![]() |
![]() |
#111 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57913
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() M a n i l e r (1 1)
malmış mülkmüş hep fani aza da ol sen kani yar uykuda olsa da söylenecek bu mani... yar yitirdim ağlarım dertli dertli çağlarım... bir güzelin peşinde geçti gençlik çağlarım... eli kınalı gelin beli sırmalı gelin düğünümüz var bizim gelin a dostlar gelin... portakal dilim dilim beklerim seni gülüm sen yanıma gelince bal olur ağzım dilim eğer bir de gelmezsen lal olur ağzım dilim... sevdim kaşı karayı aşkı sarar yarayı yeter ki yarim olsun ne yapayım sarayı... baharımda dalımsın bedenimde şalımsın aşkınla verem oldum niye böyle zalımsın... sular gibi akarsın ceylan gibi bakarsın bu cilve bu naz varken nice canlar yakarsın... un eler elek elek benim yarim bir melek göz göze diz dizeyken ayırdı kahpe felek... hep güllere bakarım manileri yakarım güzellerden değil de çirkinlerden bıkarım... abdullah atay der ki: insanları uyutma haram lokmayı yutma bu arz’ın üstü varsa altı da var unutma... Abdullah Atay
![]() |
#112 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() M a n i l e r (2)
beyaz saçlı nineler saz çalıp eğlenirler şimdi sırası geldi söylenecek maniler... odun aldım budaklı yarim kiraz dudaklı gelin olmuş geliyor allı telli duvaklı.... penceresi tül perde hep etekleri yerde kurda kuşa sorarım benim sevdiğim nerde... sevdanla ben mecnunum ben sana hep mecburum yeter ki sen sev beni inan kölen olurum... bahçede olur kuyu meleklerden var soyu yarim sana gelecem gece koynumda uyu... pazarda var enginar gömleğimin yeni dar kınamayın a dostlar benim bir sevgilim var... bir sahanım var bakır yarimin gözü çakır cilvesine nazına kurban olsun bu fakir... sevdiğim evli barklı o herkeslerden farklı sormayın söyleyemem adı kalbimde saklı... yollar yürürüm yayan benim hep senle yanan mevlam sabırlar versin dayan yüreğim dayan... abdullah atay der ki; bu bayram mutlu ola sürçülisan ettiysem can dostlarım affola.... 13.Kasım.2004 Mudurnu Not.Tüm gönül dostlarımın Ramazan bayramını içtenlikle kutlar tüm yaşantılarının mani tadında olmasını dilerim. Abdullah Atay
![]() |
#113 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() M a n i l e r (4)
balla kaymak ezerim güzellerle gezerim yarim bana gelince manileri dizerim... suda oynar balıklar olmasın ayrılıklar tabip bana neylesin yürekte sevdalık var... bahçelerde var gülüm sensiz yaşam bir zulüm sen benimle olursan hiç gelmez bana ölüm... mektubun gelmedi mi yüreğin delmedi mi senin de benim gibi kör bahtın gülmedi mi... ipektendir kesesi hamamdan gelir sesi benim sevdiceğimin gül kokuyor nefesi... doyamadın sen bu aşka senin yerin bambaşka gız ben seni alırdım evli olmasan keşke... benim güzel esmerim kokunda aşk sezerim sen bana yar olunca kuş sütüyle beslerim... aşkı sevda yaparım güzellere taparım salınıp durma öyle seni eve kaparım gergefinde nakışın kanımdaki akışın hiç aklımdan çıkmaz ki canlar yakan bakışın.. abdullah atay derki medeniyet yarıştır çok yeme az atıştır bayram günü boş durma dargınları barıştır... Abdullah Atay
![]() |
#114 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() M a n i l e r (5)
dereler çakıl taşlı geliyor kalem kaşlı ben gurbete giderken yarimin gözü yaşlı... bu yıl gene geçti yaz aşk ile çalındı saz eğer beni seversen mailini sıkça yaz... altın taslı kurnalar gökte uçar turnalar düğünümüz tez olsun çalsın davul zurnalar... bu dağlar yüce dağlar yaralı ceylan ağlar feryatları figanı nice yürekler dağlar... bu dağın maralıyım yürekten yaralıyım bu dünyada gülmedim ben bahtı karalıyım... üzümler olur güzün meleğe benzer yüzün sırma saçlı sevdiğim yok olsun sende hüzün... dereler dertli çağlar viran olmuş bu bağlar çaresiz dertlerdeyim o yar karalar bağlar... sütüm var bakraç bakraç yüreğim aşka muhtaç aç sineni sevdiğim vuslatım olur ilaç... evi iki katlıdır yar melek kanatlıdır senin dudu dillerin inan baldan tatlıdır... Abdullah atay der ki: kimseyi görme hakir ayırma zengin fakir yarın hak huzurunda olmasın kalbinde kir.. Abdullah Atay
![]() |
#115 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() M a n i l e r (6)
şeytanı taşlayalım sevgiler aşlayalım buyrun dostlar birlikte maniler başlayalım... kavak uzar dikine gül sarınmış dikene rabbim sabırlar versin gizli sevda çekene... yok sensiz uykularım hülyalara dalarım seviyor mu diye hep papatyalar yolarım... gözlerin yıldız yıldız nerden gelirsin aykız bu gece de erken gel duramıyom yalınız... sevdiğim sen çok yaşa nazarlar dağa taşa hiç aklıma gelmezdi sevda düştü bu başa... karpuz kestim dilimle yare verdim elimle düşmanlarım çatlasın ben mutluyum gülümle... pazardan alırım nar gül yüzlü sevdiğim var meleklerden güzeldir koynumdaki nazlı yar... yarim saçını tarar bakışı beni arar kınamayın a dostlar bu sevda kime zarar.... çalar hep gönül sazım kışlara döndü yazım hasretinden kanıyor yürekte ince sızım... abdullah atay der ki: dost düşmanı iyi bil kini yüreğinden sil insanlığın ilacı bir güler yüz tatlı dil... Abdullah Atay
![]() |
#116 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() M a n i l e r (7)
börek dolu siniler sevda çeken iniler hazır olun ey dostlar söylenecek maniler.... yarın elinde incir gerdanda altın zincir çok sallanma güzelim o nazik belin incir... görme beni el gibi başımda es yel gibi yar yanıma gelince coşar yürek sel gibi... yar kokusu gül gibi sesi de bülbül gibi bir dilberin aşkından betim benzim kül gibi... peşinde yorulmuşum göğsünde durulmuşum kara gözlü dilberim ben sana vurulmuşum... uğrunda öleceğim sensin sevda çiçeğim dünyada her şey yalan sen ol benim gerçeğim saçını savurursun gün gibi kavurursun sevda bakan gözlerle can evimden vurursun. gün battı akşam oldu bahçemde gülüm soldu nazlı yarim gidince yüreğim hüzün doldu.... güzelleri seçelim güller gibi açalım nazlı yarin elinden badeleri içelim... abdullah atay der ki: yetim hakkını yeme kötü sözler söyleme kendini pula satıp kula kulluk eyleme... Abdullah Atay
![]() |
#117 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() M a n i l e r (8)
şeker şerbet süzerim güzelleri sezerim yar gurbete gidince manileri düzerim... seveceksen yar gibi yüreği yak har gibi ey sevdiğim güzeli dünya sensiz dar gibi... yarim gonca gül gibi bahardaki dal gibi o dilin git dese de gözlerin der kal gibi... bir bakış baktın yarim yüreğe aktın yarim gün olup ateş olup sen beni yaktın yarim... evinin önü asma fistan giyer al basma salınıpta geziyor yürek titreten yosma... güzellik boy bos sende seven yürek de bende vuslatın doruğunda şerbet akar gül tende... güller gazeli yarim kalbin özeli yarim gönlümde hep sen varsın dünya güzeli yarim... asmalarda var üzüm gözlerin süzüm süzüm aşkınla eriyorum budur sana son sözüm... bahçemizde sarmaşık bal yedim kaşık kaşık sevda bakışlarımdan yarin zülfü dolaşık... abdullah atay der ki: çocuklar gelecektir şefkatle gülecektir sevgiyle büyütelim onlar birer çiçektir... Abdullah Atay
![]() |
#118 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() M a n i l e r (1)
bugün günlerden salı altına serdim halı yar yanımda olunca ne yapayım ki balı. bugün günlerden cuma yine geldin aklıma gece sana gelecem sevdiceğim uyuma. bugün günlerden pazar sevdiğim mani yazar öyle gülüp kırıtma vallahi değer nazar. evinin önü meşe elimde dolu şişe gonca gülün derince gönlümde olur neşe. yollarını gözlerim seni her an özlerim hasretinden ölürsem kapanmasın gözlerim. bahçede var lahana kaymak koydum sahana meramım kaymak değil seni görmek bahana. nazlı yarim ağlıyor ciğerimi dağlıyor gurbete gittiğimde karaları bağlıyor. sanadır bu sözlerim kan döker hep gözlerim bende ki senden bile sevdiğimi gizlerim. maniler derman ola yürekler sevgi dola siz vefalı dostlarım hatam varsa affola abdullah atay der ki; sözüm sevenleredir sevdikleri uğruna canın verenleredir. 3 1 Ekim 2004 -Mudurnu Abdullah Atay
![]() |
#119 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() M a n i l e r (10.cinaslı)
dinleyin dostlar beni gül severmiş dikeni yar akıla gelince söylenecek bu mani... yavru bir ceylan ağlar feryadı yürek DAĞLAR kara sevdan yüzünden meskenim oldu DAĞLAR gül soldu bülbül ağlar viran oldu bu BAĞLAR ben gurbete giderken yarim karalar BAĞLAR... sevdiğimin uğruna dağ taş geçerim YARDAN cenneti verseler de geçemem ben o YARDAN... nazlı yarim gelince kapılırım SEVİNCE dünyam cennet olurdu o yar beni SEVİNCE... bu dünyada bir tane yarim gonca bir GÜLDÜ sevdasıyla yanarken o sadece bir GÜLDÜ... figan eden bülbülün unutulmaz BU SESİ hiç aklımdan çıkar mı sevdiğimin BUSESİ... gerçek dostlar kurtarır kötü yola DÜŞÜNCE başımda sevda eser yar aklıma DÜŞÜNCE yarim küsmüş giderken beni sarar DÜŞÜNCE.... abdullah atay der ki: bak aşkta gurur olmaz gerçek sevgi hiç solmaz yüreklice sevmezsek gönüller şifa bulmaz... Not. Amatörce yazmağa çalıştığım ilk denemelerim...Eleştirilerinize saygı duyarım.. Hatam varsa affola... Dostlar kalın sağlıcakla.... Abdullah Atay
![]() |
#120 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() 'Sevgi Gönle İlaçtır...'
sevgi gönle ilaçtır seven aşka muhtaçtır nice insanlar var ki karnı tok gönlü açtır... güllleri diken bilir sevdayı çeken bilir vuslatın şerbetini gönüle döken bilir... peteğinde bal olayım çiçeğinde dal olayım sıkı sıkı sardığım gül tende şal olayım... bedende benin olayım teninde tenin olayım gönlüme bir giriver yeter ki senin olayım... gözyaşım sicim sicim nedir ki benim suçum yarim bende değilse bu dünyada bir hiçim... efil efil esersin gün gelir sen küsersin şirin sözlü nazlı yar sen hak'tan bir esersin... gonca güller derilsin sevenlere verilsin vuslatın bağlarında mutluluğa erilsin... güzümde gazelimsin baharım güzelimsin ay yüzlüm yıldız gözlüm sen benim özelimsin... abdullah atay der ki. güvenme sen her kula herkesle çıkma yola sen ona canın versen gene satar bir pula... Abdullah Atay
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|