![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Doktor Bey
Gülden isim alan, Gülkent Hastahanesi, Başhekîmi çiçeği burnunda Doktor Bey. Göğüs cızır, cızır öter, almaz nefesi, Başarılı hekim duydum sizi, Doktor Bey. Cıvıl, cıvıl hizmete koşar hemşiresi, Şimdi olmuş Göller Bölgesinin gözdesi, Daha yetmez olmalı Türkiye incisi, Daha çok hizmet verin insana, Doktor Bey. Isparta, Gönen yol ortasında kurulmuş, Solumaz ciğere temiz hava doldurmuş, Son nefeste hastaya buseler kondurmuş, Şu cennetin canan hekîmleri Doktor Bey. Taşlar meydan okurlarken bitti ciğerler, Sigara, içki bilmez şu gördüğün eller, Dün dedem, babam, bugün ben sırada sizler, Sağlıkçılar sigara içer mi, Doktor Bey? Duvarı nem beni hayat gamı bitirdi, Düşünmedim giden cebine ne verildi? Ciğerler fos dedi olmayan akıl geldi, Bizlere yardımcı olun, canım Doktor Bey. Hak size düşürmesin eksikte etmesin, İşiniz gerçekten çok zor dostum bilesin, Güler yüz, tatlı dilli ol şifa verirsin, Sizlere bir hayır dua yeter, Doktor Bey. 28/02/2006 Dursun Yeşil
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dostlarım
İtilip, kakılıp her dem horlanıp, Mektuba yapışmaz, puldum dostlarım. Çay, dere, ırmağa gittim zorlanıp, Ummanlara aktım, doldum dostlarım. Akıllılar maşa etti elinde, Böyle şekil aldım baba belinde, Kaldım hafif, gittim yağmur selinde, Tanımadan sizi, çuldum dostlarım. Aradım her yerde buldum sizleri, Eskittim yaşlanmış halsiz dizleri, Anlasam insanın nerde gizleri, Kulların gönlünde, yoldum dostlarım. Boşa geçmiş ömrüm sanki boşlukta, Mutluluk var imiş sevgi, hoşlukta, Çare aranmasın kara loşlukta, Özümü bu yolda, buldum dostlarım. Açmadan çiçeğim hemen solardı, Mansurî yetişti havam bolardı, Üstatlar uğraşsa şair dolardı, Bulmadan sizleri, koldum dostlarım. Adsız idim şimdi oldum Dursunî, Mansur üstadımdan aldım dersimi, Doğru yolda iken gördüm tersimi, Gönlünüze mihman, oldum dostlarım. 04/09/2006 Dursun Yeşil
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dostum
Oynadın hayatta hep yanlış ata, Yaşadın yarım asrı çıka, bata, Ne evlat, avrat ne de bildi ata, Boşa yaşadı, benim ahmak dostum. Koydun ata et, ite ot yemedi, Dost sandıkların hiç akıl vermedi, O ciğeri beş para etmez dendi, Sanki hiç yaşamadı, aptal dostum. Utanan kötülük yapabilir mi? Mevlâ’m her şeyden haberdar değil mi? Yanan ciğere zehir verilir mi? Hesaplar mahşere kalsın, be dostum. Hangi sabahın akşamı gelmez ki, Allah verir cezayı bilinmez ki, Yürekten gelmeyince gülünmez ki, Gülmeden geçti, ömür boşa dostum. Nalladılar iti avlasın diye, Kestiler koyunu meydan keçiye, Öldürdüler atı yükler kediye, Sen haline şükret, be şaşkın dostum. Her günün güneşi sonunda batar, Ömrünü hep mutlu yaşayan mı var? Nasip olacağı şüpheli mezar, Helâl kefenin hazır mı be dostum? 01/03/2006 Dursun Yeşil
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dostum Duydun mu?
Bizim Ercep olmuş sosyal demokrat, O da evrimleşmiş, dünya duydun mu? Babası ya eşek, ya da vahşi at, O da katırlaşmış, atım duydun mu? Tükürsem surata şükür yarap der, Utanır yüzü yok peçeli gider, Hortum, pipet, bardak idare eder, Bulduğuyla içer, dostum duydun mu? Teper onu, bunu gever, ısırır, Dişleri çok sivri masum kırıtır, Pişmiş kelle gibi her an sırıtır, Pişkin suratsızdır, üstat duydun mu? Çakalların nesli artıyor artık, Neyi bulsa yutar uygun yaratık, Cahillerin dostu bizler bıraktık, Yürüyüşü yamyam, aslan duydun mu? Isırdığı yara hiç iyileşmez, Usulce yanaşır mertçe yüzleşmez, Erkekçe görünür başı dikleşmez, Namussuza misal, yiğit duydun mu? Yazık olmuş kuduz ağzı salyalı, Aşısı tutmamış boynuz dalyalı, Kanmaz Eğirdirli yalan balyalı, Tasmalı geziyor, itim duydun mu? 21/07/2006 NOT: Sözüm sadece bizim Ercep için. Başkasına sözüm yoktur. Dursun Yeşil
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Döner ha döner
Köylü kadın çökmüş düven üstüne Öküzle beraber, döner ha döner. Yabayla çevirir altı, üstüne Sıcaktan terini, siler ha siler. Çocukları gitmiş okula, eşe Yaşlı beyle gider tarlada işe Evlatlar zor doyar, muhtaçtır aşa Üzüntü bildirmez, güler ha güler. Çalışa, çalışa bükülmüş beli Ağrıdan kıvrılmaz olmuştur eli Acı haber duysa akar göz seli İçten sessiz yanar, susar ha susar. Harmanda kullanır dirgen, yabayı Erkeğinden fazla harcar çabayı Bacayı temizler yakar sobayı Umutları tek tek, söner ha söner. Makyaj, oje, ruju suratı bilmez Bayramlarda bile güldüğü olmaz Nasırlı el öpen duasız kalmaz Hayali mum gibi, erir ha erir. Aç, susuz sürünüp ekini biçer Ilımış testiden suyunu içer Çardak gölgesinde kendinden geçer Boyunduruğunu çeker ha çeker. Yüreği eziktir, sorulmaz hali Üç beş garip elde gidecek salı Dursunî’nin dili dikenli çalı Anneler şefkati verir ha verir. 26/07/2007 Dursun Yeşil
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dört Sadık Dost
Çevremde dört sadık dost bulamadım, sağlığımda, Pervane oldular menfaatleri olduğunda, Selâmı bile vermediler karşılaştığımda, Yan deli gönlüm, kimse kalmadı şimdi yanımda. Herkese iyilik etmekti, her zaman muradım, Dostlarım sanıp, kanlı düşmanlarımı suladım, Sağlam yanım bırakmadılar, kırıldı kanadım, Dört sadık dost bulmadan, boş geçen ömre yanarım, Bir yörük çadırında dünyaya gözlerim açtım, Çekeceklerim malum oldu, devamlı ağladım, Hepsi doğru çıkınca, hayallerim sayıkladım, Tecrübe edince düşmanı dostu ayıkladım. Böyle giderse cenazem de ortada kalacak, O gün inşallah neşeli dört sadık dost olacak, Yılanlı, akrepli toprağa mezar kazılacak, İstediğim dört sadık dosta bırakıp kaçacak. Nefsim, evlat, mal, mülk bütün varlığın senin değil, Senin ise niçin bırakıp gidiyorsun, gafil, Aldırma nefsim aldırma, Allah’ın önünde eğil, Affederse o affeder, dost, düşman seçmeyi bil. 26/1/2001 Dursun Yeşil
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dua
Bana duayı söyleten ve yazdıran yüce Rabb’ım, Ne olur, yüzü suyu hürmetine şu alemleri, Yarattığın, yüce kulunuz, Ahmed’i Muhammed’e, Mahcup eğleme, şefaatini nasip et Allah’ım. Gönül yanmayınca, dil söylemekten olurmuş aciz, Yanamadığımdan, cemaline ulaşamam naçiz, Utanıyorum sultanlar sultanı Rasülullah’ım, Ver elini, yardım et, yanayım aşkınla Sultanım. Çok seviyorum ama, yanmam için nurunuz gerek, Nurun gönder, çıra gibi yanayım ya Rasülullah, Bu sevgim sonsuz olursa, başka dostlar neye gerek, Bir Allah, bir de senin sevgin bana yeter, Sultanım. Allah’ım mahcup etme beni, sevgili kullarına, Senin affını, sevgililerinin şefaatini, Hak edecek duruma getir, beni öğlece yaşat, Hesap günü, beni rezil eyleme, Yüce Rabb’ım. 30/03/2000
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dursun Yeşil
Dursun göz açmış mevsim sonbahar, Uslu çocuk olmaz adım Dursunî. Renkli dünya gülmüş bende ilkbahar, Sular akar durmaz, yadım Dursunî. Uzun ince yolda yalnız yürüdüm, Nankörü dost sanıp çift kol bürüdüm, Yalın ayak oldum bazen sürüdüm, Emel ettim buldum şadım Dursunî. Şikayet edince isyan dediler, İnledim açlıktan onlar yediler, Lale olma murat, adım Dursunî. 07/09/2006 Dursun Yeşil
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünya
Herkes birbirini iter tepeler, Gücü yeten hakîm, olansın dünya. Erkekmiş kulakta inci küpeler, Sen evrimleşmişsin, çağdaşsın dünya. Hiç körocaklara bakan bulunmaz, Yalnızlıktan nefes verip alınmaz, Garipleri soran arayan olmaz, Davulu dengine, çalansın dünya, Daracık giyinmiş açık düğmeler, Konuşurken ağız büküp eğmeler, Kolları dopdolu türlü döğmeler, Bir sürü zırzopa kalansın dünya. İnsanların grup, grup bölünmüş, Sınıflar aynıysa selâm alınmış, Dinli dinsiz ayrı yola gelinmiş, Putperesti putla, koyansın dünya. Küçükler büyümüş birden tozuşur, Kendini bilmeden gizli gezişir, Cicim ayı biter hemen bozuşur, Cilvelilere tat verensin dünya. Ot gibi yaşadım bir zevk almadan, Dursunî sen de git gülün solmadan, Azgın kurtlar avı yutar bölmeden, Bileği güçlüye, mekânsın dünya. 12/10/2006 Dursun Yeşil
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünyamız
Aynı hadisede biri sevinir, Hep garipliklerle dolu dünyamız. Biri perişandır seri dövünür, Her çeşit canlının, yolu dünyamız. Ölçüler ayarlı, ince hesaplı, Boşa yaratılmış yoktur vasatlı, Çok kazananda var bazen kısıtlı, Fakirler zenginin, kolu dünyamız. Cennet iki yurda ayrı kurulmuş, Hakkaniyet ile sırrı verilmiş, Kurala uymazsa başı vurulmuş, Ahirete giden, yalı dünyamız. Baksan dost görürsün kavga birazdan, Anlaşma yaparlar yenir kirazdan, Hasetten çatlayan yapar garazdan, Acayipliklerin, beli dünyamız. Arı gülden, çöpten topluyor balı, Esmerin güzeli giyiyor şalı, Doğuştan çirkinin sorulmaz halı, Huzuru olanın, malı dünyamız. Bazısı dört elle tutar sarılır, Cennet arzulayan döner darılır, Bütün yollar biter sona varılır, Üç beş Hak dostunun, pulu dünyamız. Fareyle kediler savaşı kesti, Biz insanların hırs ateşi bastı, Haklı, kaksız herkes kükredi esti, Dursunî sen de, deli dünyamız. 29/12/2006
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|