![]() |
![]() |
#111 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Elveda
Hasretle yollara bakıp beklerken Değer mi çektiğin bunca ezaya? Hıçkırıklar boğup, gözün dolarken, Söyle kurtarır mı bizi elveda? Yalvaran sözlerin daha dün gibi, Kulağımda çınlar, taptaze hala. Mazide sözlerim bin yemin gibi, Söyle yakışır mı bize elveda? Hücrende can gibi beni isterdim, Kalbimde tuttuğum, kutsal oruçla. Kula kul olmasan, sabır çekerdim. Söyle çektirir mi bize elveda? Sevgimle bıraktım, her gidişimde, Ardıma bakmadım, sevdim umutla. İçim kan ağlıyor, yüzüm gülse de, Söyle güldürür mü bizi elveda? Yaydan fırlayan ok gibi umutlar Bağışlarım seni, sevdama kalsa. Gözle görmesem de, sözlerin yıkar, Söyle affeder mi bizi elveda? Seni çok seviyorum, desem tükenmez, Umudum kalbimde, bitmez nasılsa. Seni çok özlüyorum, vuslat yıkanmaz, Söyle özletir mi bizi elveda? 11 Ocak 2004 Ankara Cafer Tayyar Özkan |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() En Acı Bedduamdır
Seni ne çok sevmiştim; canımıniçi, birtanem demiştim, Zaten herşeyim senin esirindi, yüreğimi avucuna vermiştim, Her gün seninle güldüm, avundum, şaşırdım, ağladım, Beni benden alıp, sonunda hep gülen sen, ağlayan ben oldum, Gör artık, kahredip yıktın, bu yüreği, hicran yarasına boğdun. Belki pişman olacaksın, yaşamak isteyeceksin ölümsüz aşkımda, Senin için yazdığım dizelerimi okuyacaksın, hep gözyaşlarınla, Beni anacak, gözlerinden yaşlar akacak, göremeyeceksin bir daha, Hep sevenlerin dilinde olacaksın, seni yazdım şiirimde, şarkımda, Seninle yaşadıklarım ne Leyla’da görülmüştür, ne Mecnun’da. Artık bu sahte yalan oyunun için yazdığım son mısradır, Dönüp gerçekten oynaman, sevmen, tapman tek duamdır, Sen bu aşk oyununun sonunu getirdin, perde kapanma zamanıdır, Ölümsüz aşkımı bilen sensin, sana benden başkası haramdır, Bu sana son sözüm; benden başkasını seversen, olacak en acı bedduamdır.. 13.01.2002 Ankara (Sevgi yürek ister, fedakarlık ister, her şeyden öte dürüstlük ister.) Cafer Tayyar Özkan |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() En Güzel Hülyamsın
Canına can kattığım, Mihrabım diyerek taptığım, İstediğim, dilediğim, En güzel hülyamsın benim.. *******i rüyamda, Düşümde, varlığımda, Yüreğimde, canımda, En güzel pınarımsın benim.. Kalbinden vazgeçemediğim, İçip içip kanamadığım, Gülistanımda sevemediğim, En güzel gülümsün benim.. Her zaman yanımdasın, Damarımda akan kansın, Hiç bitmeyecek aşkımsın, En güzel rüyamsın benim.. Sözlerinle etkilersin, Gözlerinle seversin, Dillerinle okşarsın, En güzel duamsın benim.. Güllerden tacımsın, Derdime ilacımsın, Bitmeyecek şarkımsın, En güzel bestemsin benim.. Sen suyum aşımsın, Fermansız yazımsın, Gönlümün sultanısın, En güzel tacımsın benim.. Coşturdun yüreğimi, Döndürdün feleğimi, Bilirsin dileğimi, En güzel canımsın benim.. Cafer Tayyar Özkan |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Erir Oldum
Bir söze çok ser gitmişse bu dünyada, Bir seviyorum sözüne kalbim yanar, Mutluluk arar yelkenim sonbaharda, Eş ruhumuz sevda için neleri bekler... Yaralı yüreğim, eski sevdayı bekleme, Bir kıvılcımla gelecek aşkla canlanır, Kısacık anlara bu sevda sığar mı deme, Göz açıp kapanıncaya dek neler yaşanır... Seni çok ama çok seviyorum derken, Gözlerime derinden bakabilir misin? Aynı sözü bana defalarca söylerken, İçin titremeden, nefes alabilir misin? ... Ne zaman yağmur bulutu görsem, kadınımdan gelir diye sevinir oldum, Seni andığımda nedense üzerime düşen Yağmur tanelerinden, sen diye erir oldum... 06.11.2002 Ankara Cafer Tayyar |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Evlenir misin?
Gözlerine baktığımda, Kendimi gördüm. Sesini duyduğumda, Aşkını içtim. Saçlarını okşadığımda, Sevdamı hissettim. Ellerini tuttuğumda, Sıcaklığını tattım. Yüreğini aldığımda, Canım benimle evlenir misin? Dedim. Cafer Tayyar Özkan |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Evlilik
Bilir misin sihirli bir dünyadır evlilik Evliliktir iki insanı bir yapan hakikat İki şey üzerine kurulmazsa evlilik bağı Elbet biter bir gün edilmezse dikkat Birincisi ve en önemlisi saygıdır saygı Yok olmuşsa evlilikte etsin o zaman eşler kaygı Saygı bir çınar ağacın gövdesi gibidir Kurursa güzellikler tamamen biter İkinci ise sevgidir bazen çocuk bazen de bir çiçek Sevgi bir söğüdün yaprakları gibi, büyür sevince Her bahar filizlenir güneşin sıcaklığını görünce Tıpkı sevgililerin yüreklerinde oluşan sıcaklık gibi Her bahar sevgi oluşur yenilenir kalpler Ama saygısız asla güzel kokmaz çiçekler Her ikisini de yüreğinde barındıran sevgililer Bu dünyada bir çınar ağacı gibidirler... Cafer Tayyar Özkan |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eylül
Ben artık sonbaharı çok seviyorum.. Seviyorum ve sevenlerimle paylaşmak istiyorum.. Eylül güzel bir yazdan son kalan anlardır.. Bazıları için sıradan bir gün, Bazıları içinse hayatın bir dönüm noktası.. Bazıları için hayatı boyunca taşıyacağı bir isim.. Bazıları için mutlulukların yıldönümü.. Ama bazıları içinse mutlu, sımsıcak bir sarılış.. Sen hiç duygularının seni sardığı bir gün yaşadın mı? Sen hiç anlatmak isteyip de anlatamadığın güzelliklere sahip oldun mu? Sen hiç elindeki kartopunun erimesine engel olabildin mi? Sen hiç zamanı durdurmak istedin mi? Peki sen hiç sevgi bağlarının ağladığına şahit oldun mu? Evet sonbahar yaprakları gibi dökülen arzuların bittiğini bilir misin? Karmaşık duygulardır insana yön veren, Bazen üzüntülere boğan, bazen de yeşerten.. Sevgiler susadıkça kalplerde arar durur mütemadiyen.. Soran olmaz ki sevmeyi bilenlerden.. Kalp sızısı başka şeye benzemez, Sorma sevmeyi bilmeyenlerden. Sen hiç eylül yapraklarının sararırken ki feryatlarını bilirmisin.. Denizde dalgalar vurur sürekli kayalara, bir sevgi tokadı gibi.. Sevda bulutları sürekli sevgi damlacıkları bırakır sevdiklerine.. Bazen kara sevdalı olur gümbürder durmadan kötülerin üzerine seller gibi.. Artık mevsim sonbahardır, sevgisiz kalplere karanlıktır kış mevsimi.. Gerçek dostlar bulunur mu diyerek avutur kalbini.. Öyle bahtsızlar vardır ki.. Bir sazın telinde, Bir yağmurun damlasında, Bir gülün renginde, Bir bülbülün nağmelerinde, Bir şiirin dizelerinde, Bir günün batışında, Bir gülümsemenin sonunda gerçek dostluğu ararlar sevdalar.. Bilir misiniz nadide elmaslar gibi, Yanı başınızdadır da farkına bile varmazlar.. Artık gelsin bahar diye feryat edenler.. Kalplerindeki baharın tadına varmayanlar.. Etrafında dost olduğunu sananlar.. Gönlündeki sevdayı içinde sızı diye taşıyanlar.. Ne kadar hüzünlü bir yaşamdır bu Allahım.. Kalbi olup da sevenlere sevmeye hakkın yoktur diyenler.. İşte asıl Eylülü bilmeyenler.. Kalbinde açan çiçeklerin farkında olmayanlar.. Onlardır işte.. Eylülsüzler.. Sevgisizler.. Bahtsızlar.. Cafer Tayyar Özkan |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Farkeder mi?
Yüreğim aşkınla yana dursun, Sadece sevgi sözlerin söndürmeye yeter mi? Susuzluktan çatlayan toprağın hasretiyim, Ha yalnızlığımla yanıp kül olmuşum, Ha cehennem ateşine girip kavrulmuşum, farkeder mi? Mesafeler ne kadar olursa olsun, Önemli olan insanlık değil mi? Sevgisizliğin ne demek olduğunu bilirim, Ha kötülüğün kol gezdiği dünyada, Ha hiç kimsesiz, ıssız bir adada olmuşum, farkeder mi? Bu yürek ne yazarsa yazsın, Bir gülün güzelliğine kanıp, senden vazgeçer mi? Sevgiden yana kalplerin önünde dilenciyim, Ha sensizliğin pençesinde kıvranmışım, Ha hasretinden vurgun yiyip tükenmişim, farkeder mi? Boğazımda söze düşmeyen dileğim, Hep baharı özleyen ömrüm son baharı görse biter mi? Vuslatına ermek için esen hazan yeliyim, Ha Anadolu dağlarında kır çiçeğimi aramışım, Ha aşk denizinde sensizlikle boğuşmuşum, farkeder mi? Sebebi her ne olursa olsun, Seni bulsam da, kavuşamamak kader mi? Sensizliğin acı şarabını biçare bedenimle, Ha bu toprağın üstünde içmişim, Ha toprağın altında çekmişim, farkeder mi? 08 Eylül 2002 Ankara Cafer Tayyar Özkan |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ferman Olan Kalbini
Buzlu kadehim bile söndürmüyor kalbimin ateşini İçime çekiyorum körfezin yosun kokan meltemini Hiçbir şeye değişemem dinmeyen sıcak hasretini İçiyorum, o bal akan dudağından dökülen sözlerini Uzaklardan hasret rüzgarının ninnisiyle avunurum Ümitle filizlenip özlemle çektiğin nefesin olurum Tut ellerimi! çaresizliğe o zaman meydan okurum Bekliyorum, o ceylanlara meydan okuyan gözlerini Uzak bir şehirdeyim gözlerim inan hep seni arıyor Vakit çok geç olsa da martılar kanatlarını çırpıyor Güzelbahçe’nin kıyısında sensiz yine gün batıyor Hissediyorum, o kor ateş misali yanan düşlerini Kanatlanarak dağları aşıp yanında olmayı isterdim Rüyalarını güllerle, yatağını papatyalarla örterdim Kapına ansızın gelip yıldızlardan buket sunardım Seviyorum, o duygularıma ferman olan kalbini Cafer Tayyar Özkan |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Firak
İlk ve son gelişim Yok aslında arasında fark Her ikisinden sonra da Kalbimi kemirdi durdu Sinsi, bir o kadar da acı firak... İlk ve son görüşüm Kalpler vuslata etmedi merak Seni her sardığımda İçim cehennem gibi yandı tutuştu Lütfuna ermekse, bana çok uzak... 6 Mayıs 2004 Bursa Cafer Tayyar Özkan |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
|
|