![]() |
![]() |
#111 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57913
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Onur (fikrimce...)
Gerektiğinde birisinden birşey istemek, onurusuzluk değildir. Onursuzluk, ''dilemek'' ve ''dilenmek'' arasındaki farkı bilmediğimizde ortaya çıkar. Attila Şanbay Bir şeyi ikinci kez istemek durumunda kalırsam, o şeyden vazgeçerim. Attila Şanbay İstediği şey için yalvarmayan insan, o şeyi kaybedecek olsa bile, onurun altın tacını kazanır. Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ölü Kuşlar
Rüyamda ölü kuşlar, Sırtüstü uçuyordu... ''Durun, uçmayın'' dedim, ''Sizler ölmediniz mi? '' Cevap verdiler bana; ''Bizler ölü değiliz, Yaşayan sizlersiniz Eğer aklınız varsa, Bu tarafa geliniz'' Uyandım ve düşündüm, Haklılardı galiba... Yaşamak acı işti Bu değişen dünyada Artık ölülerimiz Ağlıyor arkamızdan, Yapayalnız, çaresiz Burda kaldığımızdan. Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ölüm ve Ayrılık
Ölüm ve de ayrılık ne kadar da benziyor; İkisi de ardında, yaşlı gözler bırakır Mutlak yas ve acıdır olağan görüntüsü; Bir cenaze evinin ya da bir istasyonun Ne ölüm, ne ayrılık bitirir bir sevdayı... Sevdaların katili, vefasız yüreklerdir Eğer gönlün genişse, seversin öleni de, Ölen gibi zamansız, bırakıp gideni de... Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ömür
Koca denilen ömür, geçiyorsun gülmeden Hüzünlü bir şarkının zalim nağmelerisin Ne teselli, ne ümit, ne de bir tat vermeden Bırakıp da, bakmadan giden bir sevgilisin Sen itimat edilip, ihanet eden dostsun Ellerine verdiğim gençliğimi harcadın Ömür, sen gül bahçemde zehir saçan bir otsun, Tomurcuk çiçeğimi ilkbaharda çürüttün Seni kime şikayet edeyim, bilemedim... Sana kim dur diyecek, kim hakkından gelecek? Tükettiğin vücudun hayrını göremedim Anladım ki bu azap, mahşer günü bitecek. Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özgürlük
Özgür olmak için Kanatlara ihtiyacım yok Özgürlük, Rüzgara müdana etmeden Sürünebildiğim Topraklar üzerindedir Attila Şanbay (Büyüyünce şiir olacak ) Üzerinde çalışıyorum.) Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Peynirli Aşk
Sakın yanlış anlama, geçiyorsam her akşam Tam sen camda olduğun saatte sokağından Senle alakası yok...bakkala borç birikti, Adam görecek beni, geçsem diğer sokaktan Ama bir kaç akşamdır göz göze geliyoruz.. Sen camda, ben sokakta..içim tuhaf oluyor Bir kaç kalıp peynir ve makarna sayesinde Sanırım yavaş yavaş yeni bir aşk doğuyor. Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Postacı
Tüm mektupları dağıtır, genç postacı Akşam eve dönerken, tek bir zarf kalır Hep cebinde... Yazıp, veremediği aşk mektubudur bu, Her ay telefon faturasını götürdüğü Veli Ahmet Sokak'daki, bahçeli, beyaz evin Güzel kızına... Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Prens ve Şövalye (fikrimce...)
Prens olmak için, sadece kralın oğlu olmak yeterlidir. Aptal, duygusuz, korkak, ruh hastası, sevgiden ve ahlaktan yoksun olmak durumu değiştirmez. Kralın oğlu, yine de prenstir. Ama şövalye olmak için çok şey gereklidir; akıllı olmak, güvenilirlik, sadakat, cesaret, tutku, iyilik, inandığı şey uğruna hayatını adayabilmek... Ve siz, prenslerini bekleyen hanımlar; karşılaşacağınız her prens size hayalini kurduğunuz mutluluğu veremeyebilir. Çünkü bir prensin nasıl biri olduğunu her zaman bilemezsiniz. Ama bilin ki, karşılaşacağınız her şövalyenin zırhının altında, sizi çok sevecek koca bir yürek mutlaka bulunur. Çünkü bir şövalyenin nasıl biri olduğu her zaman bellidir. Attila Şanbay ('' Sevgi karın doyurmaz. Prenses olayım, hayatım kurtulsun'' diyen hanımlar, bu yazıyı dikkate almasınlar...) Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Prospektüs
Çocukların ulaşabilecekleri Yerlerde bulundurun sevgiyi... Bırakın uzanıp alsınlar, Bırakın çocuklar sevgiyi, Şeker sanıp yutsunlar. Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Rahatsız Etmeyin Öğreniyorum
Ölene dek öğrenmek Kendime olan borcum Elimden geldiğince, Bilgiye varmalıyım Geriye bilmediğim Bir tek ölüm kalsa da, Onu da bilmek için Sonunda ölmeliyim. Attila Şanbay ''Que sçais je? '' (ne biliyorum ki?) -Montaigne- ''Bilenler ölüdür'' -Tao |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|