![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57914
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Deniz Şehitleri Günü
Deniz şehitleri günü Çanakkale Boğaz'ında, Deniz faciası olmuş bir denizaltımız batmış. O modern donanmamızın adı da Dumlupınarmış, Batışı ile kahrolmuş yüreklerimiz gam dolmuş. Ege Deniz'indeki tatbikattan dönerken, Çanakkale Boğaz'ında Nara Burnu açıkları, Nobalt adında bir İsveç şilebiyle çarpmıştı, Bin dokuzyüz elli üçte acılarla batmıştı. Su geçirmez bir bölmede kalan seksen denizcimiz, Kurtarıcı beklemişler kurtarmak için yapılan, Bütün çalışmalarımız boşa harcanmış zaman, Hepsi şehit olmuşlar böyle kadermiş yazılan. Deniz Şehitleri Gün'ü yazar o gün takvimlerde, O şehit yakınlarının yüreklerinde acı var. Devasızdır onların içlerinde acı var, Oysa şehitlerimizin ruhları huzura doğar. Meziyet Ak |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Denizlerin Gönlünde
Dalgalarda köpükler huzuru animsatır, Düşlerden mutluluğu ruhumuza yansıtır. Dünyanın karmaşası kaybolur gözlerimde, Göz alır maviliğin gülümsersin gönlüme. Nostaljik duygular hep geçmişten seslenirler, Denizlerin gönlünde unutulur kederler, Sabahın seher yeli gece mehtap gülümser, Canlanır hatıralar bakalım hep iyimser. Dalgaların bağrında martılar çocuk gibi, Oynaşan balıkların denizdir tek sahibi, Vapurlar yelkenliler süzülürler sevgiyle, Renk verir yakamozlar görün gönül gözüyle. Deniz ve dalga bana umutla şarkı söyler, Yorulmuş bedenlerde dinlenir düşünceler. Gökyüzü özgürlüğe bilmeden sevdalanır, Duygular köpük köpük mutluluğa uzanır. Meziyet Ak |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dileğim
Korkutma artık kader yaşamak istiyorum, Yeter artık çileler sevilmek istiyorum. Benimde yok mu hakkım artık güldür diyorum! Gözlerimde yaşlarım severmiyim diyorum. Açarak el Tanrı'dan mutluluk diliyorum, Bir kıpırtı kalbimde gönülden istiyorum. Aşk diye yanan kalbim sevdalara kapandı, Beni yakan şu alem bulutlarla kaplandı. Bir gün kaybolursak eğer umut uçurumunda, Suçlu biz olacağız bu konuda mutlaka. Gün gelipte bizi bulmaya çalışsalarda, Kaybolmamak için azimle çalış çabala. Meziyet Ak |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Direnmeliyiz Kötülüklere
Boğazımda düğümlenirken, Geçmiş acılardan gelen ses. Diyorum ki daha çok erken, Bedenden çıkacak son nefes. Konuşmak istiyorum daha, Bana gülmeyen kaderimle. Sorarım içimdeki ruha, Neden hep kavga eder benle. Yaşayıp nefes almak bile, Bize verilmiş bir hediye. Söz geçirmezsek gönüle, Acaba yaşarız ne diye. Acılara kalem çekelim, Direnelim kötülüklere. İyiliklere yol verelim, El sallayalım hüzünlere. Yüreğimden ses düğüm düğüm, O düğümleri çözülüyor. Yankılanırken düşündüğüm, Diyor iyiler üzülüyor. Sus kalbim konuşmamalısın, Dinlemiyorlar nasıl olsa. Durup sonuca bakmalısın, Kin ölür iyilik bulunsa. Meziyet Ak |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Doğa ve Ben
Sordum uçan kuşa drdin varmı diye? Hürüm ya ne derdim olsun dedi. Aynı şeyi sordum bir kaya parçasına, Hüzünlü bir haykırışla çatlayıverdi. Doğaya sordum aynı şeyleri, Mevsimlerim ayrı güzel ne derdim olsun dedi. Bir akarsu pırıl dertsizdi tertemiz, Bir göl ise bezgindi durgunluktan. Gün doğmuş ne yapalım o doğan günü, Hep aynı yerden görmek zorundaysak. Güzel mevsimleri ne yapalım manatonluk içinde, Düşüncelerimiz içinde yapayalnız kalıyorsak. Bu öyle bir yanlızlık ki sarmış tüm benliğimizi, Biz mi yaratıyoruz acaba yalnızlığımızı, İçimizdeki coşkuyu bir türlü yansıtamıyoruz, Böyle olunca da daha çok yalnız kalıyoruz. Meziyet Ak |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Doğa ve Biz
Kaldırıp başını tabiata bakarsan eğer, Orda görürsün vardır ne güzellikler. Göklere bakınca yüzüne masmavi gülümser, Dağları denizleri havası ne güzel güler. Yeter ki güleryüzle bakalım dünyaya, Olumlu yaklaşalım her hatıraya. Olumsuz bakarsak biz her olaya, Sevgisiz bir dünya çıkar ortaya. Bir denize bakalım gülen gözlerle, Pırıl pırıl dalgaları ulaştırır bizlere. Yakamozları türkü söyler hep sevenlere, Mutluluk ve sevgiyle fısıldar gönüllere. Ağaçlardan rüzgârlar ne şarkılar söylerler, Serenat yaparken kuşlar anlayabilsek ne der. Belki de ağaçları yakıp yıkmayın derler, Koruyalım da doğayı olmayalım derbeder. Fani değildir dünya fani olan insandır, Gelecek nesillere bu dünya kalacaktır. Koruyalım çocuklarımıza miras bırakılacaktır, Korumazsak hepimize inanın yazık olacaktır. Dünyanın ayrı güzel yazı kışı baharı, Yaşama hayat veriyor yemyeşil ormanları. Mani olun yok olmasın duyun yakaranları, Katil yerine koymalı ormanları yakanları. Havası karası denizi ile mutluluk verir, Rüzgârında sevgi eser insanları serinletir. Gecenin yıldızları gökyüzünü şenlendirir, Güzellikleri koruyup yok etmememiz gerekir. Öyle bir zincir ki bu mutlak var bir düzenleyen, Gördün mü incir ağacını bize erik verirken. Canlılarda hiç şaşmaz kurulmuş olan bu düzen, Nası inkâr edrsiniz bu güzellikleri varken. Değerini bilelim doğayı yok etmeyelim, Sevgimizle tabiatı gelin bizde güldürelim. Bu dünyayı hep birlikte daha da güzelleştirelim, Birlik olalım doğayla gelin el ele verelim. Meziyet Ak |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dost Bahçelerimizin
Dost bahçelerimizin toprağı çiçek açsın, Mutlu gözlerimizin huzuru yok olmasın. Sevgi çiçeklerini saygıyla biz derelim, Gönül penceremize umut çerçeveleyim. Son bulacak kırıklık gülecek hep gönüller, Gül bahçeleri açık insanlara sevgiler. Hayatımız mutluluk gönlümüz çiçek dolsun, Son bulmalı burukluk hayaller yok olmasın. Meziyet Ak |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dost Polislere
On Nisan polis haftası mutluluklar sizlere, Gerçek polis maksadı huzur vermek bizlere. Sorumluluk almayan hiç polis olmamalı, Kalbi sevgi dolmayan mesleği almamalı. Kutlu olsun gününüz dürüst olan polsler, Her olayda gönlünüz hep umutla gülümser. Dost polisler merhaba sizlere selâm olsun, Kalbiniz doğruluğa mutlak hazır bulunsun. Dürüstçe çalışmayan gönüllüce terk etsin, Mesleğe saygı duyan kişiler kirlenmesin. Şeref ve haysiyetin değerini bileni, Başınıza tac edin adaleti seveni. Adil olmayanınıza yazıklar olsun derim, Adalet yanlısıysan sizleri çok severim. Sevgiler saygılarla kutluyorum gününü, Son verip haksızlığa tutmalısın sözünü. Lütfen ayıklayınız dürüst olmayanları, Bu halk yanınızdadır gönderir saygıları. Vatan'ını koruyan o dost yüreklerini, Kutluyoruz hatanızın bu güzel günlerini |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dost Sandıkların
Yaklaştımı yanına huzursuzluğun, Çoğalıverir aniden susuzluğun. Yüreğinde bir hasret gerçek dostluğa, Dost sandıkların çeker hep sonsuzluğa. Dostunmudur düşmanın mı güler yüzüne? İnanma yüzüne gülenin hiç bir sözüne. Böyle iyi gün dostları istemiyorum, Ben dostunum diyenlerden hep korkuyorum. Küçümseme çevrendeki hiç bir kişiyi, Bırakarak bencilliği öğren sevmeyi. Doğayı ve insanı sev dostluğu yıkma, İnsanlığa ihaneti bilgelik sanma. Kapılma dünya vermişse olanakları, Verdiği gibi geri alır bir gün onları. Bu emanet bir dünyadır anlamalısın, Emaneti koruyarak yaşamalısın. Benim dostluğum bilin ki bir ışık olur, Kıskançlığa düşman olup umut doludur. Para ünvan şöhret biter kalırsın yalnız, Gerçek dostların eğer varsa gelir apansız. Meziyet Ak |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dostça Yaşayalım
Bu dünyada nedir paylaşılamayan, Nedir bu kavga gürültüler, Oysa paylaşmak öyle güzel k, Öyle mükemmel ki dostluğu yaşamak. Geli bu günden başlayalım, Kırgınlıklarımızı yana atalım, İçten güzelliği yansıtalım, İnsan ayırmadan dostça yaşayalım. Meziyet Ak |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|