yağarken yüreğimde Ben sensiz ve sessizce ağlıyorum köşelerde Kalbimde sızın, gözlerimde hayalin Sensizlik başıma vurmuş, başım duvarlara Ağrı sızı boş, dünyadan ötedeyim Sensizlik acısı bile sensiz çekilmiyor Seni son bir defa görmek var ya! Azgın sular, dalgalı denizlere dökülmüyor Aç, bitap, karın ağrılarım azdı yine Yine başımda sancılar, sensizlik sancıları Ölüm belki de dost bana, arkadaş O yolda her yiğit olurken canhıraş Sitem, hep sitem sensizliğe Kendimi verdim gürültülü dünyada Ölüm gibi sessizliğe Ruhum acı içinde kıvranır, bedenim leş Deniz kıyılarında Kasım yağmurlarına eş. (21.02.2003, Emirdağ) Taha Yaycı
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kayıp Uyku
Gözlerim derin sonsuzluklara odaklı Gözlerimde yıldızların parıltıları saklı Gözlerim karanlığa alıştı, aydınlığa düşman Gözlerim uykuya hasret, uykusuzluk yaman Ruhum *******i kendine dost edinmiş Karanlık ruhumun üzerine perde inmiş Yağan kar da sonunda dinmiş Fırtınalar bulutların arkasına sinmiş ******* kaybettiğimi aratır yıllardır Az bir parçasını bulsam da kârdır Tüm mekanlar daima kısır, daima dardır Bunlara sebep hep o yârdır Kaybettiğimi ver bana zalim ******* Dilim söylemese de, gözlerim heceler Bilemezsin ki ne acıklı bir duygudur Gözlerim hasret kaldığı bir damla uykudur Bazen kitaplarda aradım onu, bazen filimde Bazen rahat yataklarda yattım, bazen kilimde Hem kış, hem sonbahar, hem yaz, her iklimde Değişmedi kaderim, belki çözüm ölümde! (19.02.2003, Emirdağ) Taha Yaycı
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|