![]() |
![]() |
#111 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ne ben seni,Ne de sen beni,
Katmer katmer hasret, asır galiba, Ne ben seni gördüm,Ne de sen beni. Kocadı bir ömür oldu ki heba, Ne ben seni gördüm,Ne de sen beni. Ne Bayramlar geçti,Nice kurbanlar, İflah olmaz inan gönül kıranlar, Böye günde olmaz imiş yarenler, Ne ben seni gördüm,ne de sen beni.. Gecem sensiz geçti, gündüzüm sensiz, Gönlümde hep sensin,sen ise bensiz, Korkum biryerlerde ölmek kefensiz, Ne ben seni gördüm,ne de sen beni. Bu sevdayı boğmak sana ne verdi, Yükselip de başın gögemi erdi, Mezar başım çalı çırpı göğerdi, Ne ben seni gördüm,ne de sen beni.. Aha gidiyorum, al sana dünya, Evrensele hediyendir talanya, Dilerim gönlünce bir yar bulan ya, Ne ben sana doydum ne de sen bana. Evrim Evrensel
![]() |
#112 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ne Dilersen Kendinden Dile
Zurat babadan ne dilek diledin, Neden kendinden dilemezsinki, Zuğur edemez o sen öyle sendın, Neden kendinden dilemezsinki. Muradın ne ise iste kendinden, İster ruhun ile ister bedenden, Ne istersin fakir garip dededen, Neden kendinden istemezsinki. Nazarmı değdi sana yoksaki sözmü, Sitemmi üzdü seni yoksaki sözmü, Ozon tabakasımı,yoksa yakan közmü, Neden Kendinden gelemezsinki, Allah renkler vermiş,yeşilki biri, Hind'i atlasının büyük tesiri, Şüpheyi taşıyamaz severse biri, Neden kendinden sezemezsinki. 'Zurat baba','Garip dede'de'rabbin kulu, Ne sen eksik ondan,nede o ulu, İnan rab ayırmaz bekarı dulu, Neden kendinden çözemezsinki. Her muradın gerçek olur,ererki hemde, Tanrı tüm gücünü vermiş bedende, Sen tanrı içindesin tanrıda sende, Neden kendinden çizemezsinki. Tanrıyla arana koyma vasıta, Direk kendin iste olsada hata, Özün ile barış ki dilek tuta, Neden kendinden dizemezsimki. Seni yaratan hak seni bekliyor, Neden bana direk gelmezki diyor, Araya hacı hoca koymayın diyor, Neden kendinden gidemezsinki. Güzellik vermişki o aha sende, Ne arar durursun çinde yemende, Gönül gözü ile birini sevende, Neden kendinden bezenmezsinki. Güç sende görsene,sendedir kudret, Kendi güvenine hele bir meylet, Yaratıcısın sen,yaratanada şükret, Neden kendinden göremezsinki. Allah yaratmış canı,üstelik canan, Oysa kudretini hiçlerde sanan, Hele bir görebilsem özünü inan, Neden kendinden sezemezsinki. Evrim Evrensel der gördüm görüştüm, Senin varlığınla hakka eriştim, Aşkın kazanında kaynayıp piştim, Neden kendinden gezemezsinki. Evrim Evrensel
![]() |
#113 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne Yol kalır ne yolcuda eser..
Gün gelir geriye dönüp bakarsın, Ne gül kalır, Ne de bülbülde eser, Bütün varlıkların derip salarsın, Ne yol kalır, ne de yolcuda eser.. Susacak dillerin,çıkamaz kelam, Gönül dağlarını sarar bin elem, Götüren bulunmaz o dosta selam, Ne dil kalır,ne de didarda eser. Gençlik anıların kalmaz manası, Kandırıkçı yalan dünya sende yanasın, Gelmez yola gitmek gelir sırası, Ne mal kalır ne de malcıda eser.. Solar yeşil alın döner gazele, Kaçar tat tuzun nerden hazala, Dağların hışmıyla dönen buzula, Ne yaz kalır nede selinde eser, Sevgin yalan gibi gelir ki garip, Takatin yetmez olur,dümeni kırıp, İnan olmaz buna bir akli sahip, Ne izan kalır nede akılda eser, Can bedenle küser,küser ayrılır, Evrim Evrensel'den orda sıyrılır, Gün batar, ay yıldızın kaybolur, Ne İz kalır ne de tozundan eser,, Evrim Evrensel
![]() |
#114 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nefessiz Yaşanılmaz Bilesin
Şaka gelebilir sana, Şaka değil oysa, Alamıyorum yüreğimi sevmekten seni, Delicesine yönelmişki ve sana meyletmiş, Ilık bir coşku, Aha sol derininde... Mabedimsin, Kıblemsin, Kabemsin benim. Arama,yüreğimin yüreğinde, Soluğumun ötesini. Nefesimsin... Gel,nefessiz koyma,sakın... Nefessiz yaşanılmaz bilesin... Demedi deme, Sonra, Demedin deme. Evrim Evrensel
![]() |
#115 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nefisimle Cebelleşme.
Nefis çocuğumun tutup elinden, Okullar okutmak işimdir benim. Anlamak gerekir bilen halinden, Divanı coşta olmak işimdir benim. Edep erkan öğrenmekse as(ı) lolan, Işıldar parlar mı gönlü pasl(ı) olan, Düşkün halinden bilmez libaslı olan, Hırka post örtünmek işimdir benim. Yordu beni, kaçtı,koştum peşinden, Od verdi özüme, yandı döşümde, Dır dır edip boza pişirdi ensemde, Alevlere yanmak işimdir benim. Düze indirdim O kaçtı dağa, Burun soktu her fikre solada sağa, Elde bidon,çakmak od verdi bağa, Yangını söndürmek işimdir benim. Nefis'i terbiyede kaldım sınıfta, İlmi ali verdim o oldu softa, Gönül kalelerim yakıp yıkıpta, Harabe onarmak işimdir benim. Kaçtı kovaladım yordum netice, Edep kodes'ine tıktım bir gece, Şimdi okur durur kelamı hece, Kalemi yazdırmak işimdir benim. Uğraştırdı öz canımdan bezdirdi, Ekvator,Paralel,Meridyen gezdirdi, Evren sonsuzunu bana çizdirdi, Gün gece döndürmek işimdir benim. Evrim Evrensel nefisle dost oldu, Badeyi kulakla içti mest oldu, Ömür aktı gitti cana kast oldu, Mihmanı göndermek işimdir benim. Evrim Evrensel
![]() |
#116 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nerede derdirdin sen goncasını
Bir kara bir ak dersin,rahmeyle nazı, Bir gün güven duyar,yok olur bazı, Kışın önü bahar,sonrası,güzü, Nereden buldurdun en incesini. Birebir donanmak,bilgiyi almak, Emek vermeden,bendinden çalmak, Sensiz yaşamaktan farksızdır ölmek, Nereden öğrendin sen buncasını. Gönül bahçem sensiz dönmüş bir çöle, Hazan derdi yeter artar bülbüle, Soysuzun kimiyle kıydın ki güle, Nereden derdirdin sen goncasını. ./. Evrim Evrensel
![]() |
#117 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nereden Bileyim..
Sana aşık olmak! İsa olup çarmıha gerilmek imiş... Nereden bileyim... Çarmıh mı, gerilen miyim? Sevdanı yüreğinde taşımak.... Ölüp ölüp dirilmek imiş... Nereden bileyim.... Ölen mi, dirilen mi yim? Sana aşık olmak... Güle sarılıp, dikenine katlanmak imiş,, Nereden bileyim... Gül mü, diken miyim.. Senin peşinden gelmek... Benzemek miş Spartaküs'ün sonuna... Ve Yusuf'un bühtanına.. Ömür boyu sürülmek imiş... Nereden bileyim... Yusuf mu,? bühtanı mı yım? Evrim Evrensel
![]() |
#118 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nettimse Gelmedi.
Dost bağında oldum bülbül, Öttüm,öttüm yaz gelmedi. Sümbül oldum, açtım al gül, Bittim bittim yaz gelmedi. Gül ve Bülbül'le de gelmedi. Girdim dostun bahçesine, Pul oldum ki akçesine, Mıhlandım yar ökçesine, Gittim gittim toz gelmedi. Mıh ile Şıh ile de gelmedi. Ölü oldum dirisine, Sela verip gerisine, Koç oldum ol sürüsüne, Tektim tektim tuz gelmedi. Koç ile tuza da gelmedi. Kul oldum yarin, köşküne, Yana kaldım yar aşkına, Hak yardım ede düşküne, Coştum,coştum saz gelmedi. Aşkla da köşkle de gelmedi. Evrim Evrenselim bir yar, Bülbül güle eder ah (ı) zar, Dost nefesin(e) oldum rüzgar, Estim estim hız gelmedi. Rüzgarla,esmekle de gelmedi. Evrim Evrensel
![]() |
#119 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Niye Dökmüş Yaşlarını
Benim'Gül yüzlü sultan'ım, Niye çatmış kaşlarını, Canımın cananı,mahım, Niye dökmüş yaşlarını. Can kafesim,beden ruhum, Senle geçer ahım,vahım, Gecemin sonu,sabahım Niye eğmiş başlarını. Sabahın esen yelisin, Ruh-i gıdamsın,bilesin, Bir akıllım,bir delisin, Niye atmış taşlarını. Ciğer parem,canım kızım, Tek dert ortağımdır sazım, Omuza taranmış uzun, Niye salmış saçlarını. Evrim Evrensel
![]() |
#120 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Normlarımdan beni zorluyor gibi.
Yüreğime bir aşk indi gizlice, Çırpınıp duruyor,gitmiyor gibi. Kanat çırpar pır pır eder sessizce, Yüreğim yerinden fırlıyor gibi. Malik'in görmedim,aşkı konuğum, Zapteyledi beni,onda sanığım, Görmediğim bir hayale yanığım, Aşk'ı sevda od'u harlıyor gibi. Sesi kulağımda,görmedi gözüm, Öz'e nakşeyledim hatları yüzün, Belleği çip'inde sedası sözü, Akıl Fikir şaşkın turluyor gibi. Saklanmış duruyor,kalıp içerde, Benden ayrılmadan kalık heryerde, Kovsam başım fena girecek derde, Üstüne zırhın kaplar sırlıyor gibi. Bu aşk ile başım ciddi belada, Akıl yoktur,deli gelmez yola da, Bıçkın durur,serkeş bakmaz hal'ada, Normlarımdan beni zorluyor gibi. Evrim Evrensel'im değmem dokunmam, Ben bir kitabım der asla okunmam, Hayta durur,derki gözüm sakımam, Tutup beni Fizan'a fırlıyor gibi... Evrim Evrensel
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|