![]() |
![]() |
#111 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() çevir yağmur yüklü /
kahve gözlerini üzerimden öyle tuhaf, tuhaf bakma yüzüme ben bu solgun, renksiz eşkalimi ucuzluktan düşürdüm salı pazarından kelepir! yıllar yılı kapalıyım özüme... sakın hor görme yıllardır doğduğum tapınaktayım. ecel kokusu sinmiş üstüme soğuk, yorgunluk işlemiş içime kir pas içinde yenilmişim öfkeme manasız bir savaştayım kendimle yıllar yılı kapalıyım özüme... milattan kalma sağır kapılar kilitlenmiş üstüme feryatlarım kuru yankılar kör kuyuya düşmüş yarım kalmış yarınlar özgür düşlerim işkencede yıllar yılı kapalıyım özüme... üzengisinden kurtulmuş / dörtnala dayanılmaz arzular. çaresiz bekleyiş içerisinde yüreğim vuslatı soluklar. ellerim havada, sıkıntılı dualar -ya Rab yardım et- yıllar yılı kapalıyım özüme... sığmaz akla, hayale katran yeşili karanlıklar kendi cinayetimin vebali ellerimde kanlar damlıyor beynime dile gelmez her cümle hesapsız marazi, isyan kokar yıllar yılı kapalıyım özüme... çabalarım / hep boşa kahve gözlüm ne yapsam nafile artık dönemiyorum geriye giremiyorum hasretini çektiğim içime yıllar yılı kapalıyım özüme...
![]() |
#112 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ne vakit çıksan ortaya,
Gece uyur, toprak uyur. Ay'a karşı kurtlar ulur.! Bahar'ı zemheri vurur...
![]() |
#113 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() gelince
gün düşer gün aydın olurdu -günüm --dünüm --yüzüm ---iki gözüm gittin esmere çaldım ışıksız kaldım bu sana tutanaksız ihbarım karanlığıma ışığından çaldım çerağım şimdi nerden baksan tepeden tırnağa sen boyandım artık kara benli kar beyazım 19 / 02 / 2007
![]() |
#114 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() bu sabah
o mavi o engin deniz bir kadın doğurdu kimsesiz bir kadın hüznü gözlerimde batık yarı insan yarı balık bir veba salgını gibi sardı her yanını anarşist bakışlı yalnızlık geceydi vurdu karasularıma vurdu iflah olunmaz bir aşkla tuz beyazı teninin en mahrem karası kör korsan yarası zıpkın sancısı derin derin kanadı vurdu karasularıma vurdu intihar tutkusuyla vurdu vuruldum çırılçıplak kıyımda yatışına tutup ellerinden soluk soluğa aşka geldim aşk oldum tanıdım izinden o eski yara sol avucunda ki ben kapkara bir dahaki sefere, o ben olurum! 17 / 02 / 2007
![]() |
#115 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() kıran düşse yeryüzüne,
yinede; Mecnun-i bir cesaret vardır/ kardelenin özünde... öyle bir cesaret ki; kırağı vursa tüm bedene anlık bir heves için... başkaldırır gökyüzüne. en az; ana rahminde ki çocuk gibi düşkündür gün yüzüne.! kök denilen; göbek kordonuyla bağlıdır sanki puslu havalarda; kırç tünemiş tepelere... Üveysin gül aşkına kutsi sevdanın.! ömür biçtiği; son vadededir ıslak bedeni don tehlikesine rağmen... ezgin bir ruhla, sabırla bilenir aylarca; özlemini duyduğu özgürlüğüne.! gülüm gözlerin kadar; cesaretlidir kardelen çiçeği. bakarken incitmez gündüz güneşi... 01.12.2005 Perşembe
![]() |
#116 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() bir yağmur yağıyordu/
karla karışık... sanki gökten ak yıldız/ kayıyordu... gözüm İstanbul ağlıyordu.. o güzelim masmavi gözlerinden/ delicesine yaşlar akıyordu. bir yağmur yağıyordu/ karla karışık. yağmurla barışık.. gözüm İstanbul ağlıyordu. karla karışık 10.01.02
![]() |
#117 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() 'Gıyabında'
kaldırımlar buz kesmiş gibi soğuk ve hissiz cahil gece intihar duygusudur / sinmiş karanlığın sessizliğine... o’nu bozuk bir düzenin/ kırık çarklı dişlerinin arasında yitirdim faili cahil gece, vebali ayrılıktır boynum kıldan ince... lâkin ne yana dönsem odur merhalem hayat onunla başlayıp, onunla bitiyor. bakınca gözlerimin içine ela gözlerinde serçeler kanat çırpıyordu/ mavi özgürlüğe! bir tutam sevgiyi, birlikte bölüştük/ kırık bir somya üstünde... teni tenime yasaklı,yüreği yaralı gözlerinde İstanbul yağmurları derin duygulu haliyle... yanarak kavuştuk özlenen güne bir Anka kuşu heybetiyle o külünden yeniden doğarken bize savrulmak düştü ayrılığın yeli esince şimdi müntehir acılarda, yaşlar akar gözlerden... o’nu insanca yaşamaktan sıkılmış/ bir düzenin karanlığında yitirdim... şimdi ellerimin harelerine sinmiş ıslaklık/ tenimin buğusunda ki sıcaklık ondan arta kalandır... siyah ceketimin sol cebinde ki solgun/ ucu yanık resim odur... hüzünbaz bir gecenin son hatıratıdır/ henüz bir buçuk yaşında gıyabında aranan, erçel bir sevinin resmidir... bulanların, görenlerin bilgisine... İstanbul ey güzel şehir, ey mahzun gözlü yar o’na iyi bak, sen onun için her şeyi bulduğuna inandığı şehirsin.! bir ritüeldir seninle yaşamak yanan ergeç dönermiş özüne elimde ki tek resmi ipucu / tenimin aşkı sinmiştir, küllerinin rengine maviye çalar gözleri gün yüzü görünce... birde sol yanında adım gizlidir biline ”türkü yüreklim” diye... o’nu bir ayrılığın hüznünde yitirdim... haylaz bir çocuk gibi yüreğimi avuçlardı bakardı, ağlardı hain gecenin kuytusunda saçları dağılırdı, rüzgâr görmüş yaprak gibi/ tel, tel hazan soluyan toprağın sırtında... bana kalan poyraz soğuğu/ iliklerime değince, titrerdi kendi üşümüş gibi gideli fazla olmadı bir sevda katli kadar erken bir firak kadar geç, sükunetim edebimce bekliyorum pus vurmuş sırlı pencere önünde defalarca soruyorum hüzne müptelâ gelip geçenlerden sanki hiç var olmamış bir esrarın peşinde/ çaresiz didiniyorum... hüznüme ortak diye; katı buzdan duvarları seçiyorum vurup kenarından dönüyor suratıma/ ona dair sarf ettiğim bütün güzel kelimeler bir kuruntu sadece, elle tutulur yanı yok meçhule doğru akıyorum, akışta ki ses boğuk genizim de yangın var, nârı benimle doğmuş bulup getirin kölenizim, mavi rengimiz solmuş -İstanbul bana mı bir tek kastin ver sevdiğimi kurak bir mevsim gibiyim toprağın kan kusuyor, denizin cevher kurbanım azadilik ver... o bile bana yeter! ne ben onsuz yaşarım nede o bensiz yazılmış ne kadar şiir varsa bu vesile aşk adamı kör, aşk kadını nankör ihanet dolaşıyor kıtalarda, mısralar da hicran en güzel kelime odur, bu acıya yakışan/ hüznümü yokuşlarda intihara taşıyan... siyah ceketimin sol cebinde ki solgun/ ucu yanık resim odur... hüzünbaz bir gecenin son hatıratıdır. henüz bir buçuk yaşında erçel bir sevinin resmidir... gıyabında aranan bir sevgilidir bulanların, görenlerin bilgisine... koca bir lügât sın ey sevgili gıyabında arıyorum seni... satır, satır dolaşarak sayfalarda/ hece, hece seçiyorum seni. ey! sevgili nerdesin, kiminle söyle arıyorum seni tüm benliğimle! Ekim/2006
![]() |
#118 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() geç otur;
kendin ol bugün başkalarının ayrıntılarıyla/ oyalanmayı bırak artık... ağlarını; sığ bölgelerde bırak denize bırak ağına takılanların; yerine geçmeyi... kendin ol bugün kendi lisanınla konuş benimle.! sevmek; ..en derin, ...en kızgın, ....en azgın yeridir denizin.! ve en kırılgan yansımalardır Güneş'e doğru sıçrayan anadan üryan balıklar... hilal'i kendine bağlayan delice bir tutkudur yakamozlar... kıyıda çırpınan, bir yürek gördüğünde beni hatırla... bırak ağına takılanların yerine geçmeyi kendin ol bugün kendi lisanınla konuş benimle.! çıplak ayaklarla gez mesela; kum topraklarında... soyun gir denizin koynuna arın günâhlarından... çıkar,çıkar içinde/ uyuyan aldanmışlığı.! sevmek; ..en ıslak, ...en kaygan, ....en soğuk tendir. balıkçı ağlarında... geç otur; kendin ol bugün kendi lisanınla konuş benimle.!
![]() |
#119 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() kızlar geçer, bu sokaktan
allı, pullu kızlar... ebem kuşağından kopmalar mavi entarili yeşil esvaplı kızlar al dudaklı, pembe yanaklı fistanları kıvraklı haşin ve masum bakışlı narin elleri kınalı burnu hız malı ayağı hal hallı kızlar... kızlar geçer, bu sokaktan göz ucuyla bakarım yarim gelir aklıma içten içe ağlarım... -kızlar -sokak --ben --ağlarım...
![]() |
#120 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tarifi yok aslında, kifâyetsiz
Ulemâ meclisinde dediler ki Acıdır insanı olgunlaştıran Söyleyin bu nasıl bir acıdır ki Etimi; kemiğimden ayrıştıran
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|