www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Genel Kültür > Edebiyat

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 04-17-2009, 08:12 PM   #111
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

GooD aNd EvıL Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 98
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi : GooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond repute

Seni Düşünüyorum...

Islanmalı gözlerim
Duyduğumda hasretini
Sonra oturup bir şiir yazmalıyım
Adının anlamını anlatan
Hıçkıra hıçkıra ağlamaklı
Gözyaşlarım kağıda dokunmalı...

Sonra kalbim burkulmalı
Özlemeliyim seni bir aralık
Bir aralık yine sızıvermelisin kalbime
Sonra yine ağlamalı gözlerim
Sonra yine ellerini aramalı ellerim

Yarım kalan bir sevdayı
Yeniden avutmalı sözlerim
Kavrulmalı dudaklarım
Konuştuklarıma kırılmalı
Kalbimi avutmalı düşündüklerim
Hep seni hep seni anlamlı kalbim.

Yalan bi dünyadan düşmeli
Sana tutunmalı kalbim
Hep seni yalnız seni anmalı
Yalnız seni anlamalı
Yalnız seni bilmeli
Tüm adresleri şaşırıp aklım...

Sana gelmeli yine bir bahar sabahı
Kadehlerde son bulmalı akşamlarım
Sende doğmalı yine sabahım
Hep seni yalnız seni bilmeli rüyalarım
Seni sevmeli yine
Yine senin olmalı kalbim...

Bırakma ellerimi üşüyor sensiz...
Belki de hiç tutmamalı ellerin ellerimi...
Ama yine de oturup bir mektup yazamalısın
Sen de beni anmalısın
Hep beni yalnızca beni bilmelisin
Unutmalı tüm adresleri
Yalnızca beni hatırlamalısın
Belki de hiç düşünmemelisin...

Rüya Deniz Demir
GooD aNd EvıL çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 04-17-2009, 08:12 PM   #112
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

Rep Derecesi : GooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond repute

Seni Ömür Boyu Seviyorum

Mevsim mevsim bölüp
Bölük pörçük bir
İklim karmaşası yaratmak?
Ve hercai bir çiçeği
En canalıcı güzelliğinde
Koparıp çöllere atmak
İşte böyle hırçın
Böyle delicesine yazmak?

Yazmaya gelince yazarım ama
Asla bölmem sevdamı
Akıl almaz iklim karmaşalarına
Seni ise asla
Ama asla mevsimlere
Günlere, aylara bölemem
Çünkü;
Seni Ömür Boyu Seviyorum
Biricik Gülbebeğim...

Rüya Deniz Demir
Old 04-17-2009, 08:12 PM   #113
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

Sensiz...

Sensiz
Anlamı olmuyor hiçbir şeyin
Aldığım havanın anlamı olmuyor
İçtiğim suyun tadı olmuyor
Ve sensiz bu aşk boğazımdan geçmiyor…

Sensiz
Yürüdüğüm kaldırımlar daha bir uzuyor
Rüzgar yüzüme daha şiddetli vuruyor
Yağmur dinmek bilmiyor
Ve bu şehir sensiz hiç yaşanmıyor…

Sensiz
Gözlerimdeki yaşlar hiç kurumuyor
Her gün yeni bir acı boğazıma düğümleniyor
Her yeni gün acıyla doğuyor
Ve bu şehrin sokakları daha da daralıyor…

Sensiz
Hiç kimseyle sohbet edilmiyor
Seni anlatmadan sohbetin tadı olmuyor
Ve hiç kimse sensizliğimi anlamıyor
Ben bu şehri anlamıyorum
Herkes yüzüme çok garip bakıyor…

Sensiz
Dudaklarım çok kuruyor
Artık daha çok çatlıyor
Susamışlığımın kıvamında
Her gün daha fazla kanıyor…

Sensiz
Çok kez gitmek istedim bu şehirden
Her şeyi bir çöp gibi atmak istedim
Kaç kez ölümlerden ölüm beğendim
Sensiz bu şehirde hiç ölünmüyor…

Rüya Deniz Demir
Old 04-17-2009, 08:12 PM   #114
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

Sensizlik...

Sensizlikten yara aldım dün gece
Her telefon sesinde yetişemedim koştum sen diye
Sensizlik çok zor konuşacak kimsem yok
Yara almak çok zor ağlamak çok zor...

O şarkıyı bir kez daha söyle bana
Eski bir hatıra senden bana
Öykünen çocuklardan
Bir selam gönder bana
Çaresiz bir fırtına
Dayandı kapıma notalarla....

Rüya Deniz Demir
Old 04-17-2009, 08:12 PM   #115
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

Sessiz Bir Yalnızlığın Aptal Suskunluğu

Sessiz bir yalnızlığın aptal bir suskunluğundayım. *******in geçmesine sebebiyet bir durgunluk var üzerimde. Belki senden kaynaklı bir sancı, belki de gözlerimde dolmuş ama akmaya üşenen tembel göz yaşlarımda bir sızı…

Ellerini tutmak kadar içten bir sevgiyle sezişlerimi suluyorum. Gönül bahçesi dediğim bu kıraç topraklarda gül açmamış uzun bir zaman aralığı. Her şeyi bir kenara bırakıp attığım ve unuttuğum onca hatıranın içinde acıtanları birer birer yolup attığım bir dehliz. İşte hepsi bu…

Ne anlatırsa anlatsın yüreğimin derinliklerinde bir sızı. Her sızının arasında yalnızlığa atılmış aptal bir demir gibi suskun. Her şey zamana inat bir durgun göl misali. Akmaya başlayamamış nehirler gibi durgunum, konuşmaya üşenmiş bir ahraz kadarsa yorgun.

Seslenişlerimi hakir görme ne olur. Sustuğum müddetçe içimde yangınlar depreşecek biliyorum…

Ellerim suskun birer sandal olacak bu durgun göl üzerinde. Yüreğimde bu suyu bulandıracak tek balık. Sana susadığımı biliyorum yıllar boyu. Belki de asırlar süren aptal bir heyecan arayışı içinde kaybettiğim yılları arıyordum. Ama her neyse o aradığım şey içinde mutlaka sen olmalıydın…

Bu gecenin sessizliğini bozacak olan şeyin senin sesin olması ya da telefona bırakılmış birkaç çağrı…

İşte bütün yalnızlığımı silip süpüren bir hayal…

Al hayalleri öp de başına koy. Nerede kaldı kırılmamış bir yudum hayal acaba…

Onu bunu bilmeyen ve yalnızlığından ödün vermeyen aptal bir yazarın sesli sessiz haykırışlarından çıkmış birkaç mısra hepsi:

“Yalnızlığıma attığım demiri çekiyorum
Senin sularında tükenecek bir ömre akacağım az sonra
Belki ölüm olacak
Belki de yaşam kaynağı
Güneş gibi
Su gibi muhtaç olacak ellerim dudaklarına…”

Hepsi bu işte…

Yalnızlığın ardından ürkütücü bir sessizliğin içinden çıkan bir kuşun çırpınışları ve Azrail’in elinden kurtulmuş bir tebessüm…

Sende başlayarak sende bitmesini dilediğim bu rüyayı sonsuzluğa götürecek bu gemi kalksın artık…

Rüya Deniz Demir
Old 04-17-2009, 08:12 PM   #116
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

Sevmekle Olmuyor...

Sevmekle olmuyor
Değer vermekle de
Nasıl oluyor bilmiyorum
Nasıl ayakta tutuluyor aşk
Nasıl yaşatılıyor…

Çaba göstermekle olmuyor
Emek vermekle hiç olmuyor
Biraz soluk alıyor
Sonra rüzgar gibi kayboluyor…

Sevmekle de olmuyor
Sevmesen de olmuyor
Yalnızlığına kahretmekle hiç olmuyor
Gitmekle kalmakla olmuyor
Aşk hayatta kalmıyor…

Bir kelebek gibi ömrü sadece bir gün
Çekip gidiyor zamanı dolduğunda
Yaşatmaya çalışsan da nefes almıyor
Sevmekle olmuyor
Değer vermekle de…

Sevmekle ya da sevmemekle olmuyor
Anlaşmak ya da anlaşmamak değil
Mesele değil bunların hiç biri
Tek mesele uzakta olmak
Yakın olduğunda aşk yürümüyor…

Adaletsizlik aşkın kendisinde
Susmakla olmuyor
Konuşursan daha çok batıyor
Zamanla kalbine batıyor
Yaralıyor ve susturuyor
Her şeyi biliyor
Ama olmuyor…

Ümit ve umut beslemiyor aşkı
Yalan besliyor sanki
Belki bana öyle geliyor ama
Aşk sevmekle olmuyor…

Rüya Deniz Demir
Old 04-17-2009, 08:12 PM   #117
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

Sevmiyorum Ayrılığı

Sevmiyorum sensiz inen *******i. Sensiz döktüğüm onca gözyaşı; haram, zehir…

Sevebilirdim seninle yalnızlığı ve paylaşabilirdim seninle en acı anlarımı. Anlatırdım belki sana ömrümün en çocuk romanında en aciz kalmış kahramanımı. Sevebilirdim seninle bu hayatı. Acı da olsa hatıralarımız, kuru ekmeğin eşliğinde…

Sevmiyorum sensiz bu şehri. Her kaldırım taşında yalnızlığımı çarpıyorsun yüzüme. Öykünmüş çocuklardan aldığın mısraları taşıyorsun rüzgarlarınla. Yeniliyorum her adımda. Adını sayıklıyorum hala rüyalarımda. Biliyorsun sevmiyorum sensiz hiçbir şeyi…

Sevebilirdim sevmemeyi bile hiç bir şeyi; seninle. Anlayabilirdim yaşadığım acıların gerekliliğini. Sana koşmak vardı sonunda her acının. Her gecenin başladığı yerde sen vardın. Her seslenişinde güneşin bir sen…

Sevmiyorum sensiz kalmış bu şehrin sensiz kalmış yağmurlarını. Alışıyorum karanlığa inkar edemem. Alışıyorum yalnızlığa. Alışıyorum bu şehrin her acısına. Ama sensiz hiç birini sevmiyorum. Seni aldatmıyorum onlarla. Yalnızca onlarla yaşamaya çalışıyorum…

Bir şarkım vardı. Çocuktum. Burkmuştum yüreğimi. Kendi ellerimle sarmalamıştım yalnızlığın kollarını. İki elimle sımsıkı sarılmıştım. Seni yitirmeden yıllar önceydi. Sana koşuyordum delice. İçimde burkulan her şey sana getiriyordu beni. Ve sana hazırlanıyordum sessiz çocukluğumla. Hep gülüyordum. Seviniyordum küçücük şeylere bile. Ama alışmıyordum mutluluğa. Sen de giderdin belki…

Sevmiyorum sensiz hatıraları. Sensiz bir boşlukta yaşanıyor *******. Sevmiyorum sensiz boşlukları. Anlamsızlığı sevmiyorum sensiz. Sevebilirdim belki sen olsaydın. Anlamsızlığı, anlamları, yalnızlığı ve acıları. Hatta bu şehri bile sevebilirdim seninle…

Affet… Sevemedim Ayrılığı…

Rüya Deniz Demir
Old 04-17-2009, 08:12 PM   #118
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

Siyah Beyaz...

Bir cenneti anlamakla başlıyor hayat gözlerinde. Bir çiçeği koklamak ve onu anlamakla devam ediyor. Hislerde boğuluyor düşlerim. Gittiğim yollar sana çıkıyor sanıyorum. Yanılıyorum. Yorulmuyorum. Her yolun sonunda dönüp yeniden sana ulaşma ihtimali olan yollar geçiyorum…

Bir yağmuru dinlemekle başlıyor aşk gözlerinde. Suskun bir çiçek oluyorum. Ellerimde bir hayat ateşi tutuyorum. Işıtmıyor hiçbir geceyi. Sanki şimdi seni bulsam gittiğim yollarda, göremeyecek gibi gözlerim. Islanıyorum. Tükeniyorum. Yeniden umutlarla dolduruyorum bitik düşlerimi…

Kırılmış bir düşü toplayıp yapıştırmakla başlıyor duygular gözlerinde. Sana sarılmak istiyorum. Ellerimi uzatsam tutacağım ellerini. Gözlerinde bitmek bilmeyen bir sadakat bulacağım. Kollarımda güneşi tutarcasına ısınacağım. Üşümüşlüğümde var olduğum gibi tıpkı. Sana koşacağım…

Susmuş şarkıları yeniden dinlemekle başlıyor bir film gözlerinde. Yıllar geçmiş, kır saçlı iki sevgili uzak zamanlardan geçip öylece yalnız kalmış gibi. Siyah beyaz bir karede, eller ellere tutsak, gözler uzak noktalara saplanmış. Kim bilir hangi pişmanlıkla doluyorsa, sırılsıklam…

Biten her şey yeniden başlıyor. Hayatın son baharında bitmiş tüm duygular, seviler, tutkular. Bir ömür boyunca yalnız kalınmış ve siyah beyaz bir film karesinde yeniden başlanmış sevmeler…

Uzayıp gitmiş bir yolu bitirmekle başlıyor anlamak gözlerinde. Anlamsızlığın hemen kalbinde, ıslanmış gözlerden akan gözyaşına düşen tılsımlı parıltıda. Ben sende başlıyorum. Sıfırlanmış, derlenip toparlanmış bir hayata. Ne kadar dağıtmışım ve ne kadar ıslanmışım. Hiç hesaba katmıyorum…

Her şeyi, tüm hissiyatıyla sana adıyorum. Biliyorum. Gözlerindir yaşamak. Yıllarca beklediğim bir anı siyah beyaz bir film karesinde gözlerimin önünde canlandırıyorum. Ama hiç hata yapmadan en başından sana koşuyorum. Her şeyin ilk başladığı yerde…

Rüya Deniz Demir
Old 04-17-2009, 08:12 PM   #119
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

Son İsyan...

Belki de isyan olacak sana son kelimeler
Ve her dizede yeni bir elveda bulacaksın
Bulanacak senin de gözlerin
Boş ellerine bakacaksın dönüp
Bir zamanlar tuttuğum sıcacık avuçların
Ne kadar da soğumuş olacak kim bilir…

Belki de isyan olacak sana son kelimeler
Sen sustuğum her dizede yeniden yaşayacaksın
Ben ölmüş olacağım yıllar sonra
Bir zamanlar sıcaklığını duyduğum avuçlarında
Eski bir Ankara’ya dair
Islak bir resim tutuyor olacaksın
Arkasına seni seviyorumlar iliştirilmiş
Suskun ama bir o kadar umutlu bakan
Titrek elalarıma bakacaksın
Yaşlanmış olacaksın…

Belki de suskun olacak sana son kelimeler
Son bir kez daha yazmak isteyeceksin
Hangi adrese göndereceğini bilmeden
Belki kuşlara iliştireceksin
Son kelimeyi söyleyeceksin ölmeden
Seni seviyorum diyeceksin
Titrek avuçlarında tuttuğun resme son kez bakıp
Belki de yakacaksın maziden kalma gençliğimi
Sen ne de olsa görmedin yaşlanmış, ıslak gözlerimi
Nasıl da tükenip nasıl söndüğümü…

Rüya Deniz Demir
Old 04-17-2009, 08:12 PM   #120
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

Son Perde...

Yetinmekle acıkmak arasında
Belki iki kelime ortasında
Rüzgarla yağmurun kıyısında
Seni anlamakla sevmek yarasında
Belki gözyaşı kadar muamma
Bu hayat yine de çok kısa…

Ellerine dokunmakla başlıyordu
Ve film bitene kadar
Ellerin ellerimde terliyordu
Ve ellerin hiç usanmıyordu
Yüreğimse o filmi unutamıyordu…

Bir oğlan kıza aşıktı filmde
O aşkı izlerken duramıyordum yerimde
Yine yeniden savaşmak vardı serimde
Ve özlemek son karardı düğümde…

Bir kız ağlıyordu oğlan için
Ve o anda bitmek üzereydi bizim için
Yarın yoktu artık bu aşk için
Sadece on dakika vardı gitmen için…

Ve perde kapanacaktı
Projektör susacaktı
Salon boşalacaktı
Gözlerimden yaşlar akacaktı…

Sonra perde kapandı
Sonra projektör söndü
Sonra salon boşaldı
Sen gitmedin…

Son sarılışındaki gözyaşın
Omuzlarıma gözyaşınla dökülen saçların
Öylece orada donup kalan ayakların
Ve ürkek bakışların
Hepsi filmin arkasından kayboldu…

Son nefesini dudaklarıma söndürmüştün
Son öpücüğünü yanaklarıma kondurmuştun
Son kez sımsıkı sarılıp susmuştun
Bir daha asla konuşmamak üzere
O sahnenin ayakları dibinde son bulmuştun…

Hala ben aynı sinemanın önünde
Bir tabut soğukluğunda belki
Belki bir siren çığlığında son ümitle
Hastaneyle sinema arasındaki yolda
Hayalinle kol kola yürüyorum…
Artık kimse darılmıyor gülmeme
Kimse arkamdan konuşmuyor artık
Ne kadar şımarık olduğumu söyleyen
Ne kadar rahatsızlık verici olduğumu
Ne kadar kılıksız gezdiğimi söyleyen olmuyor…

Herkes sadece susuyor
Herkes dua ediyor
Herkes el sallıyor
Ben o yıldıza bakarken
Sana kavuşmam için dilek tutuyor…

Rüya Deniz Demir
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:21 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.