![]() |
![]() |
#111 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gelsene Artık
Sevgimin bağını hicran bürüdü Dayanmak zor oldu dönsene artık Ümidin alnına leke sürüldü Özledim özledim gelsene artık Gözümün yaşıdır bir avuç bakış Çileler işledim sanki bir nakış Yetmez mi yıllardır süren bu kaçış Hasreti sözledim gelsene artık Akşamın rengine hareler doldu Bir devrin çiçeği laleler soldu Bak yine anarken gözlerim doldu Herkesten gizledim gelsene artık İnan dayanacak gücüm kalmadı Aleme bakacak yüzüm kalmadı Ben beni kaybettim özüm kalmadı Şikayet etmedim gelsene artık Özlemin içimde bir nar dı sanki Gecem de rüyama yertleşti sanki Hayalin can oldu depreşti sanki Yolunu gözledim gelsene artık Kapkara bir hasret sardı gönlümü Dondurdu dilimde sevgi sözümü Birileri gelip ister ömrümü Kimseye vermedim gelsene artık Saadet köşkünün kapısı diye Bu gün olmadıysa yarın var diye Ardından edilmiş yemin var diye Sen yokken ölmedim gelsene artık Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Geri Dönüp 'Ölme' Gülüm
Sensizliğe gömdüm seni Gayrı geri dönme gülüm Sensizlikte buldum seni Geri dönüp ölme gülüm Sensizliktir ülkem benim Kurban benim cellat benim Sınır çizen kalem benim İzin vermem girme gülüm Sen de kalsın “sen” ne varsa Eller onu ne sayarsa O yüreğin kaç ayarsa Satıp bana gelme gülüm Götürdüğün kadar geri Getirecek neyin var ki Şimdi gönlüm öyle dar ki Bana yer ver deme gülüm Sensizlik de cananımsın Gecem düşüm yatağımsın Sen can değil “sen haramsın” Çek elini tövbe gülüm Benim sevdam ölümüne Umut candır iklimine Sevdim desen yeminine Kanmam bile bile gülüm Seni sevdim sensizlikte Seni buldum sessizlikte Umutların hasretiyle Aramıza girme gülüm Kül olmuşsun köz yaratma Gönlüm mabet gel kanatma Sen de ”ona el uzatma” Beni katil etme gülüm Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Geyik Muhabbeti
Oturduk meyhaneye Bir içtik.... bir içtik Laf lafı açtı! ... 'Geyik muhabbeti' işte Aklımızca 'Kafayı bulucaz' Sonra da, Gönlümüzde ki kahpeyi unutucaz! ... Manyaklık bu be! ...... Ulan! .... Gönülün 'kafayla' işi ne? ? ? ! ! ! ............ Sonra ne mi oldu? Ayılınca anlatırım! ....... Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Git
Git! .......Haydi git! ... Ardında bıraktığın hatıralarını Ve ıslak yanaklarını silmeden git! ... Vede etmeden Hatta gölgeni bile fark etmeden git! .. Ama....... Ben Hak-kın huzurunda Başım secdede iken Bu fani dünyayla ilişkimi kesmişken git! ...... Bir 'orada' unuturum seni Ve anlarım Hak-kı senden çok sevdiğimi! ....... ................. Erkekler ağlamaz derler Ben belki ağlarım Ama gittiğin için değil Rabbimedir gözyaşım sana değil bilesin! .. Beni senden çok sevdiği Ve bana 'sevgiyi öğrettiği için! ....' .................. Ancak! ..Bilirim! .. Hani bir parça da olsa burkulacak yüreğim Lakin intizar etmem Olsa olsa mutluluk Ya da istediğin her ne ise İşte o dur Haktan dileğim! ... ................... Git! .... Haydi git! ..... Beni Rabbimle bırak Hemde te başıma, ağlayarak! .. Sen uzaklaştıkça 'Ben o-na yaklaşırım' Ve döktüğün bir damla yaşı 'Rabbime anlatırım' Haydi sen git! ... Yolun açık olsun! Ben.....Ben bu sevgiyi 'Böylede yaşatırım! ...' Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gitmesek! ...
Hasretin takvimin de mevsim tek! .. Oysa yaşamak kadar zor 'seni bir yerler de düşünmek' Saatler bildiğin akrep ya da yelkovan değil sevdiğim Ve kelimeler 'yetesi' değil! .. 'Sükunet' acıların, Sessizlik 'isyanların' 'Tebessüm' yalanların adresi olmuş! ... Hatta 'Sonsuzluğun nefesi' Kah; Güneş görmüş kar gibi yüreğim, Kah; Sabahları olmayan ******* gibiyim! .... Belki de çözülmeyi bekleyen bilmece, Belki de sadece bir hece-yim! ... Lakin; Sen neredesin? ... Ben neredeyim? ... Asude rüzgarlar kadar sessiz Gecenin karanlığı kadar sensiz Kelebeğin yarını kadar gayesizim! ... Şehla bakışlarının kartelasın da tek renk var! .. Ela Ne bu derdi dert saydı gönül, ne de çekilmez bela Karanlığa çizilirmiş en güzel resmi mutluluğun En güzel rahmeti göz yaşıymış sevda denen bulutun Unutsun beni cümle alem Dostlar; Siz de unutun! ... Madem ki hasretin takvimin de mevsim tek Madem ki her mevsim döküleceğiz tek, tek! .. Ne çıkar; Bir sonra ki mevsimi görmesek? ! ..... Oya gibi işlenmiş zamanın eteğine çaresizlik Karanlığa açılan bir kapı Ve kapının ardın da koskoca delik! ... O geniş kanatların da sonsuzluğun Yolculuk bile tek kişilik! .... Hasretin takvimin de mevsim tek Değişir miydi sanki 'Biz istemesek? ! ..' Öylesi bir 'ısrar' var ki ötelerden! ....... Gücümüz yeter mi sanki, Gitmesek! .................. Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gölge
Bir dost sual etti, dedi ki 'Nerde? ' Gölgeyi gösterdim, sürünür yerde Bedenim toprağa devrilmedi ki Yerde ki gölgenin 'Sahibi nerde' Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gölgen boyundan uzun
Bitti! ..Ve ben son defa, düşündüm uzun uzun Kabahatin kısa da, gölgen boyundan uzun Bile bile lades’ti aşk uğrunda savaşım Düşmanı yok etimde cahl-ime doymamışım Tükettin, helal olsun, bunca yıl sonra beni Hem de benle beraber “ben de yaşayan seni” Vah bana, vahlar bana, tüh bana, yazık bana Yedim yedim doymadım, cehalet azık bana Kumdan kule yapmışım, dalga vurmaz sanarak Yüreğimi ummanın kapısına asarak …… Bitti! .. Ve ben son defa, düşündüm uzun uzun Güneş nerden vursada, gölgen boyundan uzun Darbeyi vurmuş gider, der; “kendine iyi bak” Kaşlarım arasına, son mermiyi sıkarak Ardında katliam var, boğazlanmış ümidim Sen mazerete tutsak ben azaba müridim Ahret Hak-ka münhasır seni ziynet yapan ben Saadet zincirine halka halka takan ben Ne fark eder ki artık, değmişsin değmemişsin Başın dik olsa ne gam, bir aşka eğmemişsin …… Bitti! ...Ve ben son defa, düşündüm uzun uzun Bu zaviyeden senin, gölgen boyundan uzun Belki bu son şiirim, ya sen bittin ya satır Postunda ki, keneyi köpekler de yaşatır Bedel ağır, yük ağır, hercü-merc “ömür” denen Yanan bir odun değil, gönlüm de kömürlenen Ne hakkım varsa haram, haram olsun ne varsa Her nefesim beddua, ömrüme ne sığarsa “Seviyordum” deme sen, sevmek kim, ey! ..Sen kimsin Ne ölüm bir hastalık, ne de sen bir hekimsin Bitti! ..Ve ben son defa, düşündüm uzun uzun Basıp geçtim üstünden, gölgen boyundan uzun Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönül Sultanım
Bu gönül bir kere ateşe düştü Üstüne bir damla su dökme canım Bu sevda bir rüya belki de düş-tü Hiç sabah olmasın gönül sultanım Gönlüm de var olan senin eserin Bu sevgi sınırsız derin mi derin İsmim de cismim de alem de senin Emrine amade gönül sultanım Sen diye yaşarım ömrü sen diye Ben diye ne varsa sana hediye Aklım da gönlüm de tam üç vardiye Hep seni seviyor gönül sultanım Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözleri kapalı
Adam Istanbulu dinlemiş Gözleri kapalı! .. Görmekten korkmuş zahir! ... Gördüğümü görseydi Zor yazılırdı o şiir! .. Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gurbet Akşamı
Hakkını helal et ayrıldık ey yar Gözlerin ıslatma gurbet akşamı Sıladır diyerek bu garip diyar Beni de ağlatma gurbet akşamı Asude günümüz yok artık ey yar Öpmeye doymadım o gül-i ruhsar Maziden ne kaldı bize yadigar Beyhude arama gurbet akşamı Fasl-ı gül bağrında saklandık ey yar Ne ben de mutluluk ne sen bahtiyar Nagehan ömrümüz oldu tarumar Kaderi suçlama gurbet akşamı Sine-i toprağa yaklaştık ey yar Dikenle dolacak kabr-i gülizar Nasılsa boş yere geçti nevbahar Hakkını helal et gurbet akşamı Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|