![]() |
![]() |
#111 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İzmit seksenbir-sekseniki
Yalnızım. Dalıp gitmişim Bir deniz kenarında oturmuşum... Körfezin suları bulanık, Deniz dalgalı. Dalıp gitmişim, İnsiyaki bakışım dolaşır; Gölcük, Yalova, Gemlik - Güzel Bursa yolu... İnsanlarla dolu otolar Oysa, ben, yalnızım. Mavimsi suların Marmara'nın Gözlerimin önünde serilir, Yanar ışıklar kıyılarda Gölgeleri suya yansıtır, İnsanlarla dolu bu evler, Oysa ben, yalnızım. İzmit'im, şehrim benim - Gün değil, saatle büyüyen, Gelişen sanayii şehrim! İkiyüzbine yakın nüfusun - İşçisi, öğrencisiyle; Dört yandan göç etmiş İnsanlarıyla... İzmit'im, şehrim benim! Senin içinde, sensizim, İnsanlarla dolu her yerin, Oysa ben, yalnızım! Yalnızım, Kartepe'de karlar Orman yeşil,orman gri Denizle bir olmuş etekleri, Bugün İzmit Körfezi sisli, Duygularım düşüncem gibi. Martılar bile üzgün bugün Üşümüş, yorgun balıkçılar Güneşi, aydınlığı Bekliyorlar. (1981-1982 İzmit) Vasfiye Çetin |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ka'ydıhayat / Yaşadığı sürece /
Geceye günaydın dedim. Şiir dinledim. Biri de benim eserim. Şiirlerim... Düşlerim, çocuk düşlerim Hayalim, Çocukluk hayalim. Şiirlerim... Ölmedim, dün. Belki de bunun için hayattayım Yaşarım bugün. Unutmadım gülümsemeyi, Neşeyi Güzel olan her şeyi. Sevmeyi unutmadım. Yaşadım dün, Varım, bugün. Olumsuz ne kaldıysa At, at! Yarın mutluluksa Kat kat: İçinden kederi at. At içinden kederi. Ka'ydıhayat hayalim. (2007, Ankara) Vasfiye Çetin |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kahrediyor
Kahrediyor beni bu ayrılık Kahrediyor beni bu yalnızlık Kahrediyor beni bu gurbetlik Kahrediyor beni bu sevdalık! (13.09.1981) Vasfiye Çetin |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaptan olmak zor
Kumsal sahilindir Dalga denizindir Yıldız göklerindir ...Kaptan olmak zor. Derya gemisidir Nazlı gülşenidir Dünya güzelidir ...Kaptan olmak zor. Hayat denizidir Akıl dümenidir Sevgi yelkenidir ...Kaptan olmak zor. Canan sevgilidir Gönlün dilberidir Arşın eseridir ...Kaptan olmak zor. Suna boylum tor Gel de bana sor Yandım alev kor ...Kaptan olmak zor. (Mart, 2007-Ankara) Vasfiye Çetin |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karamsar Şarkı
Kaç yıl oldu hiç anmam Yaşıyordum ben inan Yine bir sürü insan Çilekeşti ozaman Bolca dert bol ızdırab Heryer herşey bin harab Sonra yine uyudum Ne gördüm ne de duydum Bunca yıllar sonunda Uyandım 'yeni' yolda Bir yerden sanıyorum Bu yolu tanıyorum Maziye dalıyorum Şöyle bir anıyorum Bolca dert bol ızdırab Her yer her şey bin harab (04.09.1979) Vasfiye Çetin |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karaoğlan
Göklere uçururdun Elinle güvercini Günü mü geldi şimdi Sen kendin uçuverdin. Bırakın siyaseti Bir bakın, kişiliği Aleme örnek insan Ecevit - Karaoğlan! (29.01.2007, Ankara) Vasfiye Çetin |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kedi
Bu insanlar ki, namaz kılarlar... Hayvandan nefret eder, korkarlar. Bu hayvan ki Peygamberimizi, Bu hayvandır, kurtaran yılandan. Sıvazlamış başını Peygamberimiz Parmak izleridir, hatıra başında. (06.05.2007, Ankara) Vasfiye Çetin |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kılıç Çiçeği
Çiçeklerden Kılıç, benim Yaprağımda yok dikenim Hem güçlüyüm, hem nazlıyım Allah'tan da, niyazlıyım. Dik durmaya çalışırım Pes edemem; savaşırım. Elverirse şartlar eğer, Çiçek açar ve gülümser... Gölgelerde bırak beni, Kuytularda sakla beni. Sıcak olur, yakma beni! Rüzgar deli, yıkma beni! Hiç soğukla yoktur aram Ceryanlarda duramam da Şok gerekir, aman aman - Durur kalbim o zamanda. Gördüğümde Güneşimi Coşarım ben, sevinirim Isındı mı her bir yerim Gel,Gör beni! Hükmederim! Adım Kılıç Çiçeği dir Çiçeklerin enderiyim. Sula, kolla canım, beni... Heba etmem emeğini. İyiliği hiç unutmam; Şen olurum, ey, İnsanlar! Neşelenirse yapraklar, Çiçek açar o zamanlar. Hele bir de Akşam olsun Gel, Gör beni, ne olurum! Her kokudan güzel kokum Yayılsın da, Aklın Dursun! Öylesine güzel kokar - Saplar uzun, Bembeyazlar Çiçeklerim, minik, mini, Unutursun kederini. Sıcaklarda yakma beni - Gölgelerde bırak, Emi? ! Soğuklarda yıkma beni - Kuytularda Sakla, EMİ? ! (28.01.2007-01.02.2007 Ank.) Vasfiye Çetin |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kırdın kalbimi
Kırdın kalbimi binlerce kere Sabır döşerim bak kederime Boğazda yumruk düğümlenirse Yutkunur hemen bu can sessizce. Yalvarmıyorum gel diye diye Gelmek isteyen gelir bizimle Sensiz gideriz biz bu filme Yalnız değilim, evlat benimle. (24.03.2007, Ankara) Vasfiye Çetin |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kıskanma
Kıskanma akşamları Ne ben, ne de o kötü. Kıskanma *******i İkimiz de saf, dertli. Gücenme bizlere sen Ne o kötü, ne ben. Boğulmuşuz dertlere, Darılma sen bizlere, Kıskanma akşamları Ne ben, ne de o kötü. Vasfiye Çetin |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|