![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hangi Suçluyum Ki Ben
Hangi suçluyum ki ben Yüreğine haps edilmiş Hangi suçluyum ki ben Umutları sevinçleri gasp edilmiş Her anışta gözlerinden kan damlayan Bir sevda uğruna bir ömür harcayan Hangi suçluyum ki ben Hangi suçluyum ki ben Zifiri karanlıktan yürüyüp aydınlığa çıkamayan Düşleri tutsak Hayalleri ürkmüş Rüyalarına kelepçeler vurulmuş Hıçkırıkları boğazında düğümlenen Yüreğindeki sevincine kurşun sıkılmış Bir kara kaş Bir kara göz Bir tutam zülfüne ölesiye bağlanan Yüreğindeki sevdaya yenik düşmüş Sığınacak yeri Çalacak bir kapısı olmayan Bir taş dibi Bir çalı gölgesi arayan Kandır göz yaşlarım Ağudur yediğim içtiğim her şey Tek sırdaşım ruhumu haps ettiğim *******im İsyanımı haykırır feryadıma karışan hecelerim Ölesiye sevmekti suçum Haberim olmadan çekip gitmendi ızdırabım Yetim kalan sevdamdı yüküm Bir ömür söndüremediğim Yüreğimdeki yangındı acım Kuruyan göz pınarlarımdı Boşa giden emeğim Hala adını andıkça tir tir titrer yüreğim Elimde değil ki bu kötü kaderi sileyim Hangi suçluyum ki ben Cebbar Korkmaz
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hani Memleketin Babasıydın Sen
Sana devlet baba şikayetim var Hani memleketin babasıydın sen Seksen yılda bize olamadın yar Hani memleketin babasıydın sen Köylüleri vaatlerle kandırdın Yiğitleri mahpuslara doldurdun Gençlerin kanına girdin öldürdün Hani memleketin babasıydın sen Hala kuyudan çeker içeriz suyu Her zaman kenara attın doğuyu Ahırlarda yapıyoruz düğünü toyu Hani memleketin babasıydın sen Ankara ya geliyoruz iş için Ankaralı karsa gelmiyor niçin Gecekondularda derbeder göçüm Hani memleketin babasıydın sen Yokluk bana terk ettirdi yurdumu Sılada bıraktım yetim dördünü Bilir misin bilmem yoksul derdini Hani memleketin babasıydın sen Vurgun vurdun suçu yabana attın At sürdüğümüz yerlere işçiler sattın Yok mu bunda senin hiç kabahatin Hani memleketin babasıydın sen Bu cebbar söylerde hep gider boşa Halimiz hep budur kim gelse başa Düşman olmuş bu gün kardeş kardeşe Hani memleketin babasıydın sen Cebbar Korkmaz
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Harabe Bendim
Gözlerinin büyüsüne kapıldım Sevda tuzağına kendim atıldım Her isyanda biraz daha yıkıldım Yıktığım virane harabe bendim Sevdalıma titreyerek bakardım Kaşlarını çatar diye korkardım Ateş olur her yanımı yakardım Yaktığım virane harabe bendim Zavallı perişan naçar olmuştum Taşıdığım candan geçer olmuştum Artık aynalardan kaçar olmuştum Baktığım virane harabe bendim Oynadı yerinden düştü taşlarım Baykuş sedasından ürktü düşlerim Ayyaş olup sokaklarda kışladım Kaçtığım virane harabe bendim En sonunda bu sevdaya yenildim El dilinde deli diye anıldım Gölgesinden korkan adam sanıldım Korktuğum virane harabe bendim Cebbar Korkmaz
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hasan Hüseyinin Yanına Düştüm
Gönül terazimde sevdalar tarttım Aşkı dirhem dirhem meccane sattım Bitmedi tuzağı kahpe hayatın Kırk haramilerin eline düştüm ZALOĞLU RÜSTEMDEN aldım dersimi Hallacı MANSUR.da buldum erdemi İsyanıma sebep NEMRUT.un zulmü Hak arayanların önüne düştüm Çok bilmezler gördüm bilgin idiler Çul çaput içinde zengin idiler Dünya kültüründe engin idiler Kapıldım bilginler seline düştüm Mabedi şerifte kıyama durdum Kendini adamdan sayanlar gördüm Yanlış yapanlardan hesabı sordum Zındık yobazların diline düştüm MECNUN.un çölünde balaban idim FERHAT.ın dağında bir çoban idim Sevdalar içinde ben yanan idim Aslıyla keremim külüne düştüm Pirler dergahında sınadı beni Nefsime taş vurup kınadı beni İmtihan eyleyip onadı beni Dersini almışlar yönüne düştüm Erenlerin sofrasına kuruldum Hamur olup pişmek için yoğruldum Kerbela da yezitlerce vuruldum HASAN HÜSEYİN.nin yanına düştüm Bir kaşı karaydı ruhumu alan Dünya zamanından ömrümü çalan Gönlümdeki varı eyledi talan Elma yanağının alına düştüm Cebbar Korkmaz
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() HASRET KALACAKSIN
Sevda dolu sözlerime Baş koyduğun dizlerime Sana bakan gözlerime Hasret kalacaksın Artık yanında olmayacağım hiç Kendine en inanılmazından hasret biç Ateşlerde yakacağım sana olan özlemimi Irmaklarla yıkayacağım Hasretinden dolan gözlerimi Sileceğim geçtiğim yollardan ayak izlerimi Hasret kalacaksın Ellerini titreyerek tutuşlarıma Aşkınla çarpan kalbimin atışlarına Sevda dolu mahmur bakışlarıma Senin için en yanık türküleri yakışlarıma Ardından ismini haykırışlarıma Hasret kalacaksın Bir hasretlik türküsü olacağım dilinde Bir aranan olacağım resmim elinde Gölgemi bile saklayacağım senden Hiçbir eser bulamayacaksın benden Kahkahalarım çınlayacak kulaklarında Sevda dolu sözlerim hep kalacak aklında Kala kalacaksın pişmanlığınla Hasret kalacaksın Hasretle anacaksın Cebbar Korkmaz
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hasret Yorgun Düştü Benim Yanımda
Yıllar geçti hep özlemle bekledim Zaman yorgun düştü benim yanımda Aşıktım ben senden ümit kesmedim Sabır yorgun düştü benim yanımda Ne yağmurlar yağdı ne seller aktı Fırtınalar koptu şimşekler çaktı Yaşlarım yüzümde izler bıraktı Seller yorgun düştü benim yanımda Rüzgara kapıldım bir yaprak gibi Kayaydım eridim toz toprak gibi Hep seni aradım bir seyyah gibi Yollar yorgun düştü benim yanımda Ne baharım oldu nede yazlarım Kalbimde hep yara oldu özlemin Hep yollara baka kaldı gözlerim Hasret yorgun düştü benim yanımda Cebbar Korkmaz
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hasretim
Hasret yorgunluğu çökmüş serime Seni göreceyim düşe hasretim Umudum kalmamış çıkam yarına Bastığın toprağa taşa hasretim Gönlümde acıdan şimşekler çakar Gözümden yaşlarım bulanık akar Rüzgarlar hep senin saçların kokar Sizin elden esen yele hasretim Geçtiğin yolları tek tek dolaştım Bastığın taşlarla tek tek konuştum Sokaklarda hayalinle buluştum Saçından düşmüş bir tele hasretim Efkarımı kadehlerle dağıttım Yüreğimi göz yaşımla soğuttum Beni duyman için tellal bağırttım Senden gelecek bir söze hasretim Günler geçip bir birini kovalar Azrail söz verir gelmez oyalar Sensiz çiçek açmaz dağlar ovalar Seni göreceyim güne hasretim Cebbar Korkmaz
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hasretini Toplarım
Hasretini toplarım Her akşamın karanlığından Kokunu toplarım Esen rüzgarlardan Yüreğimde birikir hasretin Karışır göz yaşlarıma Dökülen damlalardan Yokluğunu toplarım Sesin yankılanır kulaklarımda Hıçkırıklar düğümlenir boğazımda Adın ağıt olur avazımda Yüreğimde bir acı Hasretin Yalnızca hasretin kalır yanımda Hasretini toplarım Sana benzeyen herkesten Hasretini toplarım Seninkine benzeyen her sesten Yüreğimdeki acıyı Ruhumdaki hüznü Gözlerimde sana olan özlemi Anlatmaya dilim varmaz Hafızam karışır Cümlelerim hep şaşar seni andıkça Hasretini toplarım Arkasına sığındığım Bir nefes cıgara dumanından Avuçlarımda ellerinin sıcaklığı Yüreğimde hasretinin burukluğuyla kalakalırım Sensizliğin girdabında Hasret mabedinde tutsak olmuşum adeta Beni kendime getirecek Ne umudum Nede gücüm kalmış Hasretini toplarım Gözlerimde beliren küskün hayalinden Geçmişi anmanın acısı çöker yüreğime Sığmaz acılarım bedenime Gözlerimi sis kaplar Göz yaşlarımla ıslanan bedenimin Islaklığıyla hatırlarım kendimi Hasretini toplarım Yüreğimdeki acılardan Hasretini toplarım Senin ismini taşıyan çiçeklerden yapraklardan Hasretini toplarım Seni alıp götüren yollardan Hasretini toplarım Bizi ayıran yıllardan Hasretini toplarım Bastığın her avuç topraktan taştan Hasretini toplarım Bizi birlikte görüp uçuşan kuşlardan Hasretini toplarım Beraberken ıslandığımız yağmurlardan Hasretini toplarım Bu vefasız kahpe dünyadan Cebbar Korkmaz
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hatırlar Mısın
Rüzgarlı bir sonbahar akşamıydı Heyecandan ikimizde tir tir titriyorduk Ellerin terlemişti ellerimde Kendimi kaybetmiştim tılsımlı bakan gözlerinde Aşkın ağusu karışmıştı kanıma Ruhum bedenimden uçmuştu oturduğunda yanıma Sesimiz titrek cümleler kifayetsiz Dünyadaki tüm dillerde seni seviyorum demek bile benim için yetersizdi Sol yanağıma kaçamak bir öpücük kondurmuştun Yıllara meydan okuyan sıcaklığı hala yanağımda yanar Her andıkça o günleri yüreğim kanar Nede çabuk geçmiş ihanetçi yıllar Bizim için akıp giderken zaman Gençliğinde ne de çok hata yaparmış insan Bir meşe ağacının altı Bir kaya parçasıydı oturduğumuz mekan O zamanlar hiç düşünememiştim O mutluluğu bulamayacağımı hiçbir zaman Dönülmez sözler vermiştik bir birimize Hayallerimizde villalar lüks arabalar şatolar yoktu Sıvaları dökülmüş bir gecekondu Birkaç tabak çanak bile bize çoktu Yüreğimizdeydi saklı saray han hamam Bir birimizi bırakmayacaktık hiçbir zaman Bunlar dönülmez sözlerimizdi o an Nede olsa çiy süt emmiştir insan Yürekten verilen sözler bile zamanla olur yalan Benim söylediklerimin hepsi doğruydu inan Sana yalan söylemedim hiç bir zaman Gözümde hayalin Ruhumda özlemin Hafızamda hatıraların Yüreğimde hala senin sevdanın sıcaklığı durur soğumadan Bu dur aşkımızdan bana kalan Hatırlar.mısın Cebbar Korkmaz
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hav Ha Ha Hav Hav
Bayramdan bayrama insan olanlar Üç yüz altmış dört gün hav ha ha hav hav Kurbandan bir kemik hayra sunanlar İncitir yoksulu hav ha ha hav hav Boyunun da gıravat elinde asa Yoksulun halini eylemez tasa Yüz bin kişi ölse o girmez yasa Sahte göz yaşları hav ha ha hav hav Elinde doksanlık tespihle gezer Bir avrat görünce tırnaktan süzer Yalan sohbet ile kuyular kazar Kıybetler dilinde dilin de hav ha ha hav hav Doğru söyleyene hiçbir sözüm yok Sahtekarı dinlemeye lüzüm yok Bu dünya malında derki gözüm yok Menfaat uğruna hav ha ha hav hav Cebbar derki şaşa kaldım bu işe Doğru kul görmeden geldim bu yaşa Kime sorsan günah işlemez haşa Aleme küfr eder hav ha ha hav hav Cebbar Korkmaz
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|