![]() |
![]() |
#111 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Selam Göndermişsin
Selam göndermişsin Aleyküm selam Fazlasıyla memnun oldum Mehmed’im Elin ermez olmuş mektup yazmaya Gönül almak güzel iştir Mehmed’im Ne iş yapıyorsun neyle meşgulsün? Havadisler yolla birazcık olsun Mektubun tez günde Bucak’a varsın İnşaallah rahatın iyi Mehmet’im İster misin biraz sohbet edelim Her bahçeden üç beş çiçek derelim Hemi halkı,hemi hakkı sevelim Sevgisiz insan olmaz Mehmet’im Bir davam var canım feda etmeye Yolcusuyum sonuna kadar gitmeye Son nefeste son sözümü demeye Allah nasip etsin bize Mehmet’im Çamurlu yollara giden pislenir Nursuz gönül günden güne paslanır Ülküsüz gayesiz nasıl yaşanır Dünya imtihandır bize Mehmet’im Hakikat yolunda gel yürüyelim Cehaletle mücadele edelim Yaratılmışları elbet severim Yaratanın hatırına Mehmet’im Sevmediğim kafaları övemem Kutsal bildiğime kalkıp sövemem Yurdumu soysuza teslim edemem Sonu ne olursa olsun Mehmet’im İnandım İslam’a eyledim iman Dilimle,kalbimle eyledim beyan Kalbimden geçenler Allah’a ayan Özümüz,sözümüz birdir Mehmet’im Abdulhadi hakça söyle sözünü Varsın meşakkatler yaksın özünü Mevlam hesap günü ak et yüzümü Tek dileğim budur benim Mehmet’im. Abdulhadi Bay
![]() |
#112 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sen Gülsün
Sen gülsün,gülşensin,baharsın yazsın Sen aşk çiçeğimsin benim ey güzel Çağıl çağıl akan coşkun pınarsın Bir damla suyuna hasretim güzel Belki sen unuttun,beni anmazsın Benim gibi hülyalara dalmazsın Ben seni ararım, sen aramazsın Sensiz şu alemde yalnızım güzel Aşk; bazen kölelik,bazen esaret Bazen deliliktir,bazen cesaret Aşk kör yaşamaktır, bakıp görerek Gözüm başkasını görmüyor güzel Kıvılcımı çaktın, ateş kor oldu Üstüne su döktün, siyah sel oldu Yaptığını yıktın, sana ne oldu Viranede baykuş gibiyim güzel Abdulhadi hasret nazlı gülüne Yanmış,küle dönmüş kimin neyine Sapladığın oklar hala kalbimde Yaram kapanmıyor,kanıyor güzel Abdulhadi Bay
![]() |
#113 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen Yaktın Ateşi
Sen yaktın ateşi attın içime Şimdi söndürmeye gelme boşuna Alev alev yandı gönül sarayım Kova kova suyu dökme boşuna Aklımı,fikrimi başımdan aldın Sen canıma candın,bambaşka yardın Ya ben erken doğdum,ya sen geç kaldın Bundan sonra hayal kurmam boşuna Su ile sönmüyor aşkın ateşi Zamanı durdurdum,attım saati Bedenim yanarken, ter basar beni Bunun hikmetini sorma boşuna Önce neşe,hayat kattın canıma Sonra gittin uğramadın yanıma Bir yıl değil geçen bir asır olsa Seni unuturum sanma boşuna Gel derim,gelmezsin,yol bilmez misin? Feryadımı,duymaz,işitmez misin? Yüreğimi yakan sen değil misin? Ben öldükten sonra gelme boşuna Bu aşk ne ki böyle,çeşidi sonsuz Bu aşk ne ki böyle,olmuyor o'nsuz Bu aşk ne ki böyle,tarif imkansız Bana anlatmaya kalkma boşuna Abdulhadi aşk közünde kavruldu Allev alev yandı külü savruldu Bir gün derler,namazına duruldu Arkamdan gözyaşı dökme boşuna Abdulhadi Bay
![]() |
#114 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sıkılan Kurşundur
Sıkılan kurşundur aziz vatana Aldıran yok,uyur gezer olduk biz Oluk oluk kan akıyor baksana Düştüğümüz kuyu karanlık dipsiz Dermanı ölümde arar olduk biz Ay-yıldıza haç yamandı çoktandır Yüce Mevlam şu milleti uyandır Yonta,yonta kalmadı edep haya Hasret kaldı ruhlar milli duyguya Yediden yetmişe yattık uykuya İlimde,teknikte yaya kaldık biz Yanlış reçeteden çektiklerimiz Ay-yıldıza haç yamandı müzdarip Türk,yurdunda mahsun yurdunda garip Tarihte bir dostluk var mı Haçlı’dan Bazen şeytan oldu,bazen bir yılan Onun dostluğuna kanıp aldanan Biz olduk gardaşım,gönüldaşım biz Bu yüzden bozuldu milli birliğimiz Ay-yıldıza haç yamayan eller var Bu hal beni yıkar,beni yaralar Garibim ben öz yurdumda, yalan mı? Müslümana yapılmadık kalmadı Burası Yunan mı yoksa Bulgar mı Kendimize zulüm eder olduk biz Acep hangi akla hizmet ederiz Ay-yıldıza haç yamandı baksana Tutup Haçı yerden yere çalsana Bir ses duydum Bilge Kağan atam bu Ruhuma bir ümit,bir ışık yakan bu Budur Ötükent’ten bakan yiğit bu Fatihlere Ulu batlı Hasan biz Gönül burçlarına bayrak asan biz Ay-yıldıza haç yamansın sökeriz Haçlıyı biz denizlere dökeriz Abdulhadi, ya bismillah ya Allah Doğru eğrilere demez eyvallah Yarın mahşer günü bizler inşallah. Sonsuz bir huzura eren oluruz Ebedi cennete kalan oluruz Ay yıldızın sahipleri biziz biz Soysuzların haklarından geliriz Abdulhadi Bay
![]() |
#115 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sitemim Vardır
Bu günkü umudum kaldı yarına Boşa geçen güne sitemim vardır. Olacak işimi sürüp yokuşa Yal bekleyen ite sitemim vardır. Şunlar siyasette sinek nallayan Her atışta karavana sallayan Oy zamanı vatandaşı avlayan İçi boş sözlere sitemim vardır. Hani mert insanlar samimi sözler Hani doğruluğa götüren izler Hani “ahde vefa gerek” diyenler İki yüzlülüğe sitemim vardır. Gelene imrenmem,gideni gördüm Her birinden ayrı hüner öğrendim Onlar oyuncuydu,ben seyirciydim Benimse sahneye sitemim vardır. Veysel Karan gibi bazen yalnızım Yunus gibi bir ülküye bağlıyım Mevlanayım hoşgörüyle doluyum Kine ve gareze sitemim vardır. Üzerinde yeşil otlar kuruyan Pınarı kurumuş,suyu akmayan Susuzluktan çatır çatır çatlayan Kara topraklara sitemim vardır. Umutsuzluk içerimi kararttı Güvendiğim dostlar beni aldattı Benden aldığını düşmana sattı Arabozan dosta sitemim vardır Bahçemde açılan gonca güllere Kırmaya uzanan hain ellere Bunaltan sıcağa,esmeyen yele Doğmayan Güneş’e sitemim vardır Suya hasret kalmış kurumuş toprak Kurumak üzere sararmış yaprak Başını kaldır semaya bir bak Yağmayan yağmura sitemim vardır Abdulhadi sitem etme tedbir al Eşek arıları hiç yapar mı bal? Tarih denizinde derinlere dal Ders almayan akla sitemim vardır Abdulhadi Bay
![]() |
#116 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Siyahtı Saçların
Aziz dostum gel otur şu yanıma Konuşalım senle havadan, sudan Kaç ay, kaç yıl oldu görüşmeyeli Su gibi akıyor, su gibi zaman Siyahtı saçların bembeyaz olmuş Sakala, bıyığa sanki kar yağmış Yalanmış be, kahpe dünya yalanmış Arkamızda üç-beş hatıra kalan Nefesim yetmiyor yokuş çıkmağa Ayağım zorlanır adım atmağa Oturuşum benzer pamuk yumağa Ben ne idim dostum, neydim bir zaman Mevsim sonbahardır daldan yapraklar Dökülüyor çıplak kaldı ağaçlar Gidiyorlar dostlar, tüm arkadaşlar Sıra bizde gardaş, haydi toparlan Yatarım- kalkarım gün tamam olur Hafta tamam olur, ay tamam olur Son duraktır diye çağıran olur Topraklar üstüme çöker bir zaman Üst üste yığılır aylar seneler Vadesi dolanlar bir bir giderler Bağrına basarda sinede gizler Kara toprak uyandırmaz uykudan Ziyaretçim ya baykuştur başımda Her gün konar durur mezar taşımda Ya bir hayvan otlar yanı başımda Belkide hiç olmaz arayan,soran Mezarlığa vardım orada herkes Fakat konuşmazlar duymazsın bir ses İster hançer sapla, ister etin kes Şikayet duymazsın artık onlardan Abdülhadi dünya fanidir fani Nerede toprakta yatanlar hani Bir Allah dünyada bir Allah baki Allah ayırmasın bizi imandan Abdulhadi Bay
![]() |
#117 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Son Durak
Baharda bir güldüm, kışta döküldüm Dakika dakika geçti bu ömrüm Hayat gemisinin son durağında Gel gel diye beni bekliyor ölüm Çocukluk,erginlik ve de olgunluk Nasıl geçti bilmem hepsi bir anlık İhtiyarlık ile geldi durgunluk Sararan yaprağa döndü bu ömrüm Atarım adımım ileri gitmez İş tutmaya gücüm takatim yetmez Saymakla derdimin sayısı bitmez Son durak dediler indi bu ömrüm Toplanmış dostlarım toprağı kazar Baş taşımda doğum-ölümüm yazar Yakasız elbise çatısız mezar Gerçekti yalana döndü bu ömrüm Son durak mezarlık inenler iner Kopan fırtınalar böylece diner Bu mallar bu mülkler benim diyenler Susmuş konuşmuyor dilleri gönlüm Ömür ne ki; cana biçilen süre Her can dönecektir geldiği yere Bir gün toprak olur kemiği bile Işık gibi yandı söndü bu ömrüm Abdülhadi dünya, geçit yeridir Her can bu dünyada bir görüntüdür. Huzuru mahşerde sırlar çözülür Ondan geldi, ona döndü bu ömrüm Abdulhadi Bay
![]() |
#118 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sonbahar
Gelenlerin dönüp gitmesi gibi Ayrılık sızısı başlar sonbahar Duvardan taşların düşmesi gibi Ömrümden yapraklar düşer sonbahar Yemyeşil yapraklar sapsarı olur Yamaçlarda çayır,çimenler kurur Kış geliyor diye telaşe olur Gönlüme bir hüzün dalar sonbahar Bak bir bir düşüyor yapraklar yere Kapılmış rüzgara,gidiyor nere? Göçmen kuşlar döner geldiği yere Misafiri sevmez misin sonbahar? Abdulhadi Bay
![]() |
#119 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sonradan bildim
Adam bellemiştim bakıp boyuna Madem ki odunmuş sonradan bildim Hele gite yaklaş şöyle yanına Isırıp tepermiş sonradan bildim Değer vermiş idim insan sanarak Baş köşeyi verdim,büyük sayarak Hem çalarak gardaş,hem de çırparak Devleti soyarmış,sonradan bildim Çıkmış makamların en büyüğüne Ne kadar cahildir bakın sözüne Baka baka taa milletin gözüne Yalan yumurtlarmış sonradan bildim. Hainleri baş köşede görünce Haksızlığa isyan ettim gücümce Yağcılık,yaltaklık adilik bence Düşmanıma dostmuş sonradan bildim. Abdulhadi Bay
![]() |
#120 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sor beni beni
Kaç yıl oldu bilmem geçti seneler Arayıp sormadın dost beni beni Bak can dostun inim inim iniler Perişan haldeyim gör beni beni Yeter bu diyarda epeyce kaldım Yolcu yolunda gerekmiş dostlarım Ebedi Şehir'e bir bilet aldım Bir Yıldız kayarsa an beni beni Dünyadaki sürem sona erence Teneşirden bir tabuta binince Mezar denen bir çukura girince Kara toprak artık sar beni beni Bir beze sardılar,toprağa indim Kurt yedi bitirdi,kalmadı etim Şimdi bir çukurda üç-beş kemiğim Ne hallere düştüm,gör beni beni Mezarım üstünde otlar kurumuş Baş taşıma yıkılmış,düşmüş,kırılmış Anladım ki dostlar beni unutmuş Bir Fatiha ile an beni beni Abdulhadi, O saldı seni ummana Dönüşün de O'na sakın şaşırma Sen fanisin O mutlaktır unutma Varda yok olana say beni beni Abdulhadi Bay
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|