![]() |
|
|
#111 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Gül Kurusu
sevdanın kuruduğu an o kalın kaplı kitabın arasına sıkıştığın andı yüzyıllar boyu yaşanmış bir sevda masalı bir kucak gül goncası ellerimden sızan kanda buldum seni sıkı sıkıya tuttuğum gözlerinde kaybolduğum andı sevdanın filizlendiği an ne çabuk geçti değilmi mevsimin güz gülleri gibi bir zamanlar goncaydın şimdi gül kurusu Ali Gençay |
|
|
|
|
|
#112 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
hani
hani bir yanım siyahtı ya hani beyaz onu tamamlardı ya hani derin derin nefes alışlar vardı ya hani dalıp gitmeler hani suskunluk da duymalar hani elif vardı ya hani be si benimdim hani korkuları vardı çocukça hani hayalleri tavana asılmış hani uykusuz geçen o güzel ******* hani zümrütdü o hani denizde acemi balık hani nerde o sarı odalar hani nerdesin... Ali Gençay |
|
|
|
|
|
#113 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hatıra
çatlamıştı avuçları ihtiyarın savurdu rüzgar savurdu kupkuru toprağı dizleri üzerine çöktü içi kan ağladı alnını semaya yaydı yalvardı birkaç damlaydı gözler ıslandı gök dayanamadı ağladı ekildi ekinler harman gelince biçilecekler uzakta çocukların incecik avazları salıncak kurulmuş esner cevizin dalları balkonda komşu kızı yalandan süpürür yaprakları bir eda bin bir cilve sanır çağıracaklar kaçacak hazır bohçası bilmez ki izler evin koca karısı terlik fırladı eşek sıpaları kaçıştılar kalan uyuz it yavruları kınalı eller kirli dolu leğenler keşik kapacak er gidenler pınar başı kalabalık fısıldaşırlar dilde kısır gelinler hoo ho sığırcı başı çekilin kıyıya sarı öküz susadı askerden yeni gelmiş terlemiş bıyıkları sırtında tırpan biçecek uzayanları anası bağırır oğul al azığını ana gelirim ben okunmadan öğlen ezanı cebinde deden çaldığı tütün koçanı sanır kimse bilmez anlarlar sararmış parmakları düğün var yakın kınaları lokum dağılır çağırın kızları süslenir elbiseler beğenecek köyün delikanlıları sarı Emine’yi dün gömdük dağıtıldı çamaşırları zulasından çıktı beyaz sabun yeşil tülbent kefen parası kalaylı bakır hamam tası odası boşatıldı söküldü somyası olacak yeni geline yatak odası zaman akıyor su gibi yıllar bitiyor ömür gibi geriye kalan deli ozanın kopuk telli curası Ali Gençay |
|
|
|
|
|
#114 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hatırlayacakmısın?
Aynı gülmüyor, alaycı gülümseme dudağın İçimden gelmiyor; Gülmezsem! ağlayacak mısın Ben ölüme, sen bana gül Artık senden öte dünyalarım Ölürsem! hatırlayacak mısın Ali Gençay |
|
|
|
|
|
#115 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
hayallerim
yaşanacakları art arda koysam yaşadıklarımla karşılasam sonra derin bir iç çekip sigara dumanına yazsam bir de asıp suçlarımı kodes yerine kalbime gömsem tek isteğim duyulmak ağzımı açmadan haykırmadan ellerim kaleme varmadan yazsa tüm şairler mısralarımı acı çekmeden yaşasa sevdamı aşıklar bir dağ gibi büyütsem yükseklerde umutları sonra sen bir ürkek ceylan olsan durup öylece dinlesen beni yıldız kayarken eteklerime seni saklasam sinemde bir karanfil açsa koklasam koklasam sabaha ermese gece ceylan ürkmeden yaşasa sevdamı işte bu hayallerim dağ şair sinesi mısra hayali ceylan ve karanfil ... a.gençay 7.4.03 Ali Gençay |
|
|
|
|
|
#116 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Her Gece
Dokun hadi yüzüne Parmaklarını ıslatacak göz yaşların Sordun mu? hiç kendine Neden ağlar ki insan? Yitip giden nedir? Ve neden sever ki insan? Her sevdanın sonunda ayrılık Kader! ! Bu ne biçim bilmece Dün gördüm o sokakta seni Giymiştin gül kurusu elbiseni Gülümsemen hiç değişmemiş Yine saklıyorsun gamzelerini Saçlarına beyaz inmiş O da yılların sana yüklediği Ne kadar oldu? Dudak büküyorsun Görüşmeyeli çok oldu biliyorsun Yıllar takvim yapraklarını kemirdi Taş plak o şarkıyı söylenmekten hiç vazgeçmedi “yeter ki gel bana,senede bir gün” İşte seni sevmenin Bende ki bedeli Kızıla çalan bir akşam Yıldızlar dizilecek geceye Yokluğunun verdiği acı Bir de döşüme giren ağır sancı Yoksun! ! Yalnızlık ağır işkence Yine sabah olacak Ve yine gece Bitmez bu döngü Bitmez bu çile Bilmiyor ki şakılar Senede bir gün değil Sen! ! Beklenensin her gece Ali Gençay |
|
|
|
|
|
#117 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hergele
cama dayamış kulağını dede hazırlıyor sigarasını vakitten önce nemlenmiş tütün, sarılmaz ki şimdi bu meret te ezan okunacak nerdeyse kulak kesmiş hevesli sabiler kurumuş dudaklar sabrın son deminde ayak diriyor bitmez ki şimdi bu vakit te ellerini böğrüne dayamış babaanne yaslanmış kapıya,bir ayağı eşikte gözlüğünün bir camı kalın nefes keser her gölgede mırıldanır dudakları -nerde kaldı bu gene dede seslenir içerden -kocakarı sen gel,gelir o hergele küçük kız bekler havlu elinde işten gelmiştir baba,yorgun abdestini alır şahadetlerle duymaz annesi seslense de çıkacak,kurulayıp ellerini okşayacak sacını şefkatle o akşamın gururu küçük kızın gözlerinde kokar susamlı pide dayanamaz çocuk ısırır anne kızar, dede de gülümseme son otobüste geçmiştir gelmez bizim hergele çekiştirir kız eteğini -hadi babaanne içeri gel hele ortaya serilmiş sofra dede baş köşede kalabalıklar,sığılmaz siniye dede,nene,dört çocuk baba ile anne yer kalmaz hergeleye kulağı ağır ihtiyarın çıt istemez,kızar herkese nene yılların verdiği cüretle -ey ha gudurdun sende gümler kapı girer içeri aceleyle dede bismillah der bardak elde oğlu seslenir -baba dur! top değil,bizim hergele duymaz kulakları,yudumlar suyu herkeste gülümseme elinde çörek delikanlının belli ki bekledi keşikte vakit doldu patlar top açılır oruç ezanın sesiyle Ali Gençay |
|
|
|
|
|
#118 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
herşeye inat
güneşe bakıyorum gözlerimi kırpmadan ayaklarım çıplak yürüyorum buz kesmiş kaldırımlarda hiç bir korku yüklenmeden geceye dalıyorum bir çocuk ürpertisiyle şarkılar söylüyorum adımlarımı sertçe vuruyorum taşlara acıyı hissedercesine sokak lambalarını sayıyorum uyumak istercesine ay gök yüzünü arşınlamış kaçarcasına bense onu bekliyorum dönecekmişçesine sonra biri sesleniyor ardımdan dönüp bakamıyorum duruyorum işte o an topuklarım kanıyor sokak lambaları sönüyor şarkının sonu aklıma gelmiyor sonra dönüp bakıyorum tüm korkularımı silkinip bırakıyorum kaldırımlara loş bir sokakta elinde bir karanfil kokusu burnumda yaklaşmak istediğim kadar yakınsın uzansa da ellerim dokunamıyorum yakınlığına ah diyorum neden döndüm neden karardı sokak lambaları neden acıyor topuklarım koşmak isterken çakılmak kaldırıma görmek isterken sitemim lambalara sonra ellerini uzatıyorsun bana dokunuyorsun imkansızcasına sıcaklığın avuçlarımda sonra gözlerin karanlığa inat sabahım oluyorsun geceye inat seni seviyorum diyorsun yalnızlığa inat sen osun işte adımlanan kanayan sönen her şeye inat ... a.gençay 7.4.03 Ali Gençay |
|
|
|
|
|
#119 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hoşça Kal
Hoşça kal; Toplanmış odan Ve her köşesinde hatıran Avizede asılı kalmış gülüşler Tozu alınmış dokunuşlar Kalmamış aşktan izler Gidiyorsun Oysa ne çok seviyorum seni Hoşça kal…. Neydi bu aşk Nerde başladı, nerde bitti Kim ne yaşadı bilinmeyecek Zaman birkaç geceydi Uyunmayacak Artık bölünmeyecek İçimdeki sızı hiç dinmeyecek Gidiyorsun Oysa ne çok seviyorum seni Hoşça kal…. Ali Gençay |
|
|
|
|
|
#120 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hüzün Çiçeği
yıldızlardan mı çaldın yalnızlığını bak kanayan hançerin halen böğrümde ah be hüzün çiçeği *******i bir yıla sığdırıyorum da halen sığmıyorsun bir geceye dilimden yar düşmez gözüme yıldızlar dizilse de bir sabah penceren de bad-ı saba savur saçlarını ruzgarlarla gel avuçlarım açık damla damla ol nisan yağmurlarıyla gel gölgelerde büyüttüm seni geceden sıyrıldın al güneşi arkana yangınlarla gel hadi hüzün çiçeği tak kanatlarını kelebek olda gel kanayan yareme merhem ol lokman ol devalarla gel uykusuzluğumsun geceyi yorgan misali çek üzerime yıldızlarla gel |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|